2009 Kasm Anneleri

günaydın hanımlar akşamda tuığkanı erkenden uyuttum yıkayıp kardeşimde erken yatıyor sbhçı die bizde bir avuç deniz die bir fiilm taktık yarıda uyumuşum eşim götürdü yatağıma vallhi yorulmuşum dün eşimin canı mantı istemişti onu yaptım çok yordu beni kardeşimde yemeklerde et yemiyor kıyma benzeri onada bizim bursa usulü mantı yaptım tavuklu nohotlu pişen nagişim bilirsin 2 küçük tepsi ama bana ağır geldi bu akşam menüde mantı var her iki cinsindende buyrun gelin hanımlarr
hümanın pütürlü yememsi tamamen alıştırma cnm ben 6-7 aylıktı eline çucuk kraker veriyordum yanımda olmak şartıyla dişi yoktu ama ıslatıp yiyordu havuç veriridim hiç blendır yapmadım desem yeridir çorbalarına havuç patatesli çorba yapıyordumya ilk başlarda minik minik doğrayıp iyice pişirip içine 1 kaşık irmik atardım çatalla ezerdim hiç sorun olmadı hiç öğürmedi 6 aylık olmasına rağmen ama öyle başladım diye belkide şehriyeli çorba yapardım şehriyelerini yutardı minicikken bile kraker yiyormu fındık fıstık ceviz demi yemiyor yoksa sadece çorbalardamı böyle yapıyor eğer sadece yemeklerinde yapıyorsa nazdan üzerine git derim biraz biraz pütürünü arttır yani birden değilde azar azar kararlı olmakta önemli kızların dediği gibi

anammmm ne yaptın sen gamzem ya zatii dünden beri diyetteyim biz kayseri usülü yaparız ben onu severim ama kaynanamda gördüm tavuklu tohutlusunu oda değişik bir tat güzel oluyo onuda sevdim bide kaynanam bursa usülü daha dorusu muhacır usülü mantıyı farklı katlıyo sizde öylemi bokça gibi değilde kulaklı gibi oluyo

aynen cnm kulaklı oluyor içine nohutlar girsin mantığıyla bizdede kayseri usulu hiç yapılmaz ama eşim seviyor diye mecbur öyle hayal ettiğin gibi çok minikte yapamadım ama idare edicek artık :)
senin diyette olduğun aklımdan çıkmış vallhi şu diyeti biraz hale yola getir bir cumartesi kaçamak yaparız

hamarat hatunlar sizi mantılar falan,ne oluyoruz

bende soyle yaparım mantıyı buyuk marketlerden %100 dana etı olan bir maket mantı alınır(tok ana dıye bir marka keşfettım kayseri mantısı ve bol kıymalı),sıcak suda haşlanır,sonrada sos hazırlanıp uzerine dukulur.oldu bitti işte....

bakalım bu hafta cuma bir tartılayım gurubada ona göre tam dahil olacakmışım garip kuralları var :) bir düzen oturtayım hemen grşelim

onun içinde annemi ayarlayacağız

ohh ne güzel bende az önce evi aradım eymenle konuştum anne akşam gel fıata binelim appa gidelim diyo tamam dedim grmcek raporlu evde neymiş eymen çok şimarıyomuş kusura bakma ben yüzvermeyin dedikçe siz şimarttınız şimdi hiçç söz söyleme dedim ohhh zaten dünden kızgınım hnm efendi sobalı odada babasından rahatsız olur nete girmek için diğer odada kesintisiz ufo yanar (bu arada fatura bize gelir 2 katınkide) dün kaynanam gelmiş 150 tl geldi elektrik diyo laf dilime geldi sustum şimdi söylesem hemen kılıf hazır eymen için yakıyoruz dicek yalandan kim ölmüş eşime demiştim ama ben bu ay bekle faturayı diye biz nerden kıssakta birikim yapsak diyoruz ha bire bir delik çıkıyo işte

ayırma imkanınız varsa ayırın elektirik saatlerini dıyeceğim oda bir suru masraf.baştan keşke ayrı olsaymış.bizim bu ay 85 geldi,daha doğru durust soğuk olmadı kılımayı açmadık.150 yı goruruz kış boyunca bizde...

ayıracak cnm eşim zaten bin pişmanız böyle oturduğumuza keşke kiraya çıksaydık çoktan ev sahibi olmuştuk içini tadil et falan filan nerden baksan 70 lira zarardayız kendine 150 gelsede sorun olmuyoda böyle başkasının olunca batıyo işte

ahh nagişim bizde herşey ortak yok öyleelektrik su yarıya bölünür onlarda tel var bende net doğlagazını herkes kendi öder eşim kayınpederimin maaaşını çeker o akşam faturaların parasını hemen verirler onlara düşeni ee tabi eşimin onlara yaptırdıklarını saymıyorum 2 arka çamlarını değiştirdi yeni 2 kanepe alındı eşim ödüyo geçen gecede tuvalet banyo ölçü almaya usta geldi konple fayans için bende açtım ağzımı artık ben dedim sıkıyorum halı almıyoruma man 2 kuruş biriksin die dedim faturayı göndericem işyerine en iyisini alıpta dedim eşim tabi ben karışmıyorum ölçü aldırdım paraları olunca yaptırsınlar die dedi ben eğer söylemeseydim bizimki yaptırıcaktı eminim yani vbitmez cnm sürekli bişey buluyorlar banyo olsa mutfak dolapları olucak o olsa diğer odaya takım eksik çok

himmm hanimlar gunaydin herkese oglen oldu gerci ama.... hastalara gecmis olsun kizlar bizim bidiklarin test sonuclarini gorutduk dun dr a bir universite hastanesi gittigimiz... ikisinde de allerji cikti aytes te inek sutu allerjisi varmis inanamadim bir ara cunku hic yanaklar kizlarmiyodu.... diyet yapacakmisim ben de aytes te hic sut ve sut urunu yok simdilik yumurta da yok yumurta beyazina da cikmis zaten geriye ne kaliyor haaaa kirmizi ette yok hayvansal diye amaannnnnn neymis bu boyle sadece muhallebi de kullandigim hipp o da yok sutlu olan butun muhallebiler yok sasirdim kaldim...

nartan da da besin allerjisi cikti ama ne oldugu anlasilamadi cunku sayin doktor bize ilac lamadan gelmesi gerekir demedi ben de kasintisi olasin diye allerji ilaci verdim birkac aksam ozel e gitmezsen insanlarin hicccc umurunda degilsin ve bu test yapildiktan sonra ogreniyorum ben test te yapildi o kadar agladi ki nartan anlatamam iste sonuc bulunamad ne oldugu boyle asagilik kompleksli kadin dokotorlardan nefret ediyorum.... sonra diyetisyene gittik o da cok guzel bir kadindi mavi gozlu yogurt yiyemeyecegi icin kefir onerdi ve kefir mayasi vermeyi bana zaten ayni mahalle de oturuyormusuz kocam bile farketti boyle ucube kadinlar guzel kadinlari cekemiyorlar dedi.... agzima birkac sey geldi ama sustum sen nasil soylemezsin ki asagilik kadin.... bir ay sonra gelecekmisiz o zaman bakilacakmis yani nartan in neye allerjisi var bilinmiyor.... uuuuuuuuuu

ya canım bi kaç cümleden hiç bişi anlamadım azcık açık yazabilirmisin ben hastayım algılamamda sorun olabilir :26: kefir mayasi vermeyi bana zaten ayni mahalle de oturuyormusuz kocam bile farketti boyle ucube kadinlar guzel kadinlari cekemiyorlar dedi.... agzima birkac sey geldi ama sustum sen nasil soylemezsin ki asagilik kadin.... bir ay sonra gelecekmisiz o zaman bakilacakmis burda ne demek istedin? kim kime ne dedi nasıl neden annamadım

canım bu arada sanada geçmiş olsun yumurta alerjisi olan kişilere grip aşısı yapmıyoruz aklında bulunsun canım yaptırmayı düşünürsen düşünme

nurancım geçmiş olsun cnm kuzulara bizimde yüksek ihtimal yapılacak alerji testi bakalım bende merak ediyorum ama köye gidince genelde tetikleniyor oyüzden ağaca yeşile olabileciğini düşünüyorum diğerlerini bilmiyorum gıdalarda hiç tepki vermiyor tuğkanda am alabilirde bakalım alerjinin önlemini almak çok önemli aslında enfeksiyonları çok tetikliyor şu normalde kanda bakyıyolarya alerjiye onda mesela enfazla 80 olması gerekiyormuş tuğkanın 500 çıkmıştı

nurancım kefir mayası aktarlarda geelde bulunmuyormuş bulunduğun ilin zirrat fakültesinden alabiliyormuşsun diye duymuştum bikere

ufff yazdım yazdım net gitti
şimdi aytesin süt alerjisi olduğunu düşünmüyorum çünkü ek gıdaya geçeli aylar oldu bu süre zarfında çok önemli şikayetleri olmadı yada olduda benmi kaçırdım esas sıkıntı nartandaydı ama onda bişey bulunmadı bu çocukların kan tahlilleri falan mı karıştı ki :26:

saolun canlarım evet bende suç var ama hüma malesef 8aylıktan beri ne havucu ne salatalığı istedi veriodum yere atıodu bide bizim katılma huyumuz vardı çok istikrarlı başlamıştım işe aslında kesinlikle blendır yapmıcaktım ama ilk denemede taze fasulyeyi ezdim yedireyim dedim istemedi bi katıldı tıkandı mosmor oldu dr a sordum blendır yap dedi ...evet ceviz çerez tarzı şeyleri bile yiyemio hiç çiğnemeyi bilmio lap yutuyo ağzında bekletio önce 2kaşık 2kaşık yutuyo...çerez tarzı şeyleri rendeliyorum mecburen yada aç bırakıcam yoksa 4 5yaşına kadar gidiyomuş bu böyle 2.çocuktan o yüzden korkuyorum hümanın yemesiylemi uğraşcam bebeklemi ilgilencem şaşırdım

ahhh canım çok zor dimi çocuk büyütmek dimi!!!

bırak aç kalsınn canım hiç bişi vermeee yaa nesli biliyosun ayran çorbasından başka hiç bir şey yemiyorduu kızlarda biliyo çok üüzlürdümmm baktım yapcak bişi yookk aç bıraktım içim acıya acıya çorba yapmadımm süt vermedimmm ilk başta ekmek istemeye başladııı ekmek yedii sonra önüne biz ne yiyosak onu koydummm aynı masaadaa sonra ekmeği banmaya başladıı şimdii de az da olsa yiyooo işte aç kalsa bile vermiyorum bi saatten sonra bebeğini alıp geliyo anne açıktıkkk açıktıkk diyoo ve yine aynı yemek itiraz varsa sen bilirisn diyorummm başka yemeğimiz yok olan buu diyorum vee yiyoo nohut kuru fasülye taze fasülye mercimekk ıspanak pırasa biz ne yersek oo ve çokta rahatım ne yicek derdi yokkk

slm kızlarr dün aşk tesadüfleri izledik eşimlee çok güzeldi incir reçelinden daha iyiydi benceee ...

bugünde göl evini izlicez eşimle eşim izlemiş daha önce ama senin için bir daha izleyebilirim dediii...

biz genel olarak evimizde olduğumuz hergece bir film izleriz eşimlee....okadar çok film izliyoruz kii isimleirni say deseniz sayamam hatırlayamıyorum sanırım bendee omega 3 eksikliği varrneslinin vitamin ilacındanmı içsem nee

ayyy bide eşime izmire kurs çıktı 1 aylığına ben ne kadersiz ne bahtsız insanım ya ben uzaklaşmak istedikçe allahım beni izmire itiyooo bana rahat yokkk ben anladımmm kurs bi aksilk olmassa ocak 3 te başlıyo ve 1 ay sürüyo o bittikten sınra bursaya göreve gidicek 15 günlüğüne oda şubatta offf yaaa ne zormuş asker eşi olmakkk haaa arkadaşlarıma kalırsa benim durumum çok iyiyimiş ohhh diyorlar anacım ben mütavazi sakin bi hayat istiyorum evimde oturmak istiyorum kendi yatağımda yatmak istiyorum çocuğumla rahat rahat ilgilenmek istiyorumm:2::2:en önemli huzurlu olmak istiyorumm eyyy devlet baba duy sesimide kocamı biyerle göndermekten vazgeçç

bu arada bu gün hastaneye gittim kan verdim trodileirm için cuma alıcaz sonuçlarııı

neslim uyuyo uyansın ben spora gidicemmm

ve son olarak hepinizi öpüyorummm bizede dua edin kurs işi iptal olsunnn....

canım bende minenin dediklerine aynen katılıyorum biraz dişini sıkıp aç bırakman lazım yoksa hep çok çekersin bende evde ne pişerse onu veriyorum bi ara akşamları muhallebi yapıyordum gece acıkmasın diye onu bile bıraktım şimdi çok rahat hem çocuk vitamini daha iyi alıyo hemde ben rahat ediyorum azcık sık dişini olur bu iş.. bende burdaki arkadaşlara danışmıştım nasıl yapacağım diye hiç pütürlü yemeyecek sanıyordum ama oldu çok şükür sende birazcık sıkılacaksın ama sonunda rahat edersin inş.. en önemlisi kararlı olmak yoksam bizim bu yawrular var ya adamı parnağında oynatır çok zekiler o senin kararlılığını anlarsa mecbur kalıp yiyecektir hiç merak etme..

İnş. Allah gönlüne göre verir Allah seni ve tüm isteyenleri İzmirden uzak tutsun inş.. amiiiinnnnnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…