Merhabalar
Kıyas yapan annelerden olmak istemiyorum ama heralde bundan alıkoyamayacağım kendimi.
Kızım akıllı bir çocuk çok güzel konuşuyo her şeyi anlıyo ve anlatabiliyo.
Bazı oyunları alıştırıyorum tekerlemeler falan hemen kavrıyo.iki ay önce tuvalete alıştırmak istedim.bana açıkça hayır ben bezime yapmak istiyorum tuvalete yapmicam dedi.ona bir ara çok kafa yordum acaba geç mi kaldım diye ama şimdi onu atlattım
Bu akıllı çocuğa renkleri öğretmeye çalışıyorum mesela bilerek yeşile pembe diyo pembeye sarı...yani bazı konularda inatlaştı mı artık telafisi yok.Aylardır böyleyiz inatla renkleri de öğrenmek istemiyo kısacası.Bu aralar eşyaları yere fırlatmaya başladı her türlü yöntemi denedim kızmayı,küsmeyi, cezayı ,görmemezden gelmeyi konuşmayı tehdit etmeyi hatta hafifçe vurmayı bile her şeye rağmen bir daha fırlatacağım diyo.En önemli inatımızda yemekle alakalı yemek yememek konusunda inadını da aşamıyorum.Sizler ne yapıyorsunuz.bu yaş grbunun özellikle sevdiği bir yemek var mı acaba ya da yedirmenin bir yolu
Sizin çocuklarınız nasıl?
kızlar bana değişik bikaç tarif vardı onları bilen verebilirmiya d.günlerinde neler yaptınız ikram kolay değişik tarifler bekliyorum
patatesli gül börek yapıcam
bide kıymalı milföy 2 börek yeter birde
pastamız var çikolata kestaneli
kurabiye yaparım die düşündüm
kısır mercimek köftesi geçti aklımdan başka ne yapılabilir
renkleri sayıları öğretme konusunda yardımcı olamıycam çünkü henüz konuşmuyoruz biz kelimelerimiz var henüz her söyleneni tekrar var ama cümle kuramıyoruz ama ben kesinlikle renkleri öğretmek için kendimi zorlamazdım zaten çocuklar içlerinden geldiği gibi öğreniyorlar ısrracı olmazsak seve seve öğreniyorlar zamnı gelince siz farkında olmadan hepsini öğrenicek 0-3 yaş keisnlikle oyun dönemi çok vakti olucak renkleri sayıları öğrenmesi için eşyaları fırlatma hepsinde var siz yapma dedikçe inadına fırlatıyor benimki mesela çünkü bizim tepkimiz çok hoşna gidiyormuş o tepkiyi takrar duyabilmek için inadına yapıyorlarmış ilgilenmeyince yapmıyor vazgeçiyor mesela yemek konusu bizde hep sıkıntı ama bikça aydır asla umursamıyorum severek yediklerini yapıyorum veya ısrar etmiyorum yediği kadar akşamüzeri mesela meyve püresi yaparım evde ben oyalayarak yedirim herzamn olduğu gibi yemedi indi bannesşne orda yarım elma yemiş eline alıp yarım saat sonra acıkmış bannesinden çorba istemiş onunda makarnası varmış 1 tabak yemiş akşam dediler yemek yemez dedim yemesin keyfi bilir süt içer uyur dedim baktım biz yerken sofraya yanaştı 1but tavuk yedi kesinlikle rahat olmaıymış ben 2 sene olamadım kendimi çok yıprattım ama bundan sonra kararlıyım yediği kadar yesinMerhabalar
Kıyas yapan annelerden olmak istemiyorum ama heralde bundan alıkoyamayacağım kendimi.
Kızım akıllı bir çocuk çok güzel konuşuyo her şeyi anlıyo ve anlatabiliyo.
Bazı oyunları alıştırıyorum tekerlemeler falan hemen kavrıyo.iki ay önce tuvalete alıştırmak istedim.bana açıkça hayır ben bezime yapmak istiyorum tuvalete yapmicam dedi.ona bir ara çok kafa yordum acaba geç mi kaldım diye ama şimdi onu atlattım
Bu akıllı çocuğa renkleri öğretmeye çalışıyorum mesela bilerek yeşile pembe diyo pembeye sarı...yani bazı konularda inatlaştı mı artık telafisi yok.Aylardır böyleyiz inatla renkleri de öğrenmek istemiyo kısacası.Bu aralar eşyaları yere fırlatmaya başladı her türlü yöntemi denedim kızmayı,küsmeyi, cezayı ,görmemezden gelmeyi konuşmayı tehdit etmeyi hatta hafifçe vurmayı bile her şeye rağmen bir daha fırlatacağım diyo.En önemli inatımızda yemekle alakalı yemek yememek konusunda inadını da aşamıyorum.Sizler ne yapıyorsunuz.bu yaş grbunun özellikle sevdiği bir yemek var mı acaba ya da yedirmenin bir yolu
Sizin çocuklarınız nasıl?
hah aynı dert bizde de var dün yan komşum geldi 4 yaşında oğlu var biz onlara gidince eymen salihin odasını bile parselliyo dün çocuğa bir oyuncak vermedi delirtti beni ee sen onun oyuncaklarını oynuyosun epey hır gür yaptı eymen sonra orta yolu bulup oynadılar yazık yavrum salihte büyük diye bişeyde yapamıyo sadece küsüyo eymen çok garip bir çocuk sanki iki yaşında değil benim vermicem, babam bana aldı vs vs cvp bitmiyo yani ne desem var bir cvbı :26:
truff hazırmıydı cnm senin otür değişik bişey yapayım diyorum kek yerinecnm ben tuzlu -tatlı krabiye ,truff,prasalı börek,kabak tatlısı, ıslak keki bardakla kesip üstünü krem şantiyle süsledim,mecimek köftesi (ikramı kolay oldu dökülüp saçılmadı ) yaptım bide pastamız vardı içecekte kola-fantaydı sonra çay ikramına geçtim masanın üstünü hazırladım self servis yaptım evdeki herkes yardım etti tabakların hazırlanmasına kolay oldu
makarna yada şehriye salatası (süper oluyo)
bide benim tramisu tarifim var (yalancı) kolay ve güzel oluyo ama zaten yaş pasta var bide ona gerek yok bence
tatlı tuzlu kurabiye 1 çeşit börek 1 çeşit salata yeter bence ama az dersen birde değişik bir kek olabilir
(ben bütün bunlardan yemeye gidicem bacılarrrr sizede paket yaparız
truff hazırmıydı cnm senin otür değişik bişey yapayım diyorum kek yerine
aabirde akşam yaprak sardım bek en güselini unutmuşum
truff hazırmıydı cnm senin otür değişik bişey yapayım diyorum kek yerine
aabirde akşam yaprak sardım bek en güselini unutmuşum
kızlar bugün oğluşumun doğum günü 2 sene evvel şu saatlerde hastanede sancılar tavan yapıyordu bir türlü açılamıyordum suni serumu yeni takılmıştı heyecanla oğlumun gelmesini bekliyorduk babsı anneannesi ve canıma arkadaşım yaşo günler ne çabuk geçti ne çabuk büyüdün senoğlum babanneme gidicem die bana kapıda konuşmadan küsmüş numarası yapan senmisin hayalini bile kuramazdım bukadarının annem diye sarılışının yanımıza yatıp beni sevmenin ne büyük bir mucizesin sen hayatımıza sonsuz renk kattın nice güsel yılların olsun annem hep güsel telaşların yorsunbizi seni çok seviyoruzzzz...
slm kızlarrr çok mutluyum nesli emziği bıraktı yani dün gecede dahil olmak üzere emmedi bu saat oldu meme emcenmi diyorum meme eğrenç(iğrenç)oldu diyor öğğ emmicem diyo ne yaptım biliyomusunnuz ucunu yaktımm tadı iğrenç oldu tabi bide kestim ucundan ağzına attığı andaa eğrenççç diyor kusmaya çalışıyorr mremeyi sürekli gözünün önünde tutuyorum annem em diyorum ıııı diyooo çöpe atalımmı diyorum iğrenç oldu diyorum atmıyalım diyoo sakla sakla diyo:)))
ayy mine nesli haklı hakkikaten iğrenççç :)
neyse kurtulmuşsunuz ya ee cnm ne diye çocuğa tekrar tekrar isyiyomusun diye üsteliyosun onu anlamadım
slm kızlarrr çok mutluyum nesli emziği bıraktı yani dün gecede dahil olmak üzere emmedi bu saat oldu meme emcenmi diyorum meme eğrenç(iğrenç)oldu diyor öğğ emmicem diyo ne yaptım biliyomusunnuz ucunu yaktımm tadı iğrenç oldu tabi bide kestim ucundan ağzına attığı andaa eğrenççç diyor kusmaya çalışıyorr mremeyi sürekli gözünün önünde tutuyorum annem em diyorum ıııı diyooo çöpe atalımmı diyorum iğrenç oldu diyorum atmıyalım diyoo sakla sakla diyo:)))
hadi gözün aydı cnm şu bikaç günü geçridinizmi olay bitmiştir aslında en önemlisi dün geceydi o geçtyise sorun yok demektir
ya bizim biberon devam gece yatarken içiyor normalde akşam çok yemek yedi erken uyudu diye vermek istemedim kendim 12 gibi yatarken veririm diye düşündüm süt istedi uyurken vermedim oyaladım uyku arasında içirdim12 gibi haberi yok tabi gece kalkıp kalkıp süt istedi içtin sen annecim dedim ii ceceler dedi döndü uyudu ama aklından çıkmadı bütün gecesüt bundan sonra vericem yatarken tokta olsa açta olsa
bizde gece beslenmiyoruz ama yatmadan 1 bibonnn sütümüz var denedim ama bardağa geçmek istemiyo bibonnnda içecekmiş
bazen gün arasında da çilekli,muzlu sütte içiyo günlük 125ml kesin içiyo ama
ya bana fikir verin bu akşam ne yemeği yapayım :26:
ben bazen süt veriyorum bazernde onun yerine büskivi ve sütü karıştırıp veriyorum onu yiyo oda bayağı tok tutuyoo onu yediği zaman süt istemiiyoo bu akşam ben erişte yapıcam nesli çok seviyoo bidee mercimek çorbasıı yapıcam bide prasa yemeğim var dündenn okadarr