2009 Kasm Anneleri

hoşgeldin aramıza her zaman bekleriz
ben geçen yıl çarşıdan almıştım epeyde kalındı ama bu yıl halen almadım oğlum asla üstünü örtmüyo anlaşılan sıcağı sevmiyo onun için ince terletmeyen ve içinde elyaf olmayan bişey arıyorum ama halen karar veremedim onun için cevap veremiyorum ama mc de var c&a da var mcdekini beğendim ama 72 tl idi çok diye almadım :26:

benim oğlumda asla örtmez üstünü daha doğrusu uyumadan önce örtü örtü diye ağlıyo örtüyorum uyuyunca örtü yok oluyo :) yatağı peteğin tam yanında ama bende uyku tulumu aldım 1 ay önce civilin internet sitesinden aldım indirimdeydi 18 liraydı markasını bilmiyorum ama beğendim vede memnun kaldım..

selam kizlarrrr bugunlerde amma geziyorum ya leylegi havada gordum sanirim bugun de ikisini anneme biraktim bir tapu isim vardi onu halletmeye diye ciktim kocam ve muduru karisi birkac arkadasi bulustuk cok sik biryerde yemek yedik uffff ne zamandir ilk kez birisi olamadan ciktim kendimi hur ve ozgur hissettim superdi valla bakicimiz da geldi aksam sessiz ve guzel gecti aglama sizlanma yoktu himmm guzeldi

mert e bravo diyorum alkisliyorum yakinda uyur kendi kendine de sen de biraz daha rahat edersin meralcigim....

nagihan nartan da ayni yaninda yatmazsam cok zor uyuyor hatta uykuya direniyor bir iki uc masal derken bana fenaliklar geliyor bir de yeni yeni sadewce ben de uyumak istiyor babsiyla da uyumak istemiyor dolayisiyla her aksam biraz zorlaniyorum hele ki izledigim dizi varsa...

kizlar uyku tulumu almak isteyn ve sadece pamuklu ince birsey almak isteyen kanz a ve idil baby ye baksin ben begendim icinde elyaf yok en azinda elyaf pek sagliksiz gibi geliyor bana....

canım oğuz kreşe başladığında haziran ayında bende özel ders aldım eşime göre hiç işe yaramadı özel ders kendisi çok biliyor ya sürekli bana ders veren hocayı aşağıladı.. trafiğe çıkmaya başladığım günler bundan 2 ay öncesiydi her sabah işe ağlayarak geliyordum çünkü eşim yanımda dır dır dır hiç susmuyordu bide abimde oluyor arabada kabus gibiydi yaa eşten asla araba öğrenilmez bunu bilir bunu sölerim bence özel ders çok işe yaradı direksiyon hakimiyeti hiç yoktu kendime güvenim yoktu çok şükür başardım :)) korkulacak bişey yokmuş.. 1 hafta eşimle gittim geldim şimdi çok şükür öğrendim oğlumla özgürüz :)) ben 5 gün 1 saat ders aldım hoca bana 10 saat alırsan garanti demişti ama vaktim yoktu yetti sanırım...

tşk edrim cnm bana da 10 saatte garanti ama siz daha erken kavrarsınız falan filan edebiyat yaptı bu haftasonu gidecektim sınav varmış haftaya kaldı şimdiye kadar idare ettim ama eymen kreşe başlayınca mecburum bir an evvel çözmem lazım sen halletmişsin darısı bana
mert e bravo diyorum alkisliyorum yakinda uyur kendi kendine de sen de biraz daha rahat edersin meralcigim....

nagihan nartan da ayni yaninda yatmazsam cok zor uyuyor hatta uykuya direniyor bir iki uc masal derken bana fenaliklar geliyor bir de yeni yeni sadewce ben de uyumak istiyor babsiyla da uyumak istemiyor dolayisiyla her aksam biraz zorlaniyorum hele ki izledigim dizi varsa...

valla nurancım dizi mizi hak getire benim derdim bu sıpa 10:30/11de uyuyo çoğunlukla bende onunla sızıyorum hatta eymen beni uyutuyo eşime zaman ayıramıyorum ona bozuluyorum :KK47:

iyi canım. bir değişiklik yok. rutin hayatıma devam :))

deniz nasıl keyfi yerinde mi :) sabah lavobaya gittim elimi yüzümü yıkadım eymen uyuyodu odaya bir girdim paşa kalkmış kendi yatağından bizimkine geçmiş karyolanın ayak ucuna bağdaş kurup oturmuş ellerde dizlerinde dalai lama gibi oda da loş aklım gitti :KK53:sonrada başladım gülmeye :KK52: çok şirindi çok 3 gündür dudağım uçuklu öpemiyorum paşamı çok özledim çok :KK25:

deniz nasıl keyfi yerinde mi :) sabah lavobaya gittim elimi yüzümü yıkadım eymen uyuyodu odaya bir girdim paşa kalkmış kendi yatağından bizimkine geçmiş karyolanın ayak ucuna bağdaş kurup oturmuş ellerde dizlerinde dalai lama gibi oda da loş aklım gitti :KK53:sonrada başladım gülmeye :KK52: çok şirindi çok 3 gündür dudağım uçuklu öpemiyorum paşamı çok özledim çok :KK25:

allahım eymene bak yaaa :)))
bizimkide daha küçükken böyle bir korkutmuştı bizi :))
eşimle ışıkları kapatmış film izliyoduk. korku filmi. deniz uyanmış hiç ses etmeden odaya doğru yürümüş. gözlerim kapıya kaydı biara. bir cisim gördüm gözünü dikmiş bana bakıyo. ay o panikle nasıl korkup çığlık atmıştım. eşim daha beter. donup kalmıştı öyle :KK1:

günaydın hanımlarr ben geldimm
geçmişe daldım yaa amma sohbet etmişsiniz kızlarr ya ama ben yoktum dün nete gireyim dedim öğlen çağanı uyuttum eşimde hastaydı uyudu pili bitmiş laptopun kabloda eşimin yattığı yerdeydi kapandı giremedim çok birikmiş yazılar ancak okudumm
eşim çok kötü hastalanmış ciğerlerini üşütmüş bide bademciği şişmiş dün çok halsizdi biraz dinlendi dışarı çıkalım hava alalım dedi koçtaşa gitmemiz gerekiyodu çıktık çağan arabada iyi hiç sesi çıkmadı ama avmde burnumuzdan getirdi herşeye ağladı hiç bişey memnun etmedi eşimde çok sinirlendi market arabasının içine bıraktı çağanı yeter artık dedi ne istediysen aldım bi çocuk hiçbişeyden memnun olmazmı bidaha seninle çıkmıycaz dışarı dedi ..bi önceki akşamda çağan saçımı bi yoldu iki eliyle şaç diplerim kopuyodu yerde sürükledi resmen eşim bile ayıramadı saatlerce ağladım yatak odasına gittim ellemedim çağanı o gün hiç eşim uyuttu ama ağlamasından çok sıkıldığının farkındayım ama daha ben bi taraftan ağlıyorum bu çocuk niye böyle diye eşim diyoki ben çocuğumun böyle olmasını istiyorum kızlarr çağan bu ara çok hırçınlaştı yine saç yolmalar,vurmalar,ayak ısırmalarr ben çok bunalıyorum artık yaptıklarından belediyenin kreşi varmış annelerede faaliyet yaptırıyorlarmış çocuk oynarken onu araştırıcam bugün ücretsizmiş..
uyku tulumundan bahsetmişsiniz ben 35 tlye aldım içi yün kalın çokte memnunum çağanda hiç üstünü örtmüyo yatağı hemde tam peteğin yanında içim rahat yanii tavsiye ederim ama elyaf kesinlikle almayın
kahvaltı demişsiniz çağan hiç bulamaç yemes bizimle yer babasının kucağına oturur beni istemez biz ne yersek oda yer hatta eliyle gösterir onu veririz nutella olmazsa sofrada maşallah güzel yiyo bende nutellayı kaldırdım 1 aydr kendimiz için aldım çağandan gizli yiyoruz
nurancığım göüzün aydın bakıcınız gelmiş sende yemeğe gitmişsin vallaha çok iyi olmuş buna çok ihtiyacımız oluyo akşam arkadaslar aradı 8 di illlaki hazırlanın kokoreç yemeye gidelim diye eşim hasta olunca keyfi yoktu bende fırında tavuk yapıyodum gidemedik
meralcim aferin merte ayy ne güzel kendi istemesii inş devamı gelir canım
sebnem sen nerelerdesin canım?
sekercik evet haklısın aslında her çocuk özeldir herkes kendi çocuğunu çok iyi tanır ,bilir konusmasa bile sen ne istediğini anlarsın ben psikoloğu özellikle eşimle çağan konusunda anlaşamadığımız için dr eşime onun yaptığının yanlış olduğunu söylesin diye gitmek istedim ama sanırım eşim yavaş yavaş farkına varıyoo

allahım eymene bak yaaa :)))
bizimkide daha küçükken böyle bir korkutmuştı bizi :))
eşimle ışıkları kapatmış film izliyoduk. korku filmi. deniz uyanmış hiç ses etmeden odaya doğru yürümüş. gözlerim kapıya kaydı biara. bir cisim gördüm gözünü dikmiş bana bakıyo. ay o panikle nasıl korkup çığlık atmıştım. eşim daha beter. donup kalmıştı öyle :KK1:

:KK1: ayy çok güldüm sabah sabah denizde eymenden aşağı değilmiş hani bu çocuklar bir alem ya :KK1:

deryacım hoşgeldin cnm eşine çok geçmiş olsun
çağana gelince bence eşin ektiklerini biçiyo hoş o hak ettide sen arada kaynıyosun sabır cnm sabır geçecek oda mükemmel bir delikanlı olacak :KK50:

deryacım eşine geçmiş olsun canım...
çağanın bu agresif davranışları bence babadan kaynaklanıyo. yani iş eşinde bitiyo. ama ben böyle çocuk istiyorum diyince de diyecek laf kalmıyo....
çağan mızıldandıkça ver babasına ben artık baş edemiyorum. siz baba oğul aynı dilden konuşuyorsunuz diye ver eşine,yorulsun,sıkılsın hatasını anacak yaşayarak analayabilir sanırım:44:

günaydın hanımlarr çocuklaer artık heryerden çıkıyorlar bizimkide oyun parkından inip çat kapı odaya gelip bizi çok korkutmuştur ama korku filmi izlerken felaket olurdu herhalde :)
derya çağan hele okula başlasın bişeyi kalmaz ama kızlarında dediği gibi olan sana oluyor bir ara bizimde ısırdı bidönem saçımıza sarıldı hiç sesimizi çıkarmadık görmezden geldik geldi geçti biz sık toplanıyoruz arkadaşlarınada vuruyordu ben ona tabi sessiz kalamıyordum yapma die müdahale ediyordum arkadaşlarım karışma sessiz kalırsan geçer dediler sende tepki verme unutur şuanda tek derdimiz oyuncak paylaşamaması hele kendi oyuncaklarını kesinlikle vermiyor inş. geçicektir öyle umuyorume lbet öğrenicek paylaşmayı sabır diyoruz unutma

iş arkadaşlarımın selamı var burada size :))

a.s :KK1: dün bende cuma akşamı kkdan tanıştığım kızlara gidicez cumarteside tuğkanın doğum gününe dedim millet şaşırdı internetten arkadaşlık mı olur diyolar bende dedim bal gibi olur benim sizin gibi burda akrabalarım anam babam yok arkadaşa muhtacım hahay hava mı da attım yani :KK52:

Merhabalar
Kıyas yapan annelerden olmak istemiyorum ama heralde bundan alıkoyamayacağım kendimi.
Kızım akıllı bir çocuk çok güzel konuşuyo her şeyi anlıyo ve anlatabiliyo.
Bazı oyunları alıştırıyorum tekerlemeler falan hemen kavrıyo.iki ay önce tuvalete alıştırmak istedim.bana açıkça hayır ben bezime yapmak istiyorum tuvalete yapmicam dedi.ona bir ara çok kafa yordum acaba geç mi kaldım diye ama şimdi onu atlattım
Bu akıllı çocuğa renkleri öğretmeye çalışıyorum mesela bilerek yeşile pembe diyo pembeye sarı...yani bazı konularda inatlaştı mı artık telafisi yok.Aylardır böyleyiz inatla renkleri de öğrenmek istemiyo kısacası.Bu aralar eşyaları yere fırlatmaya başladı her türlü yöntemi denedim kızmayı,küsmeyi, cezayı ,görmemezden gelmeyi konuşmayı tehdit etmeyi hatta hafifçe vurmayı bile her şeye rağmen bir daha fırlatacağım diyo.En önemli inatımızda yemekle alakalı yemek yememek konusunda inadını da aşamıyorum.Sizler ne yapıyorsunuz.bu yaş grbunun özellikle sevdiği bir yemek var mı acaba ya da yedirmenin bir yolu
Sizin çocuklarınız nasıl?

kızlar bana değişik bikaç tarif vardı onları bilen verebilirmiya d.günlerinde neler yaptınız ikram kolay değişik tarifler bekliyorum
patatesli gül börek yapıcam
bide kıymalı milföy 2 börek yeter birde
pastamız var çikolata kestaneli
kurabiye yaparım die düşündüm
kısır mercimek köftesi geçti aklımdan başka ne yapılabilir

günaydın hanımlarr çocuklaer artık heryerden çıkıyorlar bizimkide oyun parkından inip çat kapı odaya gelip bizi çok korkutmuştur ama korku filmi izlerken felaket olurdu herhalde :)
derya çağan hele okula başlasın bişeyi kalmaz ama kızlarında dediği gibi olan sana oluyor bir ara bizimde ısırdı bidönem saçımıza sarıldı hiç sesimizi çıkarmadık görmezden geldik geldi geçti biz sık toplanıyoruz arkadaşlarınada vuruyordu ben ona tabi sessiz kalamıyordum yapma die müdahale ediyordum arkadaşlarım karışma sessiz kalırsan geçer dediler sende tepki verme unutur şuanda tek derdimiz oyuncak paylaşamaması hele kendi oyuncaklarını kesinlikle vermiyor inş. geçicektir öyle umuyorume lbet öğrenicek paylaşmayı sabır diyoruz unutma

hah aynı dert bizde de var dün yan komşum geldi 4 yaşında oğlu var biz onlara gidince eymen salihin odasını bile parselliyo dün çocuğa bir oyuncak vermedi delirtti beni ee sen onun oyuncaklarını oynuyosun epey hır gür yaptı eymen sonra orta yolu bulup oynadılar yazık yavrum salihte büyük diye bişeyde yapamıyo sadece küsüyo eymen çok garip bir çocuk sanki iki yaşında değil benim vermicem, babam bana aldı vs vs cvp bitmiyo yani ne desem var bir cvbı :26:

X