2009 Kasm Anneleri

bizimki de bayılıyor o karışımaa:))
ondan yiyor sonra bizim yanımızda da takılıyor minik bi dilimballı ekmek ya da sırf zeytin yiyor
aman yemesin çikolata fialn ben çok karşıyım o çikolataya çocukların iştahını kapatıyor yaaaa bal tamam pekmez de okey ama ne o sbah sabah çikolata!
bu akşam bizimki ilk kez çokkkk açık limonlu minicik bi brdak çay içti:) ilk tatması ben çok ciddiyim ya bu konuda

şekerciğe katılıyorum hepsi farkılı çocukların birine iyi gelen davranışlar diğerinde ters tepiyor hepsii apayrı birey artık bunu kabul etmeniz gerikyor bişiy itiraf etmeliyimki en çok iş annede bitiyor ben bugün sırf nesliyle ilgilendim işim var diye ilgilenmemzlik yapmadım birlkte oyun oynadık istediği herşeyi yaptık birlkt duşa girdik nebiliyim evde saklanbaç oynadık sonra yakalamaca oynadık ...çok eğlenceli vakit geçirdik ...bende bu gün çok mutluydum belki bu rahatlığım çocuğumuda yansıdı oda rahattı annesini hiç üzmedi kızım ama biraz stres olayım direk nesli 180 derece dönüyo ağlıya ağlıya helak oluyo mutlu anne mutlu bebek olayı meralin dediği gibii

dün gittim ama benim beğenmediğim polar tulumlar indirime girmiş almadım diğerleri girmemiş chiccoya baksam iyi olur bu gece yine ayağından çorapları çıkarmış sabaha kadar açık uyuyo ya

hahaha eymende tuğkan gibi et et et sebzeyle pek arası yok annecim sana ne pişireyim dediğim zaman ya et ya köfte der yanında da çobaa pilav armut dbine düşüyo galiba ev halkı neyi seviyosa çocuklarda aynı yanlız eymen bayramda nerdeyse yemek yerine baklava yedi desem yalan olmaz anne pasta pasta dolandı durdu sırf eymende yer diye hazır almayıp kendim yapmıştım iyikide öyle yapmışım babasıda tatlısız yemek yemez öğluda aynı oldu hatta kahvaltısını bile bal kaymak yada tahin pekmezle sonlandırır

bu arada kızlar kahvaltı demişsiniz biz eymene nerdeyse 1 yaşından beri bulamaç vermiyoruz tek tek yiyo kendim tadını kokusunu görüntünü beğenmediğim şeyleri paşamada vermiyorum tabi çocuğumuz yemiyosa çaresi yok vereceğiz
nurancım avmlerde eymende aynı nartan gibi ipini koparmış gibi koşmaya saklanmaya başlıyo bu arada mc de o elyaflı olanları beğenmiştim memnun olmadın mı cnm sen ,bide şu termal atletler uyku tulumundan iyi mi sen almıştın hoş onlarıda bulamadım hiçbiyerde ama gece üst açması korkutuyo abartmıyorum inanın hiç örtmüyo ya ben üşüyorum eşimle yorgan paylaşamıyorum adam örtmüyo ya

gunaydınnnnn;

nagihancım o paStayı sen mı yaptınonunde eğiliyorum ve şapka çıkarıyorum hamarat hatun seni

mine bencede dediklerin çok doğru,bende aynı şeyı gozlemlıyorum mertte.merte ne kadr çok zaman ayırırsam o o kadr mutlu.zaman ayırmakdan kastım sadece ona yoğunlaşıp onunla ilgilenmek,oynamak vs...hepimiz yapıyoruz bunu genelde ama bazen yok şu işimi halledeyım,yok şu utumu yapayım yok şu yemeğimi yapayım derken mert'i geçiştirirsem o gun çok huzursuz ve ağlak oluyor.mumkun olduğunca mert uyurken halletmeye çalışıyorum işleri...işleri bir şekılde hallolur ama oğlumun bu zamanları bir daha gelmeyecek...

mert kahvaltılarda bulamaca devam,ama dışarda kahvaltıya gittiğimizde oturup bizimle yıyor aslında ama bulamaçdan sıkılana kadr ben vermeye devam edeceğim.mert'in tatlıyla işi yok,bal ve pekmez dışında...

ne pastası cnm benim doğum günü pastasını diyosan yok onu ben yapmadım eymenin pasta diyişinden kasıt baklava işte onu ben yaptım bu sene tatile izmire gelirsem kesin uğramayı düşünüyorum meralcim sana hoş nuranada uğrayacaktım ama nerdeeee paşalar büyüsün inş grşmesi daha kolay olur

bu arada meral ve mine size yürekten taaa içten katılıyorum işim varsa ilgilenemiyosam mık mık bir çocuk ama bütün benliğimle ona adanmışsam ve mutluysam eymende çok mutlu mutlu anne mutlu bebek
gideyim biraz iş yeri denetleyeyim 11 gibi gelirim öpüyorum canlarım

mutlu anne mutlu bebk süper kızlar gerçekten kim demişse doğru demiş çok şükür biz uzunca bir zamndır tuğkanla iyi anlaşıoruz ağlamıyor beni üzmüyor yemek konusundada rahat bıraktım yediği kadar yiyor ben rahatlayınca resmen oda rahatladı dün sabiha paktunada bunu söyledi farkına varmamı sağladı rahat bırakın mükafatını alırsınız die gerçekten çok doğru .birde bu çocuklar için yazılan kitaplar uzamanların görüşleri cidden boş çünkü her çocuk kendi kitabını yazıyor :)
nagihan cnm ben gece uyku tulumu giydiriyorum gündüzde yün aklet ama şu kaşındırmayan makinada yıkanabilenlerden yani termal aklet gibi olanlardan ben onları hasyün varya çarşıda ordan aldım ama kaşındırmayan ve makinada yıkanabilen demen gerekiyor alırken kısa kollular içine badi giydiriyorum üztüne onu üstünede penyesini havalar soğuduğundan beri böyle gecede içinde bir uzun kollu badi buırakıp üstüne uyku tulumu giyiyor ben bebeler sarayından aldım orayada bakabilirsin birde c&a da var tulumlar

ayy cnm bilmiyodum kaşındırmayanı nı hasyünden aldım ama eymeni kaşındırdı dur birde senin dediğini deneyeyim çünkü termal sanki sağlıklı değil gibi eşimin var termal atleti sanki naylon perlon karışımı akrilik gibi bişey bebeler sarayından bakayım tulumada çünkü bu üst açma hat safhada son bir haftadır gece uyanım yanıma atlıyo hopp benide açıyo alt sol azı dişi beyazlamış onun huysuzluğumu ki :26:

pasta değince bende doğum gunundekı pastayı sandıydım,pasta yapılırda o kocamandı ve suslu püsluydu ya ondan şaşırdım. baklava yapmak daha bir marifet gerektırır hamurunu açmak,şerbetını ayarlamak faln kolay değil.evde pasta turu şeyler yapabiliyorum da baklava yapabileceğimi hiç sanmam..sen benim gozumde o yuzden çok marifetlisn

her zaman beklerim beklerim nagihancım.yavrularda oynarlar ne iyi olur.benim yeğenimde bursada oğretmen yaza kadr tahını çıkmazda orda kalırlarsa bir bursayı gezelım gorelım diyoruz ama nasip tabi..yani sen gelmezsen ben gelıyorum ona gore

mutlu anne mutlu bebek deyımını nuran kullanır aslında benim uzerime kaldı:)

maşallah dyeyım sıze,biz de ogleyız dışarda ufak tefek arızalar oluyor ama o kadr da olacak tabi ama evde çok uyumluyuz bu sıralar

gel cnm başımın üstünde yeriniz var artık kim önce gelirse gelsin grşelimde gerisi boş :) hem bak sana baklavada yaparımmmm

ya meral dün biraz kknın çiş eğitimi başlığından konu okudumda içim şişti çok zor bir iş inşallah kolay atlatırız havalar ılınsın başlıcam :26:

ya meral dün biraz kknın çiş eğitimi başlığından konu okudumda içim şişti çok zor bir iş inşallah kolay atlatırız havalar ılınsın başlıcam :26:

baklavamı dedin bak hemen geliyoum o zaman

kımı çocuk kolay oğreniyormuş canım belkı bizimkilerde hemencecik oğrenecek.şimdiden dert etme kendine.
havalar ısınıncaya kadar daha bir aklı erecek bizimkılerin zorlanmadan ustesınden geliriz inş.nerden baksan 6 ay sonra başlasak 2,5 yaşında olacaklar,2,5-3 yaş arasıda tam zamanı zaten...

bu işi bir haftada halledenler var,1 ay uğraşıpda halledemeyenler var.tuvalet eğitiminde yıne bize çok iş duşuyor bizim tutumumuz çok onemlı olacak galiba bakalım nasıl ustesinden geleceğiz..

Son düzenleme:
bu oğlen mert kendi uyumak istedi.anne uyucam dedi.kopeğini aldı yatak odasına gitti.tabi kendi kendine uyumadı ben salladım yınede uyumak istemesi bizim için buyuk bir olay.demekkı neymış zorlamamak gerekırmış uykusu gelınce kendisi uyurmuş.

ayy darısı eymene geçen akşam 5 kez keloğlanı anlattım
cumartesi kkdan tanıştığım arkadaşlarla grşücez ama eymenin tam uyku saati bırakmakta istemiyorum onlarında çocukları var 2,5 -3 yaşlarında oynarlar hem uyumazsada huysuzluk yapıyo cuma akşamına mı alsak ki

siz görüşmeyi cuma akamına alın cnm geen cumartesi biz işte uyutana kadar bebk arabasında göbeğim çatladı hemde ben seni cumartesi günü d.günümüze çağırıcam oyüzden diyorum cuma akşamı die

cumartesi bekliyorum nagihancım adresi özelden msj atıcam tuğkişi uyutunca
mert ne güsel bizimde akşamları kendi uyuyor ama o yatağında bende kendi yatağımızda dalıyor arada beni kontrol ede ede gündüz sallıyorum ayağımda

inşallah cnmcım nasip olursa gelirim biraz uzak oturuyoruz inşallah havada azıcık yumuşar biz sallanmıyoruzda ille yan yana yatıp uyuyoruz

Merhabalar
Forumda yeni sayılırım.2009'un kasım annelerindenim ben de kızımın çok fazla sorunu var fakat son sayfalarda uyku tulumundan bahsedildiğini gördüm.Kızım kesinlikle üstünü örterek uyuyamıyor.gecelerimiz savaş gibi ben örtüyorum o anında açıyor ince giydirdim üşür belki diye ama nafile örtü istemiyor.Uyku tulumu çocukları rahatsz etmiyor mu?hangi markaları kullanıyorsunuz acaba?

hoşgeldin aramıza her zaman bekleriz
ben geçen yıl çarşıdan almıştım epeyde kalındı ama bu yıl halen almadım oğlum asla üstünü örtmüyo anlaşılan sıcağı sevmiyo onun için ince terletmeyen ve içinde elyaf olmayan bişey arıyorum ama halen karar veremedim onun için cevap veremiyorum ama mc de var c&a da var mcdekini beğendim ama 72 tl idi çok diye almadım :26:

canım oğuz kreşe başladığında haziran ayında bende özel ders aldım eşime göre hiç işe yaramadı özel ders kendisi çok biliyor ya sürekli bana ders veren hocayı aşağıladı.. trafiğe çıkmaya başladığım günler bundan 2 ay öncesiydi her sabah işe ağlayarak geliyordum çünkü eşim yanımda dır dır dır hiç susmuyordu bide abimde oluyor arabada kabus gibiydi yaa eşten asla araba öğrenilmez bunu bilir bunu sölerim bence özel ders çok işe yaradı direksiyon hakimiyeti hiç yoktu kendime güvenim yoktu çok şükür başardım :)) korkulacak bişey yokmuş.. 1 hafta eşimle gittim geldim şimdi çok şükür öğrendim oğlumla özgürüz :)) ben 5 gün 1 saat ders aldım hoca bana 10 saat alırsan garanti demişti ama vaktim yoktu yetti sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…