bizimki de bayılıyor o karışımaa:))afiyet olsun tugkan a masallah degisik lezzetler tadmasi guzel bizim nartan huylu yeni lezzetlere hep kapali bir zaman gecmesi lazim ki alissin ama ben her sabah kahvaltida kirmizi biber birseuru yesillik yerim o da basladi artik kirmzi biber yiyor kahvalti da....
kizlar nartan bu karisim kahvaltidan sikildi sanirim bizimle ediyor daha az yiyor ama napayim alisacak sanirim.....
aman yemesin çikolata fialn ben çok karşıyım o çikolataya çocukların iştahını kapatıyor yaaaa bal tamam pekmez de okey ama ne o sbah sabah çikolata!tek tek çok az yiyorlar cnm bazı sbh sadece yumurta yiyor mesela tuğkanda napalım yumurta tok tutar diyip avunuyorum karışık yedikleri zaman çok yiyorlardı ama artık mesela istiyor anne zeytin yicem diyor istersen verme anneanesi peynir yaptı mesela onu çok sevrek yiyor yumurta fiks zaten her sbh domates salatalık yer krem peynir seviyor ama kesinlikle reçelmiş çikolyatmış pekmezmiş balmış yemez kalvaltıda ekmekte bu aralar sadecde çorbasına doğrarsam hiç ekmek yemiyor
selam kızlar ya derya çok üzüldüm komşularınla ge.çinememene çünkü bilirim komşusuzluk geçimsizlik çok yıpratıcı bir duygu...
oğluşum uyuyor bizimki de huzursuz uykusuz kızlar, sanırım dişlerden... işten geldim bugün çok özlemiş beni kucağıma geldi bayağı bi zaman inmedi
s.paktuna yı ben de biliyorum ama inandığım bir şey var ki o da psikologlara çok güvenilmeyeceği, çocuğu kalıplara sokmak sınırlandırmak sınıflandırmak ne derece doğru? onlar kurallara göre hareket ediyorlar. oysa ben bir anne olarak b,iliyorum ki benim çocuğum farklı, tepkileri, oyunları, tavırları, konuşmaları genetiği yaklaşımları kişiliği farklı ben de onun annesi olarak ona nasıl davranacağımı biliyorum benden başka da kimse bilemez, aramızda özel bir bağ var ya; onun bakışından konuş(ama)masından duruşundan ne istediğini ne hissettiğini ben anlarım onu en iyi ben anlarım bazen (ben de insanım) ona yanlış davranabilirim, ama yanlışımı düzeltmeyi de kabullenmeyi de bilirim birilerinin çıkıp ahkam kesmesine sinir oluyorum! (bu sözlerim s.paktuna için değil aslında=) ama dedim ya ne yaapcağımı kendim el yordamımla bulmayı tercih ediyorum onca kitap okudum hep aynı şeyler yazıyor oysa her çocuk özeldir ben buna inanıyorum kızlar, bakın hepiniz demişsiniz ben zaten çocuğuma bol bol sarılıyorum diye yani aslında biz anneler biliyoruz ne yapacağımızı... ben de sık sık sarılıp duruyorum çocuğa, ama bazen kaçıyor bazen o sokuluyor mesela bu akam uyumadan önce o mayışma anlarında babası kanepede uzanmıştı gitti baabsına sokuldu öpe öpe daldı gitti:) bırakın psikologları kızlar eğer aşamadğınız bi sorun varsa başvurun onlara... yoksa siz annesi olarak bilirsiniz en iyisi nedir:)
nagihan san mujdem var mc de uyku tulumlarıda indirime girmiş.dun başlamış pırlanta gunleri yarın son gunmuş.inşallah beden bulabilirsin ve alırsın eymenciğime.orda bulamazsan chiccoyada bakabilirsin onun tulumuda ince oluyor ama sıcacık tutuyor.
benim eşimde maç izlemeye gitti yemeğini yediği gibi bizde köyden ördek getirmiştik ava gittiler köyde eşim küçük bir ördek vurmuşlar ben asla yiyemem eşime pişirdik onu yanınada bulgur yaptık kendimize sebzeli tuğkana deneteyim bakalım yiycekmi dedi ördeği bizimki bayıldı babsından çok yedi çok etçi kızlar bizimki et olsun balık tavuk kırmızı kıyma severek yiyor ördek yiyeceği hiç aklıma gelmezdi avda yiyor eşim bidahakine oğluma tavşan vurcam dedi
gunaydınnnnn;
nagihancım o paStayı sen mı yaptınonunde eğiliyorum ve şapka çıkarıyorum hamarat hatun seni
mine bencede dediklerin çok doğru,bende aynı şeyı gozlemlıyorum mertte.merte ne kadr çok zaman ayırırsam o o kadr mutlu.zaman ayırmakdan kastım sadece ona yoğunlaşıp onunla ilgilenmek,oynamak vs...hepimiz yapıyoruz bunu genelde ama bazen yok şu işimi halledeyım,yok şu utumu yapayım yok şu yemeğimi yapayım derken mert'i geçiştirirsem o gun çok huzursuz ve ağlak oluyor.mumkun olduğunca mert uyurken halletmeye çalışıyorum işleri...işleri bir şekılde hallolur ama oğlumun bu zamanları bir daha gelmeyecek...
mert kahvaltılarda bulamaca devam,ama dışarda kahvaltıya gittiğimizde oturup bizimle yıyor aslında ama bulamaçdan sıkılana kadr ben vermeye devam edeceğim.mert'in tatlıyla işi yok,bal ve pekmez dışında...
mutlu anne mutlu bebk süper kızlar gerçekten kim demişse doğru demiş çok şükür biz uzunca bir zamndır tuğkanla iyi anlaşıoruz ağlamıyor beni üzmüyor yemek konusundada rahat bıraktım yediği kadar yiyor ben rahatlayınca resmen oda rahatladı dün sabiha paktunada bunu söyledi farkına varmamı sağladı rahat bırakın mükafatını alırsınız die gerçekten çok doğru .birde bu çocuklar için yazılan kitaplar uzamanların görüşleri cidden boş çünkü her çocuk kendi kitabını yazıyor :)
nagihan cnm ben gece uyku tulumu giydiriyorum gündüzde yün aklet ama şu kaşındırmayan makinada yıkanabilenlerden yani termal aklet gibi olanlardan ben onları hasyün varya çarşıda ordan aldım ama kaşındırmayan ve makinada yıkanabilen demen gerekiyor alırken kısa kollular içine badi giydiriyorum üztüne onu üstünede penyesini havalar soğuduğundan beri böyle gecede içinde bir uzun kollu badi buırakıp üstüne uyku tulumu giyiyor ben bebeler sarayından aldım orayada bakabilirsin birde c&a da var tulumlar
ne pastası cnm benim doğum günü pastasını diyosan yok onu ben yapmadımeymenin pasta diyişinden kasıt baklava işte onu ben yaptım bu sene tatile izmire gelirsem kesin uğramayı düşünüyorum meralcim sana hoş nuranada uğrayacaktım ama nerdeeee paşalar büyüsün inş grşmesi daha kolay olur
mutlu anne mutlu bebk süper kızlar gerçekten kim demişse doğru demiş çok şükür biz uzunca bir zamndır tuğkanla iyi anlaşıoruz ağlamıyor beni üzmüyor yemek konusundada rahat bıraktım yediği kadar yiyor ben rahatlayınca resmen oda rahatladı dün sabiha paktunada bunu söyledi farkına varmamı sağladı rahat bırakın mükafatını alırsınız die gerçekten çok doğru .birde bu çocuklar için yazılan kitaplar uzamanların görüşleri cidden boş çünkü her çocuk kendi kitabını yazıyor :)
nagihan cnm ben gece uyku tulumu giydiriyorum gündüzde yün aklet ama şu kaşındırmayan makinada yıkanabilenlerden yani termal aklet gibi olanlardan ben onları hasyün varya çarşıda ordan aldım ama kaşındırmayan ve makinada yıkanabilen demen gerekiyor alırken kısa kollular içine badi giydiriyorum üztüne onu üstünede penyesini havalar soğuduğundan beri böyle gecede içinde bir uzun kollu badi buırakıp üstüne uyku tulumu giyiyor ben bebeler sarayından aldım orayada bakabilirsin birde c&a da var tulumlar
pasta değince bende doğum gunundekı pastayı sandıydım,pasta yapılırda o kocamandı ve suslu püsluydu ya ondan şaşırdım. baklava yapmak daha bir marifet gerektırır hamurunu açmak,şerbetını ayarlamak faln kolay değil.evde pasta turu şeyler yapabiliyorum da baklava yapabileceğimi hiç sanmam..sen benim gozumde o yuzden çok marifetlisn
her zaman beklerim beklerim nagihancım.yavrularda oynarlar ne iyi olur.benim yeğenimde bursada oğretmen yaza kadr tahını çıkmazda orda kalırlarsa bir bursayı gezelım gorelım diyoruz ama nasip tabi..yani sen gelmezsen ben gelıyorum ona gore
ya meral dün biraz kknın çiş eğitimi başlığından konu okudumda içim şişti çok zor bir iş inşallah kolay atlatırız havalar ılınsın başlıcam :26:
bu oğlen mert kendi uyumak istedi.anne uyucam dedi.kopeğini aldı yatak odasına gitti.tabi kendi kendine uyumadı ben salladım yınede uyumak istemesi bizim için buyuk bir olay.demekkı neymış zorlamamak gerekırmış uykusu gelınce kendisi uyurmuş.
ayy darısı eymene geçen akşam 5 kez keloğlanı anlattım
cumartesi kkdan tanıştığım arkadaşlarla grşücez ama eymenin tam uyku saati bırakmakta istemiyorum onlarında çocukları var 2,5 -3 yaşlarında oynarlar hem uyumazsada huysuzluk yapıyo cuma akşamına mı alsak ki
siz görüşmeyi cuma akamına alın cnm geen cumartesi biz işte uyutana kadar bebk arabasında göbeğim çatladı hemde ben seni cumartesi günü d.günümüze çağırıcam oyüzden diyorum cuma akşamı die
cumartesi bekliyorum nagihancım adresi özelden msj atıcam tuğkişi uyutunca
mert ne güsel bizimde akşamları kendi uyuyor ama o yatağında bende kendi yatağımızda dalıyor arada beni kontrol ede ede gündüz sallıyorum ayağımda
Merhabalar
Forumda yeni sayılırım.2009'un kasım annelerindenim ben de kızımın çok fazla sorunu var fakat son sayfalarda uyku tulumundan bahsedildiğini gördüm.Kızım kesinlikle üstünü örterek uyuyamıyor.gecelerimiz savaş gibi ben örtüyorum o anında açıyor ince giydirdim üşür belki diye ama nafile örtü istemiyor.Uyku tulumu çocukları rahatsz etmiyor mu?hangi markaları kullanıyorsunuz acaba?
sen ehliyetide yeni almışsın hiç aralamadan devam et derim çözmen daha kolay olur benim ehliyet 2004ten beri var cüzdan bekliyo ankaraya giderken düz yolda köyde falan kullanıyorumda oralarda çocukta kullanır seneye bende eymeni kreşe verirsem şart olacak kaldıki eşime kızıp hırs yapmışken bir 200 tl vereyim adamcağız uğraştı ama olmadı eşten öğrenilmiyo kursta hoca öğrenci ilişkisi var