2009 Kasm Anneleri

nagihancım sağol canım iyiyim,dun alışveriş yaptım da ondan olsa gerek iyiliğim:).biz kadınlar alışverişi ne kadar seviyoruz ve bir kaç parçada olsa birseyler alınca ne kadr rahatlıyoruz.eşimle yalnız çıktık aylar aylar sonra.mert'i anneme bıraktık.rahat rahat mağazaları gezmenin,birseyler atıştırıp, içmenin keyfini yaşadım.eşimle el ele kol kola gezmeyelı de epey olmuş hani onuda anladım.sohbetımız yıne mert'in çevresinde dondu durdu.biz mertden once ne konuşuyorduk acaba diye duşunmeden edemedim

boynerden bir kaşe kaban aldım,2 tane triko bluz,bir kaçda iç çamaşırı.kaban çok hoşuma gitti evdekınden hoşlanmıyordum artık(dizime geliyordu rahat olmuyordu mertin peşinde koşarken,şimdiki daha kısa),aklımda şu an için almak yoktu ama gorunce çok beğendim

dun eşimle iyi olduğumuza bakmayın son bir haftadır bende kendisine fena halde gıcığım.evde gerginlik olmasın, mert etkılenmesin diye sineye çekıp daha fazla uzatmayayım dedim ama yazdım bir kenara.tartışmamızın sebebide o kadar saçma sapan birşeykı,buyuyup beni buharnlara sokacak,boşanmayı aklıma getırtcek duruma gelmesine inanamıyorum.beyefendi hem suçlu hem güçlü.ona sorsan hala ben hatalıyım,tartışılmıyorda yani.şimdi geçen pazar akşamı kvalıdeye uğradık,incir reçelı yapmış ondan verdi minik bir kavonuz.eve geldik arabadan indik.eşim merti aldı bende çantam montlar,birkaç poşet onları aldım.
poşetlerden biri duştü.reçel kırılmış.eşim dedi atma kavonozu ben temizler yerim onu.camlar param parça olmuş nasıl yersin,canına mı susadın yenirmi dedim o yok birsey olmaz atma dedi.neyse içeri, girdik ben attım tabi çope sonra attığımı oğrenince bir afra tafra.o gece ağlamakdan şiştim.cumartesiye kadr doğru duzgun konuşmadık onun diyalog girişimleri oldu geçiştirdim.normalde tartıştığımızda uzatmam haklı bile olsam bu sefer çok dokundu liseli çocuklar yapmaz onun yaptığını.mertin doğum gunu falan derken yumuşadım biraz açıkçası hala bir özur beklıyorum ama beyefendi hala haklı olduğunu duşunuyor o bana atma demiş ben atmışım.suçlu benim yani bırasamda yeseydi keşke cam kırıklı incir reçelını...tovbe tovbe yazdıkça gulsem mı ağlasam mı bilemedim..

şebnemcim yap canım ikisine birden doğum gunu;pasta yaptırmasan bile kuçuk birsey alıp sadece kendiniz kutlayın eminim ona bile çok sevinecektırler.okadr kuçuk şeylere mutlu oluyor kı bu minik bıdıklar çok fazla şatafata gerek yok şekerim..2de minik hediye alıp paketlesen,o paketi açmanın heyecanını yaşasalar o bile yeter..

Son düzenleme:
kızlar yazdım valla rahatladım.bizimkilere yansıtmamaya çalışıyorum .kafaya takıpda uzulmesinler diye.arkadaşlarımlada doğru duzgun goruşememıyorum bile.bir sız varsınız yani paylaşabileceğim,ıyıkı varsınız...

incir reçeli hep senin yüzünden
ya benim gıcıklığımda aslında ailesinin etkeni büyük eşim hep söyler keşke buraya oturacağıma kiraya çıksaydım der çok haklı çok son 1 aydır arabalı yatak sevdası bitmemişken dün bide dedesi akülü araba alıcam diyo ya sokmayın aklına diyorum yok hep lafta kalıyo sonrada sen aldırmadın diyolar ortaya bir laf atıyolar gerisini getirmiyolar sorana edenede biz alacaktık diyolar doğumda da bu böyle oldu bir çöp almadılar sonrada bizim aldığımızı beğenmiyo gelin diye laf yaptılar offf offf yalandan korktuğum kadar hiçbişeyden korkmam şansıma çok kolay yalan söyleyen insanlar var karşımda

ötv zammı mı ne herşeyi etkilemiş. geçen teknosadan çay makinası aldım. önceden taksit, nakit aynı fiyattı. şimdi kredi kartına taksit yaparsanız 20 lira fazla dedi kız. çok şaşırdım ya. bende nakit aldım. ne sinir yaa

evet hersey acayıp pahalanmış.eve sut,yumurta,yoğurt yetıştıremiyorum.temel gıda maddeleri almış başını gidiyor.2,250 gramlık yoğurt 7.5 kusur yuh dıyorum başkada birsey diyemiyorum.bir hafta bile gıtmıyor bu yoğurt birde....

serapcım,o sıyah turp olayını bende çok duydum,aklımızda olsun gerektığınde yapalım..
hepatıt a yı biz yaptırdık 2 dozdu bizimki bitti.eczaneden alıp,sağlık ocağında yaptırmıştım ben....

bayramdan sonra kreşte yapın doğum gununu arkadaşlarıyla daha eğlencelı olur sankı.olmadı birde evde kutlarsınıız minik bir partı şeklınde...

biz cumartesi kutladık 8 kışıydık.hiç çocuk yoktu malesef oğluşuma balonlar alımıştım onları şilirdim dhepsini bir arada gorunce sevindi yavru.bir pasta aldık,hediyeleride vardı.karanlıkda mum uflemek çok hoşuna gitti.yapın doğun gunu çocuklar mutlu olsun...

Son düzenleme:
canım geçmiş olsun(

deryacım sizede geçmiş olsun

sağol canım..
bendedemin bir topiğe bunu yazdım hayat mı çok pahalı ben mi müsrifim diye. ama denizi oyalamak için bile bir markete girip çıkmamız 10 liradan aşağı değil. allah olmayana yardım etsin...

Son düzenleme:

amin cnm amin bende yoğurt,süt ve yumurtadan anladım fahiş zamları malum anne olarak en sık aldığımız gıdalar hayat şartları gün geçtikçe zorlaşıyo Rabbim sağlık sıhhat versin bizlere ailelerimize

laremcim bu aşının fiyatını ve aşıdan sonra ateş veya başka bir reaksiyon olup olmadığını öğrenebilir miyim

incir reçelı olaya ayrı bir ıronı kattı tabi:))

aynı yerde oturmak zor olmalı ablamdan biliyorumo yuzden ben hiç istemedim eşimin ailesininde kiracısı var altlarında.anneminde hatta teklıfte ettı her iki tarafta ama başıma gelecekleri az çok kestırdiğimden istemedim.allah inş gonlune gore ev verirde kendi evine çıkarsın canım..

eşiminde ailesinde ozellıkle babasında atıp tutma boldur..kız tarafının yapması gerekeni babacım aldı.erkek tarafının yapması gerekenlr eşim halletti bir kısmını borç yaptık evlendikten sonra odedik.kayınpeder bir perdelerin bedelinin yarısını odedi,bir set taktılar 4de bilezik.şimdi sorsan herseyı kendi yapmıştır.bazı insanlarda boyle iş yok,laf çok...

laremcim bu aşının fiyatını ve aşıdan sonra ateş veya başka bir reaksiyon olup olmadığını öğrenebilir miyim

canım biz ilkını 14 ay civarındayken yaptırmıştık,ikinciside 6 ay sonra yapıldı.o zaman 22,5 diye hatırlıyorum.aşıdan sonra bir reaksıyon olmadı,rahatlıkla yaptırabilirsin..

zor valla cnm ya aynı bizim düğünde dediğin gibi oldu kız tarafının yapması gerekeni babam yaptı erkek tarafının yapması gerekenleri eşim taksitle yaptı düğünden sonra beraber ödedik düğünün ertesi günü takılan altınlardan bozdurup salon parası verdi eşim ama sorana düğünlerini biz yaptık diyolar bende artık yeni gelin değilim sorana evimde 100tl bile emekleri yok diyorum aaa içime ata ata çatlayayım mı
bide bizimkiler sesi çıkmayanlardan yani geçmişe takılsam,her denilene kulak kabartsam falan çok olay çıkarda duymuyorum görmüyorum eşimin hatırına ama işte eşimde beni gıcık ettiği dönemlerde hepsi birden patlıyo bende neyse bu bir geçiş dönemidir inşallah hepimiz için
bu arada ben sanırım hepatit A aşısını yaptırdım 2 doz diye hatırlıyorum dur bir bakayım aşı kartına

haklısın canım yapacağım ama nasıl olacağına karar verememiştim evde yapsam benimde hiç çocuk olmayacak babanne, anneanne, dedeler, hala ve dayı geçen sene onlara ayrı çocuklu arkadaşlara ayrı yapmıştım çocuklu arkadaşlara yaptığımda oynar eğleniriz diyordum hiiç eğlenemedik bu sene onlara yapmayacağım ben çocuk eğlensin diye yapıyorum ama hediye olayı olmasa keşke insan çağırmaya çekiniyor milleti hediye bekler gibi.. kreş iyi fikir ama 29 ekim gösterisini iptal etmişler sanırım sinir oldum heyecanla onu bekliyordum bir perşembe yapıcaz dediler bir cuma bir pazartesi derken iptal oldu sanırım ( yine en iyisi aile arasında sanırım.. hala kızı var bi tek ama oda oğuzu bir kaşık suda boğacak kadar kıskanıyor :) idare etcez artık ne yapalım

aynı şeyleri bende yaşadım eşşek gibi ödedik valla kendi alacaklarımı ailemin desteğiyle hiç borçsuz aldım evlendim erkek tarafının alacaklarını eşimle ödedik ama almaya giderken yanımızdalardı eşimle bende onlar aldı sanıyoruz evlendik üstümüze kaldı yetmedi düğünde takılan paralarımızada el koydular ilk zamanlar enayi gibi hissediyordum ama saolsun eşim ilerde bişey diyemezler siz mi yaptınız deriz dedi birde kaynımın evlenmesini bekliyorum bakalım onada aynı muamele olacak mı olmazsa o zaman eltiliğimi yapacağım bu zamana kadar sustum ama o zaman susmayacağım evimizi bile alırken 60 bin eşimin babası 30 bin babam yardım etti gerisindede altınlarım gitti ama evi biz aldık dediiler :) şimdi kaynım evlenirse hazır evde oturacak ahh ahhh böle işte bak ne güzel unutmuştum aklıma geldi sinir oldum yinee yaaa (

canım yağızın peşinde koşmaktan çok fazla bişey yapamıyorumki:)
sulu boya alacaktım yok çok erken dediler bilmiş bi topluluk:))))

canım istanbula geldim dahada çok koşturuyorum sanki ayy gece sırt bacak ağrısından uyumuyorum zaten yağızda hala geceleri uyumayan bi çocuk
yağızda çok sıkılgan bi çocuk legolarla 5 dakika falan oyalanıyor.kule falan yapıyoruz oda 5 dakika ama dün sandalyelerin arasına çadır yaptık çarşafla falan 10-15 dakika oyanlandı eğlendi çok sevindim.emzirme konusundada gece verdim ayy çok ağladı kıyamadım neyseki gündüz emmiyo artık
her dakika emiyodu herkesin yanında anne memeeeeeeeeee diye bağırıyodu :))))))))))
sende eymeni öp canım

evime annemler ve kayınvalidemlerden giren eşyalar; tencere tabak,yatak yorgan, süpürge ve ocak....
geriye kalan iğneden ipliğe heeerşey ben ve eşim yaptık

ee aklı eriyo artık bırakması biraz daha zor :)
ben oyun hamuru aldım bide ucuzluktan kurabiye kalıbı ben hamuru açıyorum oda kalıplarla şekil çıkarıyo,sonra dün bakkaldan boş kutu aldık renkli bantlarla falan süsledik üstüne eymen yazdık oyuncak kutusu olarak kullanıyoruz,legolarla garaj yaptırıyo babasına arabalarını sıralıyo şu demir arabalara takık bu ara hep onlardan alıyoruz banada markalarını saydırıyo sokakta gördüğü arabalara anne yeno,fıat bilemediklerinede anne bu ne diye soruyo :)
parmak boyası alabilirsin, sulu boyadan baskı yapabilirsin,burdaki kızların tavsiyesiyle meraklı minik dergisi aldım ben çok eğleniyo onunla 1-5 kasım arasıda pepe dergisi alıcam kitapları seviyo eymen 1 tl olan renkli figürlü kitaplardan alıyorum vs ama çok maymun iştahlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…