2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

oofffffffff ben daha hiç başlamadım tırsıyorum gün geçtikçede

oofffffffff ben daha hiç başlamadım tırsıyorum gün geçtikçede

merak etme canım yalnız değilsin... bizde başlamadık daha tam olarak. arada sadece bi parmak bişiler tattırıyorum o kadar. bu perşembe kontolümüz var 5 aylık oluyoruz zaten. bakalım doktorumuz ne diyecek :sm_confused:

canim sen zaten mama veriyosun.
bence ek gidaya baslamaniz daha mantikli.

Selam ANNELER. offf dr ek gıdaya 6. ay da geçelim kilosu gayet iyi dedi. Ama ben yavaş yavaş bir şeyler tattırmak istiyordum.Oğlum şuan 4 aylık. Sizce yavaş yavaş başlayayım mı , doktorumuzu mu bekleyeyim????

sinbonun yoğurt yapma mak. kullanan bir arkadaşım var,çok memnun hatta o makinayı aldıktan sona bir daha hazır yoğurt almamışlar,kendileri de ev yoğurdu yiyorlar.onun bebei şimdi 21.5 aylık

kızlar ya ben de tattırsam mı bir şeyler dr demedi ama.... kilosu iyi başlama ek gıdaya dedi sadece...
bi de bu muhallebileri hazır mı alıyosunuz yapıyomusunuz yoksa

slm kızlar...bende kararsız kalıp ek gıdaya başlıyanlardanım.aslında 4 nisanda başla dedi doktor.ama ben başladım.
bugün 5. günüm yoğurt veriyorum.akşam dru aradım.saat 11 de meyve püresi elma armut 2 3 hafta sonra muz eklencek
saat 4 te yoğurt
saat 8 de milupa sütlü pirinçli muhallebi dedi...

kızım ek gıda hiç almadı
1.5 aya kadar sadece emm,işti.

bide yoğurt mayalanmasını şöyle anlattı.küçük kutu pınar sütü mayalıyosun normal.ama geceden mayalıyosun.
mesela saat 12 de mayaladın
sabah 9 da açıyosun
buzdolabına koyuyosun
3 te çıkarıyosun
4 te bebeğe veriyosun

hazır sütlerin içinde mikrop olmadığından çabuk mayalanmaz yada yararlı bakteriler çabuk üreyemezmiş.
o yüzden uzun tutmak gerekmiş.

ek gıdaya yoğurtla geçmeyen varmı.
komşuya meyve suyu çorba vermiş dr.
yoğurt ilerde gaz yapar demiş

biz malum yoğurtla başladık

işte benim konularım yazmakla bitmez.
bişeyler tattırmaya korkmayın.

tabi yağlı baharatlı falan olmıycak
bunu hepimiz biliyoruz.
ben kızımdan çok çektim.

az az tatsınlar bi şey olmaz.

milupanın sütlü pirinçli mamasıyla aptamilin sütlü pirinçlisi ayrı sanırım.

dr milupa dedi yoksa aptamil mi alsam...

burda sekin günlük sütünü bulmak zor.
bide uht sütle pastörize süt ayrıymış.

amanın kızım 8 yaşında unutmuşum herşeyi

cangum cnm aynı ben de senin gibi başladım aynı şekilde sattlerinide dr söylemedi ama aynı bu şekilde veriyordum ama armutu az koyuyorum birde ben bigün elma armut diğer gün havuç elma veriyorum aslında havucu katı meyve sıkıcağından sıkıp suyunu versem daha sevicek pek sevmedi

bende bugün öylen için patates bide havuç küp doğrayıp az suda pişirdim kapaklı tencerede içine az kırıklı pirinç kattım sonra çatalla ezdim zor yedi çıkardı püskürdü hiç tuz yoktu koyu oldu bu arışım tabi biraz ama yedi sayılır yinede tadımlık için iyiydi ama tuz olsa severek yiycek tuzla ayrı yaptım az bir kaşık ondan verdim ddaha güsel yedi

cangum yoğurt için dediğin şeye sağol ben bilmiyodum hazır sütün daha uzun sürede mayalandığını ya normal kutu sütle yapsak olmuyo mu ben nerden bulcam pastörize günlük sütü?

kızlar ya ben de tattırsam mı bir şeyler dr demedi ama.... kilosu iyi başlama ek gıdaya dedi sadece...
bi de bu muhallebileri hazır mı alıyosunuz yapıyomusunuz yoksa

tattir canim ya, bisey olmaz.
biz Naz'in agzina neler tikiyoruz gorsen.kaydirigubbakcemile3

cangum yoğurt için dediğin şeye sağol ben bilmiyodum hazır sütün daha uzun sürede mayalandığını ya normal kutu sütle yapsak olmuyo mu ben nerden bulcam pastörize günlük sütü?

ben evde hangi sut varsa bizim ictigimiz ondan yapiveriyorum.
mesela dun yaptigim tutmamis. ayranimsi olmus, napim onu yiycek artik bugun.sempatiksalakcinni

sinbonun yoğurt yapma mak. kullanan bir arkadaşım var,çok memnun hatta o makinayı aldıktan sona bir daha hazır yoğurt almamışlar,kendileri de ev yoğurdu yiyorlar.onun bebei şimdi 21.5 aylık

çok teşekkürler bu bilgi iyi oldu bende arzumunkiyle deneyeceğim bakalım nasıl olacak?

ben arzumunkiyle denedim hariha oldu bende simbonunda yoğurt makinası var ama arzumunki 1 numara diyebilirim

bende kızıma yedığım yemeklerden tattırıyorum mesela dün akşam ıspanak vardı minik bir ekmek parçasını suyuna bandırıp verdim şap şap yedi sonra ıspanak yapraklarından minik minik kopardım çok sevdi sadece tattırdım.ama öğlenleri patates+havuç+pirinç püre halinde yiyo hergun 1 elma püresi yer bşde milupanın organik kavanozları var onlarada bayılıyo organik olduğu iin bende alıyorum.zaten benim

bu arada benım ticerımda kızım 6 aylık gözüküyo olabili bilmeyenler için söyleyeyim benımkı erken doğanlardan bekleyemedi kasım kardeşlerini düzeltilmiş 4 aylık

gunluk beslenme programimizi yaziyorum bi bakin bakem;

7.30-8:emisiyoruz
10:00: emisiyoruz
11:00: meyve suyu
12:00: emisiyoruz
13:00: sebze
14:00 emisiyoruz
15 emisiyoruz
16.30: yogurt
17:30 emisiyoruz
19:00: rezene
20:00: mama
21:15 emisiyoruz

tabi gecede emisiyoruz.
cok sik emisiyo gorunuyoruz ama benim kiz uzun sure emmiyo, birde verdigim hersey tadimlik, daha doyumluk bisey vermiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…