ben kalan yoğurdu bi sonraki gün maya olarak kullanıyorum.
yarım kahve fincanına mayalıyorum.
benimkide tam mantı üstüne dökmelik oluyo...
ama bi sorum var.
süt kutusunu açtık.
yoğurdu mayaladık.
ee kutuda süt kaldı.
mesela 3 gün aynı sütü kullanabilirmiyiz yada 2 gün.
yoksa her gün yeni paket süt mü açıcaz...
hmmmm, hic fena diil.CADIARZU
simdi; 1. ben pastorize sutle yapiyorum
2. cay bardagina mayalayip kiza bir tatli kasigi ayiriyorum, gerisini kendim yiyorum. yani ayni yogurdu tekrar maya olarak kullanmiyorum.
zaten hic cok kati bir yogurt olmuyo, onla mayalarsam kartanesinin yogurduna doner hepten. sırnaşık şey
ben kalan yoğurdu bi sonraki gün maya olarak kullanıyorum.
yarım kahve fincanına mayalıyorum.
benimkide tam mantı üstüne dökmelik oluyo...
ama bi sorum var.
süt kutusunu açtık.
yoğurdu mayaladık.
ee kutuda süt kaldı.
mesela 3 gün aynı sütü kullanabilirmiyiz yada 2 gün.
yoksa her gün yeni paket süt mü açıcaz...
süpersiiiiinn :lepi:ne dalga geçiyosunuz nan arkamdan :dilcikar:
bi şeyden haberim yok ilacım olsa kendi keltoş kızımın başına sürücem :lepi:
yav onu bende düşündüm :lepi: şöle atmasyon bi cevabım var 1. si yoğurt günlük sütle yapılıcak.. uzun ömürlü sütlere göre daha az koruyucu madde içerdiği için diye düşünüyorum... 2. si ilk yapışta mecburen hazır yoğurdu maya olarak kullanıcaz ama bundan sonra kendi yaptığımızı kullanıcaz...bu sayedede hazır yoğurttaki katkı maddeleri giderek azalmış olucak...ilk yapışta bi çay kaşığı yoğurtla 1 su bardağı yoğurt elde edicez bu durumda aldığımız katkı maddesi epey azalmış olucak...bundan sonra da kendi yoğurdumuzu maya olarak kullanınca daha da azalıcak....nasılımmm :lepi:
:dilcikar: :dilcikar: :dilcikar:hmmmm, hic fena diil.CADIARZU
simdi; 1. ben pastorize sutle yapiyorum
2. cay bardagina mayalayip kiza bir tatli kasigi ayiriyorum, gerisini kendim yiyorum. yani ayni yogurdu tekrar maya olarak kullanmiyorum.
zaten hic cok kati bir yogurt olmuyo, onla mayalarsam kartanesinin yogurduna doner hepten. sırnaşık şey
ben dün ondan aldım bi deneyelim bakalımmpınarın organik sütünü tavsiye ederim
ee kimyageriz bilelim eccük bişeyler di mi
yaa ne kadar doğrudur bilmiyorum ama şimdiye kadarki deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum ne kadar az miktarda yaparsan kıvamı o kadar bozuk oluyo... ben bi lt sütten yapardım kendimiz için taş gibi olurdu...asya için de ilk başlarda şişe sütü 3 e bölüp yaptım hiç güzel olmadı sonra yarısından yaptım daha iyi oldu...bi de eğer sütü ısıttığın kapta yaparsan daha iyi oluyo...ya da farklı bi kaba aktarıcaksan sütü tam yoğurdu mayalayacağın sıcaklığa kadar diilde daha fazla ısıt ki kabın soğukluğu sütü soğutmasın ... eğer sütü bi süre kaynatırsan da içindeki suyu uçurmuş olursun o zaman da daha katı olabilir...haa bi de mümkün olduğu kadar yayvan bi kapta yap...
cangum bizim dr günlük süt kullan yoğurdu da günlük yap dedi...ben sek'in şişe sütüyle yapıyorum...sabah erkenden mayalıyorum 4 saat sonra da dolaba koyup 2 saat dinlendiriyorum...ama şimdi akşam yapıcam yatarken de dolaba koyucam bi gece dinlenirse daha güzel oluyo çünkü...
kutu sütle yapıcaksan da açıldıktan sonra ne kadar zamanda tüketilmesi gerekiyosa o güne kadar kullanabilirsin bence...
kızlar benim size tavsiyem 6 aya kadar anne sütü veya formül mama dışında bir şey vermeyin.süt alarjisi olabilir veya diğer gıdalara olabilir.en önemlisi bebek tiksiniyor ve sonraki dönemlerde yemeyi reddediyor benim kzıım gibi.yegenimin bebegi 7 aylık geçen ay vermeye başladılar ve bebek ta karşıdan kapıyor herşeyi yemek diye aglayan bir çoçuk .bence 2 ay daha bekleyin. hele yogurt hiç vermeyin bebegin midesini ekşitiyor ve kusturuyor.
bizde bugün aptamilin sütlü pirinçli mamasını denedik, hiç sorun çıkarmadan bitirdi ilk defa bugün kaşık maması verdim püskürte püskürte bitirdi
birde katı meyve sıkacağından meyve püresi yaptım,ama püre olunca biraz zorlandı yemede
FOKUR her bebek bir değildir bence, büyük oğlumdan biliyorum hala çok çekiyorum çok seçici 7 aya kadar formül mama ve su dışında hiç birşey vermemiştim,sonradan pişman oldum ama iş işten geçti halen daha sebze yemiyor,bence doktorumuzun tafsiyesiyle ek gıdalar verilmeli
beenimki aptamilin muhallebisini sevmedi ve kızlar ben meyve suyu hiç vermedim cam rendeden rendeleyip veriyorum püre şeklinde oluyor yutuyor maşallah
süpersiiiiinn :lepi:
:dilcikar: :dilcikar: :dilcikar:
bilirkişisin işte nan daha nolcüükk :roflol:
bu arada eylül cadısı kim nan çok merak ettim
bende direk pure verdim.zemuszemusbende direk püreden başladım yaladı yuttu hepsini:lepi:
amaan melekler korusundaki eylül yaaa :roflol::roflol::roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?