unigue seninki yine iyi pekmez koymuş benimki bal koymadan verme çocuğun azının tadı olmaz diyorsempatiksalakcinni ben de karşılık verince sen iç bakalım içebilcekmisin diyorsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni
kızlar birisi sormuştu ek gıdaya geçince neyi ne zaman vericez diye ben kaç gündür kafayı buna taktığım için okumadığım şey kalmadı... şu sonuca vardım :
sabah: anne sütü ya da biberon
ara: meyve püresi
öğle: sebze çorbası
ikindi: yoğurt
akşam: pirinçli muhallebi
gece: anne sütü ya da biberon
aralarda içebildiği kadar anne sütü tabiki...
bu liste 4-5 aylık bebişler için 6. ayda kahvaltıya da başlanıyo...
tabiki biz şu anda sadece tadına baktırıyoruz ve 3 gün boyunca belki listeden sadece bi tanesini yediricez...ama öğün olarak yemeye başladıklarında bu şekilde olucakmış...miktarları da anne sütü / biberon 150 cc civarı yoğurt 100 g sebze püresi 125 g muhallebi 125 g meyve püresi 50 g...
unigue muhallebi demişsin tarifini alabilirmiyim bizim doktorumuzda verilebilir listesine ekledi ama biizm en fazla 75 gr.dedi
birde kızlar sanırım siz meyveyi püre olarak veriyorsunuz ben hiç denemedim, tülbentten geçirip veriyorum bende püre halinde deneyim bakalım nasıl alabilecekmi yada suratıma püskürtecek ikisinden biriaklinialirimsmile
yogurt mayalamayla ilgili bisey sorcam.
simdi yogurdu normal pastorize sutle ve hazir yogurtla mayaliyoruz.
peki neden dogrudan yogurt vermiyoruz? mantigi ne?bilmiyorumkismile
koruyucu madde koymuyoz ya ekstradan ondan olsa gerek sempatiksalakcinni gerçi zaten hammaddelerinde var ama kaydirigubbakcemile3
bence uniye soralım topicin bilirkişisi o :roflol:
koruyucu madde koymuyoz ya ekstradan ondan olsa gerek sempatiksalakcinni gerçi zaten hammaddelerinde var ama kaydirigubbakcemile3
bence uniye soralım topicin bilirkişisi o :roflol:
ne dalga geçiyosunuz nan arkamdan :dilcikar:
bi şeyden haberim yok ilacım olsa kendi keltoş kızımın başına sürücem :lepi:
yav onu bende düşündüm :lepi: şöle atmasyon bi cevabım var 1. si yoğurt günlük sütle yapılıcak.. uzun ömürlü sütlere göre daha az koruyucu madde içerdiği için diye düşünüyorum... 2. si ilk yapışta mecburen hazır yoğurdu maya olarak kullanıcaz ama bundan sonra kendi yaptığımızı kullanıcaz...bu sayedede hazır yoğurttaki katkı maddeleri giderek azalmış olucak...ilk yapışta bi çay kaşığı yoğurtla 1 su bardağı yoğurt elde edicez bu durumda aldığımız katkı maddesi epey azalmış olucak...bundan sonra da kendi yoğurdumuzu maya olarak kullanınca daha da azalıcak....nasılımmm :lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?