• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

deliksiz-bir-uykunun-ardindan-hepinize-merhabaaaaa.....
dun-aksam-yatmadan-once-pirincunu-yedirdim-kasikla(ari-mama-yada-goglly-yoktu)
ama-bunada-sukur-cunku-sabaha-kadar-uyanmadi..
bi-ihtimal-uyanir-diye-biberondada-yapmistim-ama-gerek-kalmadi..
aslinda-normalde-yemek-yer-oyle-yatardi-ama-demekki-doyurucu-olmuyordu...neyse-cok-sevindim-hem-uyudugumuza-hemde-doydugumuzaopuyorumnanaktan

kaderim-sende-dene...belki-seninkide-benimki-gibi-acliktan-uyuyamiyodur..

kaşık maması verdiğim gün benimde çok kalkıo sanırım fazla tok tutmuyo pirinç unu çok tok tutyo arkadaşlar dr lar karşı gerçi ama ben çok memnunum...meme emen bebekler daha sık uyanır sizin kokunuzu ister benimki emmio

pirinç unu muhallebisinin içine 4-5 tane de bebe bisküvisi ezip karıştırın,iyice tok tutar ve çok lezzet verir ;)

pirinç unu muhallebisinin içine 4-5 tane de bebe bisküvisi ezip karıştırın,iyice tok tutar ve çok lezzet verir ;)

sutun-icine-bes-alti-tane-koyup-biberonla-gece-iciriyodum-ben...
bunu da-deniyeyim-bide-ben-dun-yaptigimda-elma-rendeside-koydum..yerimseniben
ayila-bayila-yedi..tskler...

kaşık maması verdiğim gün benimde çok kalkıo sanırım fazla tok tutmuyo pirinç unu çok tok tutyo arkadaşlar dr lar karşı gerçi ama ben çok memnunum...meme emen bebekler daha sık uyanır sizin kokunuzu ister benimki emmio

yokkk-nerdeeee...ben-4-ay-anca-emzirdim..sutum-yoktu:((
disler-erken-cikinca-ben-kasigi-cok-erken-kullandim-simdi-pizza-bile-yiyor..
tek-sorunum-gece-acikmasiydi-onuda-cozduk-burada..
gercegi-soylemek-gerekirse-bende-oyleyimbilmiyorumkismile
cok-gece-bilirim-uykumdan-uyanip-gozum-kapali-mutfaga-gidip-yemek-yedigimi
gecen-gece-oturmus-leblebi-yiyodumki-esime-yakalandimm..eyvahedigeldismile
sert-bir-bakisin-ardindansempatiksalakcinni-sende-leb-demeden-leblebiyi-anlamiyosun-
eee-ne-duruyosun-banada-versene-dedikten-sonra-
gecenin-bisaati-karikoca-leblebi-yedik..:1hug:

cnm hipp 2 toz şeklinde ya kahvaltısına katıyorum hipp 3 tek kullanımlık süt gibi bi şişede getirdi eşim, onu beğenmedim zaten azxık yiyor içemediğini dökücez hipp 2 en azından 15 gün gidiyo açılınca

şekercik ,hipp3 un tozuda var.biz ondan kullanıyoruz kahvaltılar için.yalnız küçük marketlerde bulunmuyor ondan belkı denk gelmedi size.evet bizde 15 gunde bitiriyoruz,afiyet olsun bebişlere:)

şekercik ,hipp3 un tozuda var.biz ondan kullanıyoruz kahvaltılar için.yalnız küçük marketlerde bulunmuyor ondan belkı denk gelmedi size.evet bizde 15 gunde bitiriyoruz,afiyet olsun bebişlere:)

cnm ben eczaneden aldırmıştım markette 3 nosu kalmamıştı eczacı da tutmuş şişe gibi vermiş toz gibisi var mı bilmiyorum dr a sordum dr neyi seviyorsa onu ver çok da önemli değil dedi biizmki bitmiyor çünkü ben mamayı sadece azcık kahvaltısına ve yoğurduna katıyorum ondan da az yiyor zaten. mama hep dökülüyor ayrıca sulu şekilde biberonla filan vermiyorum ben biberon kullanmıyorum suluktan bardaktan içiyor kaşıkla yiyor biberon ilk doğduğunda bikaç kez kullanmıştık emiyor belki de ondandır bilemiyorum emziği de 4-5 aylıkken bıraktı kendiliğinden. ben de üstelemedim:)
ama tozunu görürsem bakayım en son hipp bisküvi alcaktım ona bayılıyo bizimki ben de sokağa çıkarken bi kavanoza koyup yanıma alıyorum yolda filan sıkışınca az az yediriyorum tutuyo baya, ama bulamadım bana denk gelmiyor hep bitiyo maalesef şanssız mıyım neyim?

yokkk-nerdeeee...ben-4-ay-anca-emzirdim..sutum-yoktu:((
disler-erken-cikinca-ben-kasigi-cok-erken-kullandim-simdi-pizza-bile-yiyor..
tek-sorunum-gece-acikmasiydi-onuda-cozduk-burada..
gercegi-soylemek-gerekirse-bende-oyleyimbilmiyorumkismile
cok-gece-bilirim-uykumdan-uyanip-gozum-kapali-mutfaga-gidip-yemek-yedigimi
gecen-gece-oturmus-leblebi-yiyodumki-esime-yakalandimm..eyvahedigeldismile
sert-bir-bakisin-ardindansempatiksalakcinni-sende-leb-demeden-leblebiyi-anlamiyosun-
eee-ne-duruyosun-banada-versene-dedikten-sonra-
gecenin-bisaati-karikoca-leblebi-yedik..:1hug:

hehe güldürdün beni canım ya verdinmi muhallebi kuzuya...

kızlar benm de oğluş çok uyanıyodu muhallebiyi de hiç yemez sizden okuyunca ben de benzer bişey vereyim dedim
öğlenleri çorbasını içiyor sonra yoğurt yiycek ya ona zaman kalmıyor ben eve gelip emziriyodum akşam da bizle yiyodu
ben de dün akşam pirinç haşladım ezdim içine yoğurt şeftali üzüm elma rendesi koydum mama ve bisküvi de ekledim gece 10 gibi yedirdim kaşıklı biberonla. ses çıkarmadan yedi sonra da 3 buçuğa kadar uyudu mucize gibi bi şey bu bizim için emdi yine 5.30 gibi uyandı sonra zaten ben kalkıp işe gidiyorum 7 de uyandı beni geçirmek için:)
yani gece 2 kez kalktı akşam normalde 9da uyuyo bazen 8 e kadar bile zor dayanıyo:) uykucu ama akşam alıyo uykusunu gece çok kalkıyo sabah da erken uyanıyo dün akşam gibi olsa valla keşke hep. bi de bu akşam denicem
eğer pirinç unu vermek istemiyosanız haşlanmış pirinç verin benzer bişey am a diğeri toz ben dün akşam kalanı cam şişeye koydum bu akşam da onu vercem yani iki akşamda bir haşlıycam pirinç

kizlar bebekler emerken daha cok uyaniyor kokunuzu almak istiyorlar
ama memeden kesince oglumu daha az uyanmaya basladi aksam 7.30
yemek yiyor 8.30 biberondan sut iciyor ve artik sabaha kadar sut vermiyorum
acikir dusuncesiyle 5.30-6 gibi sut hazirliyordum biraktim acikmiyorlarmis bebekler
artik sabaha kadar dr dedi....

su donem cok uyaniyor dis yuzunden sanirim zorluyor ama yapacak birsey
yok bunu cekecekler ve dissleri cikaracaklar birsekilde surekli agri kesici vermek te
cozum degil tabi...

maşallah kuzuya,darısı oğlumun başına:bbo:
amin-canim-aminnn-insaallah
ay canım çok sevindim...
tskler-canim-sayenizdehihoyyyt
kizlar bebekler emerken daha cok uyaniyor kokunuzu almak istiyorlar
ama memeden kesince oglumu daha az uyanmaya basladi aksam 7.30
yemek yiyor 8.30 biberondan sut iciyor ve artik sabaha kadar sut vermiyorum
acikir dusuncesiyle 5.30-6 gibi sut hazirliyordum biraktim acikmiyorlarmis bebekler
artik sabaha kadar dr dedi....

su donem cok uyaniyor dis yuzunden sanirim zorluyor ama yapacak birsey
yok bunu cekecekler ve dissleri cikaracaklar birsekilde surekli agri kesici vermek te
cozum degil tabi...

kac-aylik-bebisiniz?

kızlar ben somon almıştım ilk kez somon vericem ama direk ızgra filan yapsam kurur hepi toğu 4 dişi var zavallı oğluşumun nası yiycek die düşündüm şmdi şöyle yapıcam umarım beğeenir:) önce somonu haşlıycam sonra onu etlerine ayırıp haşlama suyuyla birlikte içine sebze doğruycam patates havuç kabak yeşil soğan bi de kereviz yaprağı. heralde ii olur dimi:( bide benm miniği emdiği için çok yemiyor yani bir pat. yarım kabak filan ölçüleriyle yapınca o çorba ona 3-4 günlük oluyo:( ben de haşladığım somonu kutya koyup ağzını kapayıp yarın da vereyim diyuorum ne dersiniz:( somonları minik parçalara böldüm ama hala büyük bizimki için:(((

kızlar ben somon almıştım ilk kez somon vericem ama direk ızgra filan yapsam kurur hepi toğu 4 dişi var zavallı oğluşumun nası yiycek die düşündüm şmdi şöyle yapıcam umarım beğeenir:) önce somonu haşlıycam sonra onu etlerine ayırıp haşlama suyuyla birlikte içine sebze doğruycam patates havuç kabak yeşil soğan bi de kereviz yaprağı. heralde ii olur dimi:( bide benm miniği emdiği için çok yemiyor yani bir pat. yarım kabak filan ölçüleriyle yapınca o çorba ona 3-4 günlük oluyo:( ben de haşladığım somonu kutya koyup ağzını kapayıp yarın da vereyim diyuorum ne dersiniz:( somonları minik parçalara böldüm ama hala büyük bizimki için:(((

şekercik ben 1 parça somonu buyukluğune gore 2ye yada 3 e boluyorum aynen senin tarifindeki gibi yapıyorum yalnız biraz pirinç ve mercimekte eklıyorum.suyunu az koyuyorum koyu kıvamda bir çorba oluyor ama yınede fazla geliyor .dediğin gibi kavonoza koyup ertesi gun veriyorum kalanını.hala kaldıysa kendim içiyorum:)

kızlar bebişlere gaz yapan sebzeler yada tahıllar kullandığımızda çorbalarına bir tutam kadar rezene atmak iyi oluyormış.gıdaların gazını alıyormuş rezene.bana mantıklı geldi ama deha denemedim.

yemeklerde gaz yapma sorununa kuru yada taze nane onermisti doktor
ozellikle karnibahar lahana ve brokoli de ara sira aklima geldikce ilave ediyorum
corbalarina.....

ben izgara barbun iki buyuk parca sehriye corbasinin icine ufak parcalara ayirip
verdim daha rahat yedi oyle kuru kuru zor yiyordu oglum corbalarin icine
iyi fikir bence....

sebnem34 oglum 11 ay 1 haftalik oldu cizelgesini kaldirdim kardesi
geliyor ya simdiden oglumun pabucunu dama atti valla...:::)))))))
kiyamam ben ona kucucukten abi olacakkkkk

sebnem34 oglum 11 ay 1 haftalik oldu cizelgesini kaldirdim kardesi
geliyor ya simdiden oglumun pabucunu dama atti valla...:::)))))))
kiyamam ben ona kucucukten abi olacakkkkk

neeee-ikincisimi-geliyorrrrreyvahedigeldismilesempatiksalakcinni
saka-sakaaaa...oncelikle-oglusuna-masallah-cnm-allah-her-ikisinede-hayirli-omurler-nasip-etsin..
senide-bir-avazda-kurtarsin-rabbim..bence-en-iyisi-arka-arkaya-yapmak.
birbirlerini-buyuturler-iste..benimkilerde-oyle-boyle-gecinip-gidiyolar..biri-4-biri
onumuzdeki-ay-bir-yasina-girecek-ins..
ayni-cins-olunca-herseyden-iki-tane-almak-zorunda-kaliyosun..ama-genede-otekinin-
elindeki-daha-kiymetli-gozler-hep-birbirinin-elinde...hele-birbirlerinden-kapip-kacmalari-
cok=komik.yahuu-tom-ve-jery-gibi...yorucu-zahmetli-bir-is-annelik-zanaati-ammaaaa
bir-gulusleri-herseye-yeter-degilmi??:jeyyar:

Back