• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

gunluk-kac-ogun-ve-neler-yediriyorsunuz-bebislere...:ecrin_bebek:

benim kızım sabah kahvaltı yapmayı sevmiyor yumurta peynir kesinlikle yemiyor.
sabah biberon maması içiyor
uyku
ara öğünde meyve
öğlen yemek sebze ne varsa
ara öğünde biberon maması ve uyku
kalkınca yoğurt
akşam çorba yine meyve
yatarken emziriyorum gece ve sabah kalkınca emziriyorum

aralarda kuru meyve veriyorum. incir kayısı hurma falan
hergün yarım ceviz, bir fındık kabak çekirdeği, badem dönüşümlü havanda dövüp yoğurduna karıştırıyorum

benim kızım sabah kahvaltı yapmayı sevmiyor yumurta peynir kesinlikle yemiyor.
sabah biberon maması içiyor
uyku
ara öğünde meyve
öğlen yemek sebze ne varsa
ara öğünde biberon maması ve uyku
kalkınca yoğurt
akşam çorba yine meyve
yatarken emziriyorum gece ve sabah kalkınca emziriyorum

aralarda kuru meyve veriyorum. incir kayısı hurma falan
hergün yarım ceviz, bir fındık kabak çekirdeği, badem dönüşümlü havanda dövüp yoğurduna karıştırıyorum

maasallah-suphanallah,saglik-sihhat-olsun-insaallah...benimkide-fazla-sevmiyor-kahvaltiyi.
bende-yarim-muz-3-ceviz-3-badem-rendeliyorum-milupa-toz-mamayla-karistirip-yediriyorum.
bazen-nesquik'i-sutte-bekletip-yumusadiktan-sonra-yediriyorum..
uykudan-kalktiktan-sonra-sebze-ne-varsa-o..
arada-yogurt-yada-meyve-karistiriyorum-bebe-buskivisiyle-
aksam-corba-yada-sebze-yemegi..
gecede-sabaha-kadar-uc-defa-sut-ama-gece-acikiyor-surekli-uyaniyor-ona-bi-cozum-bulamadim-ne-yapsam-fikri-olan-varmi??
bu-arada-kelimelerin-arasinda-tire-icin-cok-ozur-dilerim.bosluk-tusu-bozuk-ara-veremiyorum.

maasallah-suphanallah,saglik-sihhat-olsun-insaallah...benimkide-fazla-sevmiyor-kahvaltiyi.
bende-yarim-muz-3-ceviz-3-badem-rendeliyorum-milupa-toz-mamayla-karistirip-yediriyorum.
gecede-sabaha-kadar-uc-defa-sut-ama-gece-acikiyor-surekli-uyaniyor-ona-bi-cozum-bulamadim-ne-yapsam-fikri-olan-varmi??
bu-arada-kelimelerin-arasinda-tire-icin-cok-ozur-dilerim.bosluk-tusu-bozuk-ara-veremiyorum.

bizimkide gece emzirince doymazsa biberon maması içiyor. aslında gece beslenmesi pek iyi deği hele yaşından sonra önermiyorlar. sabah kahvaltı olayını canım çok sıkılıyor. milupanın kahvaltılıklarında da yemiyor alıyorum çöpe atıyorum.

07-07:30 sabah uyanınca emiyor
08:30 kahvaltı (125 ml devam sütü,2 dilim eti bebek ekmek,peynir-yumurta sarısı dönüşümlü,pekmez,tereyağı haftada 3-4 gün de yarım caviz)
uyku
12:30 eve gelip emziriyorum
01:30 çorba (sebze-balık-tavuk çorbalarından biri)
uyku bezen uyumuyor
16:00 yoğurt yoksa 125 ml devam sütü
17:30 meyve
18:30 eve geliyorum emziriyorum bezen tekrar emmek istiyor ben yemek yerken oda atıştırıyor
20:00 tahıl maması yada ona uygun yemek
20:30 uyku
gecede 2 yada 3 kez emiyor

Son düzenleme:

bizimde aynı, gece uykusu yok gibi bişey saat başı uyanıyor.
3 saatte bir biberon mamasını veriyorum.ama her saat uyanıyor.emziğini verince yine uyuyor,emziğini düşürünce yine uyanıyor:sinifsinif:karnı tokta olsa uyanıyor.
pazartesi dr.umuzada anlattım bu durumu hatta rahatlatıcı şurup varsa verin dedimdelikafadulden
1 yaşından sonra belki ama şuan kaklması normal dedi.
her çocuk bir olmuyor dedi.
yani canım bizimkide aynı,tek yapacağımız sabırlı olup katlanmak,
allahtan eşim arada imdatıma yetişiyorda biraz olsun uyuyorum.

bizimkide gece emzirince doymazsa biberon maması içiyor. aslında gece beslenmesi pek iyi deği hele yaşından sonra önermiyorlar. sabah kahvaltı olayını canım çok sıkılıyor. milupanın kahvaltılıklarında da yemiyor alıyorum çöpe atıyorum.
ben-malesef-anca-4-ay-emzirebildim-sutum-olmadi..emzirme-olayimiz-yok..biberon-mamasi-yerine-normal-sut-veriyorum-bir-biberon-iciyo-ama-yetmiyo-bir-saat-sonra-gene-kalkiyo-ama-gozunu-bile-acamiyo-sadece-acliktan-uyuyamiyo..
gece-beslenmesi-bebek-buyudukce-kendiliginden-azaliyo-zaten-o-yuzden-ben-pek-tinlamiyorum-drlari:))
hangi-dr-anne-bebegine-bu-uygulamayi-yapabiliyodur-hepmerak-ederim
kahvalti-olayi-benimde-pek-iyi-degil-ama-dediklerimle-idare-ediyoruz....allah-sabir-versin
fazla-uzulme-peynirden-alacagi-gerekli-vitamin-mineralleri-sut-ve-yogurttan-aliyor-zaten

07-07:30 sabah uyanınca emiyor
08:30 kahvaltı (125 ml devam sütü,2 dilim eti bebek ekmek,peynir-yumurta sarısı dönüşümlü,pekmez,tereyağı haftada 3-4 gün de yarım caviz)
uyku
12:30 eve gelip emziriyorum
01:30 çorba (sebze-balık-tavuk çorbalarından biri)
uyku bezen uyumuyor
16:00 yoğurt yoksa 125 ml devam sütü
17:30 meyve
18:30 eve geliyorum emziriyorum bezen tekrar emmek istiyor ben yemek yerken oda atıştırıyor
20:00 tahıl maması yada ona uygun yemek
20:30 uyku
gecede 2 yada 3 kez emiyor
masallah-suphanallah:nazar:
bizimde aynı, gece uykusu yok gibi bişey saat başı uyanıyor.
3 saatte bir biberon mamasını veriyorum.ama her saat uyanıyor.emziğini verince yine uyuyor,emziğini düşürünce yine uyanıyor:sinifsinif:karnı tokta olsa uyanıyor.
pazartesi dr.umuzada anlattım bu durumu hatta rahatlatıcı şurup varsa verin dedimdelikafadulden
1 yaşından sonra belki ama şuan kaklması normal dedi.
her çocuk bir olmuyor dedi.
yani canım bizimkide aynı,tek yapacağımız sabırlı olup katlanmak,
allahtan eşim arada imdatıma yetişiyorda biraz olsun uyuyorum.

canim-seninkinin-derdi-emzikmis-ayol:ecrin_bebek:
neeee-surupmuuuuuu:1shok:sakin-derim-sakinnnn-bir-yasi-sonrasi-yok..mumkun-oldugu-kadar-uzak-durun-ilaclardan:olmaz:
yapmaniz-gereken-biraz-sabredip-emzikten-kurtulmak..bir-iki-gun-agliyor-ama-sonra-vazgeciyolar..buyuk-oglum-sadece-geceleri-emzikle-uyurdu-ayni-seninki-gibi-emzik-dustukce-uyanirdi-bes-dk-degil-daha-ben-arkami-donmeden-dusurur-aglardi-emzigiazina-baglamayi-bile-dusunmustumboshayallersmile
ama-baktim-olcak-gibi-degil-sIktIm-disimi-vermedim-emzik-uc-gun-sonra-ben-kazandim:lepi:.....allah-kolaylik-versin-hepimizi

benim kzımda sabah kahvaltısında büskivi peynir labne tereyağ pekmez ceviz bazen muz koyuyorum yiyo...öğlen sebze çorbası ikindi meyve yada yoğurt yada bebek kurabiyesi yapıyorum irmikli...akşam yemek yada yayla kıymalı tel şehriye yada tarhana çorbası...gece yatarkende pirinç unu yada kaşık maması yediriorum gecede 1 yada 2defa biberon maması sadece uykuda biberon alıo çünkü...ama süreklikıpırdıo gece emzik atıo onu istio

gece muhallebi yedimi bebekler beslenmeye pek ihtiyaç olmuyo...

şebnem34 bircana sormuşsun ama müsaadenle bende cevap yazıyorum,ben arı mama veya gogly kullanıyorum gece muhallebisi olarak.ben inek sütüyle pişiriyorum çünkü benim kızım 23 aylık artık.15-16 ay civarında başlamıştım sanırım gece muhallebisine.gogly veya arı mama dan 3 tatlı kaşığı tepeleme toz mamayı 1 bardak süte karıştırıp pişiriyorum.bu söylediğim ürünlerin içinde devam sütü olduğundan 1 yaşından önceki bebekler için suyla pişirilmesi öneriliyor

şebnem34 bircana sormuşsun ama müsaadenle bende cevap yazıyorum,ben arı mama veya gogly kullanıyorum gece muhallebisi olarak.ben inek sütüyle pişiriyorum çünkü benim kızım 23 aylık artık.15-16 ay civarında başlamıştım sanırım gece muhallebisine.gogly veya arı mama dan 3 tatlı kaşığı tepeleme toz mamayı 1 bardak süte karıştırıp pişiriyorum.bu söylediğim ürünlerin içinde devam sütü olduğundan 1 yaşından önceki bebekler için suyla pişirilmesi öneriliyor

estagfirullah-saphira-musade-ne-demek-tabiki-cevap-yazmaniz-beni-cok-mutlu-etti.
sonucta-en-dogru-en-guzel-seyleri-ogrenmek-paylasmak-amacli-burdayiz..ben-kanada'da-yasiyorum
burada-o-markalari-bulabilirmiyim(turk-marketlerinden)bilmiyorum..
acaba-bugday-yada-misir-nisastasindan-yapabilirmiyim-bu-tarifi..
birde-biberonlami-veriyorsunuz..kivami-nasil-olacak-yani..oglum-11-aylik-ama-inek-sutu-veriyorum..
burada-drlar-bi-sakinca-gormuyor-sut-konusunda...o-yuzden-erken-basliyolar-sute..

Son düzenleme:
inek sütüne benim kızımın doktoru da 10 aylıkken başlatmıştı.Benim kızım dediğim gibi artık büyüdüğü için biz biberon kullanmıyoruz.kaseden kaşıkla yediriyorum.seninkide bence biberona ihtiyaç duymaz ama yemiyor da biberonla içmeyi tercih ediyorsa o zaman daha sulu bir kıvamda hazırlaman lazım.
nişastayla değil de pirinç unuyla yapabilirsin bebek muhallebisini
tarifi:
1 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı şeker veya bal ( doktorun önerdiyse şeker yerine bal tercih etmeni öneririm)

bu malzemeleri kaynayıncaya kadar pişir.koyu kıvamlı bir muhallebi olacak.soğuyunca bebişine yedir.istersen ceviz fındık badem ezerek içine katabilirsin,daha besleyici olur

cnm nişastayı dr lar önermiyorlar kesinlikle

pirinç unu tavsiye ediyorlar bizimki muhalşebi yemiyor ama dr pirinç unu ile suyu karıştırıp yapmamı önermişti ama ben pirinç ununun kof şişmanlatacağını düşünüyorum o nedenle ben bildiğimiz pirinci baya bi haşlayıp ezip (süzgeçten geçirip) su ile karıştırıp içiriyorum içine bazen elma rendeliyorum armut da oalbilir yani tatlandırıyordum

bizimki;
saatli deil ama sırası şöyle:
sabah emişiyoruz
kahvaltıda az tereyağ bi kaşık hipp 2 bi küçük kutu labne peyni,ri bi kaşık pekmez yarım ceviz rendesi bazen ek olarak yarım yumurta sarısı veya ne kadar yerse artık...
öğlen gibi ben emziriyorum
ayrıca üzüm (hem beya<z hem siyah) şeftali elma rendesi ile karışık yoğurta bayılıyor :)
bi de öğlenleri çorba içiyor
akşam biz ne yersek yiyor
bazen benim elimde kek bisküvi gibi bişey görürse gelip yanıma o da yiyor
yani aç kalmıyor ben çok kasmıyorum artık ne yersem tattırıyorum beğenirse devam ediyor zaten
akşam da artık ne kadar kalkarsa emiyor en az 3 kez emiyor ama bazen saat başı kalkıyor ben de çözüm bulamadım artık alıştım da yapacak bişey yok sonuçta gayet sağlıklı bi çocuk.
ha bi de sabahları kahvaltısına toz halinde vitamininden katıyoruz akşam da demir damlasını veriyoruz

nasil-yapiyorsunuz-banada-tarifini-verin-lutfennnnn.ben-hic-muhallebi-yapmadim-ama-
faydasi-olursa-artik-yapicam..

canım ben arı ve googly pirinç unu kullanıyorum ama goglly i daha çok sevdi sütlü pirinçunu o zaten suyla pişiriyosun şekerde var içinde koymana gerek yok il verceksen biraz sulu yap ve az ver rahatsız eder gece ben her gece yapıyorum mutlaka 11den sabah 6ya kadar acıkmıo:teytey:

canım ben arı ve googly pirinç unu kullanıyorum ama goglly i daha çok sevdi sütlü pirinçunu o zaten suyla pişiriyosun şekerde var içinde koymana gerek yok il verceksen biraz sulu yap ve az ver rahatsız eder gece ben her gece yapıyorum mutlaka 11den sabah 6ya kadar acıkmıo:teytey:

oyy maşallah bebeğine:nazar: benim oğlum sık sık uyanıyor.
bende bunu deneyim.

maşallah ben 9.30 gibi milupanın gece tahıllarından veriyorum hiç işe yaramıyor.10.00 gibi uyuyor sabah 8.30 a kadar 4,5 kere kalkıyor.her seferinde doğru düzgun emse tamam diyeceğim oda yok memeyı gorur gormez sızıp kalıyor sıpa.:kedi:

şekercik neden hala hipp2 kullanıyorsun .10 aydan sonra kullanılan hipp3 ler var.

cnm hipp 2 toz şeklinde ya kahvaltısına katıyorum hipp 3 tek kullanımlık süt gibi bi şişede getirdi eşim, onu beğenmedim zaten azxık yiyor içemediğini dökücez hipp 2 en azından 15 gün gidiyo açılınca

Back