canım kahvaltıda yoğurt iyi fikirmiş.yalnız blandırdan geçirmek yerine çatalla ezmeyi dene bence artık puturlulere alışmaları gerekıyor.çorbalarında bile blandır kullanmıyorum gayet tanelı oluyor çorbalar, benim oğlan çiğneyebiliyor artık.sebzeleri minik minik doğruyorum kıyma.balık yada tavuklu yapıyorum çorbaları.pişince eziyorum çatalla.
dün kendime aşurelık buğday haşlamıştım öglen yemek için oğlanada verdim tanelerden tek tek onlarıda çiğnedi,çokda sevdi.artık daha sık yapmayı düşünüyorum.bugunde bir kaç tane makarna yedikaydirigubbakcemile2
bir dilim somonun çeyreğini 1,5 bardak suda 10 dk düdüklude haşlıyorum.pişince balığı ayrı bir tabağa alıyorum.balığın suyuna patates,çeyrek soğan,pirinç,mercimek,bazende kabak ekliyororum.10 ddk da bunları pişiriyorum.sonra somonuda sebzelerin içine atıp çatalla eziyorum.sulu olmayor,koyu kıvamda oluyor,(bebeğin sulu seviyorsa daha fazla suda haşlayabilirsin balığ)ı.sonrazeytınyağ ve limonla servis yapıyorum.zemuszemus
oğluma ağır gelmedi hatta ben haftada 2 gun verdim hep balığı,bugunde tavuk balığından yapacağım çorbayı.her ihtimale karşı balığın suyunu süzmek lazım aslında kılçık falan kalmasın diye.
selam kızlar bende kızıma sabah kahvaltıda ekmek içi yada büskivi,yumurta.peynir,pekmez,devam sütü aradada içine meyve domates yada ceviz koyuyorum yiyo...öğlen 1gün tavuklu 1gün kıymalı sebze çorbası yada pişirdiğim yemeğin içine 1patates atıp onu yediriorum...akşamüstü meyve püresi şeftalikayısı büskivi ve devam sütü karışımı...akşam tekrar tarhana yayla yada yemek yiyo...gece yatarkende kaşık maması devam sütü veya pirinç unu piyalenin bebekler için olan pirinç unu var çok güzel...işte böyle arkadaşlar nasıl sizce...
tarifin için teşekkür ederim canım hemen uygulucam...
sgumus cnm ben normal yapıyorum yemeklerimizi sadce tuz atmıyorum oğlana ayırınca tuzunu ekliyorum öyle yediriyorum zaten salçayı az katarım bi de artık yaz domates koyuyorum ymekte zararı olmaz o domatesin.
sgumus cnm ben normal yapıyorum yemeklerimizi sadce tuz atmıyorum oğlana ayırınca tuzunu ekliyorum öyle yediriyorum zaten salçayı az katarım bi de artık yaz domates koyuyorum ymekte zararı olmaz o domatesin.
bende koyuyorum çorbalarına domates.benim yaptığım çorbalar aslında yemek kıvamında oluyor,sulu değil yani 2 gundur minik minik doğruyorum çakallada ezmiyorum.gunde 1 kere veriyorum bu yaptığım yemeği.içinde balık,tavuk veye kıymadan biri mutlaka oluyor.oğleden sonra 3,4 gibi yediriyorum uykusuna bağlı olarak değişiyor.
sabah 10 gibi kahvaltı,12,1 gibi meyve puresi var oncesinde.
6 bazen 7 gibi yoğurdu var,
10 da gece tahıllarından veriyorum.
yani ben bir kere tek oğunde çorba vermiş oluyorum.kendi yaptığım yemeklerden versem na zaman vereceğim ki.eyvahedigeldismile
bizim yemek düzenimiz
07:30 uyanınca emiyor (az)
08:30-09:00 kahvaltı
12:30 evde oluyorum emziriyorum bazen emmek istemiyor
13:30-14:00 çorba
16:00-16:30 yoğurt-meyve
18:30 evde oluyorum emziriyorum
19:30 benimle bir yemek yiyor
21:00 ahıllı mama
21:30 yatış
gece 1-2 kez emiyor
tabi yeme miktarları iştahına göre değişiyor bitirmesi için ısrar etmiyorum hiç
dün ilk defa deniz'e balık çorbası yaptım sevdi tadını yarım kase yedi
80-90 gr kadar somon
küçük soğanın yarısı
1 domatesin yarısı
1 küçük patatesin yarısı
önce somonu üzerini geçecek kadar su koyup tencerede 10 dak haşladım kaynamadan önceki ilk suyunu döktüm(internette öyle yazıyordu) sonra su ekleyip minik minik doğradığım diğer malzemeleri koydum patetesler pişene kadar kısık ateşte pişirdim patesleri çatalla ezip içine yarım bebek ekmeği kırıklayıp tosbama yedirdim
afiyet olsun tosbaya:)bende soğan ve patatesin yanısıra kabak ve pirinçte eklıyorum bazende az mercimek koyuyorum.boylece ekmek koymama gerek kalmıyor.yemeden once limonda sıkıyorum.benim oğluşta bayılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?