2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

Canım bende artık pütürlü veriyorum..çiğniyor artık çok şükür..kıymalı çorbalarda sebzeleri falanda çatalla eziyorum..ama sabahları yumurta peynir falan arada kaynasın diye püre yapıyorum..ama artık onuda pütürlü vermeye başlıcam..zaten minnoş bayılıyo ısırmaya..eline meyve ver illa kendi ısırcak yicek..çok komik..ama korkuyorum daha ..sizin bebişler kendi ısırmaya başladımı..ekmek falan eline ne zaman veriliyor kızlar???

cnm ben 5. aydan beri eline ekmek veriyorum tabii kabuğunu, diş kaşıyor bi güzel... eline yeşil biber de veriyorum taze soğan da... kendi kendilerine yemek çok hoşlarına gidiyor. bence siz de verin.

kahvaltıda da her şeyi ayrı ayrı veriyorum artık büyüdüler karışım hazırlamıyorum daha doğrusu kahvaltı maması ile suyu karıştırıp peynir-lor, yumurtayı ayrı veriyorum öyle yiyoruz biz bayağı bi süredir. bence ayrı vermek önemli zira tatlara alışıyorlar hepsi karışınca ne neyin tadı bilemiyor

tarifin için teşekkür ederim canım hemen uygulucam...

bence guzel fakat yogurtla pekmez karismaz diyorlar ikisinin de vitamini
gidermispekmezi meyve pureleriyle veriyorum ben ve en az yarim saat emzirmiyorum
sut yok yani... kolay gelsin

ben deniz'in hiç bir yemeğini blendırdan geçirmedim hep çatalla ezdim çiğnemeyide öğrendi zaten. geçen hafta ilk defa balık verdim ızgara balıktan çok az tadımlık çiğneye çiğneye yedi yavaş yavaş balık çorbasına geçicez tavuk ve kıymayada bu ay başladık.
kahvaltılarına bezen mamada ekliyorum sıkılıyor hep aynı şeyleri yemekten kendi yemeklerimizide salçasız ve tuzsuz yapıyorum deniz'e de yediriyorum hergün tahıllı mamamız var yatmadan önce onu yediriyorum

sgumus cnm ben normal yapıyorum yemeklerimizi sadce tuz atmıyorum oğlana ayırınca tuzunu ekliyorum öyle yediriyorum zaten salçayı az katarım bi de artık yaz domates koyuyorum ymekte zararı olmaz o domatesin.

sgumus cnm ben normal yapıyorum yemeklerimizi sadce tuz atmıyorum oğlana ayırınca tuzunu ekliyorum öyle yediriyorum zaten salçayı az katarım bi de artık yaz domates koyuyorum ymekte zararı olmaz o domatesin.

bende koyuyorum çorbalarına domates.benim yaptığım çorbalar aslında yemek kıvamında oluyor,sulu değil yani 2 gundur minik minik doğruyorum çakallada ezmiyorum.gunde 1 kere veriyorum bu yaptığım yemeği.içinde balık,tavuk veye kıymadan biri mutlaka oluyor.oğleden sonra 3,4 gibi yediriyorum uykusuna bağlı olarak değişiyor.
sabah 10 gibi kahvaltı,12,1 gibi meyve puresi var oncesinde.
6 bazen 7 gibi yoğurdu var,
10 da gece tahıllarından veriyorum.

yani ben bir kere tek oğunde çorba vermiş oluyorum.kendi yaptığım yemeklerden versem na zaman vereceğim ki.eyvahedigeldismile

ben dometes koyuyorum zaten dr salçasız ve tuzsuz tüm yemeklerden yiyebilir dedi bende öyle veriyorum

bizim yemek düzenimiz
07:30 uyanınca emiyor (az)
08:30-09:00 kahvaltı
12:30 evde oluyorum emziriyorum bazen emmek istemiyor
13:30-14:00 çorba
16:00-16:30 yoğurt-meyve
18:30 evde oluyorum emziriyorum
19:30 benimle bir yemek yiyor
21:00 ahıllı mama
21:30 yatış
gece 1-2 kez emiyor
tabi yeme miktarları iştahına göre değişiyor bitirmesi için ısrar etmiyorum hiç

ayyyy ne guzel belli bir duzeniniz var bizim disten dolayi duzen muzen kalmadi
tam corba saati uyumaya kahvalti saatinde sekerleme yapmaya bir de istahsiz
olmaya tam gaz devam bir de havalar sicak ne kadar da klima acsakta o da pek
saglikli degil iste bugunler de gecebilir oglumun da bir yemek ve uyku duzeni
olabilir umutluyumzemuszemus

bizim de sıkıntı var bikaç gündür ama yaklaşık düzen şöyle:

6,30 kalkış:) emişiyoruz

7,30-8 arası kahvaltıdan bkaç kaşık yiyo bide eline ekmek veriyorum:)

9 uyuyor

10,30 gibi kalkıyor emişiyoruz

12-1 arası öğlen sebze çorbası veya çorba yapıyorum gnelde 3-5 kaşık anca yiyor en iştahlı zamanında:)

akşamüstü 5 gibi meyveli yoğurt veriyorum meyveyi yoğurtu ayrı verince başka şeylere zaman kalmıyor bu saate kaa da emişiyoruz:)

bazen meyveyi çorbasına katıyorum veya kahvaltısına...

akşam 8 gibi de bizimle yiyor eğer yiyemeyeceği bi şeyse ona öğlenki sebze çorbasından veriyorum veya pirinç unu bisk devam maması meyve ile hazırladığım muhallebiden veriyorum bu kadar:)

sonra paso emişiyoruz....

gece maması yok yani....

9 gibi uyyuordu (bikaç gecedir 10.30-11 gibi anca uyuyor) 12 gibi emiyor sonra 2,5-3 ile 5 gibi kalkıp emiyor

normal maratonumuz bu yane

maşallah erkende kalkıp erkenden uyuyorlar sizin bebişler.benimki 10.30 bazende 11 oluyor uyuması sabahta 8.30 gibi uyanıyor.gun içinde bir oğleden once,bir oğleden sonra birde kısa akşam uykusu var.ama saatleri bellı değil bu yuzden yemek saatlerimizde bellı olmuyor.oğlum gece 2 kere adam akıllı emiyor gunduzleri azaldı emmesi.
bazen düşünüyorum toplam 500mlyı buluyormu sut ve sut urunları diye.
sabah;devam maması +peynir 100 ml olsa
yoğurduda 100 ml
akşam gece tahıllarından 60 ml yiyor
oldu 260.gundua 100ml emse 360 gece 150 ml çıktığını hiç sanmıyorum
kahvaltısında,tahılında kullanıyorum devam sutude ayrıyetten biberonla vermek istemiyorum.iki oğun yoğurt versem nasıl olur kı.

biz de şöyle yiyoruz:
sabah 7 gibi uyanıyor ama gözler kapalı bu şekilde emziriyorum sonra uykuya devam
saat 9 gibi kahvaltı ,saat 10 gibi uyuyor
12 de bazen çorba bazen meyve püresi bunların yeri değişebiliyor o an canı ne isterse
meyve püresi yerse 2 gibi çorba veriyorum
sonrasında yine uyku
5 gibi 1 kase yoğurt(çok severek yemediğinden bazen içine bisküvi atıyorum 3-4 tane) sonrasında biraz kestiriyor
saat 8,5 gibi bazen çorba bazen yarı süt yarı sudan yaptığım 1 kase muhallebi
bu arada aralarda sürekli emziriyorum.Bi de meyve vermek için filelerden aldım arada aklıma geldikçe içine armut elma falan koyuyorum onları kemiriyor.Akşam 10 gibi uyku.Gece bazen 5 gibi uyanır emmek için bazen hiç uyanmaz.Allaha şükür uyku konusunda çok rahatız.Oğluşlarım bu konuda beni hiç üzmediler büyük oğlumda böyleydi.

dişten ve rahatsızlanmadan önce saatlarimiz çok düzenliydi bizimde iştahımızında maşalaahı vardı şimdi biraz değişsede sıralama böyle

6,30 gibi uyanıyır sbh devam sütü veriyorum
uyuyor tekrar 9 gibi kahvaltı
12 gibi meyve
2- gibi çorba değişik hergün özen gösteriyorum farklı ve besleyici olmasına ekmek doğramam koyu kıvamlı yaparım
5 gibi yoğurt
8gibi muhallebi tahıllı oluyor bazı pirinçli birde yunanistandan geldi muhallebiler onlardan yapıyorum her akşamfarklı ama artık yemeklerden başlıycam
10,30 gibi uyku gece uyanınca devam sütü ama hçi istemiye istemiye içiyor
yemeklerinide hiç iştahlı yemiyor tv karşısında veya oyuncaklarla oyalayarak halbüki 4. aydan başlayıp 8. aya dek çok iştahlıydı kuzum 6.5 aylıkken emmeyide bıraktı

birde doktorumuza sorduk 500cc devam sütü içemiyoruz die dediki sen günde yarım litre süt içersen başka bişey yiyebilirmisin seni tıkar değilmi onlar mama firmalarının uydurması dedi allaha şükür yoğurdunu peynirini aksatmıyor devam sütüde taş çatlasın 300 içiyordur en çok içtiği gün buna şükür napalım

canım ideal bence 300
500 içerse bebeğin ozaman diğer gıdaları nasıl aılr.
benimde 5.5 aylık bıraktı emmeyi.
bizde devam süte devam, bir defada 175 içiyor en fazla oda 25 cc si yada15ccsi kalıyor.bunuda gece uyurken içiyor.

dün ilk defa deniz'e balık çorbası yaptım sevdi tadını yarım kase yedi
80-90 gr kadar somon
küçük soğanın yarısı
1 domatesin yarısı
1 küçük patatesin yarısı
önce somonu üzerini geçecek kadar su koyup tencerede 10 dak haşladım kaynamadan önceki ilk suyunu döktüm(internette öyle yazıyordu) sonra su ekleyip minik minik doğradığım diğer malzemeleri koydum patetesler pişene kadar kısık ateşte pişirdim patesleri çatalla ezip içine yarım bebek ekmeği kırıklayıp tosbama yedirdim

afiyet olsun tosbaya:)bende soğan ve patatesin yanısıra kabak ve pirinçte eklıyorum bazende az mercimek koyuyorum.boylece ekmek koymama gerek kalmıyor.yemeden once limonda sıkıyorum.benim oğluşta bayılıyor.

afiyet olsun tosbaya:)bende soğan ve patatesin yanısıra kabak ve pirinçte eklıyorum bazende az mercimek koyuyorum.boylece ekmek koymama gerek kalmıyor.yemeden once limonda sıkıyorum.benim oğluşta bayılıyor.

sağol teyzesi kabak evde yoktu olsaydı koyucaktım mercimek daha hiç yedirmedin yavaştan başlıcam ilk kez yaptığım için çok karıştırmakta istemedim artık değişik sebzeler koyarım senin oğluşada afiyet olsun cokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…