zarını çıakrıp iyice çatalla ezdim yoğurtla verdimcanım nasıl verdin dolmayı iyice ezdinmi...
arkadaşlar günde 2kez çorba vermeye başladınızmı öğlen ve akşam bebecikler ihtiyaç duyuyor artık yoğurt meyveyle olmuyor...
cnm duymuştum o dizlikleri ama ben uzun penye alt giydiriyorum acıyor mudur dizleri acep?
yarasın kuzuna....ben oğluma şu anda 4 çeşit çorba yapıyorum .Bunlar ;merciemek çorbası,sebze çorbası,yayla çorbası ve tavuk suyuna şehriye çorbası.Şu anda akşamları oğluma çorba fazla yedirmiyorum, çünkü emmeyi çok seviyor zaten yoğurt öğününü anca saat 6-7 gibi yiyor.Çünkü maşallahı var uykuyu ve memeyi çok seviyor o nedenle meyve püresi ,kahvaltısı,öğle yemeği falan derken süre olarak anca zaman geliyor.ama 1-2 haftaya bende vermeye başlayacağım akşam yemeklerini.Ben çorba yaptığımda 2 gün yediriyorum genelde.Eğer akşama biraz yedirdiysem sıkılmasın diye ertesi gün başka çorba yapıyorum.Yaptığım çorbayı biraz ılınınca hemen dolaba kaldırıyorum mis gibi kalıyor.Ben biraz tuz da katıyorum ,yayla çorbası yapıyorum örneğin,üzerine zeytinyağında nane kızdırıp üzerine ekliyorum .Yani bana lezzetli gelen şeyi o da yiyor.Kahvaltılarını devam maması yerine çok az şişe süt ve su ile karıştırıp ıslatıyorum 1 kase yiyor .Çünkü lezzetli oluyor.Önceden kahvaltıya pekmez katardım yemek istemiyordu ,şimdi onun yerine biraz reçel koyuyorum hoşuna gidiyor yani deneme yanılma yöntemiyle yavaş yavaş çözüyorum bebeğimi.
cnm biz de yiyoruz ama bikaç kaşık anca... emmeyi çok seviyor yemek istediğinde yiyor istemiyorsa püskürtüyor beni emiyor ama o zamn hiç püskürtmüyor:))) biz bütün öğünleri hakkıyla yiyemiyoruz siz de öylesiniz demek ben de bizde bişey var diyodum:) yoğurt yemiyor ben de sulandırıp ayran yapıcam bakalım iççek mi bi tek kahvaltı çorba akşam yemeği. meyve bile biraz elinde emiyor işte. her bebek farklı damak zevkleri oluştu artık
bizimki de bi kolunu ileri aLIp sonra vücunu çektirerek ilerliyor. emekleme denemez buna ama emeklemenin de çeşitleri varmış bizim düşündüğümüz gibi emekleyemebilirmiş yani..ya benim oğlan tembel çıktı kızlar..
Emeklemek için totosunu çekiyor ama kafayı kaldırmıyor. Zaten ondan da sıkılıyor hemen.
Bebişlerinize mercimek çorbası vermeye başlamışsınız bende versem mi artık? Bakliyat fakan veriyormusunuz peki? Nohut barbunya falan? Taze barbunya almıştım pazardan varsem mi püre yapıp ağır gelirmi acaba?
ben başlamadım bakliyatlara ama başlamak gerek direk püreden ziyade çorbasına kat cnm birden belki ağır gelir böylece tepkisinide görürüsün vallhi benim oğlanda tembel ama geri geri gayet güsel gidiyor totoyu kaldıra kaldıra geri gidiyor odayı dolanıyor döne döne geri gide gide ama ileri yok vallhi acelemde yok elbet gider belki çoğumuzunki emeklemeden yürüycek
selam arkadaslar sitede birkac gundur bir sorun vardi konulara yazamiyordum
duzeldigine sevindim.... benim oglum oyle degisti ki kizlar anlatamam cok uzuluyorum
hicbirsey yemek istemiyor hic istahi yok ne oldu anlayamadim zorla yedirmek istemiyorum
huy edinir hic yemez diye bir ogun yemiyor ya diyorum ki diger ogunde yer ama yok bir
kase yogurdu bitiren oglum hic yemek istemiyor acaba zorla yedirmeli miyim??? ac kalmasina
goz mu yummaliyim bilemedim???
innukçuk domatese alerjisi yoksa koyabilirisin,tatlı biber atabilirsin,kereviz yaprağı atabilirsin,bir de pirinç mutlaka at canım.ben kendimize yaparkende atarım içine pirinç çok güzel oluyor.
bir de ben iki şekilde yaparım mercimek çorbasını.bir senin yaptığın gibi bir de salçasız,biraz un kavurup karıştırırım,bir de kuru nane atarım içine,öyle de çok güzel oluyor.istersen bir dene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?