dr banada 9 damlayla basla yavas yavas çoğaltırsın dedi pekmez veriyorum diyede ilacı vermemezlik yapma dedi sanki içimi okudu o an:)bende ikisinide veriyorum..artık:)terayğ lezzet veriyor cnm dene mutlaka:)
pekmezin doğalını nerden bulacz marketten alıyoruz işte:))))
demir ilacı için test yapılmadı ama çoğunda demir eksikliği oluyormuş bebeklerin bi de demir yapıcı şeyler yiyemiyorlar ya bize dr direk verdi ilacı ama dedi ki kilosuna göre damlatın yani biz 7 damla veriyoruz 7 kilo ya 8 kilo olunca 8 damla vericez siz de ona dikkat edin
bence de emzir gitsin ne kolaydı yaaaaavala ilk aylar emzirmek en rahatıymış..şimdi kafam karman çorman hangisi doğal hangisi deil bir sürü bişey mamalrı bile 2 ye ayırmışlar organikler ve organik olmayanlar die..kadir tuğcuya göre bi çok sey gereksiz sanırım..yalnız diş çıkarma olayında ;dayım almanyada yaşıyor kızı ateşlenmiş dra götürmüşler sanırım kızım diş çıkarıyor demiş..alman drda bu siz türklerin uydurması demiş..diş çıkarırken ateş olmaz demiş ..
ben de kırmızı mercimek katıyorum çorbasına ama bi kaşıkcnm mercimek vermeye başlayanlar bile var vallhi hiç düşünmeden verdim hiç te rahatsızlık duymadı çok şükür geçen tarhanasına domates rendeledim biraz denedim o gün sonrasında birer kaşık domates rendesi koyuyorum tarhanasına allaha şükür hiç alerjik bişeyde olmadı çok kesin çizgilerim yok benim dikkat ediyorum kesinlikle vermiycem dediğim şuanda bir beb bisküvisi var sanırım oda içindeki yumurtanın bayatlaması beni rahatsız ediyor
cnm bize kilosu kadar dedi dr ferrum veriyoruz biz diğerini sevmedi ama bunu şapır şupur içiyor yalanıyor bide bitince:) valla insaf olsa onlarda artık hiçbişeye güvenim kalmadıdr banada 9 damlayla basla yavas yavas çoğaltırsın dedi pekmez veriyorum diyede ilacı vermemezlik yapma dedi sanki içimi okudu o an:)bende ikisinide veriyorum..artık:)
dün mi markette doğal katkısız üzüm pekmezi die aldım ne kadar katkısız artık üretici firmanın insafına kaldık:)
şans ki ne şans nazar değmesin bacım besle kuzunu en doğalından:)ben gıda konusunda birazda şanslıyım babam çiftçilik yapıyor köydede evimiz var annem herşeyimizi yapıyor bziim erişte tarhana peynir or peyniri yumurtamız köyden köydeyken sütümüzde ordan zeytin z.yağı kendimizin pekmez sonra buğday nişastası yaptı şimdi yaz sebzelerinin hepsini ekiyor ilqaçsız büyütüyor kışında difrize atıyorum onlardan çoğu şey kendimizin olduğundan içim çok rahat
benim oğlum artık pirinç mamaları sütlaç gibi mamalrı yemiyor ağzını açamıyorum
ben de biraz daha sıvı yapıp biberona koyuyorum ozamn hepsini bitiriyor bu ne biçim şey anlamadım
sebzeleri ise kaşıkla gayet güzel yiyiyor,
dün havuç,kabak,patates,çok az pirinç ve bir butun çeyreğini pişirip püreden geçridm biraz da zeytinyağı çok ta beğendi,bbenim oğlumun alerjik olma sorunu var ama çok şükür 1 haftadır iyiyiz
köyden ohhh mis gibi,evet canım şanslısın bizler bir sebze alacağız onkere düşünüyoruz acaba tazeliği ne derece diye,
bakla mı akannehirakannehirakannehirhavuç bulmak zorlaştı evet cnm ama turşu zamanı gelicek 1,5 ay sonra bollaşıcak havuç ozman
vallhi ben sadece havuç patatese kabağa bağlı kalmıyorum açıkçası dün kendimize iç bakla yapıcaktım ayırdım 1 avuç bakla haşladım kabuğunuçıkarıp ezdim verdim yada sevdiği bişeye katmak lazım
bugünde semizotu yapıcam bize onada vardıya semizotu püresi bir arkadaş paylaşmıştı ondan yapıcam yesin kuzularımız ya tam şimdi bunların mevsimi
bakla mı akannehirakannehirakannehir
1 yaşından önce bebeklere bakla verilmez canım
BEBEKLER 1 YAŞINA GELENE KADAR YEDİRİLMESİ YASAK OLAN GIDALAR NELERDİR?
TUZ: Bebeklerin gıdalarında 1 yaşına gelene kadar tuz bulunmamalıdır. Bebeğin böbrekleri henüz tuzun içindeki sodyumun fazlasını atabilecek olgunlukta değildir.
BAL: 1 yaşına kadar bebeklere bal da yedirilmez, çünkü bir besin zehirlenmesi olan botilizmin nedeni, aynı isimle anılan bakteri sporlarıdır. Bu bakteri sporları her tür balın içinde bulunabilmektedir. Balla birlikte bu bakteri sporları vücudumuza girdiğinde eğer bebek değilsek herhangi bir şey olmayabilir, ama bebeksek zehirlenebiliriz.
İNEK SÜTÜ: Yine bebeklere 1 yaşına gelene kadar direkt inek sütü de asla verilmez. İnek sütündeki proteinler çok büyük olduğundan (iri bir hayvan olan inek, yine iri bir hayvan olan buzağı için oluşturmaktadır bu sütü, insan yavrusu için değil) insan yavrusunda kolaylıkla alerji ve kansızlığa yol açabilir. İnek sütündeki iri iri proteinler bebeğin bağırsaklarını tahriş eder, minik minik kanamalar oluşur ve bu da bebeği kansızlığa götürür. Bu nedenle en güzeli hiç ineklere muhtaç olmadan bebeğimizi en az 1 yıl anne sütüyle beslemektir. Eğer ki anne sütü azsa ya da yoksa inek sütünün anne sütüne benzetilmesiyle hazırlanmış, hazır formül mamalar tercih edilecektir.
SÜKROZ: Bebeğimize kristalize sofra şekeri, yani sükroz içeren herhangi bir gıda da 1 yaşına kadar verilmemelidir.
YUMURTA BEYAZI: Alerjik reaksiyonların gözlenmemesi amacıyla ilk bir yıl tamamlanana kadar bebeklere yumurta beyazı verilmez.
BEYİN: Bebek ve çocuklara sadece 1 yaşına kadar değil, ömür boyu beyin yedirilmemesi gerekir. Bunun nedeni deli dana hastalığıdır. 1980'li yılların sonlarında ineklerin daha besili olması amacıyla et ve kemiklerin öğütülerek besi çiftliklerinde ineklere yedirilmesi, pek çok danada deli dana hastalığına neden olmuştur.Daha fazla kar elde etmeye yönelik bu uygulama, normalde otobur olan inekleri etobur olmaya zorladığından, vücutlarında, 3-4 yıl süren bir kuluçka döneminden sonra prion ismi verilen yapısı bozulmuş proteinlerin oluşmasına neden olmuştur. Prionlar, dananın beyin ve omurilik dokusunda süngerimsi bir görüntü yaratacak şekilde geriye dönüşü ve tedavisi olmayan değişikliklere yol açmıştır. Hastalanan dananın etini tüketen kişilere yapısı bozulmuş proteinler olan prionlar geçebilmekte ve hastalık insanda da oluşabilmektedir. İngiltere'de 200'e yakın kişi deli dana hastalığı nedeniyle ölmüştür. Ülkemiz hayvanlarında böylesi bir sorun söz konusu değildir. Prionlar, dananın sinir dokusunda özellikle oluştuğundan günümüzde temkinli olmak adına artık bebek ve çocuklara dana ya da kuzu beyni yedirilmemektedir.
ÇİLEK: Bebekler bir yaşından önce en alerjen meyvelerden biri olan çileği de tüketmemelidirler. Çilek, en fazla allerji yapma ihtimali olan meyve olma özelliğini muz meyvesi ile paylaşır. Bu en fazla allerji yapma ihtimali olan meyvelerden muz, özellikle ishal durumunda yoğun lif ve potasyum sağlama özelliği nedeniyle eğer alerjiye yol açmaz ise tüketilmesi gereken bir meyve iken, alerjen meyvelere alerjik tepki gösterme ihtimali yüksek olan bebeklere çilek yedirmeyi denemek gereksizdir.
BAKLA: Bebekler bir yaşından önce bakla sebzesini de tüketmemelidirler. Kan hücrelerinde glikoz-6-fosfat-dehidrogenaz enzimi eksik olan kişiler bakla yediklerinde sarılık sorunu ile karşılaşabilirler. Bu duruma favizm ismi verilir. Favizm hastaları, sarılık tetikleyen dış etkenlere karşı en fazla bebeklik döneminde tepki verirler. Hangi bebekte enzim eksikliği mevcut olduğu bilinmiyor olabileceğinden, bir yaşından küçük bebeklerde bakla sebzesinden uzak durmak gerekir.
PATLICAN: Bebekler ve çocuklar, besin değeri düşük olan ve nikotin içeren patlıcan sebzesini tüketmemelidirler.
hmm bakalım bizim doktora gitmemize iki hafta kadar kaldı kıymaya tam alışsın da gene bi liste verir bize.canım kıyma ve tavuk dönüşümlü veriyorum
az miktarlarda başladık alerji korkumuz olduğu için doktorumuzn tafsiyesiyle
evet canım sulu dene inan tek çarem bu oldu
benimki yine kaşık istiyor aksine gibi mamayı bile kaşıkla versem daha severek yiycek oyüzden koyu yapıyorum bende bebe bisküvisinden bahsettik hero baby den numunem geldi gece biskivisi var eşim bayılacak buişe bitene kahvaltılık karışım muzlu bisküvili sütlü bide organik bitene kavanoz maması geldi
geçende mılupa anne bebk kulüne üyeyim ordan geldi 2 deneme boy sütlü pirinçli nivea mnumune pişik kremi ıslak mendil 5 li bide şampuan tek şeferlik bide indirim çeki en çok ona sevindim en çok ihtiyacım olan şey mamalar için milupanın
yarasın bebişe canım ama bence sen bir daha verme,yine sen bilirsin tabi.bizim dr. çok yasakçı bir doktor değildi,patlıcan çilek filan da yasaklamamıştı,tek yasakladığı sebze bakla,tek yasakladığı meyve kavun olmuştu.domateste veriyordum ben,çok şükür alerjik bir durum da yaşamadık.süte de,yumurta akına da,bala da erken başladık,1 yaşındayken bunların hepsine alışmıştı.1 yaşından sonra da her şey serbest dedi (salam,sucuk,sosis gibi şarküteri ürünleri hariç)
cnm sen yazdıktan sonra araştırdım nettede bakla ile ilgili genelde çok nadir bebkte ama riske atmamak adına yasakmış bakla bebişlerde özelliklede sarılık geçirmiş bebkler yeni doğduğunda riskliymiş
çilek konusunda şimdi bizim uludağdağ köylerinden miss gibi çilekler gelicek üzülüyorum veremiycem die arkadaşımın bebişide 2008 kasım doğumlu geçen bir konuşmada geçen yaz en çok çilek verdim dedei şok oldum kavun da sanırım şeker yoğun die
birde okurken şöyle bişey farkettimki dr sitelerinde kemik suyu faydalı değildir etin kendini verin diyor sadece lezzet veriri diyor bazı drlar nette şaşırdım kaldım bisürü doğru bildiğimiz yalnış galiba
merhaba kızlar. nasılsınız. görüşmüyoruz bayadır.
ben yiyecek konusunda önceden çok katıydım. aman o yasakmış bu öcüymüş diye..
artık değilim valla. tüm yemeklerine bi küçük domates koyarım. yemek tatsız tuzsuz olmasın diye pazardan taze sarımsak aldım. bi yarım yada çeyrek dişte sarımsak koyuyom. mis gibi. hem çocuğumun iştahını açıyo. hem doğal antibiyotik.
kıyma, tavukta koyuyorum haftada 4 kere yemeklerine. meyvasınıda bol bol veriyom. şeftali,kayısı elma,muz...
mama bisküvi pek vermiyorum. genelde sebze meyve ağırlıklı. gece yaptığım kaşık mamasınada elma suyu koyuyorum. başka türlü yemiyo.
bugün mercimekli semizotu yapacam. domatesli sarımsaklı.ohh miss gibi..
taa kıştan kalan bal kabağım vardı bi tane. onuda doğrayıp az az poşetledim. sebze çorbalarına koyuyom. havuç, balkabağı.pirinç irmik. domates, patates. az yiyo benim oğlan ama herbişe yemiş oluyo.
sgmus nasılsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?