canım su ile hazırlanan kaşık mamaları var ya onlardan..emziriyor musun peki hala??devam mamasından kastın nedir anlamadım ben cnm ben devam sütüyle cici bebe ekmeğini ıslatıyorum 1 tane içine labne veya tuzu alınmış yumuşak peynir bigünde dönüşümlü olarak yumurta sarısı veriyorum birazda kaşığın ucuyla tereyağ birde pekmez vermek gerekliymiş ama benimki pekmezde olunca yemedi pekmezi meyvesine katıyorum bende
cnm biz hani o toz şeklinde satılıp da suyla karıştırılan biberon mamaları var ya onlardan kullanıyoruz dr un tavsiyesiyle.arkadaslar MERHABALAR hepinize kolay gelsin..geçmişi çok okuyamadam ama sabah kahvaltısında bebeklerinize neler veriyorsunuz devam maması veya devam sütü kullanan arkadaslar var mı??benim oğlum 6 aylık ek gıdalara başladık yavastan sabhları devam mamasına yumurta ya da peynir ekleyip veriyorum öğleden sonraki bi öğünde de meyve püresi veriyorum..yoğurtu sevmedi hiç..yalnız takıldığım bi nokta;acaba devam mamasını yerine kahvaltıyı devam sütüyle mi yapsam..??
canım su ile hazırlanan kaşık mamaları var ya onlardan..emziriyor musun peki hala??
kızlar merhaba,
son bir haftadır oğluma milupanım gece tahıllarından veriyorum akşam 9 yada 10 gibi.ama ben bunu gunluk sutle karıştırıp veriyorum.devam sutu konusunda kadır tuğcunun yazdıklarını okuyunca çok etkilendim ve çok haklı buldum.mama firmaların uydurması 6 aydan sonra inek sütü verin diyor adam(,şekercik sen de bahsetmiştin bundan)evde bir kutu devam sutu var onu kullanırım bir ara ama bundan sonra almayacağım ben kahvaltılarda da,muhalebilerde de gunluk sek sut kullanacağım.
kızlar merhaba,
son bir haftadır oğluma milupanım gece tahıllarından veriyorum akşam 9 yada 10 gibi.ama ben bunu gunluk sutle karıştırıp veriyorum.devam sutu konusunda kadır tuğcunun yazdıklarını okuyunca çok etkilendim ve çok haklı buldum.mama firmaların uydurması 6 aydan sonra inek sütü verin diyor adam(,şekercik sen de bahsetmiştin bundan)evde bir kutu devam sutu var onu kullanırım bir ara ama bundan sonra almayacağım ben kahvaltılarda da,muhalebilerde de gunluk sek sut kullanacağım.
ay aslında yazmıştım ama net gitti :)
cnm benim oğlan yemiyor milupadan sütlü prinçli hediye geldi ama yemedi aslında sütlaç gibi ama emmeyi seviyoruz biz emişiyoruz inş kilo alımı iyidir çünkü anca bikaç kaşık yiyor ne verirsem sonra hemen memeye sarılıyor
cnm ben de bi kutu biberon maması aldım ama o bitince almıcam boşuna para dküyoruz annem de kocaman oldu artık süt içebilir diyor ben de anneme güveniyorum :) mama firmalarına değil....günlük süt bile olmsı şart değil kutu süt olsun yeter bana.
cnm biz hani o toz şeklinde satılıp da suyla karıştırılan biberon mamaları var ya onlardan kullanıyoruz dr un tavsiyesiyle.
bizim kahvaltımız şudur:
her gün bi tatlı kaşığı pekmez
bıçağın ucuyla tereyağ
dönüşümlü olarak bi gün biraz yumurta sarısı bir tatlı kaşığı labne peyniri
biraz ekmek için kırıklıyoruz
bi de mamadan biraz koyuyorum koyu olursa da az ılık su ile ıslatıyorum
baya beğeniyor
ben ilk başlarda ayrı ayrı da verdim yumurta ve pekmezi öyle de sevdi ama bulamaç gibi de tadı güzel ben baktım da tadına:) öyle de yiyor yediği iki üç kaşık bişey zaten ben de karışık veriyorum
öğleyin sebze çorbası tarhana veya yoğurtlu pirinç çorbası veriyoruz: sebze çorbamızda patates havuç kabak pirinç mercimek bulgur irmik var bi de artık kıyma katıyoruz biraz da zeytinyağ ekliyoruz tarhana acısız zaten ona da bazen patates irmik ekliyorum
öğleden sonra yoğurt veriyorum ama bazen yemiyor ben de yoğurtla meyve püresini karıştırıyorum genelde elma püresi veriyorum onu .çok seviyor
akşam normalde pirinç unundan muhallebi yapılcak içine mama da katılcak ben anca bikaç kaşık veriyorum çünkü oğlum emerek doyuyor her şeyi yiyor ama çok az ayırma huyumuz yok şükür
yoğurtu sevmiyosa cnm bence çorbasına veya püresine kat o şekilde yiyebilir çünkü mutlaka yoğurt yemeleri lazımmış
biz ağırlıklı olarak emişiyoruz 10-15 dk emiyor kuzum. hatta mama istemiyor genelde emiyor ben de emziriyorum zaten normalde bebekler yese bile mutlaka süte ihtiyaç duyarmış günde 500 ml, aç kalınca bazen sütüm az olunca da afiyetle ne verirsem yiyor reddetmiyor ama beni emiyorsa da doyuyor başak bişey istemiyor ben de asla zorlamıyorum bıraktım emsin o acıkırsa yapıcam artık nasılsa yemiyor
valla benim oğlan azcık içiyo çorbayı da karıştırırsam yarısını içmemiş olcak bugün kavga dövüş içirdim ama bi daha kaşık görünce iyice inceliyo:)valla annen doğru demiş,bende oyle yapacağım:lepi:
demir ilcını içmediğinden bahsetmişsin oğlunun ben çorbalarına koyuyorum,anca öyle verebildim.meyve puresinde olunca pureyı yemedi.çorbadayken çakmadıalkisalkisalkis
tesekkürler canım verdiğin bilgiler için..benim oğlan suan 8 kilo ve 6*5 aylık fsadece anne süyütle beslendi 6ayın bitimine kadar suan yavastan ek gıdalara basladık devam kaşık mamalrınından suyla yapılanlardan veriyorum sabah kahvaltısına içine bende bi gün peynir bir gün yumurta pekmez karıştırıyorum..ama tarhana çorbası ve yoğurt sevmedi birde tarhanayı yoğurtla karıştırıp vermeyi deneyim bakalım ne yapacak:)emmesinde problem yok ama 2 ay sonra işe baslayacagım o zamana kadar akşam öğününe kadar yemek işini hallederiz umarım:)
cm zaten 2 kez çekilmiş yağsız dana kıyma demişti dr öyle aldıkkıymayı tarhanada benimkide sevmedi ama sebze çorbasında yedi bende 2 veya 3 kez vericem kıyma
o patates havuç kabak irmikli çorbaya kat cnm kıymayı anlamadan yiyior ama 2 kere çektir incelsin
he bizmkine de pütürlü geldi dudaklarına biriktiriveriyor kıymayı püfff yapıyor bi de.kıymayı ilk verdiğimde benim oğlanda sevmedi puturlu geldi galiba,ondan sonraki çorbalara koyduğumda çorbayı rondoda çekipte verdim yedi.hergunku çorbasında balık ,tavuk. et ten biri mutlaka olsun diyor doktorlar.daha balık vermeyeceğimize gore haftada 3,4 gun vereceğim ben.
ilk yaptığımda kıymayı yağda kavurup diğer sebzelerden eklemiştim,şimdi kıymayı haşlayıp diğer sebzeleri ekliyorum en sonda zeytin yağ koyuyorum daha yumuşak olduğundan belkı şimdi sevdi.
terayğ lezzet veriyor cnm dene mutlaka:)oohh masallah masallah ..sabah tereyagını deneyelim bakalım tepkisi nasıl olcak..pekmezde veriyordun değil mi dr pekmezin doğal olanını satın alın dedi daha çok kan yaparmış..birde demir ilacını testlere göre mi veriyorsunuz yoksa test yaptırmadan mı..
kadir tuğcu gerek yok yok dio devit dışında eger düşük deilse benim gittiğim vdr ve sağlık ocagıda hergün 10 damla verin dedi..ne kadar karışık her dr ayrı bişi sölüyo..
süt mü,devam sütü mü,hazır mama mı,ev yapımımı vs.. sizi çok iyi anlıyorum kızlar..her doktor ve uzman başka bir şey söylüyor bu konularda.benim kzımın dr. u 10 aylıkken başlattı inek sütüne.Bence bebeğinizin doktorunu dinleyin,tabi güveniyorsanız.Kadir tuğcunun bir çok şeyini ben de okudum,şahsen ben o kadar çok güvenemedim ona.mesela bebeklerin diş çıkartırken,ateş,nezle,grip,ishal gibi durumları yaşamasını kabul etmiyor o doktor.dişle onların ne alakası varmış.diğer taraftan ilgisi olduğunu düşünen doktorlar da şöyle diyor diş çıkarken vücut kendini oraya yoğunlaştırır,bu yüzden de zayıf düşüp hastalıklara açık bir hal alırmış.sonra diş çıkarken acımazmış bebeklerde tuğcuya göre,insanlar 20 lik dişleri çıkarken canları acıdığı için bebeklerinki de acır sanırlarmış.
bu tezler ispatlanmış şeyler değil,bazı söyledikleri çok mantıklı olsa da bazıları için aynı şeyi düşünmüyorum ben.
bu arada evet devam sütlerinin içinde de süt var,zaten olmasa onlardan yoğurt nasıl yapılırdı ki.inek sütü sadece bebeklerde değil yetişkinlerde kansızlık yapar,tüketimi günlük 500 ml yi geçerse.
inek sütünün sadece kansızlık değil daha bir çok zararı varmış belli bir aydan önce,bu ister 6 ay olsun ister 12 ay,yok beyinde bir şeyler yapıyormuş falan filan..bizim bildiğimiz anam babam usulü bem beyaz saf inek sütümüz meğerse canavarmıymış,işte ben buna da inanmıyorum.eskiden hiç sütü olmayan insanlar,bebeğin bağırsakları etkilenmesin diye sulandırarak içirirlermiş...he bir de eskiden ve hala tarlada da doğum yapanlar varmı ve var.yani eskiler mi daha iyi yeniler mi bilemiyorum.ben çok katı kuralları olmayan bir doktorla büyüttüm bebeğimi,önerilerine hep uydum,çok ta memnun kaldım.size de onu tavsiye ederim
evet cnm haklısın dün de vermeyi denedim bugün sade tarhana vereyim diyorum yarın da dediğin gibi yapayım sever muhtemelen:) sağolun iyi ki varsınız şekerlerim....şekercik canım sebze yoksa kıymayı suda haşladıktan sonra içine pirinç yada bulgur ekle.patatesinde vermış ondanda koyarsın mis gibi olur.zaten çok fazla karıştırmamakta lazım:)
havuç bulmak zorlaştı evet cnm ama turşu zamanı gelicek 1,5 ay sonra bollaşıcak havuç ozman
vallhi ben sadece havuç patatese kabağa bağlı kalmıyorum açıkçası dün kendimize iç bakla yapıcaktım ayırdım 1 avuç bakla haşladım kabuğunuçıkarıp ezdim verdim yada sevdiği bişeye katmak lazım
bugünde semizotu yapıcam bize onada vardıya semizotu püresi bir arkadaş paylaşmıştı ondan yapıcam yesin kuzularımız ya tam şimdi bunların mevsimi
süt mü,devam sütü mü,hazır mama mı,ev yapımımı vs.. sizi çok iyi anlıyorum kızlar..her doktor ve uzman başka bir şey söylüyor bu konularda.benim kzımın dr. u 10 aylıkken başlattı inek sütüne.Bence bebeğinizin doktorunu dinleyin,tabi güveniyorsanız.Kadir tuğcunun bir çok şeyini ben de okudum,şahsen ben o kadar çok güvenemedim ona.mesela bebeklerin diş çıkartırken,ateş,nezle,grip,ishal gibi durumları yaşamasını kabul etmiyor o doktor.dişle onların ne alakası varmış.diğer taraftan ilgisi olduğunu düşünen doktorlar da şöyle diyor diş çıkarken vücut kendini oraya yoğunlaştırır,bu yüzden de zayıf düşüp hastalıklara açık bir hal alırmış.sonra diş çıkarken acımazmış bebeklerde tuğcuya göre,insanlar 20 lik dişleri çıkarken canları acıdığı için bebeklerinki de acır sanırlarmış.
bu tezler ispatlanmış şeyler değil,bazı söyledikleri çok mantıklı olsa da bazıları için aynı şeyi düşünmüyorum ben.
bu arada evet devam sütlerinin içinde de süt var,zaten olmasa onlardan yoğurt nasıl yapılırdı ki.inek sütü sadece bebeklerde değil yetişkinlerde kansızlık yapar,tüketimi günlük 500 ml yi geçerse.
inek sütünün sadece kansızlık değil daha bir çok zararı varmış belli bir aydan önce,bu ister 6 ay olsun ister 12 ay,yok beyinde bir şeyler yapıyormuş falan filan..bizim bildiğimiz anam babam usulü bem beyaz saf inek sütümüz meğerse canavarmıymış,işte ben buna da inanmıyorum.eskiden hiç sütü olmayan insanlar,bebeğin bağırsakları etkilenmesin diye sulandırarak içirirlermiş...he bir de eskiden ve hala tarlada da doğum yapanlar varmı ve var.yani eskiler mi daha iyi yeniler mi bilemiyorum.ben çok katı kuralları olmayan bir doktorla büyüttüm bebeğimi,önerilerine hep uydum,çok ta memnun kaldım.size de onu tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?