2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

yumurtaya başlayan varmı kahvaltıda

markalı yumurta mı köy yumurtasımı acaba

tereyağını ne marka veriyosunuz

yoksa köy tereyağsı mı

cnm bize dr vermişti biz onbeş gündür filan veriyoruz bir gün yumurta sarısı bir gün peynir dönüşümlü olarak veriliyo biz gidip marketten alıyoruz markalı olanlardan. kendme haşladığımdan veriyorum zaten...tereyağını sütaş verdim ama çok da önemli değil bence bilindik bi marka olması yeterli biz neyden yiyorsak ona veriyorum ayırmıyorum

kızlar ya kahvelatıya ilk başladığınızda nasıl verdiniz karma karışıkmı tekmi neyle neyi karıştırsınız benmki hiç istemedi bugün başladık ama yok karışık beyenmedi öğürdü çıkardı yediğinide bana lütfen menülerinizi birde ne şekilde ve nekadar verdiğinizi yazarmısınız kahvaltıya başlayan anneler

cnm biz önce bir kaşık labneyi biraz ekmek içi ve biberon mamasıyla ıslatarak verdik
2 gün sonra bıçağın ucuyla tereyağ ekledik
2 gün sonra bu karışıma bir (tatlı) kaşık pekmez de ekle dedi dr ama ben pekmezi ayrı verdim öyle de yedi
2 gün sonra bu karışıma yumurta sarısından azcık verilcek ama peynir o gün verilmicek 2 günde bir yumurta sarısında azcık azcık artış olcak bir hafta sonra tam yiyebilcekmiş
ben sonra baktım karıştırınca gayet güzel bir tat oluyor öyle veriyorum ama yumurta sarısını karıştırmıyorum bu bulamaça:)
ayrı da verilir birlikte de benm oğlan tam yemiyor çoğu kalıyor ondan dolayı ayrı ayrı vermem daha mantıklı yiyorsa ver bence şekerim

çok sağol cnm ya vallhi bu şekil uygulayayım bakalım yok bugün hepsi karışık yemedi iğrendi hatta dediğin gibi yavaştan başlıyyaım bakalım

benm oğlum 8 aylık oldu bzlerde sabh kahvaltıda devam sütü yumurta peynr pekmez ceviz bi yemek kaşığı tahıllı kaşık mama yapıp yedirioruzz benm oğlum meyve sevmio meyveye alştırana kadr mahvoldu hele muzdan nefret edioo heronun hazr meyve püresini yiyo bitak 3 te felan yoğrt tarha mesela bugün tel şehriye içti domate svereblrsnzzz sadece bigün verin alerji olmadığıysa verblrsnzz çorbalarına tuz katıyorumm oda bi mineral kemal tuğcu nile geçen tuzmuş tuz vermeyn mişte nedemk annesütünde bile tuz var dedi 1 yaşına kadr süt yasakmış ne yasağı vereblrnzz sadece devam sütlerine nazaran daha az değerleri avr dedi.ondan sonra kaşık maması yiyourzz sonra devam sütü içioruzz akşamadda gogly var o tarz bişşi yada arı mama vs tok tutcak bişi geceleride devam sütü 1 aydr beni emmeyi bıraktı...ha yoğurt veriorum bazen onuda hazr veriorum ama kendi evde ne yiyosanz onu verin sütaş danone veya dost yoğrt ne varsa onu farklı özel şelere alştrmaynn genede sizlenr bilceği bişi..sevgilerrr.

askbuya anne sütünde tuz olduğunu ilk kez duydum,belki vardır orasını bilemeyeceğim,yalnız her yediğimiz şeyde hatta şekerde bile tuz olduğunu,bu yüzden fazladan hiç bir şeye tuz eklemememiz gerektiğini iyi biliyorum.bizler için bile ekstradan konulmuş tuz zararlı iken bebecikler için nasıl olur?? tuzdan almamız gereken mineralleri yediğimiz içtiğimiz herşeyden alıyoruz zaten,yani tamamen tuzsuz bile yesek bir eksiklik olmuyor vücudumuzda.Tabiki herkesin kendi bileceği iştir,tamamen tuzsuz yemeyen bebeklerimizde var,mesela benim kızım öyleydi,çay kaşığının sapının ucuyla tuz atıyordum mamalarına,şahsen benim tercihim tamamen tuzsuz yedirmekti ama kızımın tercihini uygulamak zorunda kaldım

Herkes ne güzel başlamış kahvaltıya. Biz kahvaltı olarak sadece sulandırılmış pekmez ve yumurta yiyebiliyoruz şimdilik. Yumurtayı dün minicik bir parça olarak verdik tatsın die sevdi tadını. Ben karıştırmıyorum karıştıracak bişe yok kahvaltısında çünkü sadece yumurta ve pekmez onlarıda karışmış halini düşünmek bile istemem ki çocuğuma vereyim.
doktor bebe ekmeği önermişti anne sütü yada devam sütü il ıslatılıp verilebilir demişti. Ama içinde %2-3 kadar süt olduğu için onuda bıraktık vermiyoruz. Arada bir çavdar ekmeğinden minik parçalar veriyorum seviyor, acaba kahvaltısına kullansam olurmu siz hiç verdiniz mi çavdar ya da tam buğday ekmeği?

ben ekmeği evde kendim yapıyorum tam buğday unundan yada kepeklı undan.oğlumunm çorbalarınada koyuyorum.kahvaltıya başladığımda da vermeyı düşünüyorum.

bende bugün şekercik arkadaşımın tavsiyesiyle labne cicibeb bebk ekmeği ve tereyağ verdim severek yedi hadi inş. böyle böyle alışır ya yalnız pekmezi verdiğimde ayrıyetten bir öğürdü bende diğer kaşığı vermedim meyvesine kattım benimkinin tatlıyla hiç arası yok tuzlu ver yesin anası gibi

kızlar birde bişey sormak istiyorum sizlere tecrübeleli annelerede mesela kutulardaki tuzlar iyotsuz tuz poşetler iyotlu tuz benimki melesa pirinçli çorbayı yemedi tuz olmadan ama sebze çorbasını yiyor demem oki yemediği şeylere hangi tuzdana tmak mantıklı zaten azıcık atılıyor ama ıyotlumu iyotsuzmu vucudun iyotada ihtiyacı var die biliyorum ben ama kutulardakileri verin diyolar kafam karışık tuz konusunda

afiyet olsun bebişine,tuzsuz olduğundan değilde acıkmamış olduğundan yememiş olabilir mi acaba.tuz vermemeye çalış bence azda olsa.

innukçum,larem35 e aynen katılıyorum,ekmeğini kendin yapabilirsin ya da kahvaltılık kek te yapabilirsin

Walla kızlar becerebileceğimi hiç sanmıyorum evde ekmek yapmak kim ben kim.. Annemden rica etsem yaparmı bilmiyorum. Uno nun ekmeklerinden falan kullansam olmaz mı? Yiyemez mi acaba??

Benim bebeğimde patates ve kabak püresini biraz zorla yiyior.Açken veriyorum bi kaç kaşıktan sonra kusacak gibi oluyor.Kabakla havuç püresinde de öyle yapmıştı.Ama kavanozda ki fasulye domatesi falan yedi.Ne yapmam lazım ya...

çok sağol cnm ya vallhi bu şekil uygulayayım bakalım yok bugün hepsi karışık yemedi iğrendi hatta dediğin gibi yavaştan başlıyyaım bakalım
karışık yemiyosa zorlamayın bebişleri bi fark yok yani istediğin gibi ver dedi dr
cnm ceviz 8. ayda veriliyo meyveleri yoğurta karıştırsana öyle yiyebilir. domates de erken bize biz daha 6,5 aylığız. tuza gerek yok bence her gıdada belli oranda tuz ve şeker var şimdiden bebekleri alıştırmayalım ki ilerde çok kullanmasınlar baksan dr lar bangır bangır 3 beyaz zehirden uzak durun diyolar her hastalık bunlardan geliyo tuz un şeker. gogly aldım bizimki yemedi muhallebiyle hiç arası yok ya normal pirinç unu da yemiyo beyfendi. normal yoğurt verilebilir ama ben illa kendim mayalıcam die inat ediyorum:)
katılıyorum cnm :)
yumurtayı seviyolar cnm genelde. ama karıştırınca da enfes ooluyo ben bayılıyorum şahsen:)))) baştan ayrı veriyodum ama karışık daha lezzetli ve kolay oluyo vermesi:))) dün tuzsuz lor verdim simit verdim baya sevdi:))))
cnm bebe ekmeği filan bence gereksiz zaten bi kırık ekmek ufalıyoruruz kahvaltısına ben ne ekmek yiyosak ondan ufalıyorum yediği ne ki zaten... mama tabağındaki bile bitmiyo iki üç kaşık anca yiyo. ne istersen ver bence alerjen olmasın da:)
afiyet olsun yarasın kuzucuuna:)))) pekmezi ayrı verince çıkarıyosa karıştır ver o zaman çakmaz))) zaten bi kaşık pekmez vericen cnm çok da verme... gerek yok.

tuz yerine yoğurt denesene ya da azcık süt kat. tuz yerine hangi baharatı diyolardı bi baharat katılabiliyodu kekik miydi bilen var mı acaba? tuz yerine onu katın diyolar.... ama tam hatırlamıyorum cnm

cnm iğrenç bişi onlar tek başına bven bile yemem:) ben kendi damağıma uymazsa bişeyle karıştırıyorum mesela kabakla patatesi yoğurtu karıştırabilirsin içine havuç da kat doğal şeker işte:))) başka bişeyle karıştırmanı öneririm bi de tadına bak beğenmessen değiştir:))) yazık bebeğe be kabak püresi ıyyy:)))

arkadaşlar merhaba.oğlum 6.5 aylık.10 gündür ek gıdalara başladık.Çorbalar(her çeşit sebze denedim),meyveler,yoğurt ve kahvaltı dahil hiç birşeyi sevmedi.En fazla 4-5 kaşık yiyor.Bir de meyveyi püre şeklinde veremiyorum süzgeçten geçiriyoruz midesi bulanıyor.Aynı şekilde çorbaları da blendırlayıp sonra süzgeçten geçiriyorum.ışin ilginç yanı bu benim 2. bebeğim fakat resmen zorlanıyorum.Ancak ilk oğlumun süt alerjisi olduğu için çok farklı beslenmiştik ayrıca o sebze çorbalarını falan siler süpürürdü.Merak ettiğim siz ne kadar yedirebiliyorsunuz kahvaltı ve ya çorbalarını ,ayrıca püre falan verince bebişleriniz midesi bulanmadan yiyebiliyor mu?

cnm bizimki de fazla yemiyor 10kaşık çok bile yeni başladılar daha püre için bir hafta bekle anca yiyebilir önce suyunu ver ya da bi kısmının suyunu çıkar püresiyle karıştır dha muhallebimsi bi kıvam olsun

arkadaslar MERHABALAR hepinize kolay gelsin..geçmişi çok okuyamadam ama sabah kahvaltısında bebeklerinize neler veriyorsunuz devam maması veya devam sütü kullanan arkadaslar var mı??benim oğlum 6 aylık ek gıdalara başladık yavastan sabhları devam mamasına yumurta ya da peynir ekleyip veriyorum öğleden sonraki bi öğünde de meyve püresi veriyorum..yoğurtu sevmedi hiç..yalnız takıldığım bi nokta;acaba devam mamasını yerine kahvaltıyı devam sütüyle mi yapsam..??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…