yumurtaya başlayan varmı kahvaltıda
markalı yumurta mı köy yumurtasımı acaba
tereyağını ne marka veriyosunuz
yoksa köy tereyağsı mı
Herkes ne güzel başlamış kahvaltıya. Biz kahvaltı olarak sadece sulandırılmış pekmez ve yumurta yiyebiliyoruz şimdilik. Yumurtayı dün minicik bir parça olarak verdik tatsın die sevdi tadını. Ben karıştırmıyorum karıştıracak bişe yok kahvaltısında çünkü sadece yumurta ve pekmez onlarıda karışmış halini düşünmek bile istemem ki çocuğuma vereyim.
doktor bebe ekmeği önermişti anne sütü yada devam sütü il ıslatılıp verilebilir demişti. Ama içinde %2-3 kadar süt olduğu için onuda bıraktık vermiyoruz. Arada bir çavdar ekmeğinden minik parçalar veriyorum seviyor, acaba kahvaltısına kullansam olurmu siz hiç verdiniz mi çavdar ya da tam buğday ekmeği?
bende bugün şekercik arkadaşımın tavsiyesiyle labne cicibeb bebk ekmeği ve tereyağ verdim severek yedi hadi inş. böyle böyle alışır ya yalnız pekmezi verdiğimde ayrıyetten bir öğürdü bende diğer kaşığı vermedim meyvesine kattım benimkinin tatlıyla hiç arası yok tuzlu ver yesin anası gibi
kızlar birde bişey sormak istiyorum sizlere tecrübeleli annelerede mesela kutulardaki tuzlar iyotsuz tuz poşetler iyotlu tuz benimki melesa pirinçli çorbayı yemedi tuz olmadan ama sebze çorbasını yiyor demem oki yemediği şeylere hangi tuzdana tmak mantıklı zaten azıcık atılıyor ama İyotlumu iyotsuzmu vucudun iyotada ihtiyacı var die biliyorum ben ama kutulardakileri verin diyolar kafam karışık tuz konusunda
spellcim eğer yoğurt seviyorsa yoğurtla birlikte yedirebilirsin
karışık yemiyosa zorlamayın bebişleri bi fark yok yani istediğin gibi ver dedi drçok sağol cnm ya vallhi bu şekil uygulayayım bakalım yok bugün hepsi karışık yemedi iğrendi hatta dediğin gibi yavaştan başlıyyaım bakalım
cnm ceviz 8. ayda veriliyo meyveleri yoğurta karıştırsana öyle yiyebilir. domates de erken bize biz daha 6,5 aylığız. tuza gerek yok bence her gıdada belli oranda tuz ve şeker var şimdiden bebekleri alıştırmayalım ki ilerde çok kullanmasınlar baksan dr lar bangır bangır 3 beyaz zehirden uzak durun diyolar her hastalık bunlardan geliyo tuz un şeker. gogly aldım bizimki yemedi muhallebiyle hiç arası yok ya normal pirinç unu da yemiyo beyfendi. normal yoğurt verilebilir ama ben illa kendim mayalıcam die inat ediyorum:)benm oğlum 8 aylık oldu bzlerde sabh kahvaltıda devam sütü yumurta peynr pekmez ceviz bi yemek kaşığı tahıllı kaşık mama yapıp yedirioruzz benm oğlum meyve sevmio meyveye alştırana kadr mahvoldu hele muzdan nefret edioo heronun hazr meyve püresini yiyo bitak 3 te felan yoğrt tarha mesela bugün tel şehriye içti domate svereblrsnzzz sadece bigün verin alerji olmadığıysa verblrsnzz çorbalarına tuz katıyorumm oda bi mineral kemal tuğcu nile geçen tuzmuş tuz vermeyn mişte nedemk annesütünde bile tuz var dedi 1 yaşına kadr süt yasakmış ne yasağı vereblrnzz sadece devam sütlerine nazaran daha az değerleri avr dedi.ondan sonra kaşık maması yiyourzz sonra devam sütü içioruzz akşamadda gogly var o tarz bişşi yada arı mama vs tok tutcak bişi geceleride devam sütü 1 aydr beni emmeyi bıraktı...ha yoğurt veriorum bazen onuda hazr veriorum ama kendi evde ne yiyosanz onu verin sütaş danone veya dost yoğrt ne varsa onu farklı özel şelere alştrmaynn genede sizlenr bilceği bişi..sevgilerrr.
katılıyorum cnm :)askbuya anne sütünde tuz olduğunu ilk kez duydum,belki vardır orasını bilemeyeceğim,yalnız her yediğimiz şeyde hatta şekerde bile tuz olduğunu,bu yüzden fazladan hiç bir şeye tuz eklemememiz gerektiğini iyi biliyorum.bizler için bile ekstradan konulmuş tuz zararlı iken bebecikler için nasıl olur?? tuzdan almamız gereken mineralleri yediğimiz içtiğimiz herşeyden alıyoruz zaten,yani tamamen tuzsuz bile yesek bir eksiklik olmuyor vücudumuzda.Tabiki herkesin kendi bileceği iştir,tamamen tuzsuz yemeyen bebeklerimizde var,mesela benim kızım öyleydi,çay kaşığının sapının ucuyla tuz atıyordum mamalarına,şahsen benim tercihim tamamen tuzsuz yedirmekti ama kızımın tercihini uygulamak zorunda kaldım
yumurtayı seviyolar cnm genelde. ama karıştırınca da enfes ooluyo ben bayılıyorum şahsen:)))) baştan ayrı veriyodum ama karışık daha lezzetli ve kolay oluyo vermesi:))) dün tuzsuz lor verdim simit verdim baya sevdi:))))Herkes ne güzel başlamış kahvaltıya. Biz kahvaltı olarak sadece sulandırılmış pekmez ve yumurta yiyebiliyoruz şimdilik. Yumurtayı dün minicik bir parça olarak verdik tatsın die sevdi tadını. Ben karıştırmıyorum karıştıracak bişe yok kahvaltısında çünkü sadece yumurta ve pekmez onlarıda karışmış halini düşünmek bile istemem ki çocuğuma vereyim.
doktor bebe ekmeği önermişti anne sütü yada devam sütü il ıslatılıp verilebilir demişti. Ama içinde %2-3 kadar süt olduğu için onuda bıraktık vermiyoruz. Arada bir çavdar ekmeğinden minik parçalar veriyorum seviyor, acaba kahvaltısına kullansam olurmu siz hiç verdiniz mi çavdar ya da tam buğday ekmeği?
afiyet olsun yarasın kuzucuuna:)))) pekmezi ayrı verince çıkarıyosa karıştır ver o zaman çakmaz))) zaten bi kaşık pekmez vericen cnm çok da verme... gerek yok.bende bugün şekercik arkadaşımın tavsiyesiyle labne cicibeb bebk ekmeği ve tereyağ verdim severek yedi hadi inş. böyle böyle alışır ya yalnız pekmezi verdiğimde ayrıyetten bir öğürdü bende diğer kaşığı vermedim meyvesine kattım benimkinin tatlıyla hiç arası yok tuzlu ver yesin anası gibi
kızlar birde bişey sormak istiyorum sizlere tecrübeleli annelerede mesela kutulardaki tuzlar iyotsuz tuz poşetler iyotlu tuz benimki melesa pirinçli çorbayı yemedi tuz olmadan ama sebze çorbasını yiyor demem oki yemediği şeylere hangi tuzdana tmak mantıklı zaten azıcık atılıyor ama İyotlumu iyotsuzmu vucudun iyotada ihtiyacı var die biliyorum ben ama kutulardakileri verin diyolar kafam karışık tuz konusunda
Benim bebeğimde patates ve kabak püresini biraz zorla yiyior.Açken veriyorum bi kaç kaşıktan sonra kusacak gibi oluyor.Kabakla havuç püresinde de öyle yapmıştı.Ama kavanozda ki fasulye domatesi falan yedi.Ne yapmam lazım ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?