Kızlar biz şimdiye kadar hiç bişe tatmadık 6 ay anne sütü dedi doktor. Ama son 2 aydır savaşıyoruz emsin diye nihayetinde bu ayki kontrolde 380 gr almış beyefendi. Şimdi de bir işteh bir iştah maaşallah ama bu seferde sütüm azaldı maalesef. Ek gıda başlasakmı diye sordum doktora organik sütlü- pirinçli kaşık mamaları ile başla dedi 1kaşıkla başlayaıp hergün azar azar arttırarak 200 ml ye kadar verebilirsin dedi. önümüzdeki ay da yoğurt başlarız dedi.
Fakat dün teyzemle konuştum o da doktor ama branşı çocuk değil. Ama anne o da sonuçta, bizim doktora kızdı. İçinde ne olduğu belli olmayan kaşık mamasına ek gıdamı diyo dedi. sen herşeyden bir kaşık bir kaşık ver tadına alışsın 6 aydan sonra almazsa napcaksın dedi.
Ayy kafam karıştı şimdi 5 ay 11 gün oldu oğlum. 6 ayı sade anne sütüyle tamamlasam mı tattırsam mı bişeler yavaş yavaş. Ama doktorumuz sütlü pirinçli mama yı anne sütü ile hazırlanıyor sindirimi kolay hemde başka şeylerin tadını alınca emmeyi reddediyorlar diye önerdi.
Şimdi napcam ben ? nerden başlıycam? emmeyi bırakmasını istemiyorum. Bi akıl verin kızlar yaaaa...[/QUOT
bizim doktorumuz 4. aydan itibaren tattırmaya başla demişti. biz şimdi mamalarımızı kendimiz yapıyoruz. kahvaltıda 7 tahıllı ekmek yada tam buğday ekmeği ufalıyorum içine biraz pekmez biraz zeytin ezmesi biraz lor peyniri yumurta sarısı ama çok az 1/5 kadar bu kahvaltı mamamız oluyor. öğlen ben eve gidiyorum emziriyorum zaten göğsüm geriliyor. öğleden sonra yoğurt verebilirsin meyve püresi, pirinç unlu muhallebi. ama yeni başlayacağınız için ilk önce meyve ve sebzelerden başla derim ben. cam rende ile elma rendeleyip verebilrsiniz. teyzenize katılıyorum en organik mama bile katkı maddeleri içeriyor. hemde içinde neler var bilmiyoruzki gözümüzle görmüyoruz. sağlıcakla büyütün bebişi:)
memenin yerini bence yedikleri hiçbişi tutmuyor memenin yeri ayrı ne kadar yese içsede cocuklar meme baska bırakmaz canım korkma
saolun kızlar peki emmeden önce mi tattırmak lazım emdikten sonramı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?