İrmikli Bebek Bisküvisinin Malzemeleri * 2 çorba kaşığı tam un * 5 çorba kaşığı beyaz un * 4 çorba kaşığı irmik * 100 gram oda sıcaklığında tereyağ * pekmez, * yarım çay kaşığı tarçın Bebek bisküvisini yapılışı Bütün malzemeyi karıştırın,pekmez kullanıyorsanız önce 3-4 yemek kaşığı koyun tadı az gelirse ilave edersiniz.Hamuru 1cm kalınlığında açıp kalıpla kesin.180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.(yaklaşık 15-20 dakika)
kızlar muz için erken değilmi,bizim dr.6.aydan sonra muz ver dedi hazmı zor bir meyve,
bence biraz daha bekleyelim muz için
ben iki haftadır başladım ek gıdaya..
elma püresi,
yoğurt,
sütlü pirinçli muhallebi,
mama(daha önce vermiyodum,günde birkez veriyorum sütümün durumuna göre)
ankarada çok iyi bi doktora muayene olmuştuk iki kez,anlatmıştım burda..
5.ayda verilmesi gereken en doğru şeyler bunlarmış..
çorbaya 6.ayda başlanması uygunmuş..
meyve olarak sadece elma hormon vb.şeyler içermiyomuş,diğer meyveleri kavanoz olarak önerdi o doktor..yani türkiyedeki meyvelerin elma dışında hiçbiri güvenli değilmiş..
bende inanıyorum buna..hiçbir gıdaya güvenmiyorum aslında..
bebeğimin testisinin inmemiş olması ki şuan çok fazla görülmeye başlamış bu durum,yine hamilelikteki gıdalardan alınan hormonlardan kaynaklanıyomuş..
hamileyken deli gibi meyve yiyodum,yaza denk geldiği için meyve de boldu ama şimdiki aklım olsa daha doğal beslenmeye çalışırdım..
Bendede pirinç unlu var canım bunuda deneyeceğim. eminim çok güzel olur:)
kızlar ben azcık verdim fasulyeden bi de eşim köy pazrından almış enfes bi tadı vardı biz doyamadık yemeye
bi de biz sofradayken eline bi ekmek kabuğu veriyorum baya kemiriyo bayılıyo yaniii
Bizim bebiş çok aç bişey yaa bize yemek yedirmiyor milletin ağzına ne getirdiğini takip edip oda ağzını açıyor vermeyincede ağlıyor biz yemek yerken mutlaka onada birşeyler yedircez yada masadan uzak tutcaz tek bizim kimi böle sizinkilerde bölemi?:))
Bizim bebiş çok aç bişey yaa bize yemek yedirmiyor milletin ağzına ne getirdiğini takip edip oda ağzını açıyor vermeyincede ağlıyor biz yemek yerken mutlaka onada birşeyler yedircez yada masadan uzak tutcaz tek bizim kimi böle sizinkilerde bölemi?:))
ya çilek belli bi zamana kadar verilmiyor diye biliyorum ben ama... pişik yapıyormuş... kaşık mamsı da deneyebilirsiniz bizimki sevdi onları. hem tatları da gayet güzel organikleri de var fiyatları da çok uygun üstelik.
birde pekmez katıyormusunuz besinlerin içine?. katıyorsanız nelere kullanıyosunuz?[/QU
meyve püresi yapıyorum onun içine 1 tatlı kaşığı kadar koyuyorum. pirinç unlu muhullebi yaptığımdada şeker yerine pekmez koyuyorum tadı güzel olmuyor ama yinede fena değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?