2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

babymixler 100 gr. ben pek tercih etmezdim ikinci güne yedirmeyi ama bozulmaz tabiki ikinci güne istersen yedirebilirsin.
ben haşlama mamaları da her öğün taze hazırlardım,hala günlük yediririm.çok nadir ertesi güne kalanı yediririm

daninolar tamamda, babymixler cok buyuk, onun icin dedim.
ben oglumda iki gun yediriyodum hazirladigim bir sebze puresini.
simdi evdeyim ugrasiyorum ama ise baslayinca zor oluyo.

normalde saat kaçta veriyosun ki?
ben 8de verdim.
yatmadan 1 saat önce veriyorum üstünede emziriyorum 10 gibi 10.30 gibi gece 10 da uyutuyodum gece uyanmaın die saati ileri attım ama yinede uyanıyo
canım muhallebi yediği için susuyor olabilir su ver ben su veriyom tekrar uyuyor
su veriyyorum ama yinede uyanıyo canım

gece 1-2 kez uyansa razıyım 5 e kadar 2 kez 5den sonra saat başı uyanıyo

yatmadan 1 saat önce veriyorum üstünede emziriyorum 10 gibi 10.30 gibi gece 10 da uyutuyodum gece uyanmaın die saati ileri attım ama yinede uyanıyo

bende yatirmadan bir saat once veriyorum ustune emzirip uyutuyorum.
benimkide dun her zamanki saatinde kalkti.kaydirigubbakcemile3

ya bende babymix alip verim bari.
nasil olsa beceremiyorum dogru durust mayalamayi.

peki bu buyumix baya buyuk ya, bunu iki gunde yedirsek olurmu?
yarisini bir gun, diger yarisini ertsesi gun?

1 gün verdim ben
kalanını attım.
paketi büyük bize 4 5 gün giderdi valla...

bugün drumu aradım
kahvaltıya ve çorbaya da başla dedi.
kahvaltı veren var mı???

ben başta hata yaptım
dr bana 15 gün sonra meyve yoğurt muhallebiye başla demişti
ben hemen o gün başladım.
şimdi kahvaltı için daha beklesem mi

emziren annler nasıl bi plan çiziyosunuz????

şimdi bizim sabah kahvaltı
11 de meyve
2 de çorba
5 te yoğurt
sonrada muhallebi
ee emiyo zaten
bide çok iştahsız bi bebek...
bunları saati saatine verip uğraşsam mı
yoksa bol bol emzirsem mi???

1 gün verdim ben
kalanını attım.
paketi büyük bize 4 5 gün giderdi valla...
bende onun icin sordum zaten.
paketleri cok buyuk bebek icin.
ikinci gune bisey olmaz hemen herhalde ya.
yada yedigi kadar yer kalanini benim oglan yer yutar.kaydirigubbakcemile3

11 de meyve
2 de çorba
5 te yoğurt
sonrada muhallebi
ee emiyo zaten

bence az az da olsa ver.
yavas yavas alissin.
ama her yemeyisinin ardindan emzirilecegini bilirse bu sefer yemeyi reddeder bence.

bu sabah sadece biraz muz verdim kizceme meyve olarak.
havuc suyuyla karistircaktim, havuc sikmaya usendim.:kedi:

11 de meyve
2 de çorba
5 te yoğurt
sonrada muhallebi
ee emiyo zaten

canım bence saati saati alıştırsan ilerde sen rahat edersin benimki alıştı mesela aynen senın listen gibi benim kızımın beslenme saatide ve biz bunu uygulamayı başardık hiç saatleri şaşmaz oda alıştı bu rutine zaten canım

kızlar selam ben de bikaç gündür havuç ve elma sıkıp veriyorum beş altı kaşık kadar..
dün de küçük cam kasenin yarısı kadar yoğurt yedi
ama beni de emiyo en büyük korkum beni bırakması
zaten ben sadece tattırıcam ama annem de yoğurt ne kadr yerse ver kalsiyum dedi haklı bence siz ne dersiniz dr sadece tattır dedi şimdi de taze fasulye haşlıyorum becerebilirsem ezio suyunu çıkarıp bi kaşık da olsa vericem sebze ile de tanışsın dimi benim yoğurt tutuyor kızlar
bi daha yazayım mı bu sefer kaşık mamalarının kavanozları var ya ona yaptım:
cezvede sütü ısıttım hazır kutu sütten yaptım bu arada
günlük süt gelmemiş
sonra onu direk kavanoza koydum kavanozu da peteğin üstüne koydum
sonra azcık cezvede kalan sütü bir iki kaşık yoğurtun içine döktüm karıştırdım bi çay tabağında
sonra aldım kvanoza koydum bu sulu yoğurtu, iki üç kez karıştırdım
hemen havluya sardım sonta temiz hiç kullanılmamış bir yün örgüye, sonra geen üst üste üç tane kumaş elbezine sardım hiç oynatmadım (saat 8.30du )
onu unuttum gitti orda, saat 2 gibi açtım direk dolaba koydum birazdan cam tabağa çıkarcam
kalanı da yarın yedircem her gün mayalamıyorum ben iki günde bir yetiyor zaten az yiyor ya birazını da maya için kullanıyorum

Afiyet olsun. Benim bebişim meyve sularını püreleri sevdi ama yoğurdu pek sevmedi
Canım taze fasülye için daha erken değilmi. Homonludur şimdikiler. Mevsimi gelse daha iyi olur sanırım.

kızlar akşam ilk kez elma rendeleyip verdim kuzuma malum biz daha ek gıdalara başlamadık ama tepkisinide çok merak ediyorum:) yarım elma rendeledim püre halinde çay kaşığıyla besledim ay yavrum benim bitince ağladı daha yokmu diye çok üzüldüm ama daha fazla vermedim arkadan emzirdimde sustu

Arkadaşlar dün alt komşuma gittim. 50 yaşlarında bir teyze. Almanyada kızları var geçen yaz geldiklerinde torunu teyzeye bırakıp tatile gitmişler 10 günlüğüne. giderken mamalarınıda bırakmış bebeğin. tadına baktım diyor iğrenç bir koku hepsinide çöpe attım diyor. içinde ne olduğu belirsiz. 1 yaşındaymış zaten bebek meyvelerden püre yaptım bebe bisküvisiyle verdim diyor. kendi yaptığım tarhana çobasından verdim diyor. kemik sularını haşladım çorbalara kattım diyor. sebzeleri, yoğurtları verdim diyor. pirinç ununuda kendi yapıyormuş. bende öğrendim yapıcam inşallah. pirinci ısladım 1 gece bekledi. şimdi temiz bir beze kurusun diye serdim. akşam rondodan geçireceğim bakalım nasıl olacak. Arkadaşlar ben yine söylüyorum hepte söyleyeceğim hazır şeyler vermeyin çocuğunuz yeterki yesin diye.

kızlar dün ebnde muz elma vermiştim kendim yapıp acayip kakada değişiklik oldu götürdüm sağlık ocağına dr baktı kakaya dedi sindirim problemi olmuş muzun içini verme çekirdek kısmını kenarlarını ver dedi aklınızda bulunsun vericeğiniz znm dediki sindirimi kolay şeyler ver mesela bal kabağı dğn yaptım azcık kabak rendeleyip az su ile iyice kısık ocakta pişirdim öğlen sebze öğünü için tabiki boğuluyor gşbş yaptı kabak yoğun geldi bir kaşık verdim yok yiyemiycek tıkanıyor su verdim neyse emzirdim sonra o kabağı nasıl versem derdine düştüm akşamüzeri biraz elma rendeleyip kabakla karıştırdım afiyetle yedi hemde kabağın kendi tadından dolayı çok sevdi aklınızda bulunsun

birde fasülye sanırım lifli diye erken dönemde önermiyolar cnm yinede bir araştır işte böyle lifli gıdalarda sindirimde problem yaşıyolar

yoğurt maşallah diyim benimde artık süper tutuyor
ama p.n.r süt arkadaşlar kesinlikle çok farklı tutuyor

aferin teyzeye.kaydirigubbakcemile3

ya dun bende muz verdim ama sadece muz rendelemistim.
ortasinin cikarilmasi gerektigini duymustum ama dun unutmusum.
gece yatmadan once yaptigi kakasi yesildi, bide icinde siyah noktalar vardi sanki.
ha birde dun oglen ilk defa kabak vermistim.
gece cok uyandi, dokundu muki acaba?
ama boyle boyle alisacaklar.

canım kabağın dokunacağını sanmıyorum bende dört gundur çorbasına koyuyorum.ayrıca kabak sindirimi en kolay sebzelerden biriymiş ve çok yararlıymış bebişlerimiz için içinde büyüme hormonu varmış.
ama kesin muz dokunmuştur bende oğluşuma muz verdiğim gün çok huysuzlaştı megerse kabız olmuş ilk defa.birde ben abartıp sevdi diye fazla verdim sanırım.dun elma rendesinin içine küçuk bir parça muz ekledim çeyrek kadarda portakal sıktım içine çok sevdi.bir sorunda olmadıa.s

kızlar mısır unu ve devam sütünden muhallebi yapsam diyorum,mısır unu için erkenmı acaba.

ırmikli Bebek Bisküvisinin Malzemeleri * 2 çorba kaşığı tam un * 5 çorba kaşığı beyaz un * 4 çorba kaşığı irmik * 100 gram oda sıcaklığında tereyağ * pekmez, * yarım çay kaşığı tarçın Bebek bisküvisini yapılışı Bütün malzemeyi karıştırın,pekmez kullanıyorsanız önce 3-4 yemek kaşığı koyun tadı az gelirse ilave edersiniz.Hamuru 1cm kalınlığında açıp kalıpla kesin.180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.(yaklaşık 15-20 dakika)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…