2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

bizim dr umuz ek gıdaya meyve suyu olarak elma havuç ve portakal verebilirsin dedi bu gün verdim az bişey bakalım pişik olacak mı benim velet meyveleri hiç sevmedi ya
normalde elin everiyodum yalıyodu ama sıvı olarak içmiyo ......
ve bu ay zayıfladıgı için vermek istiyorum ve dr muzda ver dedi
ne verebilirim acaba...........

ya kızlaaaaaaaaaar bana acil yardım edin
şimdi ben gün içinde sütümü sağıyorum toplamda max 150 cc çıkıyo. 7.30da emzirip çıkıyom 4.30da geliyom haliyle 150 cc yetmiyo tabi ek olarak elma püresi, sebze çorbası, yoğurt, muhallebi falan veriyoruz. gerçi yoğurda daha tam alışamadı neyseee asıl soruya geliyorum süt yetmiyo ya formül süt de vermelimiyiz bu sürede?bebelac verdik onu içmiyo bi arkadaşım sma gold tavsiye etmişti eczanede normal sma vardı goldla farkı neki?
işe başladığımdan beri gecede 50 kere kalkıyo memeyi özlediğindenmi yoksa sabah tam doymadığındanmı bilemedim. SMA alsam içermi acepp

bence devam sütü vermelisin çünkü ek gıdalara daha tam alışmamıştır çok yiyemiyordur tahminen. ben milupa aptamil veriyorum içiyo onu. ben yokken bir sefer 3 ölçek bir seferde 1-2 ölçek yiyormuş. gece uyanmaları bizdede var memede uyumak istiyor memeyi bulunca rahatlıyo dönemsel bişey diye düşünüyorum

Canım bana doktor çocuklar mama seçebilir dedi.Sende mecburen deneyerek bulacaksın....Gurbetin dediği gibi bebelacta şeker var milupanın içinde yok .Bebelacı genelde içer çocuklar ama sen bi de ne sma goldu...Benim sütümde azaldı ama kızımın emmede bi problemi yok.bende kaşık maması veriyorum daha tam karıştırmadım geçen de yoğurt verdim.bi kaç gün sonra püre vercem.ek besinler şu an karnını doyurmuyo ben ek biberon maması veriyorum.ama biberon mamasınıda az mı içiyo acaba?Çok aç gibi olduğunda 60 ml içiyo normalde sütümü sağıp verdiğimde 120 ml içtiği olurdu.Neden az içiyo acaba?

Son düzenleme:

Gurbet sen kaç öğün emziriyosun?Benim kızımda mamayı az içiyor.tok mu tutuyo ondan mı acaba sütü daha çok içiyodu...

canim, bencede vermelisin. ek gidalari hala tadimlik veriyoruz, formul mama hala ana gida.
gece cok kalkmasida daha once dedigim gibi seni yoklamasidir. gun icinde yaninda degilsin ya ondan. her seferinde sakinlestirip orda oldugunu hissettiricen, baska yolu yok.
bide gece uykusundan once gece muhallebisi dene bakalim, acliktanda uyaniyo olabilir.bilmiyorumkismile

ikinci yoğurt denememi yaptım umarım tutar
haftaya yoğurda başlayacaz
dün havuç suyuyla başladım hiç sevmedi
elma vercektim ama onun tadını zaten seviyor yalıyodu arada

gurbet sen kaç öğün emziriyosun?benim kızımda mamayı az içiyor.tok mu tutuyo ondan mı acaba sütü daha çok içiyodu...

canım ben sabah emziriyorum sonra ben işteyken 2 sefer mama içiyor ama toplamda 3-4 ölçek yani 100 120 ml. öğlen geldiğimde emziriyorum saat 2 gibi 4-5 gibi de yoğurt veya püre veriyorum 7 de emziriyorum 9 da bi daha emiyo gecede sürekli kalkıyo . şimdi emiyo dediğim 5-10 dak. Eskiden en az yarım saat emerdi artık dış cevreye açıldığı için uzun süre kalmıyo memede.

oglumda ise basladigimda nerdeyse 1 yasindaydi.
6. ayindan itibaren gece uyumaya alismis cocuk birden gece her saat basi kalkar olmustu, cunku beni yokluyordu.
bende her seferinde alip yataga yanima getirdim, uyur uyumazda yatagina geri goturdum. sabahlari mutlaka yataginda uyanmasini sagladim.
uzun bir sure baya yorucu olmustu ama bir sure sonra tekrar alismisti.

canim yogurt isini az cok cozdum ben.
mayalarken serce parmagini baya yaksin, yani ilik degil sicak olsun.
o zaman daha iyi tutuyo.
yagiz elma seviyosa elma ver canim sende.
1-2 gun sonra havuc suyuda eklersin.

benimkide 5 bilemedin 10 dk emiyo ya.
hele hele emmeye basladiginda biri konusmaya baslasin hemen bakiniyo kim konusuyo diye.
hele ben konusunca birakip yuzume ne konusuyon kadin der gibi bakiyo.kaydirigubbakcemile3

canım elma yalıyodu alışık yer heralde
bende havuçla başlayalımki diğerlerini daha kolay yer diye düşündüm:)
yoğurdu az önce yaptım sıcaktı süt bakalım nasıl olcak sağol

GECE MUHALLEBİSİ DEDİĞİNİZ ŞEY BİLDİĞİMİZ MUHALLEBİ Mİ:uhm:
BEN MİLUPANIN GECE TAHILLARINDAN VERDİN GEÇEN BİRDE MELİSA KATKILIYMIŞ RAHAT UYUSUN DİYE YİNE AYNIYDI UYANDI DURDU AÇLIKTAN DEĞİLDİ YANİ. MAMANIN YANINA REZENE ÇAYI YAPMIŞTIM BİZİMKİ MAMAYI YEMİYO AMA ÇAYI İÇİYODU. ÇAYI MAMANIN İÇİNE BOŞALTTIM ÖLE YEDİRDİM SAF OĞLUMDA YEDİ:ecrin_bebek:

umarım tutar işin sırrı az sıcak mayalamakta. benimki iyice alıştı yoğurda artık severek yiyor. dün bir çay bardağı yedi

gece 50 kere kalkıp emiyo sonra uyuyo çok şükür
ben sma alayım bugün sabah eczaneye baktım sma gold yoktu sma vardı farkı ne acaba merak ettim.
akşamları emziriyorum uzun emmiyo ama gece uzun emiyo o yüzden formül süt düşünmemiştim neyse bebelac içmedi sma alalım bi de bi öğün de ondan deneyelim bakalım

maşallah canım
inş benimkide kolayca alışır

iste ya kendi yaptigimiz yada hazir muhallebiler.
tahillilar daha iyi herhalde.
ben daha hic vermedim. dr. 5.ayda dedi. bir kac gune baslariz herhalde.

cocuga saf deme bakim.:mymeka:

maşallah canım
inş benimkide kolayca alışır

alışır canım ama geç kalma yedirmek için hem yoğurt çok faydalı.
geçen yaptığım yoğurt çok ekşi olmuş mayasını çok koyduğum için yavrum onu bile yedi bende diyom bu çocuk suratını niye buruşturuyodelikafadulden

iste ya kendi yaptigimiz yada hazir muhallebiler.
tahillilar daha iyi herhalde.
ben daha hic vermedim. dr. 5.ayda dedi. bir kac gune baslariz herhalde.

cocuga saf deme bakim.:mymeka:

ben kendim hiç yapmadım muhallebi onun için hazır veriyom şeker ilavesiz olanda bi bu vardı ama tadı çok güzel beğendim ben birde hero baby nin organik pekmezli kahvaltısı var o da lezzetli ve şekersiz.
iyi mağdem saf değil benim oğlan ama anası cin gibisengözlerimebaksanab

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ben bu hafta meyvelere devam edeyim haftaya yoğurt diyorum
daha dün başladıkta ek gıdaya

bence sebzeyide araya sıkıştır alışsın. çünkü meyve tatlı olduğu için yiyorlar zaten sorun sebze ve yoğurtta yaşanıyo çoğunlukla.
ben ilk elma verdim 2 gün üstüste baktım yiyor sorun yok yoğurda başladım 4-5 günde yoğurt yedirdim ona da alışınca sebzeye başladım patates-havuc ve patates brokoli yaptım onlarıda yedi çok şükür bugün de irmikli kabak yapacam umarım bunuda yer. sende böyle bir yol izleyebilirsin ben şimdi bir gün yoğurt bir gün meyve..... şeklinde gidiyom.

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ben bu hafta meyvelere devam edeyim haftaya yoğurt diyorum
daha dün başladıkta ek gıdaya

hmm benim evde sebze yok ne edicez? pazara çıkamıyorum ki .ben de bikaç gün elma verdim sonra havuç ama evde havuç bitince kaldı bir de oğluş sevmedi pek havuç suyunu:) yoğurt da veriydim dün onu da vermedim elma verdim sadece. off pazara nası çıkıcaz ya hava da serin gidiyy kociş de sakın çıkma diyy şoktan alıp geliy ama her şey de bulunmuyo haliyle. evde sadece yeşillik var marul soğan patates dereotu elma portakal başka bişi yok walla ne pişircem deyü kara kara düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…