Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2009 Haziran Bebeklerinin Gelişimleri, Aşıları ve Aylık Kontrolleri

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
benim kızımda 4 haziran doğumlu aşı olduk perşembe günü 62cm 7150 gram ek gıdaya başlamya gerek yok kilosu iyi fazla bile dedi ama okuyorum benim kzım zayıf geldi sizinkilere göre kafam karıştı hem mama hem emziriyorum siz ek gıdaya başladınızmı verirsende elma suyuyla havuç suyu ver sadece dedi ebe

maşallah bebişlere gelişimleri güzel .. zayıf şişman farketmez sağlıklı olsunlarda . tosunum 4.ay kontrolünde 8.300 kg . boyunu söylemedi hemşire
ya bide rota aşısından bahsetmişsiniz . paralı mı yaptırıyosunuz bunu . sağlıkocağı yada doktor bize bişey demedi bu konuda ..

PAŞAM rota aşısı ücretli ve isteyen yaptırıyor tam olarak hangi aralıkta yapıldığını bilmiyorum ama 3 aydan sonra ve fiyatı 140 tl civarı cnm.

ELA26 cnm; bebeğin gayet kilolu bizimkiler galiba benim bebeğimin kilosuna nazaran kilosu yok diyorsun ( en son ben yazmışım )ama 3,5 aylıkken max 5750 olmalıymış benim oğlum 7750 yani çok kilolu ki sen 4 haziran doğumlusun şuan bebeğiniz max 6-6500 gr civarı olmalıyken 7150miş benceçok çok ii 5 aylıkken 5 kilo olan bebekler var ve annecikleri buralarda üzülüyorlar bence onlarıda daha fazla üzmemeliyiz.. hem sağlıklı olmaları önemli değilmi cnm sağlıkla büyüt bebişini canm

kızlar rota aşısından bahsetmişsiniz ben rotarix'i 120 ye aldım.eczaneniz ecza deposundan aldığı fiyata verebilir bence konuşun yada direk ecza depolarına bakın.
16 haziran doğumlu benimde kuzumm 8.100gr olmuş 65,5cmde boyu maşallah bütün bebeklerimize
2 tanede dişimiz çıktı sormayın yavrum çok çekiyor mızıl mızıl oldu uykularımız bölük pörçük bağırarak kalkıyor herhaalde dişten diyorum

Dişler artık nekadar erken çıkıyor. Benim kızımda ellerini ( iki elini yumruk yapıp ) emiyor. Diş habercisi mi yoksa. Bir de inanılmaz salyası akıyor. Bu arada kızım 30 haziran doğumlu. Kilosu 7.500 boyu 64cm

benim oğlumda 15 haziran doğumlu.3.5 aylık ve 6.5 kilo.bence kiloları birbirimizle karşılaştırmak yanlış olur çünkü her bebişin doğum kilosu farklı.5 ayın sonunda doğduğu kilolunun 2 katı olması yeterli.önemli olan sağlıklı olması.bu arada benim oğlumun dişleride çıkacak gibi geliyor.kızım 15 aylıktı çıkardığında.arkadaşalr bu rota aşısı ne için açılımı ne yani.neye karşı koruyor bebişlerimizi bilen yazarsa sevinirim

benim oğlumda 15 haziran doğumlu.3.5 aylık ve 6.5 kilo.bence kiloları birbirimizle karşılaştırmak yanlış olur çünkü her bebişin doğum kilosu farklı.5 ayın sonunda doğduğu kilolunun 2 katı olması yeterli.önemli olan sağlıklı olması.bu arada benim oğlumun dişleride çıkacak gibi geliyor.kızım 15 aylıktı çıkardığında.arkadaşalr bu rota aşısı ne için açılımı ne yani.neye karşı koruyor bebişlerimizi bilen yazarsa sevinirim

anammmmmmmmmmmmm zaten böle bi topik varmış görmemişim kusura bakma nazcım bende bilgimi paylaşim barim benim cigerim 1 700 gr ve 41 cm dogdu :)) en küçük bebişiniz bu arada şuanda ise 5 750 gr 4 ay 13 güünlük rabbim saglık sıhhat versin bebelerimize nazarlardan saklasın

vitaminin dışında demir ilacıda kullanıyoruz artık
ferro sanol sabah akşam suyla brlekte 2 damla

vitamın mı???bız sadece devıt3 kullnyoz..29 hazıan dogumlu..gecen ay 6 kıloydu..boyuda 61 cm..kontrole bu hafta gtcez bakalım ne kadar olmuş

maşallah tüm bebeklere ,Allah nazarlardan korusun..
benim bebeğim 36+6da 2880 gr doğdu.
1.ay 3900 gr 53 cm
2.ay 5788 gr 57 cm
3.ay 7400 gr 62 cm
4. ay 8574 gr 66 cm..

bu topiki yeni gördüm nazancım yaa:)
bizde şimdilik devit 3 kullanıyorz dr demir damlasını 6. ayda kan tahlili yapıcam gerekli olursa yazıcam dedi..

5 li karma,pnömokok ve roto rix in 2.lerinide olduk
çok şükür atlattık sorunsuz...
darısı olmayan bebişlere olsun.

mrb canım,
topiğimize hoş geldin....
maşallah tosunuma ne güzel kilolar almış, bizim Ahmette kilolu ama doğum kilosuda vardı bizim sıpanın, sen tek sütünle besliyodun di mi??

maşallah hayırlı olsun dişleriniz...o dişlerle güzel güzel mamalar yer inşallah kuzucuk..

ne kusuru canım, önemli olan bebişlerimizin güzel bilgilerini paylaşmak...maşallah size ya fındık kurdunu cocaman yapmışsın!!!

oooo maşallahhh maşallahhalkisalkisalkis nasıl oldu birden 8 diş, ne yaptınız çocuğa pırtladı tüm dişleri:uhm:

bu arada bizim doktor kontrolümüz için randevu almayı unutmuş eşim.
aradık taaaa 26'sından sonraya verebiliriz dediler aşılar geçikecek ve ek gıdaya başlayı başlamayacağımız sormam geçikecek. Zaten o hafta 29 Ekimle birleştirip şehirdışına çıkalım diyoduk:1no2:
bende yarın sağlık ocağında yaptırıcam aşıları çünkü tam ayında yapılsın istiyorum. Artı kilolarını falanda aylık takip edeyim diyorum.. Gelince yazarım bilgilerimizia.s.

selam kızlar....
dün kontrolümüz vardı.ama eşim fatih ünv. drdan randevuyu zamanında almadığından aylık kontrollere gittiğimiz poliklinikteki doktorumuza gittik.
oğluş 67cm,8560 gr ve baş çevresi 42cm olmuş
ama doktorumuz beğenmedi bu durumu bu ay 750 gr alması gerekirken 600 almış gelişimi yavaşlamış dedi.çünkü hep alması gereken kilonun üstünde kilolar alıyodu. benim sol memişten kan geldiği için canım acıyo Ahmette kusuyodu pompa ile sağıp veriyorum O'da biberonu istemiyo zoraki açsa içiyo o sütü.. ondan olabilir dedi. hem pompa azaltır sütünü en ideali oğlunun emmesi dedi.

ya kafam karıştı pompa artırıyo diyolardı hani??

ve biz de ek gıdaya başlayanlar kervanına katıldık. Paşam bugün elma suyunu denedi gayet memnun hayatından ama ben emin değilim. doktor yavaş yavaş başla bir kahve fincanına kadar çık dedi. Sizce ne yapsam ben sadece tatsın değişik tatlara alışsın istiyorum öğüne dönüştürmek için erken değil mi?? diğer dr.a 3 kasıma randevu alabilmiş.o zamana kadar vermesem mi ki?

bi de demir damlasını siz nasıl veriyosunuz? sağlık ocağından verdiler ama dr. bişey demedi ben de sormayı unutmuşum.

sanırım en uzun kızlardan biri benmki 68 cm uzunlugunda 6400 grm ve 41 cm baş cevresi asıları 27 sinde olcaz sadece anne sütü veriyorum ek gıdaya 6. ayda gececeğim maşallah hepimizin kuzularına allah nazarlardan saklasın

Çınara erken diyordum 2diş maşallah siz bizide geçmişsiniz gerçekten nasıl oldu bu 8i birden

nazcım yukarda diş için teşekkür ettim ama karıştı alıntılar.darısı başınıza inşallah.
bizimde kontrolümüz vardı 8.470 gr. , 67 cm olmuş kuzum bu ay 1 kilo anca almış 1.600 - 1.800 gr arası alıyordu ama drumuz normal dedi.büyüdükçe bebek kilo alımı yavaşlar dedi ve ek gıdaları önermedi bize.
yukardaki dişleri hazırlık yapıyor kuzumun emerken bile arada bağırıyor eskisi gibi emmiyor.ondanda az kilo aldı demekki.
4.ay aşılarımızı olduk.rotarix 9.ayda olmuştuk ilkini 1ay ara veriliyormuş oyüzden kasımda olacak 2.dozu
demir damlasına başladık 2damla veriyorum ben yavaş yavaş arttırcakmışız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…