• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2009 Haziran Bebeklerinin Gelişimleri, Aşıları ve Aylık Kontrolleri

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
menzil gülü d3 ü doktorlar 1 yaşına kadar verilmesini öneriyor....
ben veriyorum vericemdeee
en azından alamadığı vitamini ordan desteklerrr

bizde 22 tmmuzda memlekete gitmeden önce dr a gittik.. kalça usg si çekldi..sorun yokmuş şükürler olsun.. aşılarımzı olduk.. bıdıkımız 5000 gr olmuş.. boyuda 55 cm dedi.. nrmal sınırlarda gidiyor şimdilik.. iinş daha da iyi olurlar..

benım balım 3580 dogdu 3280 e dustu..şimdi 1 ay 5 gunluk 4660 olmş dun tartıldık..devıt3 ve gaz için sab kullıyoz..annda cıkarıo gazı..aklınzda olsun..tammn btkısel..pfızerın..bidee ılık suya kımyon gaza cok ii..rezene cayımız var bıde..allha sukur usg temi ama sag kulakta duyma azlıgı var.dun belli oldu..çok üzgunummm inş duzelirrr..:gitme:

benım balım 3580 dogdu 3280 e dustu..şimdi 1 ay 5 gunluk 4660 olmş dun tartıldık..devıt3 ve gaz için sab kullıyoz..annda cıkarıo gazı..aklınzda olsun..tammn btkısel..pfızerın..bidee ılık suya kımyon gaza cok ii..rezene cayımız var bıde..allha sukur usg temi ama sag kulakta duyma azlıgı var.dun belli oldu..çok üzgunummm inş duzelirrr..:gitme:

merhaba canım gaz için yazdığın ilacın adı " sab" mı ona göre sorayım doktora, belki bize de önerir pek gazlıyız.
İşitme kaybı oranı ne ki canım belki de çok düşüktür.Kafana takma..

Kizlar merhaba, bu topigi yeni kesfettim:)

Benim oglumu biliyorsunuz ilk dogan haziran bebegiydi. 2115 gr , 44 cm di dogdugunda. Allaha sukur gelisimi iyi bebegimizin. Yenidogan sariligi oldu ve ilk zaman hep sagarak verdim sutumu sonra biberona alisti ve tekrar gogsume dondurmem biraz ugrastirdi bizi.

ikinci dr. kontrolumuzde sariligi hala devam ediyordu, meger anne sutu sariligi olmus. Dr. iki gun mama vermemi ve anne sutunu kesmemizi soyledi. Iki gun mama ile besledik ve cok sukur sarilik degeri hemen dustu. Mama verdigim bu iki gun sutumu sagdim ama sagmak icin 6 saat bekledim, goguslerim iyice dolsun oyle sagarim demistim fakat bu seferde sutum cok cok azaldi. Bir daha normale donmez diye cok korkmustum ama Allaha sukur normale dondu. Normale donmesi icin bebegimi sik sik emzirdim ve fenugreek tabletleri yuttum.

Dogdugunun 3.gunu hepatit B asisinin ilk dozu vuruldu. Ikinci dr. ziyaretimizdede ilk asilarini oldu. Bir dahaki asilarimiz 4. ayinda insallah. Simdi neredeyse 3 ay bitiyor ve kilosu 5500 gr. ve boyu 56 cm. Maasallah oglumuza...Sekiz aylik dogdugu icin aslinda iki ayimiz bitiyor normalde.

Sizlerin bebislerinede maasallah, hepsi cok guzel buyuyorlar, Allah uzuntulerini gostermesin hicbirimize...

maşallah oğluna canım ne güzel büyümüş, Allah nazarlardan saklasın.
Sana iki sorum var; biri bizimkide sarılık ve hala sarı teni ama hiç bir doktor ölçülmesine gerek görmedi, fizyolojik ve anne sütünden dediler. 90 gün bebeklerin teninde sarılık kalması normal dediler. Ya o zamana kadar geçmezse diye endişeleniyorum ben de. Mama verince hemen geçtimi şimdi sarılığı, ben de doktora sorup öle m,i yapsam??
İkincisi fenugreek süt artırıcı bi ilaç mı??
Şimdiden sağol...
Kizlar bebeklere D vitamini verilmesi sartmi? Bizim doktorumuz boyle birseyden bahsetmedi bize? Ama okudugum kadariyla yenidogan bebeklere D vitamini veriliyormus.

maşallah oğluna canım ne güzel büyümüş, Allah nazarlardan saklasın.
Sana iki sorum var; biri bizimkide sarılık ve hala sarı teni ama hiç bir doktor ölçülmesine gerek görmedi, fizyolojik ve anne sütünden dediler. 90 gün bebeklerin teninde sarılık kalması normal dediler. Ya o zamana kadar geçmezse diye endişeleniyorum ben de. Mama verince hemen geçtimi şimdi sarılığı, ben de doktora sorup öle m,i yapsam??
İkincisi fenugreek süt artırıcı bi ilaç mı??
Şimdiden sağol...

Amin canim, Allah hepimizin bebeklerini kazalardan, belalardan, nazarlardan korusun.

Canim doktorumuz bebegin 2. ayinda hala sarilik oldugunu gorunce, anne sutunden olabilir dedi ve 2 gun anne sutu vermeyin mama ile besleyin dedi. Bizde oyle yaptik ve hemen pat diye dustu deger. Meger benim sutum sebebiyle sariligi devam ediyormus. Sende doktorunuza bir danis ona gore davran. Internetten arastirmistim. Istersen anne sutunu 1-2 gun kesipte dusurursun yada bu sarilik zaten bir sure sonra kendiliginden gidiyormus. O yuzden sakin meraklanma. Doktorun ne diyorsa onu uygula. Sana en onemli tavsiyem, eger anne sutunu 1-2 gun kesmeyi tercih edersen, o mama ile besledigin gunler, sutunu sik sik sag, cok fazla saatlerce bekleme sagmak icin, yoksa sut azaliyor, ben hala bu sorunu tam olarak asabilmis degilim. Sutum artti ama mama vermeden onceki gun cok daha fazla idi sutum.

Fenugreek i sutumu artirmak icin aliyorum. Gunde 6-9 tablet yutuyorum. Bu tamamen bitkisel birsey. Ben bunu kibele arkadasimizdan ogrendim. Burdaki Turk arkadaslar kullaniyorlarmis ve cok memnunlarmis. Ayrica ben bunu emzirmede uzman hemsireyede danistim, oda fenugreek in sutu artirdigini soyledi. Ve bende bebegimin dogdugu gunden beridir kullaniyorum, hicbir zararini gormedim faydasindan baska.

Internette yabanci sitelerden sutu artirmak icin arastirma yaptim ve yenilen hicbirsey sutu artirir diyemeyiz ama fenugreek seed sutu artirir diyordu. Ingilizcen varsa netten bir arat sende gorursun bununla ilgili olumlu yorumlari.

fenugreek.jpg

benim oğlum atakan 4000 kg doğdu.hastaneden 3700 ile hastaneden çıktı.3 gün sonra gittiğimizde ise 3900 idi.çok şükür sarılık falan olmadı.göbeğinide 10. gün düşürdü.ara ara kan geliyordu ama çok şükür geçti.şimdi ise 2 aylık we 7500 kg wede tam bi gazman :D

meleğim bugün tam 2 aylık oldu aşılarımızıda olduk çok şükür kilosuda 1 aylıkken 4490kg dı bu ay 5420 olmuş boyuda 57 cm olmuş çok şükür herşey iyi dedi doktor teyzemiz

ewett bizde yazalım bilglerimzi kızım 2.900 doğdu sarılık olduğu için 2650 ye düştü
1 ay kilosu 4.100
2.ay kilosuysa 5.270 di booyuda 58 cm

merhaba kızlar,
oğlum çok kustuğu için dün doktora götürdük. Çok endişeleniyodum, hem gazlı hem de emer emmez balgam gibi kusuyo hani midede biraz kalsa da yarasa.. Neyseki bi sorun yokmuş.
Dün itibariyle 61 cm olmuş ve 6690gr:nazar:
Doktor iyiki kusuyo yani dedi. Allaha binlerce şükürler olsun aşırı bi sütüm yok ama yarıyo sanırım. Bi de her ağladığında(aç gibi davrandığı için) ağzına memeyi dayıyoruz doktor seni susmak için kullanıyo dedi. Edepsiz ve obur bi oğlun var sağlığına dikkat etmezsen bu bu şekilde devam ederse sütün erken kesilebilir, seni yormasına izin verme dedi. Nasıl olacaksa:uhm:

slm arkadaslar bende yeni uye oldum..yanliz bir turlu rumuz kabul etmeyen site var rumuzunu bir anda kabul etti..caresiz onunla uye oldum =) guldugunuzu tahmin edebiliyorum hehe=)bende haziran annesiyim...oglum taha bera 3 haziranda dogdu ....kabul ederseniz bizde artik burda olmak istiyoruz....

pıtırcık canım maşallah oğluşuna kocaman olmuş allah nazardan saklasın

sağol teyzesi, hepimizin bebişlerine maşallahhh:nazar:

slm arkadaslar bende yeni uye oldum..yanliz bir turlu rumuz kabul etmeyen site var rumuzunu bir anda kabul etti..caresiz onunla uye oldum =) guldugunuzu tahmin edebiliyorum hehe=)bende haziran annesiyim...oglum taha bera 3 haziranda dogdu ....kabul ederseniz bizde artik burda olmak istiyoruz....

nickin ne önemi:lepi:esas olan arkadaslıkkaydirigubbakcemile5aylara göre paylaşıma takılıyoruz biz daha çok oraya bekleriz...

unutmuşum yazmayı buraya geçenlerde roto rix ide vurulduu kızım daha doğrusu ağzına damlatıldıı
2 ay sonra tekrarrrlancakkkk...

slm cnm ne biçim rumuzun var senin böyle opuyorumnanaktan şaka tabi hoşgeldin aramıza cnm bende geçen ay rota virüs ilk dozunu yaptırdım gelcek ayda ikinci dozunu yaptırcam sizler rotavirüsü kaç tl yaptırdınız acaba her yerde fiyat aynımı bide kaç dozda

Back