• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2009 Haziran Bebeklerinin Gelişimleri, Aşıları ve Aylık Kontrolleri

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
arkadaşalr burun tıknaıklığı için sütde damlatabilrisniz burnuna.. ben ilk kızıımdada yapıyordum. oda yumuşatıyor.. sonrada burun aspiratörüyle çekebilrisniz.. benim bıdıkında oluyor bazı.. hastanede banada vermişlerdi serum fizyolojik.. bzaı onuda damlatıyorum.. ama en sağlıklısı anne sütü genede..

burun tikanikligi ile ilgili cvplariniz icin tesekkurler......bir de size dun saglik ocaginda edindigim bilgileri vereyim....ben bebeklerin ayda 1kg almasi gerekir diye biliyordum, 500gr aliyorsa sut yeterlidir, mama vermeyin dediler, bir de 5 kez kaka ypiyorsa yine sutun yettigi anlamina geliyormus

evet nazcım düzenli kullanıyouz mikrop kapmaması için verdiii..

doktor kont geldik
kızım 31günlük 3900 ve 52 cm olmuş maşallah İremime :nazar:
sağlık ocağında 2. hepatit aşımızı da vurulduk..

maşallah küçük prensesimize...
Aşıdan sonra huysuzluk yaptı mı canım? Sağlık ocaklarının kullandığı aşılar artık ithal mi? Beb sağlık ocağında mı yoksa gittiğim doktorda mı yaptırsam karar veremedim, sizin kuzuların durumuna göre karar vericem..Tavsiyelerinizi bekliyorum..

bebegimin burnu tikali,bi oneriniz var mi, annem tuzlu su damlatalim dedi ama denemedim dra sormadan

Canım serum fizyolojik, tuzlu su ve deniz suyu aynı işi görüyor bildiğim kadarı ile ..Bi arkadaşım tatile gittikçe deniz suyu getirip onu kullanıyodu.

burun tikanikligi ile ilgili cvplariniz icin tesekkurler......bir de size dun saglik ocaginda edindigim bilgileri vereyim....ben bebeklerin ayda 1kg almasi gerekir diye biliyordum, 500gr aliyorsa sut yeterlidir, mama vermeyin dediler, bir de 5 kez kaka ypiyorsa yine sutun yettigi anlamina geliyormus

Ben de bir kg diye biliyodum demek 500gr yetiyomuş,hemen hemen hepimizin yetiyo demekki:lepi:

merhabalar anneler ve tatlı melekleri bizde dün dr. gittik 1 aylık kontolumüz ve aşımız için çok şükür melğim çok iyi gelişmesini dr. çok beyen di 3170 gram doğmuştu hastaneden 3010 çıkmıştık sütüm gelmediği için biraz kilosu düşmüştü boyumuzda 47 cm di 1 aylık kontolumüzde kilosu 4490 kilo olmuş boyumuzda 55 cm olmuş çok şükür allah bütün meleklerin güzel güzel gelişmelerini nasip etsin

benim minik oglumda 1700 gr dogdu 12 günlükken kontrole gittik 2100 olmuştu dokto gelişimi iyi dedi şuan bebegim 50 günlük 3700 gr oldu

benim kızımda 3200 doğdu 34 günlük kilo alımı yetersiz suanda3600 olmuş boyu 50cm di 54 olmuş bizde ikinci aşımızı olduk allaha şükür gaz sorunumuz yok uyku sorunumuz var devamlı emmek istiyo sütüm var ama cok değil günde 6 ,7 kez bez değiştiriyorm cok işiyo acaba ondanmı kilo almıyo sizinkilerin durumu nasıl acaba herkese selamlar

ah kızlar ah ne güzel bebekleriniz iyi kilolarda doğmuş ve iyi kilo alıyor. benim Oya Elif'im 2600 doğdu boyuda 45 cm di sarılık oldu anne sütü hiç yetmemiş 2000 ye düştü. acil mamaya başladık benim üzüntüden az gelen sütüm hepten gitti. şimdi 44 günlük 42 günlükken kontrole gittik 3600 olmuş boyuda 54 cm çok şükür toparlandı ama o düzelene kadar ben neler çektim.:1no2::1no2:

benim tontişimde 3380gr 50cm olarak doğdu
şişleri inince 3200e düştü

ama .1hafta kontrolüüzde kilo alması gerekirken 3020gra düşmüştü meğer sütüm çok azmış ve bebeğim 1hafta sürekli ağlamıştı açlıktan ağlıyormuş

neyse anne sütüne ek olarak mamaya başladık 30.günümüzde 4100gr 53cm olmuştuk

aşımızıda vurdurduk ,ben sağlık oağında vurdurdum ,ne şiş ne öyle çokçok ağlaması olmadı rahattı yani

gaz için milupa rezene kullanıyorum,ilaç taraftarı değilim zaten aşırı bi gaz problemimiz yok kolay çıkarabiliyor

dvit kullanıyoruz,burun için fizyolojik serum kullanıyoruz.

ama bizimde kaka problemimiz var yapamıyo :(

mrb benim canım oğlum 4100 gr doğdu sonra 3880 düştü 51cm di.doğumdan 10 gün sonra 4260gr 52cm olmuş.9. gün göbeği düştü allaha şükür bir sorun yaşamadık.sadece hastanede ve daha sonra lokman hekime götürdügümüzde sarılıktan şüpelendiler ve topuktan kan aldılar o çok canını yaktı sonuçta iyi çıktı.ayın 25 1. ayımız doluyor hb aşısının 2. olaçak inşallah bir sorun yaşamayız.

bizde dün dr daydık
41 günlükken
4400gr 58 cm olmuş oğlumm :nazar:
boyu çok uzun olcakmış çok hızlı uzuyomuşş

şu kaka ve çiş olayına gelince ben en az 4 kez kakalı ve çoğunlukla çişden dolmuş halde alıyorum
ama bebekten bebeğe değişiyo durumlar çağatay çok emmek isteyen bi bebek belki normal emen bi bebeğe yeter ama oğluma yetmiyo ne yazık ki ama ben bunun geçici bi durum olduğunu biliyorum allahım oğlumun düt rızkını arttıracaktırr

merhabalar kızlar.bende haziran annesi olarak bugun aranıza katılıyorum.minik alya'm 3200 doğdu sonra 200 gr verdi.mekonyumlu doğdu.fizyolojik sarılık sorunumuz oldu.kan değerleri sonra normale döndü şükürler olsun.uyku sorunumuz var bizimde gece gündüz farkını bilmediğimizden sanırım.tüm gece ayaktayız.uyku düzeni oluştumu sizlerin minnişlerde.haftaya kontrole gitcez bakalım neler solicek doktorumuz?

canım bende haziran annesiyim ve benimde bebeğim 3200 doğdu sarılık oldu ve geçti çok şükür ..Uyku problemi hem gece gündüz ayırt edemediğinden hemde hala anne karnında gibi yaşadığından kısacası şuan yeni dünyaya alışmaya çalışıyor ..Yakında düzelir şimdi benim bebişim hor hor uyuyor 2 saatte bir emme saati olduğunu ona aşıladım oda dakika şaşmadan uyanır kolay gelsin tatlım nasıl alıştırırsan öyle gider bol sütlü günler dilerim

canım bende haziran annesiyim ve benimde bebeğim 3200 doğdu sarılık oldu ve geçti çok şükür ..Uyku problemi hem gece gündüz ayırt edemediğinden hemde hala anne karnında gibi yaşadığından kısacası şuan yeni dünyaya alışmaya çalışıyor ..Yakında düzelir şimdi benim bebişim hor hor uyuyor 2 saatte bir emme saati olduğunu ona aşıladım oda dakika şaşmadan uyanır kolay gelsin tatlım nasıl alıştırırsan öyle gider bol sütlü günler dilerim

üff ya sanki Ahmetten bahsediyosun, tüm çocuklar aynı.
bazen başkalarının da benle aynı sıkıntıları çektiğini bilmek beni rahatlatıyo..
Mazoşist miyim neyimdelikafadulden

bizde dün dr daydık
41 günlükken
4400gr 58 cm olmuş oğlumm :nazar:
boyu çok uzun olcakmış çok hızlı uzuyomuşş

şu kaka ve çiş olayına gelince ben en az 4 kez kakalı ve çoğunlukla çişden dolmuş halde alıyorum
ama bebekten bebeğe değişiyo durumlar çağatay çok emmek isteyen bi bebek belki normal emen bi bebeğe yeter ama oğluma yetmiyo ne yazık ki ama ben bunun geçici bi durum olduğunu biliyorum allahım oğlumun düt rızkını arttıracaktırr

Maşallah çağtayıma, koca abi olmuş. Süt bende de az canım, göğsümün ucunda süt damlacığı görünce ya da sütyenimi süt biraz ıslatınca bayram ilan ediyorum.Akacak kokacak süt olmadığından göğüs pedini kullanamıyorum bilemafoldumben
Bizde c.tesi 40mızın olduğu gün gidecez doktora bakalım ahmet ne alemde...

merhabalar kızlar.bende haziran annesi olarak bugun aranıza katılıyorum.minik alya'm 3200 doğdu sonra 200 gr verdi.mekonyumlu doğdu.fizyolojik sarılık sorunumuz oldu.kan değerleri sonra normale döndü şükürler olsun.uyku sorunumuz var bizimde gece gündüz farkını bilmediğimizden sanırım.tüm gece ayaktayız.uyku düzeni oluştumu sizlerin minnişlerde.haftaya kontrole gitcez bakalım neler solicek doktorumuz?

hayırlı haberlerle dön inşallah canım...

benim minik oglumda 1700 gr dogdu 12 günlükken kontrole gittik 2100 olmuştu dokto gelişimi iyi dedi şuan bebegim 50 günlük 3700 gr oldu

maşşallah kuzuya!! Doğum kilosunun iki katına gelmiş iyi bakmışsın canım ya:nazar:

benim kızımda 3200 doğdu 34 günlük kilo alımı yetersiz suanda3600 olmuş boyu 50cm di 54 olmuş bizde ikinci aşımızı olduk allaha şükür gaz sorunumuz yok uyku sorunumuz var devamlı emmek istiyo sütüm var ama cok değil günde 6 ,7 kez bez değiştiriyorm cok işiyo acaba ondanmı kilo almıyo sizinkilerin durumu nasıl acaba herkese selamlar

beni eşim bi yerde okumuş, bebek idrarını düzenli yapıyosa süt yetiyo demekmiş, ben bi ara Ahmet geceleri çok ağlayıp beni yalancı meme niyetine kullandığı için aç mama verelim diye tutturmuştum da, verdirmedi doyuyo diye..

ah kızlar ah ne güzel bebekleriniz iyi kilolarda doğmuş ve iyi kilo alıyor. benim Oya Elif'im 2600 doğdu boyuda 45 cm di sarılık oldu anne sütü hiç yetmemiş 2000 ye düştü. acil mamaya başladık benim üzüntüden az gelen sütüm hepten gitti. şimdi 44 günlük 42 günlükken kontrole gittik 3600 olmuş boyuda 54 cm çok şükür toparlandı ama o düzelene kadar ben neler çektim.:1no2::1no2:
Süt en büyük düşmanı üzüntü canım, aman dikkat et...
Zaten toparlamış da Elif hanım..
mrb benim canım oğlum 4100 gr doğdu sonra 3880 düştü 51cm di.doğumdan 10 gün sonra 4260gr 52cm olmuş.9. gün göbeği düştü allaha şükür bir sorun yaşamadık.sadece hastanede ve daha sonra lokman hekime götürdügümüzde sarılıktan şüpelendiler ve topuktan kan aldılar o çok canını yaktı sonuçta iyi çıktı.ayın 25 1. ayımız doluyor hb aşısının 2. olaçak inşallah bir sorun yaşamayız.
biz de lokman hekime 15 günlükkengötürdük ama memnun kalmadık sizin doktor kimdi beğendiniz mi??

nazcım aşı vurulduktan sonra huysuzluk yapmadıı canım iremm

Sağol canım, biz de vurulduk aşımızı bir hafta oldu...Ahmet zaten geceleri huzursuz bi bebek olduğunda aşının etkisi olmadılaelaelaelaelae hep deli,hüp deli yani..

en son 16 gün önce 3900 dü iremim
şimdi bugün doktora gttk 4540grm olmuş maşalah iremimee
doktorumuz kg alımı gayet ii dedii :nazar: :nazar:
2 ay olunca karma aşısı vurulcak 7 ağustostaa
aynı zamanda tam doğum günümde :)))

benim kızımda 3640 kg ve 48 cm doğdu hastaneden çıkarken 3500 e düştü
1 aylık kontrolümüze gittiğimizde 4200 olmuştu acaba azmı bilmiyorum sağlıklı olsunda kilo önemli diil
bende nedense sanki sütüm az gibi düşünüyorum ilk zamanlar göğüslerim çok sertti süt doluydu artık yumuşadılar süt dolmuyolar sanki.Bizde hastanede hepatit b aşısının ilk dozunu ve k vitamini aşısı olduk 1 aylıkkende hepatit b nin 2.dozunu olduk gaz için babuline adlı bitkisel şurup kullanıyoruz ve memnunuz burun içinde okyanuz suyu ile burun aspratörü kullanıyoruz ayrıca vitamin olar d3 kullanıyoruz.

Kizlar merhaba, bu topigi yeni kesfettim:)

Benim oglumu biliyorsunuz ilk dogan haziran bebegiydi. 2115 gr , 44 cm di dogdugunda. Allaha sukur gelisimi iyi bebegimizin. Yenidogan sariligi oldu ve ilk zaman hep sagarak verdim sutumu sonra biberona alisti ve tekrar gogsume dondurmem biraz ugrastirdi bizi.

ikinci dr. kontrolumuzde sariligi hala devam ediyordu, meger anne sutu sariligi olmus. Dr. iki gun mama vermemi ve anne sutunu kesmemizi soyledi. Iki gun mama ile besledik ve cok sukur sarilik degeri hemen dustu. Mama verdigim bu iki gun sutumu sagdim ama sagmak icin 6 saat bekledim, goguslerim iyice dolsun oyle sagarim demistim fakat bu seferde sutum cok cok azaldi. Bir daha normale donmez diye cok korkmustum ama Allaha sukur normale dondu. Normale donmesi icin bebegimi sik sik emzirdim ve fenugreek tabletleri yuttum.

Dogdugunun 3.gunu hepatit B asisinin ilk dozu vuruldu. Ikinci dr. ziyaretimizdede ilk asilarini oldu. Bir dahaki asilarimiz 4. ayinda insallah. Simdi neredeyse 3 ay bitiyor ve kilosu 5500 gr. ve boyu 56 cm. Maasallah oglumuza...Sekiz aylik dogdugu icin aslinda iki ayimiz bitiyor normalde.

Sizlerin bebislerinede maasallah, hepsi cok guzel buyuyorlar, Allah uzuntulerini gostermesin hicbirimize...

Son düzenleme:
Back