2009 Haziran Anneleri!!

kızlar günaydınnn işlerimi bitirdim kahvaltımı yaptım keyif zamanı sanırımgaz ve kabızlıktan bahsediyosunuz bende hiç yoktu 2 gündür başladı ben süt içiyorum ılık içine çok az bal koyup sabahları uuyanınca mutlaka 2 bardak su içerim sanırım faydası oluyo kızlar aman ayaklarınızı sıcak tutun en önemlisi bu bi de gaz için göbek deliğinin etrafına avucunuzu koyup saat yönünde yuvarlaklar yapın faydası olacakkk

şu zorlanırken bebişlere bişe olurmu korkusu kızlar abartmayalım yawww eğer o kadar vahim bi kabızlıksa halter kaldırınca ancak olcaksa zeytinyağı için ayolll daha kolayımı var hehe bi de bebeklere sabun fitili yaparlar ::))) annelerinize sorun zararı olurmu diye:::))))

canım aktarlardamı satılıyo siyah olanı ben şuan hakkaride yaşıyorum eger bulursan nerde bulduğnu yazarmısın ben burada bulamam zaten en azından memleketten yollatıryımm ben kuru kaysı yedim hiç fayda etmedi cünkii

cnm nida güzel açıklamış işlenmemiş daha sağlıklıymış büyük marketlerde var dediler aktarlarda olabilir ben bulursam yazarım nerden aldığımı..

kızlar ibrahim saraçoğlu da bu konu da hamile kadınların maydonoz nane adaçayı fındık fıstık çekirdek (bütün çekşrsek çeşitleri)ve de badem yememelerini önerdi çünkü bünlar düşük riskini arttırıyomuş not düşim dedim keyifli hamişlikler

ahh bu doktorlar benim drumda ara öğünde fındık ceviz yememi söledi bende her akşam 1 paket aycekirdeği yiyodum.. cok saol canım verdğin bilgiler için herşeyi burdan öğreniyorum bu site olmasa bütün zararlı ne varsa yapardım heraldee hamilelikte..

Bebeğinizin daha sağlıklı ve mutlu olmasını sağlamak için neler mi yapabilirsiniz? Çok şey..

1. Üç aylık dönem (0 - 12 hafta)

Kendinizi çikolatayla şımartın
300 hamile kadın üzerinde yapılan bir araştırma; 40 hafta boyunca her gün çikolata yiyen annelerin 6 aylık bebeklerinin daha fazla gülümseyip kahkaha attıklarını ortaya koydu.

Yürüyüşe çıkın
Egzersiz yapmak bebeğinizin beyninin daha iyi çalışmasını sağlar. Yürürken oluşan sallanma hareketi bebeğinizin kendisini daha rahat ve güvenli hissetmesine yardımcı olur.

Şekerleme yapın
Vücudunuz bebeğinizin yaşam destek sistemi olan plasenta için fazla mesai yaptığından, aralarda kestirmeniz enerji depolamanızı sağlar.

Ara sıra ağlayın
Bir anda mutluluktan uçarken, biraz sonra gözyaşlarına boğulabilirsiniz. Hormonlardan kaynaklanan bu mod değişiklikleri özellikle ilk üç ayda yoğun olur. Ağlayarak stresinizi atabileceğinizi unutmayın.

Ispanaklı omlet yiyin
Yumurtada bebeğinizin öğrenme ve hafıza için nörolojik merkezlerine çok iyi gelen kolin maddesi, ıspanakta ise A, C ve B6 vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum bulunur.

Evinizde çiçek büyütün
Evde kullanılan boya, temizlik malzemesi gibi kimyasallardan kurtulmanın en şık yolu; evinizi mümkünse sarmaşık tarzı bitkilerle süslemek.

Doğum öncesi yoga yapın
Yogada öğrenilen nefes alma teknikleri bebeğinize daha çok oksijen gitmesini sağlarken, sizin de sinir sisteminize iyi gelir.

2. üç aylık dönem (13 - 28 hafta)

Göbek dansına başlayın
Göbek atmak vücudunuzu doğuma hazırlarken, bebeğiniz üzerinde de rahatlatıcı bir etki sağlar.

Bebeğinize konuşun
5 aylıktan itibaren bebeğiniz sizin sesinizi duymaktan zevk almaya başlar ve doğar doğmaz da sizin sesinizi hatırlar.

Balık yiyin
Balıkta bebeğinizin beyin ve gözlerinin gelişimi için gerekli olan Vitamin D ile Omega 3, DHA ve EPA asitleri bulunur.

Yüzün
Havuzda atacağınız birkaç tur, bebeğiniz için en iyi egzersizlerden biri ve cenine maksimum kan akışı sağlar.

Masaj yaptırın
Hamilelik masajını bilen bir masöre yaptıracağınız masaj, stresinizi ve endişelerinizi alır ve salgıladığınız oksitosin (sevgi hormonu) bebeğinizin de kendisini iyi hissetmesini sağlar.

Yunuslarla vakit geçirin
Yapılan araştırmalar; doğmamış bebeklerin yunus sesini sevdiklerini ve bu seslerin beyin gelişimini olumlu etkilediklerini gösterdi.

İtalyan yemekleri yiyin
Ya da içinde sarmısak olan herhangi bir yemek. Sarmısak, preeklempsi (hipertansiyon, ödem ve idrarda albümin ile seyreden, bebekte hayati tehlike yaratabilen durum) riskini azaltır ve düşük kilolu doğacak bebeklere iyi gelir.

Karnınıza sarılın
Kendinizi kötü hissediyorsanız, 20 saniyelik bir kucaklama oksitosin salgılamanızı sağlayacak, hem sizi hem de bebeğinizi mutlu edecektir.

Kendinize çiçek alın
Kokulu mumlar ve oda spreyleri bebeğiniz için yararlı olmadıklarından, evinizin güzel kokması için lavanta ve gül gibi çiçekler alabilirsiniz.

3. üç aylık dönem (29 - 40 hafta)

Komik filmler izleyin
Gülmek kan basıncınızı düzene sokar ve kalp rahatsızlığı riskini azaltır. Araştırmalar; siz güldüğünüzde bundan bebeğinizin de zevk aldığını gösteriyor.

Karnınızı ovun
Sabahları ve akşamları karnınızı özellikle E vitaminli yağlarla ovarsanız, hem çatlak oluşumunu önlemiş hem de bebeğinizin beyin gelişimine katkıda bulunmuş olursunuz.

Klasik müzik dinleyin
Mozart ve Vivaldi gibi klasik müzikler annelerin kalp atışlarını andırdığından, bebekler üzerinde sakinleştirici etkiye sahip.

Masal anlatın
Bebeğiniz bu dönemde dinlediği masalları doğduktan sonra hatırlayacak ve hatta bunlar uyumasına yardımcı olacak.

Muzlu içecekler tüketin
Düşük kalorili enerji ve potasyum deposu olan muz, hızla büyümekte olan bebeğiniz için çok yararlı.

Çiçek terapisi yapın
O müthiş gün yaklaştıkça endişe ve telaşınızı hafifletmek için, doğal mucize olan çiçek terapilerinden faydalanabilirsiniz.

Ayaklarınızı yüksekte tutun
Bu hareket şiş ayak bileklerinize iyi geleceği gibi, bebeğinizi de rahatlatacak.

Meditasyon yapın
Her gün 20 dakika süreyle yapılan meditasyon, rahatlatıcı DHEA hormonu salgılamanıza yardımcı olur.

Eşinize şarkı söyletin
Bebekler son aylarında babalarının seslerini de tanıyıp doğumdan sonra da hatırladıkları için, ileride eşinizin bebeğinizi uyutması da kolaylaşacak.

nidacım tadı nasıl peki sarısı gibimi sarısını ben yiyemiyorum tadı kötü geliyo.

Tadi ayni sarisi ile bir farki yok..Ben almanya da yasiyorum burada bir türk marketinden satin almistim.Ama Türkiye de alasini bulursunuz kizlar. Ah ah.. a.s.

kızlar biz bugün 8 haftalık olduk sizin nası gidio hamişlik

bizde 8+2 olduk çok iyi gidiyo herşey hiçbir rahatsızlığım yok yarın 16:30 dr randevu aldım ilk defa bebeğimizi görecez çok heycanlıyımhihoyyyt. sen kalp atışlarını duydunmu

kızlar bişey sorcam malum bölgeye ağda yaparken ben çok kasıyorum kendimi öyle böyle değil yani çok sıkıyorum kendimi bişey olurmu bi tanıdık iyi değil hamileyken demişti

kızlar biz bugün 8 haftalık olduk sizin nası gidio hamişlik

ay canım maşallah benim bebişim daha ancak yarın 5 haftalık olcek bakalım şimdilik hamişlikle ilgili sıkıntı yok öle çok belirgin ama sinir hali ve şu ağlamalar olmasa kendimi daha normal hissedicem kk da hamişlik ii geçer cicim:enbuyukkk:

bizde 8+2 olduk çok iyi gidiyo herşey hiçbir rahatsızlığım yok yarın 16:30 dr randevu aldım ilk defa bebeğimizi görecez çok heycanlıyımhihoyyyt. sen kalp atışlarını duydunmu

duydum canım benim ayın 10 unda 3. kontrolüm olacak 4 ay önce 3.5 aylık bebişim hersey yolundayken karnımda ölmüştü o yüzden sık gidiyorum allahım yasatmasın inşallah banada baskalarınada

ay canım yarın gidiyosun he çok heyecanlısındır sen şimdi hadi inşallah güzel haberlerle dönceksin hemen yaz bie olurmu??????

ay canım maşallah benim bebişim daha ancak yarın 5 haftalık olcek bakalım şimdilik hamişlikle ilgili sıkıntı yok öle çok belirgin ama sinir hali ve şu ağlamalar olmasa kendimi daha normal hissedicem kk da hamişlik ii geçer cicim:enbuyukkk:

ahh sekerim daha önceki bebeğimi kaybettiğim icin cok tedirginim 6 yasında bi kızım var daha ona bile söylemedim hamiş olduğumu esim ve annemden baska kimse bilmio benimde midem sorunlu biraz bide cok acıkıyorum yaa

inşallah kalp atışını duyarsınız duymayanlar benim kaybettiğim bebeğimin kalbi 3.5 ay tıkır tıkır attı son kontrolde atmıyodu dr simdi önlem için asprin ve b12 vitamini verdi inşallah yasamam bidaha ama umudumda umutsuzluğumda esit

ahh sekerim daha önceki bebeğimi kaybettiğim icin cok tedirginim 6 yasında bi kızım var daha ona bile söylemedim hamiş olduğumu esim ve annemden baska kimse bilmio benimde midem sorunlu biraz bide cok acıkıyorum yaa

hımm anladım canım içini ferah tut emi ii olcak herşey dua edelim sana ben hep ediyorum ama yine ederimmm ayyy o acıkma bende de var sürekli midem kazınıyo ben sigarayı bıraktım hamişliğimi öğrenince ondan sanıyodummmm

hımm anladım canım içini ferah tut emi ii olcak herşey dua edelim sana ben hep ediyorum ama yine ederimmm ayyy o acıkma bende de var sürekli midem kazınıyo ben sigarayı bıraktım hamişliğimi öğrenince ondan sanıyodummmm

saol arkadasım dr banada 3 sigara en fazla dedi ben iki tane içiyorum son aylara bırakıyorum kızımdada öle yapmıstım

saol arkadasım dr banada 3 sigara en fazla dedi ben iki tane içiyorum son aylara bırakıyorum kızımdada öle yapmıstım

eşimde sıkıntı yapıyosun ara da bi tane iç diyo ama içim elvermiyo kendimi suçlu hissediyorum ben eşime de içirmiyom evde::))

inşallah kalp atışını duyarsınız duymayanlar benim kaybettiğim bebeğimin kalbi 3.5 ay tıkır tıkır attı son kontrolde atmıyodu dr simdi önlem için asprin ve b12 vitamini verdi inşallah yasamam bidaha ama umudumda umutsuzluğumda esit

cnm bnm daha önceden bebeğinin kalp atışlarını durmadan önce bir belirti gelmişmiydi.Lekelenme,kanama yada sıvı gelmesi gibi.Merak ettim de.Aklına hep güzel şeyler getir yaşanmıştı ama geçmişte kaldı bebeğin için güzel şeyleri getir aklına

kıslar ben kalp atışı keseyi gördüm dr dediki suan bi sorun yok 5 hafta sonra ikli test için gel ama için rahat etmezse yine gel bakalım dedi şimdi sebeyza da öle yazınca yine her hafta gitsemmi kontrole siz kalp atışını duyduktan sonra gitcekmisiniz devamlıı??

X