2009 Haziran Anneleri!!

cannet bahçem sizindeaşınız varmış bugün 6aydemi kaçtane aşıyapılacak

Bakalım olmuŞmu Çok teŞekkÜrler cennet bahÇem ugraŞtıgın İÇİn leo7sanada teŞŞekkÜrler
güle güle kullan cnm...
iyi geceler herkesee,
biz bugün kendimizi aştık düzceye arkadaşlara gezmeye gittik, çok güzel geçti şükür, azra da çok mutlu oldu o kucaktan o kucağa gezdi durdu maaşallah

saadet canım ben 3-6 aylık ve 6 ay üstü almıştım, 3-6 ay olanı aldı ama diğeri fazla büyük geldi heralde iki çekti attı hemen

tüm annişlere ve bebişlere iyi geceler tatlı rüyalar
hmm..3-6 ayı varsa onu alım o zmn ama kızım 6yıda doldurdu :)
npyosunuz bakalımm
kızımı uyuttum eşim geldim eşimde geldiii bugünnnopuyorumnanaktan
kıslar bende ilk zamanlar hep aşıya gitmeden önce calpol veriyodum
doktorum çok kızdı ateşin çıkması zaten bi reaksiyonmuş vücudun tepki vermesiymiş ateşi engellememek lazımmış eğer sabaha kadar düşüremezsem fitil vermem gerekirmiş bende vermiyorum ateşi olunca üzerini soyuyorum biraz geçiyor
bu arada amma mış muş kullanmışım bee
hadi ben kaçar herkese ii gecelerr
bliyorum binnurcum daha öncede yazmıştım buraya hemşire arkadaşım sölemişti..aşı ateş yaparsa neye reaksiyonu varsa o test edilir falan die..ateş düşürücünün verilmemesi lazım aslında diye...ilk aşılarda vermiyordum önceden..
ama 4 kez olduğu için verdimm çok korkuyorumm ateşten..

ya 6aylık aşılarını olnalar varmı 4tane degilmi
evet cnm 4 kez.1 i ağaızdan damla..2 si bacaklardan 1 kolundan...

merhaba
biz aşımızı olduk geldik çok ağladıı çokkk mafoldumben
şimdi uyuyor..
bidahaki aşı 1 yaşında..tam doğum gününde mii olcak yaaa
sorum bi 2008 haziran annelerine

hülya sen izmittemisin canım bizde sakaryalıyız ama bi çok akrabamız izmitte yaza izne gelince nisayı görmeye gelirimm

hülyalar karıştı ben başka hülya kızımın adı melis öbür hülya gebzede ben gölcük evet cennet bahçesi sagol bende öhgleden sonra gidecem

ben çıkıyorum kızlar kızımı doyurayım giydiyreyim anca çıkarız byaşı olacak

Havvacım ben çorbayı şöyle yapıyorum
bir patates , bir havuç, biraz ıspanak koydum en son , iri parçalar halinde doğruyorum , içine 2 tatlı kşığı irmik, biraz mercimek üzerine göz kararı su doldurup düdüklüde 10 dk. pişiriyorum , pişince içine zeytinyağı döküyorum biraz ve blenderdan geçiriyorum, bu şekilde 4-5 kase çorba oluyor

cnm bende öyle yapıyrum.ama bi kavanoz çıkıyo dediğin gibi 4-5 kase oluyo.ama bebişlere günlük yapmak gerekiyomuş.bi kaseyi bi gün versek kalanına yazık oluyo.sen nasıl veriyosun?

günaydın herkeseee...
uzun zamandır yazamıyorum, herkes iyidir inşallah aşıları olan bebişler ateşlenmeden atlatırlar inşallah.
bizim de ayın 15'inde aşımız.
27 Kasımda tam da doğum günümde Ahmetim alt iki dişini çıkardı sanırım şimdi de üstler kaşınıyo gece uyku düzeni bozuldu. 2 gibi uyuyo uykusunda çığlık çığlığa ağlıyo..hala uyuyo şu an gece ağrıdan uykusunu alamadı sanırım..Ve artık kendi kendine uyuyamıyo malesef, ayağımda sallamaya başladım mecburen:gitme:

DÜNÜRÜM çok geçmiş olsun nasıl oldu Elif geçti mi kızarıklıkları??

gel binnurcum izmit bize yakın tatlım ben onun içinde oturuyorum bende senin cadıyı görürüm allah nasip ederse gelirseniz bu tarafa görüşürüz canım

adaşım seneye senlede görüşürüz haziran bebişleri kaynaşsın demi ama

neyse kızlar tatlışlarım ben kaçar komşuya söz verdim p.tesi sana gelirim diye gitmezsem ayıp olur hadin görüşürüz

özgecim çok geçmi olsun elif nasıl iyileştimi?
çok üzüldüm canım ya.ne kadar dikkat etsekde olacagı varsa oluyo demekki.
allah betersinden sakınsın....

günaydın canlarım...Zor bi gece ve zor bi gün geçiriyorus. Çok huysuz minnoşum. Demin 45 dakika uğraştım uyusun diye. Anca uyudu. Öğleden sonrada bi tanıdığımız ev oturmasına çağırdı. ılk defa annem kayınvalidem ve kuzenim dışında bi yere oturmaya gidicez kızımla. Şans dileyin bana.

Kızlar bişi sorcam, sabah meyva püresini yedi Elif Hanım. ALıştırma bardağı ile su veriyim deddim, kaşıkşa hiç içmiyordu, ben veriyordum o akıtıyordu. BArdağı verir vermez bi içti suyu, 20 cc içti lıkır lıkır maşallah. ÇEktim ağzından nassıl bağırıyor ver diye. 10 cc daha içti. HEmde kana kana. Çok mu olmuş sizce? Doktor sadece ağzını ıslatacak kadar ver dedi. AMa çok istedi ve kana kana içti ELif. Bende kıyamadım siz nasıl veriyosunuz suyu? Her zaman doktoru dinlememekte lazım. En iyi biz anlarım bebişimizi dimi ama?

kızlar dün 2haftalık bebiş görmeye gittim.amannn küçücük geldi gözüme asyadamı okadarmış.nasıl duygulandım.bide bebiin maşallahı vardı 4kilo.bizim asya daha minikdi.o bebeği öyle görünce asyanın büyüdüünü anladım.
ama sonraaaa bi arkadşımız daha geldi onunda 7aylık bebği 8500 kilosu ama asya kadar hareketli değil.daha emekleyemiyo.bizimki baya baya popoyu dikip ilerliyo.popo küük olunca atıp atıp gidiyo cadımmm:nazar:
ya orda kadın bebeğine hiç mama vermiyomuş.anne sütünü artık az emiyomuş ama mama kullanmıyo.ek gıdayı artırmış 2saatte bi biey veriyo valla şaştım kaldım.ıspanak kereviz bi sürü şey yapmış minik kavanozlara koymuş yanında gittiği yere götürüyo.bende tembel tembel bi yere giderken hazır sebze meyve püresi alıyorum.utandım valla.bi daha bende öyle yapcam.ama ben ölçüyü ayarlayamıyorum.herşeyden bi tane koyuyorum bi tencere çorba çıkıyo.2gün versem kalanını hep döküyrum.sizler nası yapıyosunuzzzz???

Son düzenleme:
günaydın herkeseee...
uzun zamandır yazamıyorum, herkes iyidir inşallah aşıları olan bebişler ateşlenmeden atlatırlar inşallah.
27 Kasımda tam da doğum günümde Ahmetim alt iki dişini çıkardı sanırım şimdi de üstler kaşınıyo gece uyku düzeni bozuldu. 2 gibi uyuyo uykusunda çığlık çığlığa ağlıyo..hala uyuyo şu an gece ağrıdan uykusunu alamadı sanırım..Ve artık kendi kendine uyuyamıyo malesef, ayağımda sallamaya başladım mecburen:gitme:

inşallah cnm...
sizinde incileriniz hayırlı olsunnn..

günaydın herkeseee...

Canım merak etmiştim bende seni, bizimkiler resmen ruh ikizimidir nedir ben anlamadım. Elif'te artık yatağında uyumayı şiddetle red ediyor. Demin 45 dakika bağırdı al beni diye. Bende ayak olayına başlasam mı diye düşünüyorum valla. Annem mümkün değil uyutamaz ben işe başlayınca yoksa.

Elifcik daha iyi, geçti gibi Allaha Şükür kızarıklar.İnşallah bi daha olmaz. EŞime söyledim akşam gelirken roxxy matik alıcak , bi de onu deniycem. Organik bi deterjan almıştım. Hİç kulllanan yok, cesaret edemedim bende.

özgecim çok geçmi olsun elif nasıl iyileştimi?
çok üzüldüm canım ya.ne kadar dikkat etsekde olacagı varsa oluyo demekki.
allah betersinden sakınsın....

Canım öle valla, ne kadar sakınırsak o kadar başımıza geliyor. Allahım daha beterinden korusun.
Asyacık çok uyumaya başladı demişssin. Ben bu gittiğimde doktora sordum, 8 saat kesintisiz uyuyabilir dedi. Ama ben bebişleri kendi haline bırakmaktan yanayım, acıksa uyanır zaten. Demekki uykuya ihtiyacı var. Ama sen yinde de doktoruna bi sor istersen için rahat etsin.

özge canım artık nerdeyse 6 aylık oldular, içmek istiyosa ihtiyacı var demekki bebişinin, bi de ilk defa içince hoşuna gitmiştir, ara ara az az ver bence

arzu canım 48 saat normal dolapta duruyo çorbalar, belki derin dondurucuda da durabiliyodur, hergün dökmek olmaz heralde, bi araştıralım

Bebek Çorbaları...

Yoğurt Çorbası:

2 su bardağı suyu kaynatın. Su kaynayınca içine 1 çorba kaşığı bulgur ya da pirinç atın. Bu arada ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta (eğer bebeğiniz 6 aydan küçükse yumurtasız hazırlayabilirsiniz) ve bir dolu tatlı kaşığı unu karıştırın. Bulgur piştikten sonra karışımın üzerine yavaş yavaş kaynar sudan ilave edin.Bu arada kesilmeyi önlemek için sürekli karıştırın
.Sulandırdığınız karışımı tencereye boşaltıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan hemen sonra ateşten alın. Üzerine kuru nane ve 2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave edin. Yaklaşık olarak 2 ya da 3 bebek porsiyonudur

Sebze Püresi:

1 havuç, 1 orta boy patates, bir miktar kabak, bir çorba kaşığı bulgur düdüklü tencereye konur. Yarım bardak su ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika pişirilir. Sebzelerin vitamin değerlerinin kaybolmaması için düdüklü tencerede pişirin. Pişen sebzeleri tel süzgeçten geçirin. Bebeğiniz katı gıdaya yeni başlıyor olsa bile belenderdan geçirmeyin. Bu şekilde bebeğiniz taneli gıdaya daha çabuk alışır.

Sebze püresini plastik bardaklara porsiyonlar halinde doldurup derin dondurucuda 6 hafta saklayabilirsiniz. Bebeğinize yedirmeden önce 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave ediniz. Tuz eklemeyin. Sebze püresini mevsim sebzelerinden hazırlayabilirsiniz. Kabak yerine taze fasulye, brokoli, domates gibi sebzeler koyabilirsiniz.

Çalışan veya çok çocuklu annelerin zaman sorunu olduğundan sebze pürelerini dondurmayı önerebiliriz. Sebze püreleri derin dondurucuda 2 ay bozulmadan kalabilir.

alıntıdır

gel binnurcum izmit bize yakın tatlım ben onun içinde oturuyorum bende senin cadıyı görürüm allah nasip ederse gelirseniz bu tarafa görüşürüz canım

adaşım seneye senlede görüşürüz haziran bebişleri kaynaşsın demi ama

neyse kızlar tatlışlarım ben kaçar komşuya söz verdim p.tesi sana gelirim diye gitmezsem ayıp olur hadin görüşürüz

canım benim amcamlar izmitte.. taıdıklar da var.. amcamlar köseköyde.. amca kıız derincede..tanıdıkalrda uzuntarlada...
QUOTE=aarzuu;10333931]kızlar dün 2haftalık bebiş görmeye gittim.amannn küçücük geldi gözüme asyadamı okadarmış.nasıl duygulandım.bide bebiin maşallahı vardı 4kilo.bizim asya daha minikdi.o bebeği öyle görünce asyanın büyüdüünü anladım.
ama sonraaaa bi arkadşımız daha geldi onunda 7aylık bebği 8500 kilosu ama asya kadar hareketli değil.daha emekleyemiyo.bizimki baya baya popoyu dikip ilerliyo.popo küük olunca atıp atıp gidiyo cadımmm:nazar:
ya orda kadın bebeğine hiç mama vermiyomuş.anne sütünü artık az emiyomuş ama mama kullanmıyo.ek gıdayı artırmış 2saatte bi biey veriyo valla şaştım kaldım.ıspanak kereviz bi sürü şey yapmış minik kavanozlara koymuş yanında gittiği yere götürüyo.bende tembel tembel bi yere giderken hazır sebze meyve püresi alıyorum.utandım valla.bi daha bende öyle yapcam.ama ben ölçüyü ayarlayamıyorum.herşeyden bi tane koyuyorum bi tencere çorba çıkıyo.2gün versem kalanını hep döküyrum.sizler nası yapıyosunuzzzz???[/QUOTE]
canım ben kalanını kendim yiiyorum yada ablamzıza yediriyorum.. iki gn verebilriz ama dolapta bişi olmaz..

ben pekmezi kahvaltı mamasına karıştırıyorum canım,
müminecim çok sağol canım, ben donduruyordumda içim rahatladı, zaten 6 ay falan durmuyo 3-4 kase oluyor
özgecim bende avent alıştırma bardağı siparişi verdim, benimki süt içmiyor hiç ben yokken, belki diyorum bardakla içer
Saadet bir sonraki aşıları yaşını bir kaç gün geçinceymiş, mesala yusuf kayra 22 mayısta doğdu, 26 sında getirin demişler

X