2009 Haziran Anneleri!!

havva canım geçmiş olsun inş bu gece mışıl mışıl uyur..
leo başın sağolsun canım..
nur maşallahhh yaa o ne yumuk bişi ölee benim kızı yanına koysak yavrusu gibi kalır..
saadett afiyet olsun ireme canm
bende zehroşuma sebze püresi yaaptım yarım havuç yarım kabak yarım patates bi çay kaşığı irmik
umarım yer dün çok iştahsızdı bugünde öyle zorlamak istemiyorumm ama yemiyoo

sağol arkadaşım..sizede afiyet olsun
cokacimcoook

cvanım bana drum bir dahaki ay başlayalım kilo alımı ii anne sütü alabildiği kadar alsın 6. aya kadar dedi

bu ay kontrol de liste vercek ona göre başlıycam ben

sen de ben gibi desened bende emzirmeyi bıraksın öle başlıycam ünkü yememden kısarsam resmen sütüm bitio

hanımlar ben kızımı oturtuyorum destekli,zararlı oldugunu söylüyorlar ama oturmak istiyor kızım bende kırmıyorum.fazla kilolardan bahsetmişisiniz bendede aynı sorun.15 kg fazlam var,nasıl vereceğim bilmiyorum???

tesekkür ederiz kızlar...:asigim:tostiğim hepinize öpücük yolluyoropuyorumnanaktan

ilkecim basınız sagolsun allah geride kalanlara uzun ömürler versin..

cvanım bana drum bir dahaki ay başlayalım kilo alımı ii anne sütü alabildiği kadar alsın 6. aya kadar dedi

bu ay kontrol de liste vercek ona göre başlıycam ben

sen de ben gibi desened bende emzirmeyi bıraksın öle başlıycam ünkü yememden kısarsam resmen sütüm bitio

bize bu hafta doktorumuz liste verdi ek gidaya başlayabilirsin dedi bende yavaş yavaş meyvesularıyla başladım hatta azevvel havuç ve elma suyu içirdim
dedigin gibi benim yememden kısınca sütüm azalıyor tam 6.ayını doldurursa dedim hem ek gıdayada iyicene alışmış olur bende kendimi toparlarım dedim
belkide senin gibi emzirmeyi bırakana kadar rejim yapmam kararsızım

hanımlar ben kızımı oturtuyorum destekli,zararlı oldugunu söylüyorlar ama oturmak istiyor kızım bende kırmıyorum.fazla kilolardan bahsetmişisiniz bendede aynı sorun.15 kg fazlam var,nasıl vereceğim bilmiyorum???

tamamen bırakarak oturtma daha küçükler ama alışmsı içinde yavaş yavaş kendin destekliyerek oturtabilirsin ben öyle yapıyorum
fazla kilolarıda bu gidişle emzirmeyi bırakana kadar böyle yaşayacagızzz

birisi vefat etmiş sanrım ama geçmişi okumadım kimin yakını oldugunuda anmamadım
ama Allah rahmet eylesin kalanlarına ömürversin inşallah

doktorun verdigi dosyadan
yeni gıdalar bebek aç iken denenmelidir
6.AY ANNE SÜTÜ
devam maması[veye inek sütü]
yogurt
meyvesuyu,sebzesuyu
pekmez
yumurta sarısı[1-4oranında]
7.AY ANNESÜTÜ
yumurta sarısı tam
bisküvi,prinç,pirinçunu,sütlümama
meyva suyu
yogurt
et tavuketi
balıketi
bitkisel yaglar
sebze püre veya sebzeçorba
pekmez
devam mamaları
böyle aylar devam ediyor 12.aya kadar

6.AYDAN BAŞLANARAK VERıLECEK YıYECEKLERıN HAZIRLANMASI
YOGURT
1çaykaşıgı yogurtmayası
süt kaynatılır,elin dayanabilecegi sıcaklıga gelinceye kadar sogutulur.1çay kaşıgı yogurtmayası eklenir.üzeri örtülerek oda sıcaklıgında kımıldatmadan 3-4 saat beklenir.

MUHALLEBı
100ml süt
5grpirinç unu[bir tatlıkaşıgı]
5gr şeker [bir tatlıkaşıgı]
soguk süt temiz bir kaba konur.1 tatlı kaşıgı pirinçunu ilave edilerek ezilir,yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir.indirdikten sonra şeker ilave edilir,ılık kıvamda bebege verilir.
not-kilolu bebeklerde şeker eklemesi yapılmadan verilebilir.kabızlıgı olan bebeklerde 1çaykaşıgı sıvı yag konulabilir.

ayyyyyyyy cok saol canım ya tesekkürler paylştıgın için ben bunu kaydettim pc ye bakalım bizim hekim buna benzer bişi mi verecek aynı mı verio drlar acaba

SEBZE ÇORBASI[2 PORSıYON]
1 küçük boy havuç
1 rta boy patates
1orta boydomates
1yemek kaşıgı mercimek,bulgur veye pirinç
1yemek kaşıgı zeytinyagı
Bu sebzeler iyice yıkanır küçük olarak dogranır.1yemek kaşıgı tahılunu,1yemekkaşıgızeytinyag eklenerek pişirilir.tel süzgeçten geçirilerek çocuga verilir.evde dana kıyma veya tavk eti oldugunda 1tatlı kaşıgı katılabilir.çocuga etin kendisinin ezilerek verilmesi besleyicidir.et suyunun hiçbir besleyici degeri yoktur.1 yaşına kadar tuz katılmamalıdır.

ayyyyyyyy cok saol canım ya tesekkürler paylştıgın için ben bunu kaydettim pc ye bakalım bizim hekim buna benzer bişi mi verecek aynı mı verio drlar acaba

önemli degil canım
doktorlar hap herşeyi farklı söylerler ama belkide bazı şeyler sabittir
daha tarifler de dosyada var mercimek çorbası felan
ben daha çorba yapmadım meyve sularına biraz daha alışsın ondan sonra yapacam

bayan merak cım tarifleri diğer topiğede eklesen burda sayfala ilerledikçe takip edemeyeblrz
sana zahmet
çok ii olurr

X