2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

valla bizim yılbaşımız evde geçiyo öle dışarı çıkamıyoruz eşim pc başında ben tv başında geçiyo yani sıradan bigün benim için yılbaşı olduğunun bile farkında değilim şimdi nisada var hayatta çıkamayızz havada soğuk evde pineklicez artık :)

arkadaslar öncedende yazmıstım....bazı dr lar bebewklere kefir içirmeyi öneriyolar.....bilgisi olan varmı....dr emin mindan sebze corbasından sonra ilk tattırılması gereken besin diyor

ya arkadaslar bebişi kusan var mı....benım oğlan doğduğu gunden beri kusuyo...ne koltuk kaldı ne halı..........kendı ustunu basını gectım babasının benım ustumuz basımız batıyo......hafta sonu 7 posta makıne calıstırıyomyakalık yetismıyo.....zaten boydan asaga kusuyo...bu sorun ne zaman gecer........kucagımıza aldıgımız anda kusuyo.........dokunmya korkuyom cocuga

şahsen benim hiç bi fikrim yok kefirle ilgili, ama çocuk dr arkadaşlara bi sorayım

filizcim senin sütüm vardı da mı artırdı, çok azaldı damı, yaa benimki nerdeyse bitmmek üzere faydası olur mu acabaa

kefir hkkında bende bişey duymadım bebeklere verilir verilmez bilmioru a ama domuz gribinden sonra bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini okumuştumcanım

benm kızım önceleri aynen senin dediğin gibi kusuyordu dr fazlasını cıkarırken hepsini çıkarıo desene dedi öğünleri birazcık azalttık kesildi kusması

arkadaslar öncedende yazmıstım....bazı dr lar bebewklere kefir içirmeyi öneriyolar.....bilgisi olan varmı....dr emin mindan sebze corbasından sonra ilk tattırılması gereken besin diyor
bilemiyorum ama mayalı bi çeçek ve içinde azda olsa alkol var mayalanma esnasında az miktarda alkol oluşu iyi araştırın derim ben

ya arkadaslar bebişi kusan var mı....benım oğlan doğduğu gunden beri kusuyo...ne koltuk kaldı ne halı..........kendı ustunu basını gectım babasının benım ustumuz basımız batıyo......hafta sonu 7 posta makıne calıstırıyomyakalık yetismıyo.....zaten boydan asaga kusuyo...bu sorun ne zaman gecer........kucagımıza aldıgımız anda kusuyo.........dokunmya korkuyom cocuga

ah canım benim oğlumda 15 günlükten beri kusuyor.. çocuğum yediğini kusuyordu üstü başı bizim kıyafetlerimiz her gün çamaşır yıkıyordum abartısız.. moralim çok bozuluyordu geçen pazartesi çocuk gastroenterolojisine götürdüm.. motilium ve gaviscon verdi şimdi bir haftadır Allaha şükür kusmuyor.. motillium kullanmıştım daha önce ama o geçirmemişti ikisini kullanmak gerekiyormuş.. istersen sende bir göster yazık yavrum yediğini çıkarttığından kilo da alamıyordu zaten..

mısır unundan muhallebı yapıp pekmez ekledım azına sokusturu sokusturu verdım..neysekı azda olsa yedı...boyle boyle alısır umarım bıseyler yemeye

ay unıverste hastanesınemı goturdun....ben baslarda ıkı ayrı cocuk dr una goturuyodum.bır tanesı 1 cay kasıgı gavıscon ver demıstı ama ben vermemıstım.cunku o ılacı buyuklerde kullanıyor...ya Allah dert vermesın...ben bebegıme ılac vermek ıstemıyorum...gecer dıye aylardır bekledım...ama nafıle gecmıyor.baslarda doktorum duzensız emzırıyorsun ıkı saat arayla emzır dedı ama ben onu hıcbırzamna uygulayamadım...cunku benım oğlum uyumazken devamlı emerdı...sımdı emmesı azaldı ama kusması gecmedı...hatta dahada cogaldı dıyebılırım....pekı dr ne soyledı... nezamana kadar ılac kullanıcaksın...herhangı bır tetkık yaptılarmı? ha bıde arkadaslar benım arkadaın bebegının kakasında 3 aylıkken mıkrop cıkmıs.dr kefır ıcırmesını onermıs.ve o problemı bıtmıs..emin mindanın kefirle alakalı soyledıklerıne ınternetten bakabılrısınız

evet yeditepe ünivesitesi has. götüdüm.. bende ar mama falan kullanmıştım ama hiçbir şey gecirmemişti bizim doktor gecer diye bekleyin dediği için bu kadar bekledim ben.. reflü neden oluyormuş bu kusmalara bazı bebeklerde görünüyormuş.. tetkik yapmadı iki hafta sonra kontrole gel geçmezse tetkik yaparız dedi ama ben zaten önceden midesine ultasonla baktırmıştım.. endoskopi yapılıyormuş ama yaptırmak istemem daha çok küçük.. önemli olan erken fark edilip tedavi edilmesi dedi ya bazı bebeklerin 2 yaşına kadar geçmiyormuş en çok ondan korkuyorum zaten..

ya bide aklında olsun, doktor kustuğu için yemek konusunda zorlama dedi kusarken yemek borusu tahriş oluyormuş bu yüzden de iştahsız oluyormuş.. sevdiği ne varsa onu yedir sadece dedi..önce kusmasını bitirmek gerekiyormuş.. bizi biraz korkuttu açıkcası bugüne kadar gelişimi normal olabilir ama böyle devamö ederse gelişimi durur dedi..

bnmde hemşire arkadaşımın bebeği doğduğundan beri kusar
iremden 15 gün küçükkk
reflü oda...
doktor usg falan istemiş yaptırmıyooo daha küçükmüş sokamazmış usg ye falan
kadın bide sağlıkçı hiç önemsemiyor geçer geçer demekten başka bşy bilmiyorr...acıyorum bebegineee

kızlar naber?of gene çok yorgunum derin çok huysuzde bugün.demın salladım uyudu bakalım ne zaman uyanıcak:KK43: eşimi gm-önderdim migrosa ay oraya bıle gıdecek halım kalmadı çıkar bı hava alırım dıyodum yok yemedi:) verdim filizin otları da elıne bunları da al gel dedim nıye süt mü yapıyomuş dedi:) dalga gecıyo artık.bu son dedım bu das işe yaramazsa bırakıcam kendı halıne.og yaa okuldayken gunde 100 den fazla çocukla uğraşıyodum valla bukadar yorulmuyodum.

filizcim senin sütüm vardı da mı artırdı, çok azaldı damı, yaa benimki nerdeyse bitmmek üzere faydası olur mu acabaa
iki gündür yoktu canım şimdi arttı bakalım inş azalmaz korkuyom bende 6. ay bitecek ama bitmesin daha sütüm erken çok
evet yeditepe ünivesitesi has. götüdüm.. bende ar mama falan kullanmıştım ama hiçbir şey gecirmemişti bizim doktor gecer diye bekleyin dediği için bu kadar bekledim ben.. reflü neden oluyormuş bu kusmalara bazı bebeklerde görünüyormuş.. tetkik yapmadı iki hafta sonra kontrole gel geçmezse tetkik yaparız dedi ama ben zaten önceden midesine ultasonla baktırmıştım.. endoskopi yapılıyormuş ama yaptırmak istemem daha çok küçük.. önemli olan erken fark edilip tedavi edilmesi dedi ya bazı bebeklerin 2 yaşına kadar geçmiyormuş en çok ondan korkuyorum zaten..

tatlım geçmiş olsun

kızlar naber?of gene çok yorgunum derin çok huysuzde bugün.demın salladım uyudu bakalım ne zaman uyanıcak:KK43: eşimi gm-önderdim migrosa ay oraya bıle gıdecek halım kalmadı çıkar bı hava alırım dıyodum yok yemedi:) verdim filizin otları da elıne bunları da al gel dedim nıye süt mü yapıyomuş dedi:) dalga gecıyo artık.bu son dedım bu das işe yaramazsa bırakıcam kendı halıne.og yaa okuldayken gunde 100 den fazla çocukla uğraşıyodum valla bukadar yorulmuyodum.

canım inş etkili olur hadi bakalım

ya ben bu kadar onemlı oldugunu dusunmemıdtım ya....dr unun adı ne canım.gelısımı durur falan bunlar korkutucu seyler....ya ılactan baska cozum yokmu....bıraz daha beklemenı falan onermeıdmı mesela...bazı cocuklar cok kusar sonra gecer falan dıyolar...bıde bazı dr lar cok kusan bebeklere erken ek gıdaya gecmelerını onerıyolarmıs..bızımkı daha yenı yenı basladı...daha corba bıle vermedım...meyve ve yogurt verıyorum..ıkısınıde sevmedı zaten...adamakılllı ek gıdaya baslayınca durur belkı dıye umut edıyorum

selam kızlar
bizde dün itibariyle ek gıdalara geçtik efe her ne kadar her fırsatta memeye yapışmak istesede ben doktorumuzun verdiği yemek saatlerine çok önem veriyorum:eek:lmaz:..kahvaltısına kendi sütümden koyuyorum artık gece uyanmıyor emmeye ve ben kalktığımda patlayacak kadar şişmiş oluyor gögüslerim..
sabah kahvaltısı,meyve suyu,yoğur ve akşam muhallebi yiyoruz çorbaya 1 hafta sonra başlıycaz efe hiçbirini sevmedi şimdilik ne kadar zormuş bebek yedirmek yaaa... kafamçokkarıştı

X