Bizde öyle birgün ara ile yıkıyoruz ama bir 15 gün sonra 2 gün ara ile yıkamak lazım artık kış geliyor çünkü. Öyleyse reflü konusunda endişe etmeme gerek yok galiba saol canım.
Bu arada bende grip oluyorum sanırım burnum sürekli akıyor ve tıkanık gibide hapşırıyorum ve öksürüyorum çok moralim bozuk bizim hasta olmamamız lazım((
Kızlar sütü az olanlara kesinlikle sütlerini düzenli şekilde sağmalarını tavsiye ederim sağmak hakikaten sütü arttırıyor ama bunun 10 günde gerçekleşmesini beklemeyin kızım doğduğundan beri(1,5 aydır) sağıyorum ama daha yeni arttı..
kimyon anne sütüne gazın geçmesini engelliyormuş canım..dene mutlaka..ayy ne güzel benim ev sadece sabah güneşi alıyor onun için soğuk oluyor sobada yaksam artık pek yıkamıyorumm..bizim sivilceler geçti gibi canım nivea şampuanını ve sabununu kullanıyorumm çok memnunumm.. her alt açmada bebeğin altını yıkıyorumm sabunluyorumm bişey olmaz demi yaa...korkuyomm ne pimpirikli anne oldukk yaa... herkes bana çok kızıyor.. anneme bile yavrumu zor veriyomm..
evet cnm kış geliyor gecede serin oluyo bayağı burası...ya bol bol limon ve mandalin sıkıp iç cnm geçen bende öle yaptım geçti şükür ve çorapsız terliksiz gezme cnm evde..bizi görsen eşim günde 10 kez sölüyo ayaklarına dikkat et sen üşütürsen oğlumuzda üşütür die....
Canım zaten çorap ve terliksiz gezmemeye çok özen gösteriyorum.. Limıb ve mandalin suyu içmeye korkarım çünkü sütü azaltıyor bunlar bildiğim kadarıyla.
off kızlar içim çok sıkılıyor. akşam oğlumu yıkadık ben salak gibi yuzunu suya batırmısım nefes alamadı,kafasını kaldırdı aglamaya basladı. kendımı çok kötü hissettim dikkatsiz davrandım
bende tirnaklarini kesmek istiyorum artik eldiven takmamak icin ama cesaret edemedim etini de keserim diye
cok hareket ediyor zaptedemiyorum cunku
Anladım tatlım muhtemelen dediğin gibidir benimki normalde öksürmüyor sadece beslenmelerinden sonra kusuyor 60ml yemesi normalse bizimki 60 yediğinde dediğim gibi hiç kusmuyor evet 150ml çok fazla ama bazen onu yemediğinde de basıyor yaygarayı sorun çıkarıyor ama zaten 150ml'min tamamını da içmiyordur alttan sürekli akıtıyor çünkü ve doyunca kendisi zaten dili ile atıyor ve öksürmeye başlıyor.Artık zaten 1,5 aylık olduk uykusuda önemliymiş bak dediğin gibi arkadaşım bundan sonra bende çok yediği zamanlarda özellikle geceleri 4 saatte bir kaldırayım bari. Offf ne zormuş bu bebek bakımı(( Hep acaba yanlış mı yapıyorum endişesi ((
Rabbim yardımcımız olsun.... Evet çift bez olayını bende okudum rotavirüs aşısı konusunda daha konuşmadınız di mi doktorunuzla ? Biz çok kararsızız kalça usg'si özel sağlık sigortası kapsamına giriyormuş mu biliyor musun?
Bizde öyle birgün ara ile yıkıyoruz ama bir 15 gün sonra 2 gün ara ile yıkamak lazım artık kış geliyor çünkü. Öyleyse reflü konusunda endişe etmeme gerek yok galiba saol canım.
Bu arada bende grip oluyorum sanırım burnum sürekli akıyor ve tıkanık gibide hapşırıyorum ve öksürüyorum çok moralim bozuk bizim hasta olmamamız lazım((
Kızlar sütü az olanlara kesinlikle sütlerini düzenli şekilde sağmalarını tavsiye ederim sağmak hakikaten sütü arttırıyor ama bunun 10 günde gerçekleşmesini beklemeyin kızım doğduğundan beri(1,5 aydır) sağıyorum ama daha yeni arttı..
sağol tulay eşim vucudunu köpürtüyordu bende onu ızlıyordum. dıkkatsızlık iştegecmıs olsun senın oğlusada ben kesmıyorum cunku annemler bebeklerın kesılmez melekler keser diyor. baktıgımda da hep tırnakları kısalmıs goruyorum.
ebru benımde yagım da adacayı yagı yazıyor. aynılarmıs zaten.
uyurken manikür setindeki ince makasla kestim ben ama kesmeden evvel babasının cebinden para almalıymış yoksa hırsız olurmuş töbe töbee:) komşu dedi.ben bi daha kesmeye yapcem:)bende tirnaklarini kesmek istiyorum artik eldiven takmamak icin ama cesaret edemedim etini de keserim diye
cok hareket ediyor zaptedemiyorum cunku
a ben kestim zaten kırılmıştı çoğu ama eldiveni çıkaramadım hala keskin gibi yaa.gözünü bile yırtabilirmiş Allah korusun.bide elleri üşümüyor mu eldivensiz kıs?emsal dedi aslında çıkar öğrensin dünyayı diye ama cesaret edemedim.uyurken kes tatlım ben öle yaptım ben 1 haftadan sonra eldiven takmadım şimdi herkes oğlumun ellerini beğeniyooo....daha da gelişiyo çünkü eldivensiz ve dokunmayı daha erken başlıyolar öğrenmeye cnm
sağol gamzecim darısı başına şu sıkıntılarını atlatta hayırlısı ile yap duanı mevlüdünü yıka bebişini akıt suyla sıkıntıları inşallah.aslında ilk banyodada akıt öyle düşün.kırka kadar beklemeden akıtmaya başlarsın.inanki bak.Allah yardımcın olsun.kızlar nabersiniz...benim biraz canım sıkkın....
biz anneyle papazız bu sabahta... hala bişiy yemedim bütün iştahım kaçtı sinirlerim altüst...
annem benle hem kavga ediyo rahat değilim burda diyo hemde gitmiyo hergün aynı sorun dır dır vır vır yedi bitirdi beni.....
eşimle aram herzamanki gibi babası yüzünden açık.. ve bana inat babasını gel kal bizde diye davet etmiş o yüzsüzde geliyo yarın....
sorunlu olduğumuzu bildiği hatta bu yüzden kendiyle bile gerekmedikçe konuşmadığımı gördüğü ve bildiği halde çağırmış...artık kovayımmı kavgamı edeyim susayımmı napayım bilmiyorum sütüm kesilcek bunların yüzünden ölüyorum kahrımdan..... hepsi bi yandan dırdırlanınca hırçınlaşıyorum bebeğimle istediğim gibi ilgilenemiyorum... sinirden emzirirken gergin oluyorum haliyle oda bebeğe yansıyo... napıcam bilmiyorum şu nalet 40 bi çıksada gitse herkes evine ya.... çok yoruldum her sabah mutsuz ve ağlayarak uyanıyorum bunların yüzünden... mafoldumbensenağlama
canım Allah dualarınızı mevlütleriniz kabul etsin işallah ayfercim seninde aynen :)
şekerim pekmeze fazla güvenme derim çünkü burda 3 arkadaşım bişi olmaz sadece değdiriyoruz dediler dediler daha 40 ı yeni çıkmış bebecikler kabız oldu aman dikkat...... söliyim dedim sonra vayy neden sölemedin Allah senin taaaaaaaaaaa....... deme diyee :))))))))))
maşallah kızına nazar değmesin canım.Bu arada kızlar,yavruları emzirirken mutlaka su için özellikle emzirirken dedi doktor,direk sütü etkiliyormuş,
benim sütüm az olduğu için dün medelanın swing süt sağma makinasını aldım, ve dünden beri deniyorum, faydasını gördüm sütüm çoğalmaya başladı,sütü az olanlar varsa denesin bence ayrıca fıstıklı irmik helvası da sütümü arttırdı,kızımın gazı için nurse harveys aldım, şimdilik iyi cırt cırt alttan çıkarıyor gazını ve akşamları 1 çay kaşığı anason veriyorum uykuları düzelmeye başladı, inşallah hep böyle gider,
Kilomuzz 4280 olmuş ( o da mama sayesinde, yoksa iş sütüme kalsa yavrum açlıktan ağlıyorduve hala sarılığı geçmemiş olurdu), doktor iyi dedi, hepatit aşısını olduk ama 2 gün elifi huzursuz etti,pazartesi kırkımız var perşembe günüde mevliti düşünüyorum, mevlit için sizler neler yaptınız, karar vermedim yiyecek olarak ne yapsam ki,
çok geçmiş olsun canım ya Allah kolaylık şifa versin.yavrunda tezden serpilip büyicek inşallah.kızlar slm ...bugun kontorulumuz vardı hem kızımın hem benim ...ama sonuçlar pek iç açcıcı degil..kızım 15 günde sadece 250 gram almışdoktor az aldıgını söyledi demekki yeterli beslenemiyor benim kuzum oysaki hem mama hem anne sütü veriyorum mamanın miktarını artırdı bakalım kuzumu doyurabilcekmiyiz...
bana gelincede kanamamın devam ettigni söyledim doktoruma...3-4 gün duruyor sonra bi anda sıcak sıcak kanamam oluyor bayagı bi çok kahverengi akıntıyla beraber...sonra tekrar duruyor 3-4 gün hiç bişi gelmiyo gene kanamam oluyor dedim...bu ikikez oldu...ultrasonla muayenden sonra içerde kan birikmiş oldugunu söylediantibiyotik vs bitkım ilaçlar verdi içip pazartesş kontorle gidecegim..eger o kanı atamazsam enfeksiyon olabilecegini ve daha büyük problemler yaratabilecegini söyledi çok moralim bozuldu...
biz yaptırdık canım doktor kalça çıkığı genelde normal doğumlarda daha sık görülür ama belli olmuyor sebebi hala bilimsel olarak açıklanamadı dedi.kemikleri kıkırdak gibi olduğundan röntgende görülmüyor.usg ile bakıyoruz dedi.bir yaşına gelince dik bastırırlarmış çocuğu o zaman anlaşılırmış ama erken teşhis için en iyisi usg dedi.kusmaya gelince doymuyor mama veriyoruz.bazen kusmuyo bazen foş foş çıkarıyor arka arkaya.3-4 kıyafet değişiyo tülayın dediği gibi.Canım çok geçmiş olsun. Benimde aynı şekildeydi kanamam ama doktorum bunun normal olduğunu söyledi nedense :uhm: Ama artık bitti zaten kırkımız çıktı pazartesi günü... Bu arada bebişin için üzüldüm tatlım ama olabilir tatlım daha ilk ayları ve gerçek yaşama uyum sağlamaya çalışıyorlar sen elinden geleni yapıyorsun merak etme eminim bir sonraki ay çok daha iyi olacak aslında iyi bile almış sonuçta doğumdan sonra %10 kilo kaybına uğruyorlar biz 14. günümüzde doktora gittiğimizde sadece 80gr almıştı düşün benim durumumu doktor mama takviyesine başlattı 15 gün sonra gittiğimizde ise 660 gr almış dr çok güzel dedi yani canım hiç canını sıkma bak biz sizden çok kötü durumdaydık ki benim bebeğim çok düşük ağırlıklı doğdu 2560gr ama artık yavaş yavaş kendini toplamaya başladı seninkide öyle olacak.
Bu arada kızlar bebeğimin yüzündeki isilikler nerdeyse geçti ılık su ile silmek gayet iyi geldi galiba. Kızım çok kusuyor yaa kızlar bilmiyorum onda da reflümü var yada bizmi çok yediriyoruz acaba??? Kızım biberonla süt içtiği için ne kadar içtiğini görebiliyoruz bazen 50-60ml içiyor o zaman hiç kusmuyor bazende 130-150ml filan içiyor ve mutlaka kusuyor...Bu duruma canım çok sıkılıyor.... Çocuk doktorumuz kalçalarını kontrol etti ve kalça usg'si çektirmenize gerek yok ben kontrol ettim yolunda olmayan birşey yok dedi bu dışardan kontrollede anlaşılabilen birşey mi acaba? Yoksa çektirmemiz mi lazım?
SLM KIZLAR nabersiniz ben iki gündür rezene çayıma bir çay kaşığı kimyon 4 tane kurumuş papatya kattım içtim maaşallah oğlum çok iyi dün gece ve bugün çok rahat ettim anlatamamm deneyin isterseniz... tabi arada ıkınmaları oluyor ama herzamankinden çok daha az ve sakin oluyo.... tülay canım ben artık haftada bir yıkıyorumm havalar soğudu üşütür diye korkuyorumm zaten burnumuz hep tıkalıı.. ayy yarın aşı olmaya gideceğiz... gece ateş falan yapıyormu ...
mrb kızlar şu süt sağma işine takıldım.sürekli nasıl sağabiliyorsunuz.ben günde 1-2 kez sağıyordum.sütüm az olduğu için en güçlü ayarda sağdım.(medelanın mini elektiriklisiyle)şu anda göğüs uclarım pembe pembe ve dokununca bile cok acıyor.nasıl olacakta 2 saatte bir sağabileceğim.zateen cıkan süt miktarı moralimi bozuyor.
kızlar benim kızın gözleri cok capaklanıyor.sağlık ocağında steril su pamukla sil dediler.daha drumuzada gidemedik.sizin bir çözümünüz varmı.