Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bahar emine jaska merhabaaaaaaaa,
baharcım valla prenses çok iyi maşallah ama gaz sorunumuz var biraz
kaydirigubbakcemile3 günlük 50 gr alabilirim tatlım......günde 30 grammış sanırım canım. sana kaç lazımdı :)
bizde aynı canım...bez sayısı günlük 10 tane gidiyordur..kızlar
bebegimin dili biraz beyaz oldu. sanırım bu pamukçuk denilen durum.
siz nasıl siliyorsunuz?
bir de gün de ortlama kaç bez gidiyor sizde merak ettim. bizim 8-12 arası gidiyor sanırım.
nerdeyse her bezimiz kakalı, 3-4 tanesi sadece çişli oluyor. bez dayandıramıyorum anacım :)
kaç defa da kakayı üstüme fışkırttı ( erkekden daha beter =)
ilk aylarda kilo alımı hızlı imiş ama bebeğine göre değişiyor bildiğim canım ya.
ay ağzın bal yesiiinnnn inşallah canım yaa.
oooo herkeslerde burdaymis
nabersiniz kizlar
ben oglumu yikadim emzirdim simdi de misafirlerimiz gelicek onlari bekliyorum
giyinip suslendim accik
eski kiyafetlerimin icine girebiliyorum sukur yoksa hic bisey bulamazdim giymeye]yalniz tabi karin cevresi hala genis zira kemerlerim olmuyor
sizler nasilsiniz
eminecim gunde 30 gr diyorlar ama bizimki ilk zamanlarda 60 gr aliyordu simdi nasil bilmiyorum pazartesi doktor kontrolumuzde ogrenicez
tubacim bizimde her sefer fiskirtiyor ustumuze alis
yeni bez koyuyorum kakasini yapiyor onu alip yenisini koyuyorum haydaaa yine yapiyor bole bole temiz bezleri de ziyan ediyoruz
ayfercim tulaycim mevlutleriniz haiyirli olsun allah kabul etsin bizimde haftaya carsamba allah kismet ederse
baharcim bende cok gorusmek istiyorum sizlerle
su bebisler bir duzene girsinler toplanalim bi gun yine
geçmiş olsun canım..benimde sütüm doyurmaya yetmiyor..90 cc süt +70 cc mama yada sadece 120 cc mama ile karnı anca doyuyor..ve karnı doymadan ne ağlaması duruyor nede yatıyor..kızlar slm ...bugun kontorulumuz vardı hem kızımın hem benim ...ama sonuçlar pek iç açcıcı degil..kızım 15 günde sadece 250 gram almış doktor az aldıgını söyledi demekki yeterli beslenemiyor benim kuzum oysaki hem mama hem anne sütü veriyorum mamanın miktarını artırdı bakalım kuzumu doyurabilcekmiyiz...
bana gelincede kanamamın devam ettigni söyledim doktoruma...3-4 gün duruyor sonra bi anda sıcak sıcak kanamam oluyor bayagı bi çok kahverengi akıntıyla beraber...sonra tekrar duruyor 3-4 gün hiç bişi gelmiyo gene kanamam oluyor dedim...bu ikikez oldu...ultrasonla muayenden sonra içerde kan birikmiş oldugunu söyledi antibiyotik vs bitkım ilaçlar verdi içip pazartesş kontorle gidecegim..eger o kanı atamazsam enfeksiyon olabilecegini ve daha büyük problemler yaratabilecegini söyledi çok moralim bozuldu...
canım kendini üzme 1 damla bile olsa mamanın yanında sütünden vermeye bak..ben hiç sütü olmayan anneleri duydukça halime şükrediyorum..mrb kızlar nasılsınız .
kızlar dün mevlüdümüzü yaptık hersey cok iyi gecti.baya kalabaLIktık annem sağolsun canım cok yoruldu.dün ayrıca hepatit asımızı olduk.ası cok etkilemedi kızımı.ayrıca kilo kontrolu yapıldı.bir haftada 500gr almış.tabi mama sayesinde.ama dogum sonrası toplam 1 ayda 600 gr almış yani cok az benim süt neyazıkki yok denecek kadar az.artık kabullenmeye calışıyorum mamayla büyütmeyi ama bu beni cok üzüyor.ama elden birdsey gelmiyor
merhaba betülcüm nasılsın nasıl gidiyor ?bahar emine jaska merhabaaaaaaaa,
selam kızlar. dün gece 4 saat aralıksız uyuduk oğlumla. alarmı kurmuştum 2 saat sonra kalkıp emzireyim diye ama duymamışım bilem oğlum 4 saat sonra uyandırdı beni :) gece gaz sancımız pek olmuyor şükür. gündüz ıkınmalar cıyaklamalar devam ama...
ayşecim ben de dün akşam rezene ile kimyonu karıştırdım içtim canım. herşeyi deniyoruz artık napalım :)
ben de sütümü hiç sağmadım ama ali efe bazen sömürüyor ve artık sütüm gelmiyorsa o anda 30 ml falan aptamilin sütünden hazırlıyorum 10 ml bile içmeden uyuyor :) yetiyordur herhalde sütüm. bir de oğlum bana fena alıştı ne babası ne babanesi kolay kolay susturamıyor benim kucağıma gelince susuyor. eh işe başlayınca ne yapcaz bakalım şimdiden kara kara düşünüyorum
zor olacak senin için o zaman hayatım. ali efe başka kimsede sakinlemiyor illa emmek istiyor öyle durayım bakınayım falan yok yani sıpada. ondan sürekli benle kimseye veremiyorum ben. gece uykumuz şimdilik iyi ama sabah oldu mu ıkınmalar bir artıyor ki sorma...aynen canım yaa kıpkırmızı oluyor ıkınmaktan ama neyseki çok fazla aglamıyor.İşin kotu tarafı annem bendeydi ama salı gunu gidiyor, ne güzel sabaha karsı ben uyuyayım diye yanına alıyordu bende 1-2 saat mışıl mışıl uyuyordum şimdi o sefam da bitti
mrb kızlar şu süt sağma işine takıldım.sürekli nasıl sağabiliyorsunuz.ben günde 1-2 kez sağıyordum.sütüm az olduğu için en güçlü ayarda sağdım.(medelanın mini elektiriklisiyle)şu anda göğüs uclarım pembe pembe ve dokununca bile cok acıyor.nasıl olacakta 2 saatte bir sağabileceğim.zateen cıkan süt miktarı moralimi bozuyor.
kızlar benim kızın gözleri cok capaklanıyor.sağlık ocağında steril su pamukla sil dediler.daha drumuzada gidemedik.sizin bir çözümünüz varmı.
merhaba kızlar
benim bebişde de galiba gaz sorunu var ıkınmadan bir hal oluyor ve kıpkırmızı ve çoook sesli bir şekilde gaz çıkarıyor...Doktora sormadan zinco damla aldım ama bebeğim küçük sizce günde kaç damla vermem lazım içinde detay da yazmıyor...Fazla veririm diye korkuyorum...
Birde korse giymediğim için göbeğim basenim maşallah 7 aylık gibi duruyor bunlar nasıl gidicek bilmiyorum hala hiç bir kıyafetim olmuyor hamile pantolonumu giyiyorum...
kızlar slm ...bugun kontorulumuz vardı hem kızımın hem benim ...ama sonuçlar pek iç açcıcı degil..kızım 15 günde sadece 250 gram almış doktor az aldıgını söyledi demekki yeterli beslenemiyor benim kuzum oysaki hem mama hem anne sütü veriyorum mamanın miktarını artırdı bakalım kuzumu doyurabilcekmiyiz...
bana gelincede kanamamın devam ettigni söyledim doktoruma...3-4 gün duruyor sonra bi anda sıcak sıcak kanamam oluyor bayagı bi çok kahverengi akıntıyla beraber...sonra tekrar duruyor 3-4 gün hiç bişi gelmiyo gene kanamam oluyor dedim...bu ikikez oldu...ultrasonla muayenden sonra içerde kan birikmiş oldugunu söyledi antibiyotik vs bitkım ilaçlar verdi içip pazartesş kontorle gidecegim..eger o kanı atamazsam enfeksiyon olabilecegini ve daha büyük problemler yaratabilecegini söyledi çok moralim bozuldu...
bu arada kızlar özel sigortası olanlar aşıları sigorta karşılıyor haberiniz olsun
ben kızımın aşılarını özelde yaptırıyorum 20 tl
sadece verem aşısını sağlık ocakları vuruyormuş özellerde yapılmıyormuş haberiniz olsun
boşu boşuna sağlık ocagına gitmeyin dr. kontrolleri sonrasından aşılarınızda yapılabilir
mrb kızlar nasılsınız .
kızlar dün mevlüdümüzü yaptık hersey cok iyi gecti.baya kalabaLIktık annem sağolsun canım cok yoruldu.dün ayrıca hepatit asımızı olduk.ası cok etkilemedi kızımı.ayrıca kilo kontrolu yapıldı.bir haftada 500gr almış.tabi mama sayesinde.ama dogum sonrası toplam 1 ayda 600 gr almış yani cok az benim süt neyazıkki yok denecek kadar az.artık kabullenmeye calışıyorum mamayla büyütmeyi ama bu beni cok üzüyor.ama elden birdsey gelmiyor
Canım zaten çorap ve terliksiz gezmemeye çok özen gösteriyorum.. Limıb ve mandalin suyu içmeye korkarım çünkü sütü azaltıyor bunlar bildiğim kadarıyla.
bende tirnaklarini kesmek istiyorum artik eldiven takmamak icin ama cesaret edemedim etini de keserim diye
cok hareket ediyor zaptedemiyorum cunku
mrb kızlar şu süt sağma işine takıldım.sürekli nasıl sağabiliyorsunuz.ben günde 1-2 kez sağıyordum.sütüm az olduğu için en güçlü ayarda sağdım.(medelanın mini elektiriklisiyle)şu anda göğüs uclarım pembe pembe ve dokununca bile cok acıyor.nasıl olacakta 2 saatte bir sağabileceğim.zateen cıkan süt miktarı moralimi bozuyor.
kızlar benim kızın gözleri cok capaklanıyor.sağlık ocağında steril su pamukla sil dediler.daha drumuzada gidemedik.sizin bir çözümünüz varmı.
zinco damla günde üç kez 4 damla veriliyo.. ama sen bebeğin durumuna göre verirsin ben hiç günde üç kere verdiğim olmadı.. benimde hiç bir kıyafetim olmuyo basenlerim acayip şişmiş hamileyken hiç farketmemiştim.. nasıl verecem bakalım
aynen canım yaa kıpkırmızı oluyor ıkınmaktan ama neyseki çok fazla aglamıyor.İşin kotu tarafı annem bendeydi ama salı gunu gidiyor, ne güzel sabaha karsı ben uyuyayım diye yanına alıyordu bende 1-2 saat mışıl mışıl uyuyordum şimdi o sefam da bitti
zinco damla günde üç kez 4 damla veriliyo.. ama sen bebeğin durumuna göre verirsin ben hiç günde üç kere verdiğim olmadı.. benimde hiç bir kıyafetim olmuyo basenlerim acayip şişmiş hamileyken hiç farketmemiştim.. nasıl verecem bakalım
alın benden de o kadar
basen degil bidon mubarek tobe tobee
umarım cabucak veririzz şu kiloları
emsal dilek sagma konusunda çok haklı. süt olayını arz talep meslesı olarak degerlendırıyor uzmanlar. yanı ne kadar çok memeyı boşaltırsan okadar çok doluyor. bende kendımden ornek vereyım. çocuk 1 saatte meme emmek ısteyence vermeye korkuyordum. mecbur kalmadıkca oyalamaya calısıyordum. hanı gögüsler dolsun dıye. bır meme ıle çocuk doyuyordu ıkıncıyı ısteyınce panık oluyordum. takı o adamın arz talep olayını duyana kadar. şimdi istedıkce verıyorum. ıkıncıyı de emse daha sonraya yıne süt oluyor. olay sanırım kafada bıtıyor. bırde ben mama verecegım zaman çok kasıyordum. şimdi buzlukta ıkı öğünlük sütü var daha rahatım. onunda etkısı vardır
selam kızlar.. biz bugün kızımla kırk gezmesine gidiyoz hemde şehirlerarası.. benimki çok gezenti kız olacak bu gidişle.. sağ salim gider geliriz inşallah..
gamze takma kafana ne anneni ne kayınpederini salla gitsin biz yavrularımızı kucağımıza aldık ya gerisini boşver kim ne söyelerse ne yaparsa yapsın ..sana yakışmıyo böyle üzülmek..
benimde sütüm çok azdı hepiniz biliyosunuz günde 150ml ancak çıkıyodu.. ama dedikleri doğru ne kadar çok sağarsan o kadar artıyo..üç dört gün saat başı sağdım şimdi de iki saatte bir sağıyorum günde350-400 ml çıkmaya başladı.. gece bile iki kere sağmaya çalışıyorum çok yorgun olmazsam .. o yüzden vazgeçmeyin kızlar..
bu arada dün tırnak kesme işini konuşmuşmuşsunuz. benim 3.kesişim arkadaşlar. oğlum babasına çekmiş tırnaklar uzuyor hemen :) ben eldivenini pek çıkartmıyorum hatta çıkarttığımda mümkün olduğunca ellerini tutmaya çalışıyorum ki yüzüne götürüyor hemen. sadece yüzünü çizmesi sorun değil allah korusun gözlerine zarar verebiliyormuş bebekler. ben de bıraktım ali efe biraz daha geç dokunmayı öğrensin napam :)