2009 Eylül Anneleri

kızlar
bebegimin dili biraz beyaz oldu. sanırım bu pamukçuk denilen durum.
siz nasıl siliyorsunuz?

bir de gün de ortlama kaç bez gidiyor sizde merak ettim. bizim 8-12 arası gidiyor sanırım.
nerdeyse her bezimiz kakalı, 3-4 tanesi sadece çişli oluyor. bez dayandıramıyorum anacım :)
kaç defa da kakayı üstüme fışkırttı ( erkekden daha beter =)

tubacım biz eşimle karar verdik o geceleri taksiye çıkacak ben de haftasonları evlere temizliğe gidecem. anca para yetişcek bizim beyfendinin dötüne, bezine... :))

1 ayda en fazla bebeğin ne kadar kilo alması gerekir kızlar bileniniz var mı?
ilk aylarda kilo alımı hızlı imiş ama bebeğine göre değişiyor bildiğim canım ya.
hım iyi peki küsmedim o zaman :))) nasıl olsa eşin temelli dönünce bize yakın ev tutcanız o zaman bolll bol gelir gideris :)))

ay ağzın bal yesiiinnnn inşallah canım yaa.

slm kıslar
saol ayfercim ama ben çok kilolu geldim kendime gerçi daha 24 günlüküz ama :S
cnm emzik nuk un valla 2 tane almışım birisi minik onu pek alamıyo ağzına da bu biras daha iri şak şak emiyo ii oluyo valla...sende 1 damla pekmez sür öle ver bakam alır belkii

önceden giydiğim ve bol gelen pantalonlarıma bile giremiyorum ben. şu emzirme düzenimiz otursungerekli diyet ve spora başlıcam. şimdi korkuyom sütüm falan kesilir diye. bizimki de emziği pek sevemedi. bazen hiç tutmuyor öğürüyor falan tutarsa da illa elimizle desteklicez cork cork yapıyo pıt diye diliyle atıyo yoksa :)

oooo herkeslerde burdaymis
nabersiniz kizlar
ben oglumu yikadim emzirdim simdi de misafirlerimiz gelicek onlari bekliyorum

giyinip suslendim accik
eski kiyafetlerimin icine girebiliyorum sukur yoksa hic bisey bulamazdim giymeye]yalniz tabi karin cevresi hala genis zira kemerlerim olmuyor

sizler nasilsiniz
eminecim gunde 30 gr diyorlar ama bizimki ilk zamanlarda 60 gr aliyordu simdi nasil bilmiyorum pazartesi doktor kontrolumuzde ogrenicez
tubacim bizimde her sefer fiskirtiyor ustumuze alis
yeni bez koyuyorum kakasini yapiyor onu alip yenisini koyuyorum haydaaa yine yapiyor bole bole temiz bezleri de ziyan ediyoruz
ayfercim tulaycim mevlutleriniz haiyirli olsun allah kabul etsin bizimde haftaya carsamba allah kismet ederse
baharcim bende cok gorusmek istiyorum sizlerle
su bebisler bir duzene girsinler toplanalim bi gun yine

aman iyi maşallah anacım emsin emsin.nukuda denicem artık napiyim.

ayyynen anlattığın gibi öğürme,zorla elinle destek iki dakika emip pat attırıyo emziği:)bal sürdü annem kar etmedi.bal bitince attı kerata:)

ayy maşallah giyinince insan iş hayatına döndüğünü sanıyor dimi:)ev hali gidiyor.sağolasın Allah hepimizin mevlütünü duasını kabul etsin canım.inşallah bebişler büyüsün biraz daha ondan sonra inşallah buluşurusss.

merhaba kızlar beni hatırladınızmı uzun süredir giremiyorum ara raa yazılanları okuyorym ama birşey yazmadan çıkıyordum benim paşamda bugün tam bir aylık oldu bende bundan sonra ara ra yazmaya çalışacağım umarım beni unutmamışsınızdır ayrıca alalh hepinizin bebişlerini sizlere bağışlasın hepsi çok tatlı maşallah

kızlar nabersiniz...benim biraz canım sıkkın....
biz anneyle papazız bu sabahta... hala bişiy yemedim bütün iştahım kaçtı sinirlerim altüst...
annem benle hem kavga ediyo rahat değilim burda diyo hemde gitmiyo hergün aynı sorun dır dır vır vır yedi bitirdi beni.....
eşimle aram herzamanki gibi babası yüzünden açık.. ve bana inat babasını gel kal bizde diye davet etmiş o yüzsüzde geliyo yarın....
sorunlu olduğumuzu bildiği hatta bu yüzden kendiyle bile gerekmedikçe konuşmadığımı gördüğü ve bildiği halde çağırmış...artık kovayımmı kavgamı edeyim susayımmı napayım bilmiyorum sütüm kesilcek bunların yüzünden ölüyorum kahrımdan..... hepsi bi yandan dırdırlanınca hırçınlaşıyorum bebeğimle istediğim gibi ilgilenemiyorum... sinirden emzirirken gergin oluyorum haliyle oda bebeğe yansıyo... napıcam bilmiyorum şu nalet 40 bi çıksada gitse herkes evine ya.... çok yoruldum her sabah mutsuz ve ağlayarak uyanıyorum bunların yüzünden... mafoldumbensenağlama

canım Allah dualarınızı mevlütleriniz kabul etsin işallah ayfercim seninde aynen :)
şekerim pekmeze fazla güvenme derim çünkü burda 3 arkadaşım bişi olmaz sadece değdiriyoruz dediler dediler daha 40 ı yeni çıkmış bebecikler kabız oldu aman dikkat...... söliyim dedim sonra vayy neden sölemedin Allah senin taaaaaaaaaaa....... deme diyee :))))))))))

ebrucum ne mutlu sana walla ben hiçbir şeyin içine giremez oldum.ama kararlıyım vercem hepiciğini kiloların. tabi ki görüşcez tatlım ben sizin gibi tatlı dostlar bulmuşum hayatta bırakmam. hem oğlumun arkadaşları da olcak ne güzel :)

ay gamzem yaaaa yemin ederim hissettim. sen msn açınca az önce kendi kendime dedim selam vereyim bu kıza keyfi yok gibi diye. kıyamam sana ben yaaa. annene de kocana da höh diyorum yani. ama gülüm hep aynı ya. bizi de kimse lahusa diye el üstünde tutmuyor canım ya. öyle anlayışlı akrabalar eşler dizilerde var canım malesef.

selamlar herkesin ortak sorunları gaz uyku emme bizde aynı şeyleri yaşıyoruz ama o kadar tatlılar ve o kadar güzel bir duygu ki herşeye değer

aynen canım keyfim kaçık.. ve aynennnn loğusalık felan yalan herkes kendi havasında o sıkıldım der bu bilmemne der sanki ben onları mutlu etmek zorundaymışım gibi.. valla çıldırıcam kaçıcam gidicem evden hepsi ayrı alem.. hamileyken aynı sorun doğurdum aynı sorun çok yoruldum.. dediğin gibi dizilerde o prensesler gibi mutlu edilen tipler... korkuyorum ilerde bende çocuğuma bunları yapcakmıyım diye... çok can sıkıcı Allahım böyle bencillikler yapmaktan korusun hepimizi başka ne diyimki..... benneyaptımki

gamzecim sıkma canını hiç boşyere baksana onların değişeceği yok.. boşuboşuna bebeğine yansıycak Allah korusun sütün kesilir falan.. canım herkes gidecek elleri mahkumm zaten bi söz vardır bazen sert bir rüzgar esebilir ozaman başını eğ ve rüzgarın geçmesini bekle diye ...sende şuan aynen öyle canım bekle herşey geçicekk.. geçenlerde hatıra defterimi buldum bu sözü bi arkadaşım yazmışş ayy ne güldümm yaa sınıfta herkes birbirine hatıra yazdırırdı.. ve hep şöyle başlardıı... sevgili arkadaşım bana bu güzel defterinden bir sayfa ayırdığın için teşekkür ederim...ve sonunda mutlaka bir mani olurdu... hey gidi günler....gamzecimm ne olur üzme kendini ....
kızlar bizim ev havada uçuyor ve kendimi yorgun hissediyorumm yaa ne olucak benim halimm....

evet canım 14 gün kaldı şu salak kırkın bitmesine... bitsede kurtulsam herkes yoluna gitse baksa keyfine rahat olduğu yere ulaşsa...
insan o anda çok önemli ve normal gördüğü birşeye yıllar sonra nasılda gülüyo demi :))
bende geçen gün lisede mezuniyette verilen andaçı buldum öldüm gülmekten fotoğrafçılarda en embesil hallerimizin resmini çekmişler kocam andaçta beni resmen tanıyamadı öldük gülmekten :))

Bebekler Uyurken Bilgi Depoluyor
Uzmanlar, iyi bir uykunun bebeğin fiziksel gelişimi kadar zeka gelişimi için de önemli olduğunu belirterek, "Bebeğiniz uykuda; uyanıkken gördüğü, duyduğu, yaptığı ve hissettiği her şeyi bilgi sistemine depoluyor" dedi.

Uzmanlar, iyi bir uykunun bebeğin fiziksel gelişimi kadar zeka gelişimi için de önemli olduğunu belirterek, "Bebeğiniz uykuda; uyanıkken gördüğü, duyduğu, yaptığı ve hissettiği her şeyi bilgi sistemine depoluyor" dedi.
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Zafer Çapar, uykunun yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de vücudu ve aklı rahatlatıp dinlendirdiğini belirterek, "Uykudayken bebeklerin büyüme hormonu düzeyi artıyor. Uyku esnasında, protein sentezinin hızlandığı ve sinir sisteminde yeni yolların oluştuğu kanıtlanmıştır. Dolayısıyla bebeklere "Uyusun da büyüsün" demek oldukça doğrudur. ıyi bir uyku, bebeğin fiziksel gelişimine olduğu kadar zeka gelişimine de büyük katkı sağlıyor. Yeni doğan bebekler günün yüzde 70'ini
uyuyarak geçirir. Bu yüksek oran, uykunun bebeğin sağlıklı gelişimindeki önemini açığa çıkarmaktadır. Düzenli ve iyi uyku, bebeğin sağlıklı gelişiminde beslenme kadar önemlidir" dedi.
Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'deki annelerin yüzde 83'ü uykunun bebeğin zihinsel gelişimine etkisi konusunda bilgi sahibi değil. Uzmanlar, bebeklerin zihinlerinin uyurken de sürekli çalıştığını kaydederek, "Uyurken de bebeklerin öğrenme süreçleri devam etmektedir. Bebeğin beyni, onun uyanıkken gördüğü, duyduğu, yaptığı ve hissettiği her şeyi bilgi sistemine depolar. Uyku süresi ve kalitesi işte bu depolama aşamasında önem kazanır. ıyi uyumuş ve dinlenmiş bir bebek, uyku öncesi depoladığı
bilgileri hafızasına düzenli bir şekilde kaydetmiş olarak güne daha zinde başlar. Böylece gün boyu yeni şeyler öğrenmeye daha istekli olur. ışte bu nedenle bebeklerin kesintisiz ve iyi uyumalarını sağlamak çok önemlidir" diye konuştu.
Yurt dışında yapılan çalışmalar da uykunun bebeğin zihinsel gelişimindeki önemini gösteriyor. Londra Çocuk Sağlığı Enstitüsü Nöroloji Departmanı Başkanı Annette Karmiloff, bilincin kapalı olması ve fiziksel etkinliğe son verilmesi sebebiyle beynin uyanıkken kolay yapamadığı bazı zihinsel işlevleri uyku sırasında gerçekleştirdiğini dile getiriyor. Amerika'daki "Baby Center" (Bebek Merkezi) Danışma Kurulu da bebeklerin acıkmaları sonucu uyanmalarının normal olduğuna ancak dış etkenlerden dolayı uykularının
bölünmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Netten alıntıdır.

arkadaşlar merhaba
15.09.2009 da benim de kızım dünyaya geldi
bi uykusuz bi uykulu idare ediyoruz
şimdilik canımızı en çok sıkan şey yüzündeki sivilceler
azalmadığı gibi sürekli artış halinde
burdan birkaç arkadaş sebamed şampuanı değiştirdiğinde düzelme olduğunu yazmış
meryem de mustela isimlibir şampuanı doktorunun önerdiğini yazmıştı
sanırım mustela kullanan kişiler memnunlar
ben birçok eczaneye sordum ama hiçbirinde yok
nereden ve nasıl temin edebileceğim konusunda bir fikri olan var mı

gamzecim biz yapmıcaz evlatlarımıza canım inşallah. biz anlayışlı insanlarız ne gelirse başımıza bundan gelmiyor mu zaten. aman o üzülmesin aman bu kırılmasın kimse halin nedir sormuyor bazen en yakınından bile gördüklerine şaşıyorsun. oof efkarlandım çatal karam çingenem be yaw :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…