2009 Eylül Anneleri

kızlar ya aşıyla ilgili bişi sorcam biz sağlık ocağına aşı için götürcez kızımı ama bugun bi yakınım özel hastanede de aşıların ücretsiz olduğunu söyledi kendi oğluna aynı sağık ocağındaki gibi ücretsiz vurduruyormuş yeni kanunla karar verilmiş detay alamadım kızım ağladı kapadım telefonu bilgisi olan var mı böle bişiden ben mi yanlış anladım

canım benim her bebeğin karakteri farklı illa dakka başı kaka yapacak diye bişiy yok.. gün aşırıda olabilirmiş endişe etme lütfen her doktorun görüşü farklı ozaman biz iyice paranoyak olucaz eğer sen emzirip elinden geleni yapıyosan endişe etme herşey yoluna girer bebekler ama güçlüler ve bi şekilde büyücekler.. nekadar pimpirik okadar problem demek canım rahat ol biraz lütfenn meleklerimizin hepsi Allaha emanet... :)

Kızlar ben mekiğe başladım bu gece , 10 kez çektim hergece 1 tane arttırıp göbeği eriteceğim inşallah:)))

sen 6 haftayı doldurdun tabi şekerim demi yaparsın mekikleri sporları daha ben anca yarıladım gerçi göbeğim hamile kalmadan önceki halinden az çok şükür ama yinede dahada azalsa fena olmazz :))

eğer öyle bişiy varsa varyaaaaaaaaaaaaaaaaaa Allaaahh derim bodrum aşırı pis ve iğrenççç bizim bağlı olduğumuz sağlık ocağı berbat fareler filan var... biz mecburen özele gidicektik ama eğer böylede bişiy varsa süper olur valla.. gerçi burda vurduran arkadaşlarım sanki paralı vurdurdular gibi kalmış aklımda yarın bi araştırıcam bu koonuyu.....

gunaydin kizlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrkaydirigubbakcemile3opuyorumnanaktan nasilsiniz
artik gecem gunduze karisdi oglusumu emzirdim birazcikda sut sagdim aklima siz geldiniz giriyim dedim.kilo verilmeye baslanmis.kizlar ben 67kiloyla hamile kaldim(diet yapdim 67 oldum 48den bana diet ters tepti:roflol:)96kg dogum yaptim.suan 80.4kg oldum.

nasil mi---------------.

1. herseyden once zayiflayacaginiza inanin
    vajina ve rahim icin:urininizi yaparken hep sikin birakin vae temizlendikden sonra mutlaka kiiurulanin
    popo ve gobek icin:icine cekip birak derin nefes aldiginda cek birakacaginda yavasdan nefes ver
    gobeginizi sicak tutun bir carsafla sikica sarin icinizdeki pislikler dussun
    merdiven inin cikin,yuruyus yapin
    2ltre en az su icin
    ve altinnnnnnnnn kelime geliyorrrrrrrrrrrrrrrrrrSüT icin ise
    bir bardak sicak sutte 2 tane kuru incir attin biraz iliyinca once incirleri sonrada suttu icin.
    emzirirkende nmutlaaka su icin cok iyi oluyor
    sinirlendiginizdede bebeginizin ellinin icini opun ama once siz sakin olun derin nefey alin verin.
    gogusleriniz sisdigi zaman sicak sumasaji yapip biraz bosaltin
    eger yanma hissediyorsaniz soguk yogurt masaji yapinnnnnn

hadi kolay gelsin size bunlar doktor tavsiyeleridir.bebiklere iyi bakinnnnnnnnnn zemuszemuszemuszemuszemuszemus

selam kızlar. biz uyku düzenimizi oturttuk sanırım. bu gece de 2 defa kalktı oğluşum azar azar emdi ve uyudu. şükür ben de uyuyorum 2 gecedir. gazımız hala var ama eskisi gibi zorlamıyor.
aşıyı biz de özelde yaptırdık. ben de ücretsiz sanıyordum ama 20 küsür ödedik sağlık ocağımız gayet temiz ve ilgili keşke orda yaptırsaydım. zaten özellere artık güvenim kalmadı gibi. doktor bilgisayardan bakıyor hangi tahlili yaptırmamışız diye 15 gün sonra gelin yaptıralım diyo. neden 15 gün tekrar muayene ücreti alınsın diye neden tahlil kim bilir? oğlumun şükür sarılık haricinde şikayeti olmadı o da 11 e kadar düştü artık yükselmez yok idrar tahlili yok yine sarılık tahlili falan istiyor doktor. dünden beri oğlumun çorabını çıkartıyorum feryat figan ağlıyor kıyamam topuğundan kan alıncak sanıyor korkuyor. delik deşik ettiler zaten...

canım oturcak allahın izniyle. sen beni dinle aktardan rezene al bak çok iyi geldi. iki kaşık veriyorum sabah öğlen akşam. hem uyutuyo hem de karnını rahatlatıyor.

Canım ben de rezene veriyorum ama işe yaramıyor.Poşet çay şeklinde benimki acaba ondan mı ?

Canım ben de rezene veriyorum ama işe yaramıyor.Poşet çay şeklinde benimki acaba ondan mı ?

olabilir canım ben aktardan açık olarak aldım kaynamış suya 1 çay kaşığı atıyorum bir fincan için. demlenmesini bekliyorum süzüp içiyorum. sen kendin de iç ama ihmal etme

olabilir canım ben aktardan açık olarak aldım kaynamış suya 1 çay kaşığı atıyorum bir fincan için. demlenmesini bekliyorum süzüp içiyorum. sen kendin de iç ama ihmal etme

Her sabah yapıyorum birzını oğlana ayırıp kalanını içiyorum ama bi faydasını görmedim bi de açık olanını deneyelim bakalım

ebru ınsallah şifa olur kuzuna. bizde eczanede bulamadık aktardan aldık elma yagını.

demet canım gözün aydın.

ayşecim kıyamam yaa kuzuya, bir sıkıntısı vardı demek ki..
bir daha olmasın inş.

gelipde saatlerce oturmuyorlarmı ben deli oluyorum.
misafir oncesi hazırlık, sonrası iş.. hizmet mi edeceksin? sohbet mi edeceksin?
en onemlisi bebeginle mi ilgileneceksin?
daha bize gelen sadece bir çift "bebek ziyareti kısa olur, siz de dinlenin dedi" ve 1 saat oturup kalktılar..
hiç kimse düşünmüyor. allah eksik etmesin geleni gideni ama biraz düşünceeeeklava:

kızlar dun dr a gıttıgımızde oğlumun o sıvılce gıbı seylerı çok fazlaydı.özellıkle vucudunda. cıldı çok kuruydu. dr sampuan ne kullanıyorsun dedi sebamed dedım. oncedensadece dalın kullanan bebeklerde olurdu artık sebamed de bozdu dedı. bıze nemlendırıcı ve sampuan verdı dun aldık yıkadık. bugun cıldı baya duzeldı

ben geldim kızlar.. iki gündür pek giremedim.. özledim sizleri yaa..
demet gözün aydın canım çok sevindim oğluşun kavuşmuş evine..
dilek biraz erken değil mi mekik için ben iki gün 45 dak tempolu yürüyuüş yapayım dedim karnım davul gibi şişti ağrıdı dikkat kendine..

iki gün önce kızımın aşısı için sağlık ocağına gittik. ilk aşıyı atlattık çok şükür biraz ağrısı oldu ama çok huysuzluk yapamdı şükür..4500 gr 53 cm olmuş miniğim.. bana yetişecek az kaldı valla

slm kızlarrr bide bugun elma yagını aldık ve sürdük bakalım işe yarıyacakmı? off cok halsizimm.. yarında misafirim var napcam ben yaaaaa

slm kızlarrr bide bugun elma yagını aldık ve sürdük bakalım işe yarıyacakmı? off cok halsizimm.. yarında misafirim var napcam ben yaaaaa

canım gecen tv de ızledım bıze gaz cıkarttırdı. bebegın karnına yag sür. iki elini bırbırıne hızlıca sürt ısıt ve yanyana bebegın karnına koy bırraz beklet. daha sonra bır sag bır sol elını peşpeşe serce parmagıonın oldugu taraftan elını dık koy karnına bastırarark her bır elı 3 kez kasıklarına kadar ındır. daha sonra ayaklarını yukarıya kaldır ve 10 a kadar say. bu arada gaz cıkarıyor.

baharcim bana doktor emzirdigin surece sacini boyatma dedi ama dinleyebilecegimi sanmiyorum
sonucta ne kadar emzircegimiz belli deil ben yapabilirsem 1.5 -2 yasina kadar emzirmek isterim
simdi organik boyalar var ben hamileyken bile boyatmistim yine onlardan boyatirim ama tabi kuafore gitmeye firsat olursa

meryemcim sanirim bizimde sebamed sampuan tetikledi yuzundekileri
onu da soyle farkettik biz cocugu her gun yikiyoduk 1 gun ara verdik yuzu duzeldi baya
dun yikarken sebamed deilde nivea sampuan kullandim yine sivilcelenmedi
yani bize sebamed yaramadi

canım valla gıttık en ıyısı dıye aldık. bırde benımkının yuzu flan kupkuruydu. dun dr un verdıgı sampuanla yıkayınca sunu farkettık. benım oğlum saçlı bır bebek. oldukca fazla sacı var. sebamed sımdıye kadar boyle guzel yapmamıstı saclarını. bıraz yaglı gıbı kalıyordu. sımdı tel tel ayrıldı sacları resmen. dr un verdıgı sampuan mustela stelaorotect köpük ve sac sampuanı. tum vucutta kullanılıyor

arkadaşlar tek tek alıntı yapasım var ama sayfa dolacak yaa.
-kaş üzerinde sarı kabuklanma oldu bizimkide.süt sürdüm anne stü bakalım geçicek mi,
-sağlık ocağına,hastaneye gden tartılan aşı olan bebişlere maşallah,Allah sağlık versin.
-pişik olmuştu bizimkide ilk zamanlar.hametan sürdüm hemen geçirdi.ki her alt açışta krem sürüyorum,prima kullanıyorum ama anüsün çevresi olmuştu.
-mamayı 90 cc yapıyorum ama az açsa 60 cc.sütüm ne kadar bilmiyorum pompa almadım ama bitince çekiştiriyor.ben uyursam süt birikiyo ama uyku olmayınca mecbur mama ki uykusuzuz.
-ebrucum aynen sabah 4-5 gibi başlıyo gaz ve akşam 6-7 ye kadar uyumuyor.memede uyuyoryada kucakta ama yerine yatır kalkıyor.akşama kadar bi iş yapamıyorum beraber yapışığız.pc ye kucağımda yada annemdeyken giriyorum.o uyuyunca direkt uyuyorum .bugün emsal pc den uzak tut dedi bebişi iyi değilmiş
-aşıyı ben medipolde yaptırdım doktorumuza 32,00 tl ödedim.sağlık ocağında bedava ve taze imiş sirkülasyon çok diye.
-Allah kabul etsin mevlütlerimizi,dualarımızı,kesilen kurbanlarımızı.bu arada eşim kurban kesicem demiş sağlıkla doğumdan çıkarsak diye kestirdi,muhtarla beraber dağıttı ihtiyacı olanlara çok şükür Rabbime bu imkanı verdi,sağlıkla çıktık.bu akika mı oluyor kızlar?
-demetcim maşallah yavruna.daha da iyi olur inşallah.tavsiyeler içinde çok çok sağol canım.
birde kabızlık yaşıyoruz bir haftadır 3 gün kakaya çıkmayınca fitil verdik iki sefer.niye böyle oldu?mamadan dicem ama herkes veriyor.umarım sorun olmaz

yukarıdakileride sabahtan beri yazmaya çalışıyom anca gönderdim:)hamişken böyle miydi hey gidi günler hey:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…