2009 Eylül Anneleri

bu arada gittigimiz baska bir doktordu bu oncekinden memnun kalmamıstık . . . bana iki saatte bir emzirmem gerektigini ve 15 dk yetecegini soyledi...ilk 5 dk da alması gereken sutun buyuk bir bolumunu alıyor dedi o yuzden 10 yada 15 dk emisenler uzulmeyin lutfen

tatlım şu yumurta şeklinde burun pompaları varya onunla dışarda sıkıp içine sokup bi çekiyoruz foşuuuurttt diye doluyo içi ama çocuk nasıl rahatlıyo anlatamam

kizlar bizim oglan hep yuz ustu yatiyor
valla dogum kursunda da kitaplarda da sirt ustu yatirin diyorlar ama bizim oglan sirt ustu ytinca yarim saate kalmaz cigligi basiyor
yuzustu yatinc en azindan arada 1 3 saatlik uyku yapiyor
doktora sordum yatir dedi endise etmeyin bence
zaten kendileri saga sola oynatiyorlar kafalarini artik

ємєℓ;9459975 .!.:
bizde mi alsak ne . . .zararı yoktur bu uygulamanın degil mi canım

Valla emelcim değişik doktorların değişik görüşleri var ama çocuğu o kadar çok rahatlattı ki odönemde kullandım ben.

maşallah gaz probleminiz yoksa canım yaaa.demek prasada gaz yapıyooo.iyiki söyledin bugün annem prasa yaptıı:)

canımmm çok geçmiş olsunnn.inşallah işe yarar iyileşir kuzuun.

maşallah gaz probleminiz yoksa canım yaaa.demek prasada gaz yapıyooo.iyiki söyledin bugün annem prasa yaptıı:)

canımmm çok geçmiş olsunnn.inşallah işe yarar iyileşir kuzuun.

valla bana çok yaptı ayfercim inanılmaz yani ben kızımı ilk defa öyle gördüm kıpkırmızı olup bacaklarını çekiyodu falan nasıl kötüydü anlatamam.. Şimdi burada anlatıyosunuz ya inanın hepsine dua ediyorum bebişlerin her gün olduğunu düşününce çok üzülüyorum.. Ama en fazla üç ayda düzelir çoğu inşallah.

vallahi öyle canım Allah yardım etsin bebişlerimizeee. bu arada bizimk, hep memede yatırıyom uyanıyor üstüm kusmuk içinde ama duşa bile giremiyom aneeeyyy.

ayfercim allah kolaylik versin
bizimkinin memeye duskunlugu gecti biraz
ilk gunler neydi yaaa hic ayrilmiyordu yapiik dolasiyorduk yemegimi felan o meme emerken yiyebiliyordum anca
simdi 15 ila 25 dk arasi emiyor sonra birakiyor cogunlukla 2 saat sonra felan istiyor tekrar

gulay fatos nabersiniz kizlar
alise fisher pricedan sallanan titresimli ana kucagi aldik onun icinde yatiyor simdi
resmen rahat etti kuzucuk aglamadan duruyor
anladim ben yatmaktan hoslanmiyor bu cocuk

emzirirken çok susuyorum içiyorum.geçen komşu dedi ki bebeğe gaz yapar içme emzirirken dedi.mantıklı gelmedi bana ama duyan var mı önceden böyle bişi?

yok canım özellikle içmek gerekiyor okuduğum kitapta emzirmeden 5 dakika önce veya emzirirken için diyo, ben hep içiyorum sütün fazlalaşıyormuş o zaman. bizim bebekte de çok gaz yok....

canımm geçmiş olsun. gifferi bizim doktor da önerdi, burun tıkanıklığı için. birisi bebeği hafif dik tutarken başkası iki damla bir deliğe sıkacak, sonra beklicek akmasını sonra diğer deliğe tekrar sıkacak iki damla...

doktorumuz burun tıkanıklığı için nukun burun pompasını alın dedi. aldık burnu sürekli mukuslu bizimkinin, yani akan bi sümük yokama maşallah sümüğü bol içerde. aldık nukun ama tavsiye etmem, yani ben beceremedim, çünkü pompanın ucu burun deliğine girmeyecek şekilde tasarlanmış, dışardan içe çekmeye çalışıyosun, kaç kez denedim gelen giden yok... doktor diğerleriyle burnun içine giren pompalarla yani burun mukozasına zarar verir demişti ama napıyım diğer türlü de bebek nefes alamıyo resmen, ben de gittim bebedor marka aldım tavsiye ederim. yumurta biçimini dışta sıkıp içe sokup bırakıyosun foş diye çekiyo sümüğü. tabi sokarken dikkat ediyorum, çok derine sokmuyorum,, ama işe yarıyo kesinlikle.

kizlar siz bebeklerinizi ne siklikta yikiyorsunuz
biz her gun yikiyoruz ama usutucez bebegi diye endise ediyorum
acaba 2 gune 1 mi yikasak

canım ben 4 güne bir yıkayorum, iki üç güne birde kafası hariç yıkıyoruz. hasta olması resmen fobim haline geldi, hasta ederim diye ödüm patlıyo... her alt açtığımda da silmeye çalışıyorum bol bol, elini yüzünü bacaklarını siliyorum... doktorumuz hergün yıkamanız taraftarıyım dedi, ama hasta yaparsanız çok tehlikeli bu dönem dedi. zaten evimiz soğuk, göze alamıyorum hergün. valla ytaz olsaydı da keşke hergün yıkayabilseydim. ama uygun ortamı sağlıyorsanız sıcaklık olarak, yıka tatlım hiçbişey olmaz.

baharcım ben de yatırma yastığını tersine çevirdim sadece uzun olan kısmını kullanıyorum arkasına destek verecek şekilde. benimki hep yan yatıyo önüne de battaniye ile destek koyuyorım. ama yan yatmayı asla sevmiyo sırtüstü yatmaya bayılıyo... ama geceleri asla yatırmıyorum sırtüstü, çok korkuyorum, senin gibi başında beklemek lazım ama dayanamam uyurum valla :) bizimki ilk hafta neredeyse boğulacaktı Allah göstermesin sırt üstü yatırırken töbe dedim...

evet canım bugün de bana gülümsedi, belki de öyle denk geldi bilmiyorum, ama çok güzel bi duygu ya... evet canım chicconun dönencesi bizimki de ,

ya bizimki de uyurken ıkınıyo inliyo ama bakıyorum sanki rüya görüyo gibi, bacaklarını yukarı çekmiyo, 5 saniye sürüye, 5 , 10 dakika sonra tekrar ıkınıyo inliyo... ama maşallah gündüzleri bi sorunu yok...

kızlar benimkini uyutup yatırıyorum sonra yatakta bağırıyor , altı temiz, karnı tok, gaz sancısı da değil kesinlikle ağzını açıp aaaaaaaa diyo aralıklı olarak bağırıyo, ağlamada yok hıçkırarak, bakıyo 2 dakika bağırıyo alan olmazsa 5 dakika sonra tekrar bağırıyor, bazen almamak için direniyorum, ama dayanamıyorum ya keşke dayanabilsem... benim kız resmen kucakçı oldu. kucağıma aldığım an resmen sihirli değnek dokunmuş gibi ağlaması duruyo, ne ses var ne inleme ne ıhlama. sonra yarım saat uyuyor melek gibi göğsümde yatağına tam böyle elimle koyarken ıh ıh ıhhhhh diye inlemeye başlıyo. annemle ikimiz şaşırdık kaldık, nasıl anlıyo hemen iki saniye göğsümden ayrıldığını ya.... ne yapcam bilemiyorum....

alise fisher pricedan sallanan titresimli ana kucagi aldik onun icinde yatiyor simdi

bizimki de nefret ediyo yatmaktan resmen kafasıyla her tarafa bakmaya çalışıyor kucağımda. annem o kadar çok şaşırıyo ki rüzgara, bizim zamanımızda çocuuklar böyle değildi diyo...

benimkini de bol bol kucakta gezdircen valla etrafı izleyecek....

güle güle kullan ebrucum inşallah aliş de sen de rahat edersin biraz daha böylelikle...

rota virüz aşısı için ne düşünüyosun, yaptırcakmısın....

kızlar merhaba ben ekim annesiydim.. ama bebişlerim sadece 34 hafta dayanabildi ve 16.09.2009 da oğullarım dünyaya geldii..SERGEN&TUNA
prematüre annesiyimmmm..hem zor hemde çok zevkli..allaha şükür kuvöze girmediler..3 gün sonra evimizdeydikk..allahım herkese kolay doğumlar ve sağlıklı çocuklar ver...artık burayıda takip edeceğimm..öptüm yavrularınızı

valla bazen tutuyor ebrucum yani sıklıkla diyim.gülayın dediği gibi yatırıyorum ııh ıh başlıyor beş dakika sonra kucakta.olsun Allah'a şükür bu güzellikleri verdi bize.ben bugün nete girdiysem memede bebişle yani:)yatakodasında saatler geçiyor ya dedim artık oturucam bazen pc başına napiyim.
ay maşallah canım yaa.ben dondolino almıştım daha kullanmadım.ama seninkide iyi.hem gazıda gidermiş baloncuklar yer değiştirir dedi ayşe öner bu tip hareketlerle.kucaktada olabiliyor yani hareket iyi imiş bebeğe.olduğu yerde titretmeyin tabi yazık.

hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün canım bebişlerini sağlıkla.işin zor Allah yardımcın olsun çabucak büyüsün bebişlerin inşallah.

bide arkadaşlar benim bebiş gibi bebek reflüsü olan var mı? eğimli yaptık yatağını mecburen.başı biraz daha yukarda kalacak şekilde yatıyor yavrum yaa.

Tebrik ederim canım ne güzel iki bebek iki katı mutluluk evet mutlaka zor yanlarıda vardır ama.. Rabbim kolaylık versin, analı babalı büyütmeyi nasip etsin.

bide arkadaşlar benim bebiş gibi bebek reflüsü olan var mı? eğimli yaptık yatağını mecburen.başı biraz daha yukarda kalacak şekilde yatıyor yavrum yaa.

Canım emsalin bebeğinde de reflü var bunun belirtisi nedir ki? Bizde yatağını o şekilde yaptık bir tanıdığımız bu şekilde daha az kusacağını belirtti.

slm kızlar..bebekler ve sizler nasılsınız...benim kızımda bigün iyi bi gün kötü...bazen gazı oluyo bazen sebepsiz basıyo feryadı...birde benim sütüm çok az geliyor neden hiç çoğalmıyor mamada veriyorum emziriyorumda ama genede içim rahat etmiyo sütümden çok çok vermek istiyorum ama nafile herkes sagıp dondurucuya koyuyormuş sütünü benim kızımı bile doyurmaya yetmiyor çok üzgünüm

bende aynı durumdayım canım denemediğim şey kalmadı ama sütümü arttıramadım.. ama artık üzülmüyorum napim elimden gelen birşey değil.. kızımında gelişimi çok iyi şükrediyorum tek sıkıntım bu olsun diye..

ayfercim nasıl anlıyosun reflü olduğunu doktor mu anladı ne gibi belirtileri var tatlım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…