2009 Eylül Anneleri

merhaba arkadaşlar..bende yeni doğum yaptım :)) kızım 12 eylülde dünyaya geldi.pek fırsat bulup internete giremiyorum..kızım bize gece gündüz nöbet tutturuyor..şuan gözlerim balon gibi ama ben hala süt sağmakla meşgulum tek elle de size yazıyorum :))elimden gelse bütün yazılanları en baştan okumak isterdim aama malum zaman yok..benim kızın acayip gaz sancıları var..sürekli gaz çıkarıyor ama yetmiyor garibime..doktora gittik bitkisel bir şurup verdi..bakalım bugün ilk denememiz sabaha kadar ağlamaktan kıpkırmızı oluyor küçük kurbağam..grip aşısı ile ilgili ben doktor kontrolüne gittiğimde sormuştum doktoruma vurulabilirmiyim diye bana kırkın çıktıktan sonra vurulabilirsin dedi..hani ilk gün aşısı vurulduğumda bana ateş yapıyodu acaba kızıma da dokunurmu ? sizinde bilginiz varmı ? birde arkadaşlar şu gaz sancısı için bana neler önerebilirsiniz ? yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum kızıma geçmesin diye ama tam olarak da bilmiyorum neleri yemen gerekiyor nelerden uzak durmalıyım..şimdiden teşekkürler..allah hepimize yardım etsin...

kızlaaaarr nasılsınız bakalımmmmmmmmm...
benimki emiyo uyuyo dalamıyo vızıklıyo hadiii baştan başlıyoruz emmeye öfff...
bide dikip gözlerini beni izliyo uyumuyo bi süre....
fenalıklar bastı anaaaammmmmmm.......
eee sizde nevar neyokk???????????

birebir aynısı bende de var canım
artık uyusada bende kestirsem diye bakıyorum
tam çocuk uyuyor bende kafayı koyuyorum ya kapı çalıyor yada telefonlar
gelde çıldırma

emelcim[/Bbebeğin için çok geçmiş olsun benim kızımda 2 günlük ken kum dökmüştü
ilişki konusunda benim dr.um doğumdan 1 hafta muayneye gittiğimde 1 buçuk yasak demişti yani 40 ın çıkana kadar sanırım gamzenin de dediği gibi
meryemim çok geçmiş olsun canım bende atlattım gribi çok kötüydüm 15-20 gün önce kızımda daha çok küçüktü boğazlarım falan çok kötüydü ben augmentin aldım hem kadın doğum dr.um hem çocuk dr.umuz bir sakıncası yok içebilirsin dedi çabuk atlattım ben çok şükür

peki canım sonra gecti mi kum dokmesi siz ne yaptınız?

Çok geçmiş olsun Emelcim umarım kısa zamanda atlatır miniğin ahh kıyamam ben ona. Bu arada canım çapaklanma nasıl birşey sabahları bizimkinde de oluyor çapak olması normal değil mi zaten uykudan sonra? Benim doktorum 8 hafta sonra ilişkiye izin verdi.

Meryemcim sana da geçmiş olsun inşallah hafif atlatırsın...

sagol dilekcim ....bizim capaklanma aglayın ıkındıkca oluyor canım surekli yani.......kırpıklerinde var ve yapıs yapıs oluyor....dogumdan sonra 8 hafta demi canım yoksa 40 cıktıktan sonra mı

kızlar slm..nasılsınız biz iyiyiz arada gaz sancılarımız olsada allaha şükür bi problemimiz yok:nazar:.sadece sütüm az geliyo kuzuma bende mama veriyorum :KK43: bu arda sormak istedigim bişey var...ben sezeryan olalı 16 gün oluyor...kanamam 4 - 5 gündür yoktu hiç.bitti sanıyordum.ama bugun bayagı bi çok kanamam oldu...halada var kanamam...normalmi acaba...:uhm:

Son düzenleme:
baharcim ayni durumdayiz canim yaaaa
gece 2 den beri daha yeni uyuya kaldi surekli ikindi morardi agladi
bende caresiz kaliyorum eczaneden yagaldk onu suruyruz birde om-x diye bir gaz ilaci aldik artik son care onu vrdik sabah altida yok banamsin demedi tabi gunde 4 kez diyor belki duzenli kullaninca fayda ediyordur ama korkuyorum bunlar kucucuk bunyesine zarar verecek diye :KK43:((
bende 40 i cikinca gecsin diye dua ediyorum ama oyle olmayan bir suru de ornek var 6 ay hatta 8 ay bu gaz sancilarini ceken arkadaslarim var insallah oyle olmaz bizim kuzucuklar
artik surekli uyanik olunca her sabah ezaninda dua ediyorum nolur gecsin bu kadar aci cekmesin diye :KK43:

yuzunde de sivilceler var hala gecmedi tum bunlar kendimi cok yetersiz hissetmeme yol aciyor sanki bakamiyorum caresi varda ben bilmiyorum gibi hissediyorum
zaten bu uykusuzluk ve yorgunlukla depresyona gormemek adeta mucize
rabbim bizi korusun

cnm yaa kıyamam size elma yağıyla karnına ve ayak altlarına masaj yapmayı denesen ben öle yapıyom ii geliyo ama
ємєℓ;9431030 .!.:
selam kızlar kızlar bugun tahlil sonuçlarını alıp doktorumuza gosterdik kum dokuyormus benim kuzum :KK43: ıkınması falan ondanmıs....sık sık emzirceksin dedi su ihtiyacını oyle karsılayacak........ordan goz doktoruna gittik gozu capaklanıyordu gozyası kanallarının tıkalı olabilecegi ihtimali uzerine doktorumuz damla verdi birde masaj yapılcak gozle burun arasına . . . . . . .onun dısında hersey gayet normaldı....

kızlar doktorunuz size hiç dedimi esinizle su zaman birlikte olmaya baslayabilirsiniz diye valla ben utancımdan soramadım..benim bildigim kırkının cıkması yeterli sanırım
cnm çok geçmiş olsun ata bebeğe inş. tez zmanda iileşir....bu arada bizim dr umuz 1 ay ilişki yasak demişti hehe 40 tan haberi yok galıba adamın
kızlar galıba grıp oluyorum. çocuga nasıl gecirmeden atlatırım bilmiyorum:KK43:
canımmm dikkat et ve öpme bebişini..bizde öpemiyiz yüzündeki sivilcelerden artçak die
selam kızlar bugün kadın doğumcuya gittim
göğüslerimdeki ağrı için
mastit olabilirmi diye şüphelendim
muayene etti, çok şükür değilmiş, sevindim, içim rahatladı valla
ateşlenme ve göğüslerde kızarıklık olursa gel iltihaplanma olabilir dedi

kızımın yüzündeki sivilceler boynunda ve kulak arkasında da çıktı
sarı sarı irin döküyor ve acayipte kokuyor
diken diken sanki sivilceleri
pazartesi günü gitcem doktora, içim gidiyor valla yaa
kayınvaldem şimdi zeytin yağıyla bi güzel yağladı kızımı
güreşçiler gibi oldu
böyle sivilce döken varmı acaba yaa

cnm geçmiş olsun sanadaaynen cnm bnm pşamda da çok var ilaç yazdı dr ama almadım cildi çok hassas die bebepudrası aldım bugün dalin in onu denicem bakalım

ємєℓ;9435302 .!.:
sagol dilekcim ....bizim capaklanma aglayın ıkındıkca oluyor canım surekli yani.......kırpıklerinde var ve yapıs yapıs oluyor....dogumdan sonra 8 hafta demi canım yoksa 40 cıktıktan sonra mı

emelcim kızarıklık varmı ata nın gözünde ablamın kızında vardı gözyaşı kanalı tıkalıydı ve kızarıklık olmuştu ve çapaklanma çok oluyodu çayla siliyodu ablam ...7 aylıkkende operasyonla açıldı kanal ve şükür tıkanmadı bidaha

bende bişi sorcan emzirirken oğlumu 2 gündür gözünden yaş akıyo sulanıyo gözü sizdede varmı böle bişi??????????****

selam kızlar bende 06 eylülde aldım kızımı kucağıma bende çok az nete girebilienlerden oldum kısaca benim yaşadıklarımda şöyle kızlar;

37. haftamızda muhteşem keyifli bi spinal doğumdan sonra kızım ilk gece oksijen çadırında kaldı doğum anında strese girmiş.. neyseki sabaha karşı iyi oldu durumu ve emzirdim şükür sütümde geldi sık sık verdim ama sarılıktan kaçamadık doğumdan 5 gün sonra ağlıya ağlıya tedavi için hastaneye bıraktık 18 lerden 12 lere düştü değeri doktorumuz riski attığını kalanını 1 ay içinde vucut atacak dedi... 3.380 kg doğdu sarılıktan sonra 3.180 di kilomuz

kızım pamukçuk olmasın diye günde bi kaç çay kaşığı sadece kaynatılmış su veriyorum..

doğumdan itibaren sol göğüsüdeki tuhaflık devam ediyor hep acıyan sızlayan göğüsüm soldaki ve ucunda beyazlık olmaya başlamış umarım kötüye işaret değildir :KK43:

cinselliğimiz için doktor 1 ay sonra dedi haftasına yaptığı muayeneden sonra 1 ay sonra yine gelin dedi niye tekrar çağırdı anlamadım :KK43:( aranızda giden var mı ?
ayrıca doğumda kullandığımız demir hapına 1 ay dewam dedi hoş ben ara ara içtim ama neyse

kızımın hali için sayfalar yetmez anlatmay çünkü hergün bi başka mesela dün akşam nerdeyse 45 dkda bi kalktı canıma okudu nerdeyse bugun öğlende zor uyuttum ama bi önceki gün gece 1 de emzirdim yattık sabah 6 da zor kaltı walla..
bi gün gaz ağrısı gibi sancıdan ıkınıp duruo bi gün keyfinden geçilmio annemin dediğine göre 40 ına kadar çok huy değiştirirmiş.. ilaç olarak sadece neo baby gaz şurubu vitamin olarak multi tabs kullanıyoruz bide aada rahatlaması için rezene veriyorum..

emme süremiz çok değişken en fazla 3 saat kalıo ki o zamana bayılıyorum :)) emme olarak minium 15 dk duruo bi keresinde 2 saati geçti artık kol ağrısından bayılcaktım meğer kendin tatmin ediyormuş küçük hanım...

pzt. aşımız içn sağlık ocağına gidicez bide kalça testi verdi doktorumuz o sağlık ocağına yapılmıo dime ??

he bu arada kızlar bende grip oldum ve hiç bişekilde ilaç verilmiyor s vitamin sandozu ıhlamur vs destekleyici şeylerle atlattım sayılır şimdilik sadece nezlem kaldı onuda aske kullanıom ama inş. geçmez kuzuma.. loğusa sürecim çok terli geçti bide mevlütte ne kadar öpmeyin desekde öpen öptü aldık mikropu :KK43:(

kızlar slm..nasılsınız biz iyiyiz arada gaz sancılarımız olsada allaha şükür bi problemimiz yok:nazar:.sadece sütüm az geliyo kuzuma bende mama veriyorum :KK43: bu arda sormak istedigim bişey var...ben sezeryan olalı 16 gün oluyor...kanamam 4 - 5 gündür yoktu hiç.bitti sanıyordum.ama bugun bayagı bi çok kanamam oldu...halada var kanamam...normalmi acaba...:uhm:

canım bendede öyle oluyor.. 40 gune kadar böyle devam etmesi normalmiş..

baharcim ayni durumdayiz canim yaaaa
gece 2 den beri daha yeni uyuya kaldi surekli ikindi morardi agladi
bende caresiz kaliyorum eczaneden yagaldk onu suruyruz birde om-x diye bir gaz ilaci aldik artik son care onu vrdik sabah altida yok banamsin demedi tabi gunde 4 kez diyor belki duzenli kullaninca fayda ediyordur ama korkuyorum bunlar kucucuk bunyesine zarar verecek diye :KK43:((
bende 40 i cikinca gecsin diye dua ediyorum ama oyle olmayan bir suru de ornek var 6 ay hatta 8 ay bu gaz sancilarini ceken arkadaslarim var insallah oyle olmaz bizim kuzucuklar
artik surekli uyanik olunca her sabah ezaninda dua ediyorum nolur gecsin bu kadar aci cekmesin diye :KK43:

yuzunde de sivilceler var hala gecmedi tum bunlar kendimi cok yetersiz hissetmeme yol aciyor sanki bakamiyorum caresi varda ben bilmiyorum gibi hissediyorum
zaten bu uykusuzluk ve yorgunlukla depresyona gormemek adeta mucize
rabbim bizi korusun
ebru ve bahar bende aynı durumdayımm valla ne yapsak faydasız... nasıl iç çekiyor ağladıktan sonra içim yanıyor kuzuma.. sivilceler bizdede var..ama sürekli geçiyor çıkıyor.. keşke tek derdimiz bu olsa... bu gaz ne ileet bişeymiş yaa...kuzularımız mahvolduu.. rabbim inşllh hepimizin kuzusu en kısa zamanda geçer.. ebru o mx ten doktor bugün bizede yazdıı.. keşke işe yarasa yaa..

ємєℓ;9431030 .!.:
selam kızlar kızlar bugun tahlil sonuçlarını alıp doktorumuza gosterdik kum dokuyormus benim kuzum :KK43: ıkınması falan ondanmıs....sık sık emzirceksin dedi su ihtiyacını oyle karsılayacak........ordan goz doktoruna gittik gozu capaklanıyordu gozyası kanallarının tıkalı olabilecegi ihtimali uzerine doktorumuz damla verdi birde masaj yapılcak gozle burun arasına . . . . . . .onun dısında hersey gayet normaldı....

kızlar doktorunuz size hiç dedimi esinizle su zaman birlikte olmaya baslayabilirsiniz diye valla ben utancımdan soramadım..benim bildigim kırkının cıkması yeterli sanırım

emelcim çok geçmiş olsun canım benim bebeğiminde gözü çapaklanıyordu doktorumuz günde 3-4 defa şekersiz çayla sil demişti sildimm geçti dene istersen canımm..
kızlar bugün başka bir çocuk doktoruna gittikk fena değildi yani yine pek memnun kalmadımm.. buda bizi hiç konuşturmadıı.. bebeğim okadar ağladı dışarda yani bekleme salonundayken adam çıkıp bi bakmadıı.. çıldıracaktım yaa.. gazı var diyorumm her beebkte olur diyor biliyoruzz her bebekte olduğunu napalım anlatt demii sıcak havlu koy karnına kolunun üstüne yatır.. evin içinde pışpışlıyarak dolaş dedii.. zaten yapıyoruzz dedmm.. adamın ses tonu değiştii.. eşimin yüzüne bakarak konuşuyor bana bişey demiyor... bizdekide ne şans yaa bi doktor bulamadık adam gibi... önümüzdeki hafta sonu mevlütümüz var kendime giyecek bişeyler bakayım dedim hazır çarşıdayız.. yok bebk çok ağladıı bizde eve dönmek zorunda kaldıkk arabaya bindikk sustuu..:) eve geldik başladıı yinee...zarzor uyuttumm derinderin uykuya daldı gece uyanmaz inşllhh...uyku halinde bile ıkınıyor morarıyor yavrumm..:Saruboceq:
sabah kahvaltı yapıp çıkmıştık ev havada uçuyor yatağımız bile toplu değildi 2 sepet ütüü beni bekliyorr.. dijiturkten aradılar servis geliyoruz diye apartopar evi topladıkk.. yemek yaptımm mutfağı topla...ütü yap...eşim içerden çayı getirmeye üşeniyor.. neyseki çayımızıda içtik.. öyle yoğun birgündü...yaa bebek arabasını rahat süremiyoruzz yolarr berbatt...
çok uzun yazdımm ...kızlar bu arda bebeğim kilo almışş tam 4kg olmuş çok şükür.. bu doktorda altını açtığında mutlaka yıka poposunu dedii...

arifecimm sizdede geçmiş olsunn..

ay ayseee ne diiim allah yardimcimiz olsun
yalniz merymin dedigi ilaci arastirdim internetten sanki o daha iyi gibi olmadi bi de onu denicem ben neo baby hem ingiliz markasi bu om-x turk ben pek guvenemedim

bizde bir yag ile karnina ve ayaklarinin altina masaj yapiyoruz ama o da cok farketmedi
bizimkide simd uyanmak uzeredir. off stres oldum valla simdi emzir gaz cikar saat 11 i gecer tekrar uyumasi bakalim ne kadar uyucak bu aksam

ємєℓ;9435206 .!.:
peki canım sonra gecti mi kum dokmesi siz ne yaptınız?

canım zaten kızım doğumun 2. günü aşırı kilo ve sıvı kaybı ile hastaneye yatmıştı 4 gün %13 kilo kaybı vardı ve 39 derece ateşle gittik ordaki yapılan testlerde kumda döktüğü ortaya çıkmış sürekli serum verildi hastanede yattığımız zaman çok şükür atllattık
şimdiki çocuk dr.umuz onun açıklamasını yaptı bize eğer bebeğiniz kum döküyorsa idrarı turuncuya kaçar bu şekilde anlarsınız siz anlamadınız mı dedi
malum ilk bebek ve her dr. detaylı ve ilğiyle anlatmıyor herşeyi aklınızda olsun idrar rengi

ay ayseee ne diiim allah yardimcimiz olsun
yalniz merymin dedigi ilaci arastirdim internetten sanki o daha iyi gibi olmadi bi de onu denicem ben neo baby hem ingiliz markasi bu om-x turk ben pek guvenemedim

bizde bir yag ile karnina ve ayaklarinin altina masaj yapiyoruz ama o da cok farketmedi
bizimkide simd uyanmak uzeredir. off stres oldum valla simdi emzir gaz cikar saat 11 i gecer tekrar uyumasi bakalim ne kadar uyucak bu aksam

kıyamam canım yaa ben alişe bol bol okuyun bide cnm anne ve baba duasıda ii gelir insan çaresiz kalıyo valla el kadar bebelere:teselli:

bu arada kızlar benim kızım hiç durmuyor malum gaz sancıları hiç anmayacağım ama deli oluyor ıkınmaktan eli yüzü kıpkırmızı her yeri çizik içinde gözlerini oyacak nerdeyse :KK43:(((
birde kucagımda uyuyoor bıraktıgın anda uyanıp ağlamaya başlıyor ne iş ne yemek ne başka bişey
sırtım ağrıyor deli gibi sürekli başını goğsüme dayayıp uyumak istiyor beşiğin şeklini şemalini unuttu
gece gündüz aynı bir bebek nasıl olurda bu kadar uykusuz kalır yaa
birde dr.lar yeni doğan bebekler 20 saat uyur 4 saat uyanık kalır diyor bizimki 4 saat anca uyuyor
uyudugu zamanlardada inliyor ıkınıyor ağlıyor uyku sırasında tüm bunları yapıncada bana uyku haram oluyor içim parçalanıyor ona baktıkça
sürekli kucagımda olmasınıda istemiyorum Allah korusun bi yerine bişey olacak evirip çevirirken
annelik bambaşka bişeymiş yaptıgın herşeyi bin kez düşünüyorsun
anne olarak senden daha iyi kim korur kollar bebeğini ama işte kendinden yaptıklarından bile şüphe ediyorsun :KK43:(
Allah ım hepimizin yavrularına sağlık sıhhat şifa ve uzun ömürler versin inşallahhh

emsalcim hoşgeldin nasılsın nasıl kzımız ???

hoşbulduk tatlım yaaa
bir ara bizim kızlar beni unutacak dedim pc topik vs. bunların hiç birine izin vermiyorum kızım :)))
kızım nasıl olsun iyi diyelim iyi olsun inşallahhh çok şükür bin şükür Allah a
şimdi babasının kucağında uyuyor ne zaman bırakır beşiğe o zaman uyanır
sen nasılsın erkekin nasıl nasıl gidiyor

amin ebru..bizimki uyandıı ...bakım zamanı herkese iyi geceler...

neyse kızlar benden şimdilik bu kadar kucak sırası bende :)))
dinlenme sırası eşimde öptük hepinizi

hoşbulduk tatlım yaaa
bir ara bizim kızlar beni unutacak dedim pc topik vs. bunların hiç birine izin vermiyorum kızım :)))
kızım nasıl olsun iyi diyelim iyi olsun inşallahhh çok şükür bin şükür Allah a
şimdi babasının kucağında uyuyor ne zaman bırakır beşiğe o zaman uyanır
sen nasılsın erkekin nasıl nasıl gidiyor

hamdolsun canım benim oğlumda da gaz sancısı varken sadece kucağımda uyuyo bırakınca uyanıyo inan babasının kucağında bile susmuyo artık bi bende susuyo kokumu tanıyormu ne ???böle geçicek bu dönem sanırım ama..allah başka dert vermesin....benim ellerim çok kötü oldu yıkamaktan bebişe pis ellerle dokunmayım die bu akşam çok yanıyo çatladı sanırım krem sürsem yine yıkıyom.bazen altını 4 kez arkası arkasına alıyom elimi yıkayıp durmaktan...Allah yardımcımız olsun inş. canımmm

X