bir annenin anlattıgı olay....ben alıntı olarak paylaşıyorum
Sevgili anneler ....
Daha once kendi sahit oldugun bir konuda burada bir uyarida bulunmustum ama son donemde aramiza katilan cok sayida anne olsugu icin ve gormeyenler olabilir diye dusundugum icin tekrardan onemli bir uyari yapmayi kendime gorev bildim ..
Yaklasik 2 ay once Bursada bir avmnin oyun alaninda 1,5 yasindaki kizimitop havuzuna soktum kizim haricinde top havuzunda 3-4 cocuk daha vardi .. Cocuklardan biri babasina cisimi yaptim dedi babasi cocuqu kaldirdi maalesef cocugun esofmanin pacasindan cisi top havuzuna akiyordu o an kizimi ordan nasil cikartttim nasil soka qirdik anlatamam babasi cocugu annesine goturdu annesi pijamasini cikartti hicbir hijyen uyqulamadan cocuqa baska bir pijama qiydirip tekrat hooop top havuzunun icine saldi .. Gorevlilere hemen bilqi verdim. Tamam temizleriz dediler ama hicbir onlem alinmadan aynen faaliyete devam etti .. Eve gelip top havuzlariyla ilqili yaptigim arastirma sonucu maalesef Turkiye genelinde sadece 2 oyun alaninda otomatik top yikama makinalari oldugunu sadece bunlarin yuksek derecede hijyen sagladigini bunun disinda yerlerde gayet ilkel yontemlerle top havuzlarinin temizlendigini ogrendim .. Yaptigim sikayetler sonucu top havuzu 3 alti cocuklara kapatildi ama maalesef bu kapatis sadece 1 ay surdu bir hafta once qittiqimizde top havuzu her aya faaliyetteydi ..
Biraz uzun oldu ozur dilerim ama 3 yas alti bebeklerimizi top havuzlarindan uzak tutalim.. Top havuzlari bir cok hastaliqin (tifo dizanteri el ve ayak hastaliqi enfeksiyonlu deri dokuntuleri ) bebeklerimize bulasmasina davetiye cikartan adreslerdir ..... Sayqilar ..