2009 Eylül Anneleri

günaydın ellerine sağlık bende şeker hamurunu hazır aldırıcam eminönünde tahtakalede kiloyla satılıyomuş bebeğe hastane için kurabiye hazırlamayı düşünüyorum yapabilirsem

herkese günaydın.. sümeyyecim pastan çok güzel görünüyor ellerine sağlık.. sen neden sevmedin tadı mı hoşuna gitti yoksa yaptığın için mi yiyemedin..
kız nazan maşallah anacım sende çok hamaratsın şekerler kurabiyeler .. ama geçen gösterdiğin bez pastasının mantığını çözemedim.. ne işe yarıyor sadecesüs mü kalıyor..

yaparken çok zorlandım üzerine birde çok sert oldu kekle ayrı takılıyorlardı kesilmemiş hali güzeldi ama kesilince hepsi bi tarafa düştü tadı iyiydi yani.şekilde veremedim sert olduğu için..

hımm anladım canım.. o kadar zahmete değmedi diyorsun..görüntüsü gayet güzel ve güzel süslemişsin..ben hiç beceremem pasta süslemeyi.. ama şu şeker hamurundan süslenen pastaalrı merak ediyorumbir ara denemek isitiyorum onları ama hangi ara Allah bilir...

bu da benim geçen gün yaptığım meyveli pastam keki cevizli içi muzlu

eşim arkadaşlarına giderken artık benden bişey yapmamaı istiyo hem ucuza geliyo hemde eşin güzel yapmış demeleri hoşuna gidiyomuş :))

bugünde kayınpederim aşure yaparmısın dedi dün beraber alışveriş yaptık bugün pişiricem 2 senedir ben yapıyorum herşeyi hazırladım kayınvalidem kurandan gelsin büyük tencerede karıştırıp pişirmesi kaldı karnım büyüdüğü için uyuyamıyorum uyanalı 4 saat oldu

yok canım ben sıkıldıkça mutfağa sararım ondan hep deneme yanılma yöntemiyle uğraşır dururum temizlik sevmem yemek de oooo sabahtan akşama uğraşırım 3 yılda sinopla ilgili bir sürü yemek hamurişi çorba öğrendim ama gel gör evi sil süpür zor geliyo :)) boğaza çalışıyorum yani

ellerine sağlık çok güzel gözüküyor benim eşimde bayılıyor meyveli pastalara ben çikolata hastasıyım ama . aşure pek sevmem kayınvalideme dedim biara yaparsın artık diye mesaj verildi yani

dr gittik geldik egemenin kontrolü ilaçlarını kesmiştim düzeldi diye sabh öksürüğü artınca kontrole götürdüm 3 iğnesi kalmıştı 3 yaptırmıştım onları bitir dedi şuruplara devam dedi yarın yine gidicez bu arada dr zayıf görmüştü bir bakalım dedik tartıda iyi çıktı sıpa göründüğünden iyiymiş keyfi yerinde endişelenme dedi az kaldı atlatıcaz inş. hem hamile hem çocuklu olmak zor 2- 3- sokak taşıdım öldüm bittin

çokkk geçmiş olsun..marım bi an önce atlatır.eymende bu ara boyu uzadı çok zayıf geliyor gözümüze ve devamlı eli ağzında dişimi çıkacakki emzikten kestik parmak emmeye başlamasa bari

arsmallow şekerden yaptığım şeker hamurlarım var bugün sırada. Ben burda istediğim gibi marshmallow şeker bulamadım. Bir çeşit bulabildim sadece. Onunda rengi kremdi. Pembe ve sarı olan renkleri BİM'den aldım. Onlar marsmallow şeker değil, fakat paket üzerinde yumuşak şeker yazıyordu. Bende aldım ve denedim. Sonuç gayet güzel oldu. Siz beyaz renk bulabilirseniz, onu istediğiniz gıda boyasıyla renklendirip, değişik renkte hamurlar elde edebilirsiniz.Bu tarifi sevgili Ayşe Yaman'dan aldım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ben biraz fazla yaptım. Siz isterseniz ölçüyü azaltabilirsiniz. Bir paket 150 gr. Ben her renkten 3 paket aldım ve yaptım. Bu şeker hamurunu deneyin ve sizde çocuklarınıza, sevdiklerinize güzel pastalar yapın. Kolay gelsin.

*** ŞEKER HAMURU YAPIMI ( MARSHMALLOW ŞEKERDEN ) ***

MALZEMELER:
450 gr. marshmallow şeker
4 yemek kaşığı su
500 gr. pudra şekeri
Bir çimdik tuz

YAPILIŞI:
Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.
Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
Dikkat edin eliniz yanmasın.
Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun ve istediğiniz süslemede kullanın.
Ben kurabiye kalıpları ve bazı minik objelerle çiçeklerimi ve süslemelerimi yaptım..

canlarımm merhaba...bugun cerrahpaşadaydık yıne duruyu goturdumm..metabolızma testı yapıldı...çook sukur bırseyı cıkmadı...tun sonuclarını verdım doktor dedı...bıseyı yok telaslanma...bagısıklıgını guclendırcez dedı...bende oh neguzel dedım ...zayıflıgını fazla takma...ılerleyen zamanlarda hem hastalıgı azalıcak...hemde ıstahı acılıp kılo alıcaktır...azcık sabır dedı...cook mutluyum kızlar...RABBIME sukurler olsunkı yavrumun bıseyı yok...halıme bınlerce kez sukrettım..nelerı var ALLAHIMM nelerııı??

zincomega balık yağı verdi..birde alerjik bronjit oldugundan dolayı..zaditen diye bi surup kıs boyu ıkısını kullan dedı...faydasını gorceksın dedı...genc bı doktordu...erkek cok yardımcı oldu sagolsun...ınsallah dedıgınız gıbı olur dedım. guldu...telas yok stres yok dedı ok dedım cıktım geldım...
yolda gelırken dusundumdee..annelık ne zor...yınede olsun ben hayatımdan memnunum...

sızlerde ne var ne yok...hamarat hanım kaynıyormus burası da haberım yok...benım elımden gelmesıne gelırde yapacak kadın yok...sevmem oyle sıkıntılı ısı ...en cok kek yaparım...basıt olanından 10 dk hamur hazır at fırına ohh ne alaaa memleket...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…