• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri

demetçim sümmeyyecim teşekkür ederim kızlar. Allah herkesi gönendirsin evinde barkında mutlu etsin inş. yeni bebek borçlar hafiflemeden ali efe ilkokula başlamadan imkansız gibi gibi. şuan oğluma zor yetiyorum zaten. Allah isteyenlere bekleyenlere nasip etsin.
sümeyye baban normal davranıyor canım. kendini onun yerine koysana kızın biri gelcek oğlunu elinden alıp gitcez günün birinde. bak ben düşündükçe ter basıyor :9

selam hatunlar.. fazla yazamıyorum bilg başına oturmak pek kısmet olmuyo malesef.. Badeyle birlikte olduğumdan genelde kısaca göz atıp geçiyorum yazamıyorum...
baharcım yeni evin hayırlı ğurlu olsun inşallah güle güle keyifle ourun canım.. geçmiş doğum gününde kutlu olsun..
sümeyyecim olsun gezdin gördün geldin boşver gerisini.. bizde cumaya yola çıkıcaz inşallah memlekete ben annemlerde kalıyorum eşimde kendi memleketine geçecek.. benim eşimde sıkılıyor annemlerde bende onlarda sıkılıyorum o yüzden herkes kendi anasının yanına koşuyor alan razı satan razı.. benimde işime geliyor Badeyi o kadar yol gezdirmek istemiyorum zaten..

iyi akşamlar hanımlar egemen sütü bırakmak üzere bıraktı diyelim hatta 5 gündür vermiyorum ama yeme düzeni yine de yok
süt bisküvi çorba muhallebi hiç başak bişey yemiyo arada ayran ve kuruyemiş yiyo ne salatalık ve ıvır zıvır ne yapacağımı şaşırdım koca çocuk oldu hala herşeyi eliyle itiyo kahvaltıya geçmek istiyorum yok lokma koymuyo ağzına ne yapmalıyım birde şimdi emzirmediğim için gece yatmadan muhallebi veriyorum başka ne yapabilirim

günaydınnnnnnnnn salılar sallansın haydi gümbür gümbür bir topik olsun inşllhhhhhhhhhhhhhh
bahar ksinlikle bu borçle zor biraz bizim de araba kredisi var ondan sonrada borçsuz bir süre keyif yapmak istiyorum ama ne güzel ev sahibi oldun işte borç olmayınca bişey sahibi olunmuyor malesef
hüsniye aslında bende tek gitmeyi tercih ediyorum ana evine daha raahtım eymeni anneme bırakıp ben arkaadaşlarımla gezerdim ama şimdi birde eşim var evde bıraksam olmaz arkadaş toplantısına eşimi götürsem hiç olmazdı hiç bir arkadaşımı görmeden geldim :((
nazan geçiş dönemelri çok önemli ben ne seviyorsa onu verdim bir süre sonra oturuyor merak etme hem bu sıcaklarda benim bile yemek yiyesim gelmiyor çocuklar ne yapsın
tatilden geldiğimizden beri kayınvalidem eymen zayıflamış diyor devamlı bende dün dayanamadım getir baskülü hem görümcemin kızını hemde eymeni tartalım dedim ve sonuç ikiside 11.7 gram. aynı kilodalar :9: bir gram eksik çıksaydı eymen dillerinden kurtulama:20:zdım

vay sümeyye gr şaşmamış he gerçekten bravo sana bana neler diyo ben cvp veremiyorum gerçi versemde anlamamazlıktan geliyo benim kayınvalidem tek model enteresan kadın benimde görümcemin kızı çok yaramaz 2 yaş büyük egemenden üstelik görümcem kızıyo diye onunla konuşmuyo kayınvalidem kızma kıza küçük o anlamıyo diyo egemende anlamıyo bak kızda anlamıyo bağırma diyo görümcem anlayışlı allahtan hep egemenle kıyaslar kavga ettiklerinde kız vurduğundabile egemende aynı diyo ne yapsam anlatamıyorum

eymen görümcemin kızından 2 ay büyük yani ikiz gibiler.kıyaslamaları tahmin et yani. hatta kız yaramazlık yapsa eymenden öğrenmiştir büyük ya diyor. amannn ben oğluşmun yemesinden şikayetçi değilim sadece çok hareketli o yüzden kilo almıyor.ama görümcemin kızı az yiyor ve sakin ve devamlı mama yiyor halaaa neredeyse yemek yemiyor hiç..
bu dönemler neysede okul döneminde inşllh kıyaslamazlar

egemen doğduğunda kız 2 yaşına bastı 10 eylül doğumlu ama yok herşey kıyaslanıyo kaynanama en az 500 kere söyledim o büyük ben ne biliyim okumam yazmam yok anlamıyorum diyo bunun onunla ne alakası var her çocuk akranlarıyla anlaşıyo harekleri uyuyo bizimkiler benim oğlan daha bilmiş diye bile laf söylüyolar çok mızmız bir kız mahvediyo çocuğun huyunu değiştiriyo bağırmayı dediğini yaptırmak için ağlamayı öğretiyo allahtan görümcem farkında yoksa çok daha zor olur gece muhallebisi konusunda yatmadan önce muhallebi veren var mı?

egemen doğduğunda kız 2 yaşına bastı 10 eylül doğumlu ama yok herşey kıyaslanıyo kaynanama en az 500 kere söyledim o büyük ben ne biliyim okumam yazmam yok anlamıyorum diyo bunun onunla ne alakası var her çocuk akranlarıyla anlaşıyo harekleri uyuyo bizimkiler benim oğlan daha bilmiş diye bile laf söylüyolar çok mızmız bir kız mahvediyo çocuğun huyunu değiştiriyo bağırmayı dediğini yaptırmak için ağlamayı öğretiyo allahtan görümcem farkında yoksa çok daha zor olur gece muhallebisi konusunda yatmadan önce muhallebi veren var mı?

ayyyyy kiyamam ya gecis donemleri baslamios 1-2 ay icinde duzelir merak etme yemesi erdenayda zorlanmisdi ama erdenay ne sut iciyor nede muhallebi falan hos burdaki drlerde onermedii
nazancim sole okudumda sen egemeni hala 7-8aylik bebek beslermis gibi besliyorsun canim o buyudu daha ne muhallebisi hemde yatmadan
1-2 saat oncesi yemek yedir yatir eger birsey yemiyorsa son care olarak ver ne yemek seviyorsa onu ver alisma doneminde birde kendisi yesin sen yedirme oyle cok inartlasiyorlar erdenay 9 aydir kendisi yiyor ben ellimle beslemiyorum ne yersen o diyorum yoksa bana naz yapiyorrrrrr....

ben süt içiriyorum hatta gecede kalkıyor kaç defa süt ve su için .mesela bu gece süt içmeden uyumadı hatta süt azdı nasıl ağladı eşim süt ısıttı getirdi içer içmez uyudu.. her çocuk farklı işte

selam kızlar... hüsniyecim çok teşekkür ederim canım.
nazan ali efe de sürekli iştahsız arada yediğinda babaannemle zil takıp oynuyoruz nerdeyse. devam sütüne devam ediyoruz biz de napalım. düzene oturur inş bizimkiler de. sağlıklı olsunlar da...
sümeyye hakket borç olmadan olmuyor canım napalım. Allah hepimize ödeme kolaylığı versin yardımcımız olsun.
biz de gurbet kuşları olduğumuzdan bi hafta eşimin memleketinde bir hafta izmirde geçirmeye çalışıyoruz. geçenlerde gittik erzuruma. ben rahatım kayınvalidem kayınpederim akrabalar sağolsunlar rahat ettirmek için kendilerini paralarlar. hergün birileri yemeğe alır falan. seviyorum onları orda kalmayı falan. eşime de bizimkiler çok iyi davranır ama o daha çekingen durur. çok rahat olduğunu söyleyemem. bizim asıl sıkıntımız ali efe yer değiştirdimi kök söktürür. geçen erzurum ziyaretimizde eşim hergün sabah saat en geç 6 da ali efeyle sokak sokak dolaşıp araba elliyordu :))) bütün düzeni şaşıyor çocuğun.

beslenme konusunda denemediğim şey kalmadı sabah yine kahvaltı etmesi için uğraştım yok kesinlikle ağzına bir lokma atmıyo süt zaten hiç başlamamıştık yeni başlıcaz salatalık dilimliyorum ekmek koparıyorum yok reddediyo ısırmayı aç bırakıyorum yine deniyorum patates kızartıyorum önce alıyo sonra 1 -2-ısırıyo atıyo ayran içiyo 1-2 yudum doyasıya hiç bir şey yemiyo pilavı denedim makarnayı hep 1-2 tane eliyle alıyo sonra yere atmaya başlıyo aç olunca da huysuzlanıyo aç kalsın yer dediler aç kalıyo yine de yemiyo

bahar hayırlı uğurlu olsun allah daraltmasın bunaltmasın kolayca ödersiniz inş borçsuz olmuyo doğru tek başına çalışınca biz cesaret edemiyoruz borca girmeye şimdi 2. geliyo benim çalışmama iyice zorlaştı allahtan hayırlısı allahtan oturduğumuz ev kayınpederimin yani eşime kalır diye umuyoruz :) bu yemek konusu emzirmeyi kesince iyice üzmeye başladı beni birde etrafımda herşeyi isteyip saldıran çocukları görünce deli oluyorum çikolata bile yemiyo daninolara pudinglere razıyım yeterki bişey yesin dondurmayı iten çocuk ya anlamıyorum artık

bahar hayırlı uğurlu olsun allah daraltmasın bunaltmasın kolayca ödersiniz inş borçsuz olmuyo doğru tek başına çalışınca biz cesaret edemiyoruz borca girmeye şimdi 2. geliyo benim çalışmama iyice zorlaştı allahtan hayırlısı allahtan oturduğumuz ev kayınpederimin yani eşime kalır diye umuyoruz :) bu yemek konusu emzirmeyi kesince iyice üzmeye başladı beni birde etrafımda herşeyi isteyip saldıran çocukları görünce deli oluyorum çikolata bile yemiyo daninolara pudinglere razıyım yeterki bişey yesin dondurmayı iten çocuk ya anlamıyorum artık

ayyyyyyyyy canim benim tipki erdenayi anlatiyorsun seni cokama cok iyi anliyorum erdenay daha yeni birseyler yiyor ama 1-2 lokma onune cok cesit koyuyorum hepsinin tadina baksa yeter diyoyrum insallah birgun bizimkilerde duzelirrrrrrr..

ya bahar bizimkide oyle her arabaya dokunacak her topla oynayacak..

çok şükür benim oğlum yemek yemesede danino kavanoz mamsı falan yiyor hatta ben kendime dondurma alınca onada külah alıyorum ilk başlarda anlamadı ama şimdi kandıramıyorum külahı gösterip anne bitti diyor devamlı :27: dondurmama ortakk hiç sevmem hepsi benim :52: eymen tam kamyon hastası evde bile sesini duysa anne düttttt gitti diyor.kamyon geldi kamyon gidiyor diye diye yemek yiyor.yolda kamyon geçince saygı duruşuna geçiyoruz.kamyoncular yanlış anlayacak hayran hayran bakmamızı.
benim eşim aslında çok rahat erzincanda bile nerdeyse yemekleri o yaptı annen çok yağlı yapıyor diyor ve kendisi yapıyor.kayınvalide tarafım bana karşıda iyidir eltimin düğünde çay veriyorum bakın bu son verdiğim çay bundan sonra yeni gelin elinden içersiniz dedim yokkk biz sana alıştık senden isteriz diyorlar neyse size 1 ay alışma süresi dahada iş yapmam dedim :79:

selam hanımlar... ahh ahh şu yemek konusunu hiç açmayın benim sıpada açlık sınırında yaşıyor nerdeyse üç yudum ondan üç lokma şundan ittikçede durumu kötüye gidiyor off offf.... bende ne pişirip önüne ne koyacağımı şaşaırdım valla..ama sütünü içiyor allahtan günde üç biberon süt veriyorum ısıtmıyorum havalar sıcak diye soğuk soğuk lüpletiyor...onada şükür ...

sümeyye albümüne baktım hani düğün fotosu göremedim kız...nereye ekledin..

nazancım sağol canım. e oturduğunuz ev sizin sayılır canım kocan babasına kira ödeyecek değil ya. nerde varsa ALlah kiradan kurtarsın.
demek tek iştahsız benim oğlum değilmiş. etrafta yemek yiyen çocuk görünce bunalımlara giriyorum resmen. ben mi bişeyleri eksik yapıyorum diye. :(

Back