2009 Eylül Anneleri

mrb kızlar nasılsınız bebeklerde iyidir inşallah.
merve mrb canım bebeğinede maşallah çok tatlı
kızlar ben de soğukalgınlığı vardı(grip değilmiş)kızımında burnu tıkandı.görseniz tam uykuya dalıyor.nefes alamayıp uyanıyor canım benim.drumuz sadece fizyolojik serum uygulamamızı istedi öyle yapıyoruz.e malum pazar günü evimize dönüyoruz.o zamana kadar toparlanırız ana kız inşallah.

uçak yolculuğu yapacak arkadaslar bebişler iniş ve kalkışta mutlaka emzirilmeliymiş.basınçtan etkilenmemeleri için.umarım rahat sorunsuz gecer bizim yolculukta.uçaktan indikten sonrada iki saatlik otobüs yolculuğumuz var .bizden böyle .

kızlar aşıları tam 60 gün doluncamı yaptırdınız.biz ilk asıyı izmirde yaptırdık ikinciyi urfada yaptırıcaz.yani bir kopukluk olacak arada .birde rotavirüsü aşısı yaptıranlar acaba diğer aşılarla aynı gün yaptırmanın bir sakıncası varmı.

merve gelmiş.... hoşgelmiş.. ben seni en son alışveriş yapmıştınn annenlerle öyle hatırlıyorumm..çok uzun zaman oldu girmeyeli.... nasıl durdunn netsizz yaa... inşallah artık modemışıklarınız sönmez....:p
ebru kader arkadaşım bizim oğlanlar aynı canım yaa biara düzelir gibiydii şimdi yine aynıı... offf rabbim tez zamanda düzene girmemizi nasip etsin....
ohhh bugün eşim evdeydi bebeğe beraber baktıkk dinlendim biraz...şükür.. emelde girmemiş..
bahar tontişin çok tatlı maaşallah yaa.. yerim onu ben... kızlar bebeğimi sevmekten bihal oluyorumm yaa.. elimden gelse beşiğine girip yatıcamm...:)

selam
çok yorgunum ben yaaaa dün gece nazardan uyumadı oğlum bu gecede bi tuhaf misafir vardı bide ufff yaaa sıkıldım artık bide kk bi açıyo bi açmıyo bugün yazdıklarım kaydolmamış sinir oldum yaaaaa

aysecim hakkat yaaa topigin en zor durumdaki anneleri biziz sanki ama allahim baska dert vermesin
bunlar gecince cok rahat edicez insallah bizim oglanin simdide burnu tikali o yuzden de uyuyamiyoruz geceleri
bi kac gecedir iyice zor geciyor bizim super uykusuzum ama allah bi sekilde dayanma gucu veriyor

mervecim ben emzirme onlugu aldim onunla emziriyorum disarda bisey gorunmuyo
ayrica alisveris merkezlerinin cogunda da emzirme ve alt degistirme odasi var artik

dilekcim masallah size artik yatili gezmelere bile gidiyorsunuz ben anca bikac saat disarda kalabiliyorum ali ile huysuzlaniyor sonra

baharcim bu arada masallah kuzuna cok seker yaaa ne kadar da buyumus

of yaaa bizim oglanin tirnaklarini kesiyorum ama yine bi sekilde yuzunu yolmayi beceriyor tam gozunun altini kanatmis gece
gozunu cikarcak diye korkuyorum valla

geçmiş olsun cnmcım bizimde bi 20 gün kadar var ve korkuyorum aşıya gitmeden önce ağrı kesici ve ateşdüşürücü şurup vermeyi düşünüyorum ben de oğluşuma...bakalım akşam neler olcek huy değiştircekmi oğlun...haber verirsen sevinirim canım yaaa tırsıyom valla ben bu aşıdan

tülaycım; aşıdan önce birşey verme, aşıdan sonra ateşi çıksın çıkmasın yarım fitil yeterli dedi doktor. sabah akşam yarım verdik bizde, aşıdan geldiğimizde uykuya dalamadı o kadar tabii acı varya, başka bir değişiklikte olmadı zaten, sende korkma merak etme annesi.

kaç günlerdir kk da sorun var giremedim bir türlü off :KK43:(

ebrucum, baharcım
bebeklerinizin maşallahı var. daha buyuk gibi tontişler :)) yerimm onlarıı

ebrucum senin emzirme onlugu ne marka? bende almalıyım bir tane. başkasına gittigimde de kullanıcam. onume gelen memişlerimi gördü yaniii :KK43:

mervecim
hoşgeldin. kızında çok tatlı beyazlar ne güzel yakışmış maşallah canım.

salihacım
sana da kazasız iyi yolculuklar dilerim, kavuşucan artık kocana :) geçmiş olsun bu arada. umarım çabucak atlatırsın.

emel de girmemiş ne zamandır sorun yoktur inşallah.

kızlar bu arada ben eczaneden 1 tane dezenfektan alıcam. dışarı çıktıgımda kullanmak için. malum grip vs. dikkat etmek lazım. tv de gordum. aklınızda olsun.

kızımın tırnaklarını 4 kez kestim şimdiye kadar. sonuncu kesmemden 3-4 gün sonra birkaç tırnagı cıkarken bir tarafından etine battı kuzumun, kızardı. şimdi tırnak uzadıkca geçti, arada da bephantene sürdüm ama batan yerler hafifden kabuk oldu. nasıl üzüldüm anlatamam, çok dikkat etmek lazım. halbuki ben her zamanki gibi kestim ama naden oldu anlamadım..

bugün kocişim evde, bi yerlere gidelim istiyorum ama acayip de üşengeçim :KK43:((
neyse yine gelirim. optum hepinizi

Günaydın arkadaşlar. Allah bağışlasın bebeklerinizi. Ben Allah kısmet ederse Mart annesi olcam...
Siz deneyimli olduğunuzdan size bir sorum olacak:
Bebeklerinize patik, ayakkabı alırken kaç numara aldınız?
En küçük 17 numara yenidoğan bebeğe küçük gelebilir mi bebek tombiş doğarsa???
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

kızlar nbr..bugun kızımı gece 12 bucukta uyutmuştum sabaha dek uyumuş.o uyuyunca bende uyumuşum.aglamadıgı için uyanamadım :KK43: sabah 6 da bi uyandım kızım uyanıyo mızırdanmaya başlamış..hemen uyanıp emzirdim.mama verdim..ama çok üzüldüm 12 bucuktan sabah 6 ya dek aç kalmış benim yavrum :KK43::KK43:: ama acıksaydıda uyanır aglardı diyorum ama genede üzülüyorum...

feyza ben ek olarak mamada veriyorum hepsini denedim ama şimdi bebelac veriyorum...3 ölçek...günde 6 kez fılan.

kızlarr herkese merhaba.. bıcırı emzirdim uyuttum sıra bana ancak geldi daha yeni kahvaltı ediyorum çok şükürr :))
ee herkesler keyifler bebişler sizin oralarda havlar nasıl bakalımm :)
frambuazcım merhaba sağlıkla kucağına al ve büyüt bebeğini işallah sende bu güzel duyguyu tat....
ayakkabı olayına gelincede ben mesela çorapları filan sıfır numara aldım, ayakkabı yerinede ayaklarını sıcak tutacak patikler aldım ayakkabı görünümlü filan.. bazı şeyleri doğduktan sonrada alabiliyosun vede zaten o ilk ayakkabılar filan hemen giyilemiyo bence acele etmeyede gerek yok.... ayakları tombik olsada belli bir derece olabilir alsanda olmama ihtimali düşük bence canım....

ebrucum canım bizim oğlan bayağı hareketlendi ayakları hiç durmuyo bu yüzden gaz olayımız sanki biraz daha azaldı şükür sohbet ettikçe sevincinden atakları tepik tepik görsen sporcu sanki sende ediyorsundur sohbet ama çok motive ediyo bebişleri tavsiye ederim....zaten gaz olayı bitti şimdi öle yorulmadan halil ibrahim dalmıyo uykuyaa bende bol bol sohbet ediyom gülüyo tepiklerden yoruluyo ve çok rahat uyuyor ve güzel havalar son günlerini yaşarken dışarıya çık bence...yüzünü yolma bizdede var emziğini felan kendi çıkarabiliyo..uykudan uyanırken gözlerini ovuyoo bizler gibii
filiz cim çok saol bende öle yaparım olmazsa

hayırlı cumalar bu arada........

kızlarr herkese merhaba.. bıcırı emzirdim uyuttum sıra bana ancak geldi daha yeni kahvaltı ediyorum çok şükürr :))
frambuazcım merhaba sağlıkla kucağına al ve büyüt bebeğini işallah sende bu güzel duyguyu tat....
ayakkabı olayına gelincede ben mesela çorapları filan sıfır numara aldım, ayakkabı yerinede ayaklarını sıcak tutacak patikler aldım ayakkabı görünümlü filan.. bazı şeyleri doğduktan sonrada alabiliyosun vede zaten o ilk ayakkabılar filan hemen giyilemiyo bence acele etmeyede gerek yok.... ayakları tombik olsada belli bir derece olabilir alsanda olmama ihtimali düşük bence canım....

günaydın gamzemmmmm
ya bizim oğlan ın bazı kıyafetleri birden minik kaldı sendede oldumu sinir yaaa zaten koycek yer yok olmayanlarıda ayıklıcam şimdi hiçiş bitmiyor yaaaaaaaa

Doğru diyosun da insan hevesleniyo minicik minicik görünce..
Bi de hediye falan geldi bi kaç tane. Annem bi kaç kat çorap giyeceği için bu patikler küçük gelebilir dedi. Değiştirsem mi kalsa mı karar veremedim..

merhaba millet.
tülaycım ali efe de gülmeye başladı.sesler çıkartıyor. mest oluyoruz hepimiz.sanırım kucağa da alıştı. yerine koyunca basıyor feryadı.bi de cırtlak ki sorma apartmanı inletiyor walla. kucağa alınca da hafifliyo nedense bağırması. ağlaması nazdan mı gazdan mı ayırt ediliyo walla :)
frambuaz hayırlısı olsun sağlıkla meleğini kucağına al inş canım. ben de patiklerden aldım ama bilek kısmına dikkat et bazılarının bileğini kestim ayağına girmiyo yoksa.

X