2009 Eylül Anneleri

sanırım normal doğumda ıkınmalardan dolayı geçici bi dönem basur bile olabiliyormuş gülcancım...
şükrediyorum ki dikişler varken hiç sorun yaşamadım, o haldeyken çişimi yapmaya korkuyordum dikişlere bişey olacak diye ki Allah korusun kabızlık daha betermiş yani....

vücutta süt yapımı için normalden daha fazla su emilimi olurmuş, sanırım kabızlığın sebebi bu oldu...
normalden daha fazla su tüketmeye çalışıyorum ve yavaş yavaş atlatıyor gibiyim inşallah...
göğüs uçları ne alemde peki_?

mervecim benim ılk 3-4 gün hiç sütüm gelmedi gögüs ucumda yoktu silikon gögüs ucuyla emzirdim 15 günden sonra çıkardım biraz ucu çıkmıştı o yüzden benım hiç yara olmadı ama sütüm çok olsaydıda yara olsaydı ek mamada veriyorum doymuyo yavrum :gitme:

tubacım merak etme canım önemli bişey degıldir bizimde dün öndeki bıngıldak bi çökmüş kuyu gibiydi ama bugun bıraz daha ii için rahat olsun senınde
cnm bugün hemşire bi arkadaşımın dediğine göre bıngıldağın göçük görünmesi bebişin susuz kalmasından olurmuş mama yiyen çocuklarda özellikle anne sütü alanlar bi şekilde su ihtiyaçları karşılanıyor çünki ama....
bu da oglusun yakin zamandaki hali
aslinda buna gorede baya bi buyudu
maaşallah canım alişe yaaa tosuncuk olmuşşş yaafffff.annesi harika bakmış oğluşuna ...
slm kızlar, nasılsınız
biz bugün bayaa bir aşı olduk, sol omuz iki bacak.bu arada verem aşısını ana sağlıkta vuruyorlarmış, bilmiyorduk epey uzak yere git gel yaptık, ateş yapmasın diye yarım fitil verdim ama zor uyuttum şimdi,
bugün ilkdefa bebeğimi ana sağlığa götürdüm kilosunu elbiseleriyle tarttılar, hastanede sadece beziyle tartıp net çıkıyordu, şimdi emin değilim kilosu konusunda.
sünneti bende erken yaptırmak istiyorum. bakalım artık.

kızlar, bugün gittiğimiz yerde çoğu kişi maskeliydi insan ister istemez tedirgin oluyor, tvde bile ölüm haberini panik havası içinde verdiler insanları etkilemek için ellerinden geleni yapıyorlar domuz gribi aşısısıda şaibeli zaten, çocuklar üzerinden etkilemeye çalışıyorlar, yan etkisiz olsa neyse.

mervemizde gelmiş, hoşgeldin. anlat bakalım nerelerdeydin:)))))

geçmiş olsun cnmcım bizimde bi 20 gün kadar var ve korkuyorum aşıya gitmeden önce ağrı kesici ve ateşdüşürücü şurup vermeyi düşünüyorum ben de oğluşuma...bakalım akşam neler olcek huy değiştircekmi oğlun...haber verirsen sevinirim canım yaaa tırsıyom valla ben bu aşıdan

saolun kizlar buyudu valla alis
emzirdim yatirdim ama cok gazi var kivraniyor icerde
pirt pirtda saliyor ama yetmiyor demekki rahatlamasina :) valla buyuk insan gibi osuruyor

mervecim senin kuzuda cok seker masallah

gulcancim takilma sut konusuna kuzum yaaaa bosver mama vermek kotu birsey degilki
saglikli olsunlar gerisi bos

tulaycim evet yaaa bugun dilek hic girmemis hayirdir insallah

gulaycim hala mersindemisiniz, siftah yapildi mi bakalim :p

Selam kıslarrrrrrrrrr. Ayy nerdeyse 1 haftadır giremedim ben buraya ya açılmadı sayfa bir türlü nedendir anlamadım. Neyse inş. herkesler iyidir. Bende bebişimde iyiyiz şükür. Geçmişe bi göz atayım hemen

günaydın kızlar... cok kötüyüm :KK43:( bugün dorugumun 45. günü. bebeişim 2 gündür hiç durmadan ağlıyo.uyumuyo.uykusu ağlamaktan bitap düşünce baygınlık şeklinde oluyo ve yeni bi gaz sancısı geldiğinde sıirayarak uyanıyo :KK43:( ne yapsam olmadı. zinco, nurse, sab simplex,colinox, bacak hareketleri, rezene, papatya, yok yok yok...ağlamaktan harab oldu yavrum.sesi kısıldı garibimin.ıkınmaktan gözleri yuvalarından fırlıyo.bende bittim iyice.moralim cok bozuk.doktorumuzda izindeymiş.baska doktora gitsek bagırsaklarını dinlicek gazı var deyip yollıcak bılıyorum.daha öncekıler gıbı.napacagımı sasırdım.coook üzgünüm.nolur bı akıl verın bana.bebegımın baska bı problemımı var yada ben basarısız bı annemıyım dıye dusunmekten başıma agrılar gırdı valla ya :KK43:(

Şükür ya Merve gelmiş. Çok merak ettim seni kızım ya. Kızın aynı sana benziyor hakkaten canım. 41 kere maşallahhhhhhh:)

günaydın kızlar... cok kötüyüm :KK43:( bugün dorugumun 45. günü. bebeişim 2 gündür hiç durmadan ağlıyo.uyumuyo.uykusu ağlamaktan bitap düşünce baygınlık şeklinde oluyo ve yeni bi gaz sancısı geldiğinde sıirayarak uyanıyo :KK43:( ne yapsam olmadı. zinco, nurse, sab simplex,colinox, bacak hareketleri, rezene, papatya, yok yok yok...ağlamaktan harab oldu yavrum.sesi kısıldı garibimin.ıkınmaktan gözleri yuvalarından fırlıyo.bende bittim iyice.moralim cok bozuk.doktorumuzda izindeymiş.baska doktora gitsek bagırsaklarını dinlicek gazı var deyip yollıcak bılıyorum.daha öncekıler gıbı.napacagımı sasırdım.coook üzgünüm.nolur bı akıl verın bana.bebegımın baska bı problemımı var yada ben basarısız bı annemıyım dıye dusunmekten başıma agrılar gırdı valla ya :KK43:(

Canım çok zor bir durum hakkaten. Benim başıma bu tip birşey gelmedi çok fazla. Benim kızım çok ağladığında müzik açıyorum onuda kucağıma alıp dansediyorum. Böylelikle rahatlıyor . Sende dene bence. Eğer oda işe yaramazsa fön makinesi falan çalıştır bakalım yanında. Bu tip seslerde baya rahatlıyorlar. Yada arabasına at biraz dışarı çıkıp dolaştır. Sebepsiz yerede ağlıyor çünkü minikler.

günaydınlaaaaaarrrrrr
29 ekim cumhuriyet bayramımız kutlu olsun....nice huzurlu senelere inş.
bizde akşam eşimin arkadaşının bebişi oldu ona gittik tebriğe....25 gün küçük bizden...nazar değdi galiba oğluma 3 e kadar bi uyuttum bi uyandı çocuğum ağlarak .... ufff gezmeyede gitmeye korkar oldum...çok hareketli bnm oğlan bide gülücük saçtı...maaşallah...elim ayağım dolandı akşam ne yapıcağımı şaşırdım.....Allah korusun bebişlerimizi..kem gözlerden
özgecim nasılsın?
sidocum çok geçmiş olsun cnm yaaaa kıyamam ben miniğineee

Günaydın Tülaycımmm. ıyiyim cnm. Oh oh demek paşam gezmelere gitti he. Benim kızda sapıtıyo dışarı çıkıp gelince valla. O yüzden fazla çıkarmamaya çalışıyorum. Aslında 40 ından sonra güya hergün yürüyüş yapacaktım kızı arabaya atıp ama olmadı.

mervecim benim ılk 3-4 gün hiç sütüm gelmedi gögüs ucumda yoktu silikon gögüs ucuyla emzirdim 15 günden sonra çıkardım biraz ucu çıkmıştı o yüzden benım hiç yara olmadı ama sütüm çok olsaydıda yara olsaydı ek mamada veriyorum doymuyo yavrum :gitme:

olsun canım yaa çok şükür sağlıklı ve yanında yavrun, yanında ve ek mama da versen besleyebiliyorsun bebeğini değil mi opuyorumnanaktan
benim de hiç çıkmadı göğüs uçlarım ve silikon uç da kullanmadım alışır dediler diye, salak kafam işte!!!
ağlayarak emzirdim valla bi kaç hafta, kolay değildi yani...
sağlıklı ve yanımızda olsunlar da inan ki nasıl beslediğimiz çok da önemli değil, kokularından mahrum bırakmasın Rabbim yeter....

saolun kizlar buyudu valla alis
emzirdim yatirdim ama cok gazi var kivraniyor icerde
pirt pirtda saliyor ama yetmiyor demekki rahatlamasina :) valla buyuk insan gibi osuruyor

mervecim senin kuzuda cok seker masallah
...

çok zor şu gaz işi yaa, Allah yardımcınız olsun kızlar..
benimki iki gece kaka yapmadı da kahrolduk ki kabız bile değildi yani, sürekli gaz falan çok zordur eminim...
sağol canım benim seninki de pek yakışıklı valla maşallah :nazar: :nazar:

Şükür ya Merve gelmiş. Çok merak ettim seni kızım ya. Kızın aynı sana benziyor hakkaten canım. 41 kere maşallahhhhhhh:)

ben de hep merak ettim sizleri ve çok özledim özgecim valla opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
sağol teyzesi teşekkür ederizopuyorumnanaktan

akşam eltim aradı, k.valide haber yollamış bugün k.validemlerin günü varmış, ben de gidecekmişim, hem kırk uçurma olurmuş!!!!
bana direk söyleyemiyor korkuyor tabi tersleyeceğim için!!
hiç de gelemem valla kusura bakmasın dedim, bir sürü yabancı kadın elden ele gezdirecek bebeğimi, mikroplu ağızlarıyla öpecekler !!!!
39 günlük bebek bu yaa, daha eti ne budu ne!!! sinir oldum valla, akılsız kocamla da kavga ettik bu yüzden!!!
gitsen ne olur diyor adam bana!! gitmiyorum dedim istersen kız bağır, kimse bebeğimden kıymetli değil!!!
bakalım kaynana daha beni aramadı... tatsız şeyler olacak böyle aptalca bi konu yüzünden...

Valla bencede Mervecim gitmesen daha iyi olur ama işte düşünmüyorlar maalesef. Bebeğinden önemli değil kimse dediğin gibi. Allah korusun bide domuz gribi çıkardılar başımıza. Bende çok korkuyorum kızımı dışarı çıkarmaya .

Evet Özgecim yaa, ortalıkta salgın var, bunlar bana bebeği kalabalığa sok diyorlar!!!
Bebeğin altını açıyorum, kakası azıcık yeşile dönmüş oluyor içim acıyor kızıyorum kendime, bi de hasta edersem kahrolurum...
K.validem olacak akıllı yeşili görünce "Merve bak üşütmüşsün çocuğa geçmiş dikkat et" demeyi akıl ediyor ama....
Neyse yaa bu konu aşırı derecede canımı skıyor zaten!!!!

cnm bugün hemşire bi arkadaşımın dediğine göre bıngıldağın göçük görünmesi bebişin susuz kalmasından olurmuş mama yiyen çocuklarda özellikle anne sütü alanlar bi şekilde su ihtiyaçları karşılanıyor çünki ama....

maaşallah canım alişe yaaa tosuncuk olmuşşş yaafffff.annesi harika bakmış oğluşuna ...

geçmiş olsun cnmcım bizimde bi 20 gün kadar var ve korkuyorum aşıya gitmeden önce ağrı kesici ve ateşdüşürücü şurup vermeyi düşünüyorum ben de oğluşuma...bakalım akşam neler olcek huy değiştircekmi oğlun...haber verirsen sevinirim canım yaaa tırsıyom valla ben bu aşıdan

canım ağrı kesici ateş düşürücüler aşının etkinliğini azaltıyomuş doktorum mecbur kalmadıkça verme dedi.. aşıdan sonra sürekli kontrol et ateşi 38 geçerse ver dedi.. bizde salı günü aşılacaz bakalım umarım kolay atlatırız.. cumartesi günü rota aşısını yaptırıcaz bu haftamız aşıyla geçecek yani..

Evet Özgecim yaa, ortalıkta salgın var, bunlar bana bebeği kalabalığa sok diyorlar!!!
Bebeğin altını açıyorum, kakası azıcık yeşile dönmüş oluyor içim acıyor kızıyorum kendime, bi de hasta edersem kahrolurum...
K.validem olacak akıllı yeşili görünce "Merve bak üşütmüşsün çocuğa geçmiş dikkat et" demeyi akıl ediyor ama....
Neyse yaa bu konu aşırı derecede canımı skıyor zaten!!!!

aman birde büyükler herşeyi bilir diyolar ya yalan valla..ne işi el kadar bebeğin günde sanki pasta börek yiyecek..ben şu domuz gribi tantanası bitmeden burnumu bile çıkarmayı düşünmüyorum..

mirabaaaaa... mervecimmm maşallah kuzucuk çok şeker ya. ne güzel normal normal pırtlatmışsın beni de böldüler canım ya :)
kızlar bu da benim oğluşumun son hali :) :nazar::nazar:

bu arada 40ı çıkana kadar babaya benzetiyorlardı şimdi her gören aynı annesi diyor.babanem de bebeklik fotoğrafımı buldu hakkaten aynı ben :) 40ından sonra değişti oğlum doğru yolu buldu :)))

canım ağrı kesici ateş düşürücüler aşının etkinliğini azaltıyomuş doktorum mecbur kalmadıkça verme dedi.. aşıdan sonra sürekli kontrol et ateşi 38 geçerse ver dedi.. bizde salı günü aşılacaz bakalım umarım kolay atlatırız.. cumartesi günü rota aşısını yaptırıcaz bu haftamız aşıyla geçecek yani..

ben de aşıdan sonra verilen şurup o etkiyi yaptığı için aşıdan önce verilmesinin daha iyi olduğunu biliyordum ama demek ki hepsi aynıymış...
kızlar hangi zamanlarda hangi aşıları var bebişlerin_?
doğduğunda ve tam 1 aylıkken hepatit b aşıları yapıldı kızımın, bundan sonra da 3. ayda çağırdılar..
ondan daha önce bi aşı var mı_?

aman birde büyükler herşeyi bilir diyolar ya yalan valla..ne işi el kadar bebeğin günde sanki pasta börek yiyecek..ben şu domuz gribi tantanası bitmeden burnumu bile çıkarmayı düşünmüyorum..

ben kendim gitmiyorum günlere ki yavrumu götüreyim yani...
ben de endişeliyim bu salgından, sadece k.valideye ve anneme giderim, o da kalabalık olmaması koşuluyla tabii ki...

mirabaaaaa... mervecimmm maşallah kuzucuk çok şeker ya. ne güzel normal normal pırtlatmışsın beni de böldüler canım ya :)
kızlar bu da benim oğluşumun son hali :) :nazar::nazar:

sağol canıımm :) hiç yapamıcam sandım o an ama yaptım valla başardım :roflol: :roflol:
en çok normal doğum yanlısı anne adaylarıyken en çok sezeryan olmak zorunda kalan topik olmuşuz valla :roflol: :roflol:
çok şükür sağlıkla kurtulduk ya önemli değil bence baharcım opuyorumnanaktan
oyyy yerim ben o oğluşu Yarabbiiii nasıl bi güzelliktir bu böyle yaaa opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

Mervecim hoşgeldin tatlım gelişinle topic neşelenmiş valla. Arayı açma artık bir daha bu kadar maşallah kızına çok şeker aynı sen...

Tülaycım , Ebrucum beni merak etmişsiniz tşk ederim biz iyiyiz salı günü yatılı misafirliğe gittik 1 gece İzmire arkadaşlara.Herşey yolunda çok şükür..Kızımda gayet ii. Dün biraz gezdik alışveriş merkezlerinde hatta İzmirde Agora Alışveriş Merk. teknosanın açılışı vardı öğleden sonra oraya gittik ama varınca öylesine kalabalıktı ki korktum domuz gribinden rabbim korusun artık yavrumu bir daha götürmem artık bir yerlere...

Ebrucum Alişe de maşallah yaa koca adam olmuş valla kıyafetlerleriyle de yakıyor ortalığı yakışıklım benim...

Mervecim hoşgeldin tatlım gelişinle topic neşelenmiş valla. Arayı açma artık bir daha bu kadar maşallah kızına çok şeker aynı sen...

Tülaycım , Ebrucum beni merak etmişsiniz tşk ederim biz iyiyiz salı günü yatılı misafirliğe gittik 1 gece İzmire arkadaşlara.Herşey yolunda çok şükür..Kızımda gayet ii. Dün biraz gezdik alışveriş merkezlerinde hatta İzmirde Agora Alışveriş Merk. teknosanın açılışı vardı öğleden sonra oraya gittik ama varınca öylesine kalabalıktı ki korktum domuz gribinden rabbim korusun artık yavrumu bir daha götürmem artık bir yerlere...

Ebrucum Alişe de maşallah yaa koca adam olmuş valla kıyafetlerleriyle de yakıyor ortalığı yakışıklım benim...

sağol dilekcim valla 2-3 gündür farklı bi neşem var valla öylesine alışmışım ki sizlere tekrar kavuşunca sevindirik oluverdim opuyorumnanaktan
maşallah gezmelere başlamışsınız ne güzel :)
gezmek demişken; emziriyorsanız dışarıda nasıl yapıyorsunuz kızlar_? valla benimki çok sık emiyor dışarı çıkmaya korkuyorum bu yüzden..

X