2009 Eylül Anneleri

çok saol meryemcim özledim valla senınle konuşmayı hiç denk gelmedık yaw ben giremıyomkı dogru düzgün bazen ıkı okuyup çıkmak zorunda kalıyom tek başıma zor yetişiyorum valla
benım yavrum 20 günlükken 300 gr almıştı tam 4 kılo olmuştumafoldumbençok azzz dün aşımız vardı ama babamız işten zaman ayırıp gıdemedık aşıya p.tesi görcez bakalım nekadar olmuş yavrum ben kaçtı şimdilik uyandı beyfendı iii geceler sizeee

dilekcim maşallah canım sütünede uzun cvp yazmak ısterdım ama zırlıyo

Aynen canım bende ağlamaktan zehir ettim ilk günlerimi ama deme ki yaşanması gerekiyormuş o günlerinde. Az kalmış canım o kadarda eziyetleri olacak be tatlım bebek onlar kendilerini elbette ağlarak ifade edecekler bazen benimkide durmuyor ama olsun yine de bence uslu bir kızım var. Amin canım allah hiçbirimizin mutluluğunu bozmasın haklısın be canım askerlik mesleği de hakikaten çok zor aman iyi bari yine doğularda falan değilisiniz eminim eşin için çok zor oluyordur oğluna az zaman ayırabilmek... Ben mama vermiyorum artık canım. Salak doktor yüzünden bir süre verdim ama günlük sadece en çok 3 öğüne bölerek 135ml verdim ama 1 aydır nerdeyse hiç vermedim diyebilirim. Çok şükür gayet ii gidiyor sizinki kaç kilo oldu?

Bu arada kızlrar yaa ben niye böyleyim hiç bilmiyorum çok evhamlıyım salaklık bu yaptığım biliyorum ama beynimi kemiren kurda bir türlü engel olamıyorum bu sabah bir yerde down sendromlu doğan bebeklerin belirtilerini okudum inanın çok okuyup bilgi sahibi olmakta pek öyle ii birşey deil:KK43: :eek:klava: :Tüm gün kızımın orasını burasını kontrol ettim yüzüne baktım durdum böyle birşey var mı diye.İkili - üçlü testlerimde riskler düüşüktü ayrıca kızımı doğum yaptığım hastanedki çocuk dotoru dışında 3 doktor daha gördü genel kontrollerini yaptı. Allah korusun öyle bir durum olsa biri farkederdi di mi?....:1no2:

tek evhamlı sen değilsin canım bende aynı durumdayım.şu kulak arkasındaki bezelere dr sorun yok dedi.rahatladım ama yinede nette arastırıyorum ve arastırdıkca kafam karısıyor.
allah korusun bebişlerimizi canım.

tek evhamlı sen değilsin canım bende aynı durumdayım.şu kulak arkasındaki bezelere dr sorun yok dedi.rahatladım ama yinede nette arastırıyorum ve arastırdıkca kafam karısıyor.
allah korusun bebişlerimizi canım.

Canım geçmiş olsun size de bende okumuştum pek çok yerde yeni doğanlarda beze olabileceği ile ilgili birşeyler ama insanın aklına her türlü kötü şey geliyor di mi böyle zamanlarda? Canım en azından senin elinde somut bir belirti var, ya benimki öyle bir düşüncem hiç yoktu yada en küçük öyle bir belirti farkedipte araştırmaya başlamadım işte rastgele okuduğum bir yazı üzerine bu kadar takıldım benden evhamlısı yoktur herhalde:)

bugün benim kız ağlayarak uyanıyor bir sancısı var ama neyse hepinize iyi geceler kızlar sancısız sakin ve bol uykulu geceler.

Aceleyle sevişmek!

Hep güzel şeyleri, şahane duyguları, mis gibi bebek kokusunu konuşup duruyoruz.

Yok mu hiç bebek sahibi olmanın sıkıcı yönü, can acıtan tarafı? Var tabii ki... Hem de çılgın gibi.
Bebek öncesi yaptığınız rutin işlerin, artık yapmak için özel zaman ayırmanız gereken özel işler kategorisine girdiğini ne yazık ki doğum sonrası anlıyorsunuz. Kuaför gibi, alışveriş gibi, bir arkadaşınız ile kahve içmek, fal bakmak, laylay yapmak gibi... Elinize bir magazin dergisi alıp, ayaklarınızı uzatıp, şöyle bir yarım saat sessizce bir yerde uzanmak gibi...
Daha önce çocuğunuz olsa bile, bu bebeğiniz ikinci hatta üçüncü olsa bile, ilk üç ayınız maalesef kabus gibi geçiyor. Uykusuz, yorgun, sinirli, gergin, bebeğiniz kucağınızda veya yakınınızda olmadığında mutsuz, sürekli bir kaos ve bir yerlere yetişme duygusu içinde oluyorsunuz.
Bebekten büyük çocuklarınız varsa, yaşanan vicdan azabı, zaman ayıramama stresi ve gerginlik ise işin cabası...
Önceden içinizde yeşeren başka başka duygular, doğum sonrası ilk aylarda yerini net olarak şu duygulara bırakıyor: “Yetersizlik ve yetmeme, yetişeme duygusu...”
Hele hele yeni anne ile yeni babanın gel-git şeklinde yaşadıkları duyguları... Beş dakika önce tepesinde dikilmiş, bebeğe hayran hayran bakarken, ne iyi bir iş yaptık diye düşünürken, beş dakika sonra anlamsız bir konuda hırlaşabilme kabiliyetleri görülmeye bir duygu!
Tüm bu kargaşanın içinde duş alma vaktini bulunca suyun altında uzun uzun kalan kadının, üzerinde bornoz ile aynanın camındaki buharları silip kendine baktığında gördüğü şey ise yürek burkar işte... Manikür zamanı gelmiş ellerini fark eder kadın, yüzüne en son ne zaman peeling yaptığını hatırlamadığını, boynuna kremlerini 35 gündür süremediğini...
Çok severek aldığı o güzelim kolyelerini bebeğin yüzünü ve başını incitmemek için takamadığını... Göz altında uykusuzluktan yeni çizgiler belirdiğini...
Yine de “Yeni anne ve yeni baba olmanın en kötü yanı nedir?” diye bana sorarsanız: “Eskisi gibi uzun uzun sarılma ve doya doya koklaşmayı unutturur bir süre yeni bebek... En kötü şeydir bence kısacık sürelerde aceleyle sevişmek” derim eski günlere hasretle...
Bakmayın bunları yazıyorum ama o küçük meleği kendi kendine ninni söyleyerek uyurken görünce, içimden “Allah'ım şükürler olsun” da diyorum...

Hürriyet Gazetesi Pınar Reyhan

dilek emin ol bende senin gibiyim ama hiç memnun degilim bu huyumdan..bende daha dün okudum down sendromu belirtilerini...seningibi hiç bi belirti yokken kızımın yüzünü inceleyip durdum...allah korusun rabbim hepimizin evlatlarını esirgesin...

dilek emin ol bende senin gibiyim ama hiç memnun degilim bu huyumdan..bende daha dün okudum down sendromu belirtilerini...seningibi hiç bi belirti yokken kızımın yüzünü inceleyip durdum...allah korusun rabbim hepimizin evlatlarını esirgesin...

Amin canım... Allahın verdiğinden elbette sual olunmaz ama ne bileyim erken teşhis çok önemli yaa tıpta o nedenle herşeyi araştırıp duruyorum... Allah düşmanımın başına bile vermesin böyle zor hastalıklar. Hadi ii geceler kızı uyutacağım artık.

şu gaz derdinden kurtulsak inşallah artık yaaa.yine bu saatte başladık.hatta 45 dakikadır.memeyle oynuyo çekiştiriyor.ıınnkk grawww hıınnkk hıımms sesler:))gözler kızarık uykusu var belli ama aah ahhh.

bu arada saliha sormuştun aptamil conformil iyi geldi bana.1 haftada 2 kere fitilsiz kaka yaptı şükürler olsun.aptamil1 ile yarı yarıya veriyorum tadı buru dedi milupadaki kız.cidden öyle.

kizlar oglumdan geceden beri hiriltilar geliyor sankibogazinda balgam varmis gibi
offf o kadar dikkat ettim ama sanirim usutup hasta ettim yaaaa
cok uzuluyorum arada tikanir gibi olup oksuruyor :KK43:

kizlar oglumdan geceden beri hiriltilar geliyor sankibogazinda balgam varmis gibi
offf o kadar dikkat ettim ama sanirim usutup hasta ettim yaaaa
cok uzuluyorum arada tikanir gibi olup oksuruyor :KK43:

şunu yap bunu yap desek bence yanlış olur canım ya doktora göster ilerlemeden derim.geçmiş olsun yavruna.geçen balkonda biraz durduk hava alsın diye o bile huyunu değiştirdi bebişin.dışarı olabildiğince çıkmıyorum ya.büyüsünler biraz daha bakalım.çok mu pimpiriklik benimki ama sonra o da bende çekiyoruz.

mrb kızlar günaydın.saatler geriye alınmış.kaçta yattık kacta kalktım habersizim.niye geri alırlar şu saatleri erkenden hava kararıyor.izmirde neysede şimdi evime gidince oralarda erkenden akşam oluyor.

neyse kızlar ben sabah bir kalktımki benim boğazım ağrıyor burnum akıyor ben nezle yada grip oldum.kızıma gecsin istemiyorum.ne yapmalıyım sizce.e bugün pazar drada gidemem.zaten ilaç kullanmak istemiyorum.acaba kızıma gecmemesi için maskemi kullansam.

meryemcim geçmiş olsun canım. kıyamam kuzucuğa yaaa. allah sabır versin size de canım gerçekten çok zor oluyor.biz de yaşıyoruz zaman zaman. insan hem üzülüyor hem de elinden bişey gelmediğinden sinirleniyor. şimdi iyidir umarım.
emel ben de gece çayı aldım da o bizim için değilmiydi ya bebişler içinmiydi?

canım uzerinde bebekler kuçuk cocuklar ve yetiskinler için diyor yani sende icebilir bebegine de verebilirsin kullanıp sekli yazıyo zaten......ben 50ml suya yarım tatlı kasıgı koyudum ama hepsini vermedim

kızlar benim kız buğün iki defa hafif sümüksü kaka yaptı.ishal yok renk sarı.nette arastırdım ishal yoksa normal kabul ediliyor.sizin bilginiz varmı bu konuda

canım benimkide uzun sure yani 3-4 gun kaka yapmadıgında oyle oluyor sumuksu gibi yapıs yapıs ama rengi normal niye oyle bilemiyorum

mrb kızlar günaydın.saatler geriye alınmış.kaçta yattık kacta kalktım habersizim.niye geri alırlar şu saatleri erkenden hava kararıyor.izmirde neysede şimdi evime gidince oralarda erkenden akşam oluyor.

neyse kızlar ben sabah bir kalktımki benim boğazım ağrıyor burnum akıyor ben nezle yada grip oldum.kızıma gecsin istemiyorum.ne yapmalıyım sizce.e bugün pazar drada gidemem.zaten ilaç kullanmak istemiyorum.acaba kızıma gecmemesi için maskemi kullansam.

canım en guzeli o maske kullanmak....bizde evcek nezle olmustuk annem falan maske kullandı çok sukur bulasmadı ogluma sende oyle yap canım...bende surekli nane limon içtim

ємєℓ;9809696 .!.:
canım en guzeli o maske kullanmak....bizde evcek nezle olmustuk annem falan maske kullandı çok sukur bulasmadı ogluma sende oyle yap canım...bende surekli nane limon içtim

evde yalnızım annemleri arayımda gelirken maske alsınlar.eczanelerde bulunur sanırım.nane benimde aklıma geldide sütü azalttığı için içmeye korktum.bir ıhlamur yapayım ben en iiyisi.

emelcim siz oralarda soba yakmaya başlamışsınızdır herhalde (yada kalorifer)

şükür burada yanmıyor henüz arkadaşlar.ama eşim bulgaristanda çalışıyor orada çoktan yanmaya başladı.e balkanlardan gelen soğuk hava olayı :KK66:

X