2009 Eylül Anneleri

Dün sütüm azaldı diye çok panik oldum. aniden az gelmeye başladı. kızım da çok huysuzlandı. sizde oldu mu hiç?
bugün biraz daha iyiyim ama yine de önceye göre az, çok endişeleniyorum...mafoldumben

Kızlar benim cadı resmen sallanamya alıştı. gündüz salıncağı sallanmadan uyumuyor. aslında çok kriz boyutunda gaz problemi de yoktu ama yatağında durunca önce bık bıklıyor sonra ağlamaya başlıyor. ya kucak ya sallanma derken alıştı valla.
şu çocugu yatakta büyüyenlere imreniyorum doğrusu

Dün sütüm azaldı diye çok panik oldum. aniden az gelmeye başladı. kızım da çok huysuzlandı. sizde oldu mu hiç?
bugün biraz daha iyiyim ama yine de önceye göre az, çok endişeleniyorum...mafoldumben

sorma canım benimkide ayakta sallanarak uyuyo yada göğsümde çok huysuz bi bebek derdi yokken ağlıyo öle gerçekten ağlamada değil aslında ama dayanamadım ayağımda sallanmaya alıştırdım :hulya: :hulya: arada sırada bende de süt zalıyo öğününü geciktirmemeye bak birazda stress yorgunluk filan oluca oluyo:eek:

Bebeğimin Neden Gazı Var?
Bebeğiniz dünyaya tam olarak gelişmemiş bir mide-bağırsak sistemi ile gelir. Yetişkinlerde bulunan sindirime yarayan birçok enzim de, bebeklerde henüz tam anlamıyla işlev görmediğinden, bebek anne sütünden sonra ya da hazır mama tüketiyorsa mamadan sonra kramp şeklinde belirti veren ağrılarla karşılaşır. Gaz sancıları hafif veya şiddetli olarak birçok bebeğin karşılaştığı bir sorundur. Gaz sancısı, bebeğe zarar vermeyen, belli bir süre ile sınırlı fizyolojik bir olaydır ve bir takım önlemler alarak önüne geçmek ya da en aza indirmek mümkündür.

Başlangıç olarak bebeğin gaz sancısı dışındaki herhangi bir sebepten dolayı ağlamadığına emin olmanız gerekir. Genelde sancılar en çok açlıkla karıştırılır. Eğer bebek anne sütünü verdiğinizde susuyorsa ağlamanın nedeni açlık olduğuna karar verebilirsiniz. Bebek buna rağmen susmuyorsa ve her nöbet esnasında bebeğe anne sütü ya da mama veriyorsanız, nöbetler bu nedenle de artabilir. Sık sık ve düzensiz beslenen bebeklerin gaz sancıları daha da çoğalabilir. Erken dönemde başlanan ek gıdalar da gaz sancısına sebep olabilir.

•Bebeklere şekerli su içirilmesi, emziklerin bala veya pekmeze batırılarak verilmesi, çok erken aylarda nişastalı gıdalara başlanması, meyve ve meyve salarının gereğinden çok içirilmesi veya meyvelerin olgunlaşmamış olması gazı artırabilir. Gereğinden fazla su içirilen veya tam tersi yeterince su verilmeyen bebeklerde de gaz fazla olur.
•Uzun süre açıkta kalan yiyecekler (özellikle süt ve sütlü yiyecekler), iyi temizlenmemiş şişe - kaşık ve emzikler, uzun süre kapağı kapatılmamış şuruplar (vitaminler, antibiyotikler, ateş düşürücü, ağrı kesiciler) basit mikrobik kirlenmeler nedeniyle gaz yapabilir.
•Altının uzun süre ıslak bırakılması, bulunduğu ortamın aşırı sıcak veya soğuk olması, uzun süre aynı konumda yatırılması gazı artırabilir.
•Bebeğin kundaklanması, hareket kabiliyetini sınırlayan kuşaklarla sarılması gazı artırabilir.
•Annenin beslenmesinin önemi tartışmalıdır. Yine de annelerin de süt verirken gaz yapan gıdalardan kaçınması önerilmektedir.
Belirtiler: Bebek meme emmek ister ama kısa bir süre sonra ağlamaya başlar. Bebeğiniz özellikle besin aldıktan sonra bu belirtileri veriyor ve sakinleşmiyorsa, bunun gaz sancısı olma ihtimali yüksektir. Ayrıca gazı olan bebeklerin karınları sert ve şiş görünür.

Gaz Sancısını Engellemenin Yolları
•Bebeğinizi mümkün olduğunca anne sütü ile besleyin. Çünkü anne sütü bebeklerin sindirebilmesine en uygun, doğal besindir.
•Emzirme aralığınızı en az 2 saat olarak ayarlayın, aksi takdirde saat başı emen bebeklerde sindirilen ve sindirilmemiş süt karışarak gaz yapabilir.
•Sakin olun, bebeğe şefkatle ve güvenle yaklaşın.
•Bebeği aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda bulundurmamaya özen gösterin.
•Bebeğinizi dar kıyafetlerle, üst üste giydirmeyin.
•Mama hazırlarken hijyen (temizlik) kurallarına uyun.
•Bebeği yan olarak veya karın üstü yatırın ve karın üstü yatırılırken sürekli gözetleyin.
•Karnına ve ayaklarına ılık bezler koyun.
•Her beslenmeden sonra gazını çıkartın.
•Sakin olduğu bir zamanda bebeğin karnına masaj yapabilirsiniz.
•Bebeğe rezene çayı ve anason çayı verilebilirsiniz.
•.

Son düzenleme:
kızlar bebeğin eldivenlerini çıkar demişsiniz ama yüzünü gözünü yırtıyooo
elini ağzına sokup çekiyor, acıtıyor canını
zarar veriyor kendisine bilmeden, sizde olmuyormu böyle durumlarki çıkardınız eldivenleri??

zarar veriyor kendisine bilmeden, sizde olmuyormu böyle durumlarki çıkardınız eldivenleri??

canım tırnaklarını kesiyoruz biz surekli o zaman sorun olmuyor

Bebeklerde Kolik
Pek çok bebek hayatının ilk döneminde canı yanıyormuş gibi davranışlar sergileyerek, ağlama nöbetlerine tutulabilir. Sağlıklı bebeklerde görülen bu tarz nedensiz ağlamalara KOLıK denmektedir. Kolik, bir hastalık değildir ve bebeğe zarar vermez. Bebeklerin yaklaşık % 10' unda görülen ve dış dünyaya uyum sağlarken yaşanılan bir tür rahatsızlık olarak kabul edilebilir.

Kolik Ne Kadar Sürer?
Bebek 2-3 haftalık olduğunda başlar, 4-6 haftada en yoğun döneme ulaşır, çoğunlukla 3 ayda sona erer.

Doktor Kontrolü Gerekli mi?
Bebeğin hergün belirli saatlerde ağlama nöbetlerine tutulması, kolik belirtisi olabilir. Yine de bebeği doktora götürmek ve başka bir sorun olmadığından emin olmak için onu muayene ettirmek gereklidir. Bebeklerde; fıtık, barsak düğümlenmesi, orta kulak iltihabı, idrar yolu enfeksiyonu gibi problemler de çok ağlamaya yol açar ve bebeğin kolik sorunu olduğu sanılabilir.
Kolik’in Sebepleri
Koliğin nedeni henüz bilinmemekle beraber; anne sütü alan bebekte annenin yediklerine allerji, mama alan bebekte mamanın içeriğine allerji, sindirim sisteminin tam olgunlaşmamış olması, artmış barsak gazı, bebeğin günlük rutinindeki değişiklikler, annenin endişesi/olumsuz duyguları ile ilişkili olabileceği düşünülmektedir.

Emziren Annenin Kaçınması Gereken Gıdalar
Annenin emziklik dönemindeki beslenmesi, bebeğin özellikle ilk 6 ay, temel besin kaynağı olan anne sütüne etki ettiği için çok önemlidir. Gaz yapıcı özelliği olduğu bilinen, lahana, karnabahar, Brüksel lahanası, brokoli, kuru baklagiller, inek sütü ve süt ürünleri, pişmemiş soğan ve sarımsak, baharatlı gıdalar, kahve, çay, çikolata, portakal gibi besinlerin annenin diyetinden çıkartılması, bebeğin rahatlamasına olanak verebilir.

Ağlayan Kolik Bebeğin Rahatlatılması
Bebeğinizi rahatlatmak için öncelikle sizin rahat, olumlu ve anlayışlı olmanız gerekmektedir. Her bebeğin ağlamasını farklı yöntemlerle durdurabilirsiniz. Fakat tüm bebekler için geçerli olan, kendisni güvende hissetmesidir. Aşağıda sıraladığımız ipuçları, Kolik bebeğinizin ağlamasını dindirebilir.

•Kucakta veya bebek arabasında gezdirmek
•Sarılma ve rahatlatıcı nini/şarkılar söylemek
•Hafif/alçak sesli müzik dinletme
•Kucakta veya beşikte sallama
•Karnına ılık yağ ile masaj yapma
•Karnına ılık havlu koyma
•Ilık bir banyo yaptırma
•Kendi arabanıza bindirip gezdirme
•Emzik verme

emelcim bende tırnaklarını kestim hatta baş parmağının birini kıstırdım makasa, canı acıdı
bırakmıyor, elini tutunca çok zorluyor beni
kestiğim halde acıtıyor canını bu kız, eller hiç boş durmuyor hep yüzünde

emel çok faydalı bilgiler , çok sağol canım
bilgisayarıma kaydedeyim bu bilgileri :KK66:)

emelcim bende tırnaklarını kestim hatta baş parmağının birini kıstırdım makasa, canı acıdı
bırakmıyor, elini tutunca çok zorluyor beni
kestiğim halde acıtıyor canını bu kız, eller hiç boş durmuyor hep yüzünde

canım uykudayken kesmeyi dene biz oyle yapıyoruz...esim kesiyor benim

canım o bizdede oluyo hatta bu sabah saçlarını yoluyodu kızım kendi kendine elini sürekli ağzına götürüyo hatta bunu görenler bu çoçuk aç deyip moralimi bozuyo halbuki karnı doyuyo gazını çıkarıyo zaten gerçekten ac olsa kıyametleri koparıyo ama millete anlatamıyorum ki :KK43:( ben eldiveni çıkaralı çok oldu 15 günlükken çıkardım her banyodan sonra tırnaklarını kesmeye çalışıyoruz :eek:
zeynep maşallah kızına, çok şeker, Allah bağışlasın
sağlıklı hayırlı evlat olsun inşallah canım

sağal allah hepimiz evlatlarını bize bağışlasın canım :))

ee bu arada nasılsınız bakalım anne kız ??

canım o bizdede oluyo hatta bu sabah saçlarını yoluyodu kızım kendi kendine elini sürekli ağzına götürüyo hatta bunu görenler bu çoçuk aç deyip moralimi bozuyo halbuki karnı doyuyo gazını çıkarıyo zaten gerçekten ac olsa kıyametleri koparıyo ama millete anlatamıyorum ki :KK43:( ben eldiveni çıkaralı çok oldu 15 günlükken çıkardım her banyodan sonra tırnaklarını kesmeye çalışıyoruz :eek:

hee sorma sanki biz bilmiyoz açmı tokmu dimi, karışan karışana
gün aşırı banyo yapıyoruz yeni yeni başladım tırnakları kesmeye
emelin dediği gibi birde uykuda deniyeyim bari
anne kız iyiyiz şükür, seve seve bi hal oluyorum kızımı
Rabbime şükrediyorum iyiyki vermiş bu balı bize
ee siz nasılsınız bakiim?

ємєℓ;9813347 .!.:
iyi aksamlar eslemcim cıkmam lazım mızırdıyo bizim ki

tmm canım paşayı ağlatma, bizimde babamız gelcek birazdan yemek yicez, öptüm canım

hee sorma sanki biz bilmiyoz açmı tokmu dimi, karışan karışana
gün aşırı banyo yapıyoruz yeni yeni başladım tırnakları kesmeye
emelin dediği gibi birde uykuda deniyeyim bari
anne kız iyiyiz şükür, seve seve bi hal oluyorum kızımı
Rabbime şükrediyorum iyiyki vermiş bu balı bize
ee siz nasılsınız bakiim?

tmm canım paşayı ağlatma, bizimde babamız gelcek birazdan yemek yicez, öptüm canım

biz de iyiiyiz allaha çok şükür :ecrin_bebek: bende izlemeye doyamıyorum küçüçük ağız burun bazen yanında yatıp onu izliyorum opuyorumnanaktanallahım isyeten herkeze b duyguyu güzelliği yaşatsın :Saruboceq: bu arada hani benim göğsüm küçük diye yakınıyodum ya doğumdan sonrada pek fazla büyümedi kaydirigubbakcemile3 işin enteresan tarafı her gören senin göğsün küçük süt yok demezmi kardeşim bu hacimle ilgili değil yapıyla dicem kalp kırmak istemiyorum delircem valla annem sağolsun misafirlerden sonra bi rahatlatma konuşması yapıyo her seferinde kaydirigubbakcemile3

eslem canım kızın bu arada çok tatlı :)) bizimki toka ve şapka takmayı hiç sevmiyo kessinlikle takamıyoruz artık bizmki erkek gibi kız süle püsle arası yok :))

geçmiş ollsun salihascım....dilekçim tickerin 58 günlük gözüküyo...

Canım ağustos ayı 31 çektiği için ve daha 60. günü tamamlamadığım için tickerım öyle gözüküyor yoksa bugün 60. günümüzün içindeyiz.

slm kızlar :)) dilekçim yavrunun 60 yaşınıda görürüsün inşallah canım :)) canım bu arada pudrayı sölediğin için sağol bilmiyodum aydınlattığın için saol :)) salihas canım geçmiş olsun inşallah bebişe geçmez kendine dikkat et bol bol dinlen boş vakitlerinde :)) kızlar aranızda emzik kullanan varmı?

Amin canım allah hepimize nasip etsin o günleri inşallah. Ben emzik kullanıyorum ara sıra ama benim kız pek hoşlanmıyor çok nadir tutuyor geri kalan zamanlarda hep atıyor. Ya sen?

Tülay 40ınız hayısrlı olsun canım; Allah uzun, sağlıklı, güzel yaşlar versin inşallah

Dilek sizin de 60ınız kutlu olsun :) darısı bizim başımıza bakalım

maaşallah cnm prensesine Rabbim nice sağlıklı huzurlu ömürler versin inş. yavrucuğuna
geçmiş olsun cnmcım dikkat et kendine ve bebişinee

gülcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnn cnm şu msn aç bari yaaafffff görüşemiyoz denkgelemiyoz özledim valla

Çok teşekkür ederim kızlar darısı sizlerin başına inş.

ємєℓ;9812717 .!.:
ohhh canım benim ne guzel sonunda sizde 2 aylık oldunuz hihoyyyt var ya kızın tıpkı sen

Evet canım yaa doğduğu zaman kendime benzetiyordum ama sanki artık babasına daha çok benziyor gibi geliyor.

ємєℓ;9813278 .!.:
canım uykudayken kesmeyi dene biz oyle yapıyoruz...esim kesiyor benim

Bende daima kızım uykudayken kesiyorum zaten mümkün değil öbür türlüsü.

Canım bebekler ne kadar tok olsalarda emmek isterler o onların refleksidir aç kalmasıyla ne ilgisi var bakma sen herkesin söylediklerine.

X