2009 Eylül Anneleri

ebrucum hayırlı olsun kırkınız canımcım. ben de primanın 3-6 kilo olanını kullanıyorum. herhalde bir dahaki alışımda bir boy büyüğüne geçcez biz de. sen hergün yıkıyorsun sanırım. ben pazar ve perşembe günleri yıkıyorum. hasta ederim diye. ali efe de belli saatlerde ıkınıyor sonra rahat.
ya hayretler içerisinde izliyorum oğlumu.bu kadarcık küçük bir bünyeden bu kadar pırt nasıl çıkıyor anlayana aşkolsun. ben bebeklerin bu kadar pırtladığını hiç bilmezdim şoklardayım :)

benimde canım çekiyor baharcım ama tobe bir daha agzıma surmem......canım simdi telefon acıp fiyat ogrencem teslimat falan nasıl olurmus sorayım dedim

ebrucum benimkininde bacaklarını sıkıyor simdi elimdeki son bezi kullanıyorum bitsin bende 3 numaraya gecicem...o ıkınmalar bizde de kaldı sabaha dogru oluyor yarın doktora sorcam bu neyin ıkınması gaz yapamıyo diye mi yoksa kaka yapamıyo diye mi

günaydınlarrrrr
emelcim geçmiş olsun yaaaaa bak geçen oğlum durmadığında bendeakşamı karnıbahar yemiştim ondaymıydı ki kızartmasını yemiştim haşlandığından sorun olmaz demiştim ama oğlum tüm gün uyumamıştı yaaaa hay Allah....
ben molfix ve baby star kullanıyorum ve memnunum primada pişiğimiz çok olmuştu şimdilik böle devam ediyoz bakalım

şimdi ne oldu biliyormusunuz yüz üstü yatırmıştım oğlumu o kadar hareketli ki sağ omzundan sırtı üstüne döndü tabi ben tuttum o an acımasın die kolu bu hareket için çok erken değilmş???????????

Emelcim dün bizde aynıydık kızım hiç uyumadı dün uyuyor 5 dk sonra uyanıyor toplasan yarım saat uyumamıştır akşam dahada beterdi süt veriyorum 15-20ml içiyor diliyle itiyor aç değil belli. 15-20dk sonra yine veriyoz yine bir 10-15ml anca o kadar feryat figandı. Dün gündüz hiç uyumadığı için yoruldum eşiminde işleri dün çok yoğunmuş gece 10 oldu ikimizinde pili bitti onun gözler kan çanağı ben etrafı bulanık görüom 11:30da süt sağmam bitti eşim beni zorla yatağa gönderdi hadi sen git yat ben bakarım diye resmen yatağa geçmişim yorgunluktan. eşim 1de uyutabilmiş..bugün allaha çok şükür daha rahat. bizde kalça ultrasonu için izmire gidicez bugün...belki dün yediğim birşeyler dokunmuştur benim kıza da.

Canım çok güzelde ben hep ayağımda sallıyordum çok rahat oluyordu dün 2 uzmandan duydum çocuğu sallamamak lazımmış sarsılmış bebek sendromu diye birşey varmış beyne zarar veriyormuş dün gece sallamamamız durumu iyice beter etti.

hayırlı olsun ebrucum kırkınız çıkmış. canım benim bebeğiminde bacakları o şekilde oluyor kıpkırmızı bezleri bağladığım yerler ben 2 no prima kullanıyorum defne daha 4kg 3 no'ya geçemem ama bugün huggies almayı düşünüyorum sanki onun kenar bantları daha esnek gibi...

bizim bebişler aynı anda delirtiyolar bizleri sanırım benim kızda dün bütün gün huysuzluğu üstündeydi, ne uyku uyuyo nede doğru düzgün süt içirebildim gece 12 de yatırabildik çok şükür daha yatıyo .. düşünüyom öyle gaz yapacak birşeyde yemedim birşey yememe fırsatda vermedi zaten. umarım bugün keyfi yerinde olur kuzumun...
ben primanın 3 numarılısına yeni geçtim biraz büyük ama o kadar problem yaratmıyo hatta 2 no dışarı sızdırıken bunda böyle bir problemim olmadı çok şükür.

dilekcim size de geçmiş olsun canım ya. ben ayakta sallamıyorum ama beşiği var onda hafif hafif bazen de kucağımda hafifçe sallıyorum. hepimiz sallanarak büyüdük abartmadıktan sonra bişey olacağını sanmıyorum canım.
tülaycım ben de yüzüstü yatırdığımda kafayı kaldırıyo sağa sola çeviriyor canım elleri üzerinde dönmeye çalışıyor canım. güçlü çocuklar olacaklar belli maşallah canım

Bebeğiniz kusarsa ne yapmalı?

Beslenme sonrasında gıdasını çıkarma adetinde olan bazı bebekler günde bir defa gibi sık aralıklarla büyük miktarlarda kusarlar. Bu durumda doktorunuza durumu bildirebilirsiniz; fakat bebek sağlıklı görünüyor ve kilo almaya devam ediyorsa muhtemelen endişelenecek herhangi bir neden yoktur.

Eğer kusmukta kan ya da yeşil safra varsa bebek derhal tıbbi muayene görmelidir, çünkü böyle bir durum ciddi bir hastalık belirtisi olabilir.

Kusmak kimi zaman bir enfeksiyon belirtisi olabildiği için, aslında hiç çıkartma adetinde olmayan bebeğiniz aniden kusarsa, bebeğin vücut ısısını almalısınız. Eğer vücut ısısı normal ise ve bebeğin davranışları bir anormallik göstermiyorsa muhtemelen her şey yolundadır. Eğer bebek kusmaya devam ederse doktorunuza haber veriniz.

bişeyi çok merak ediyorum bütün gece zort zort salan çocuk sabah olunca bu saate kadar neden bir kere pırtlatmak için ıkınıp kıpkırmızı olur?

valla baharcım bensallıyorum çünkü kucağımda iki büklüm oluyo ve midesi sıkışıncada kusması artıyo oğlumun bu sefer bazen kucakta pış pışlıyom bazen ayağımda hafif hafif sallıyom,ağrısı yokken yavrum kendi kendine bile uyuyor zaten.....

ebru gözün aydın canım sende kurtuldun şu kırk olayından..
emel hamak çok güzelmiş benimde çok hoşuma gitti, satıcılarla görüşürsen haber ver
tülay benim sıpada yüzüstü yarıdığımda atağa kalkıyo kendini ileri ileri atmaya çalışıyo yan dönüyo bunlara fazla vitamin verdik herhalde biz..

bişeyi çok merak ediyorum bütün gece zort zort salan çocuk sabah olunca bu saate kadar neden bir kere pırtlatmak için ıkınıp kıpkırmızı olur?

canım zortlamak son aşama onları ıkındırırken sevgili gazları daha bağırsaklarda .... bağırsaklardan geçerken gaz sancısı yapıooo...sonra popişe ulaşıp zaaarrtttt ....heheee

ya arkadaşlar 2 gündür psikolojim yine bozuldu sanırım...kendimi işe yaramaz hissediorum..işe de dönmiycem ya ondanmıdır neden bilmem..oğlumu güzel yetiştirememekten korkuyorum...ufff hep kaygılarla dolu içim

Son düzenleme:
selam kızlar
benim defnem artık karar vermiş, saglıklı yaşam için az ve sık emecekmiş mafoldumben kaydirigubbakcemile3
3 gündür geceleri en fazla 1,5 saat sonra uyanıyor, emiyor ve uyuyor.. amaaa gündüzleri uyumuyor. çıldırttı vallahi.
çok uykum var, evde de bir sürü işim var. bugun 9 dan sonra uyumadım uykusuz olmama ragmen, işimi gücümü yaptım allahtan.

baharcım alemsin valla kaydirigubbakcemile3 ama süper çözüm.
ben de ayaklarını bu şekilde spor yapıyorum günde 3-4 kez. bir de bakıyorum ıkınıyorsa hemen spor yaptırıyorum, bu hareketi yapınca çıkarıveriyor ne varsa :))

ya ben de daha 98 li paketten 3-6 kilo olan bezden 1,5 paket var. nasıl bitcekk ya çok almışım ((

bizim de bütün gece gündüz gazımız çıkıyor alttan ama yine dediginiz gibi sabahları kıpkırmızı oluyor ıkınmaktan. sorunca yazın burdan bakalım ne diycek dr.

tubacım saol canım walla dün çok işe yaradı ama günü gününe uymuyor bebişlerin bugün pek tutmadı :) sabah 6 dan bu saate kadar ıkınmakla geçti. masaj yaptım azcık rahatladı daldı uykuya. doğru dürüst ememiyor da ağlayıp ıkınmaktan. bizimki de sıksık azar azar emiyor canım.

kızlar kuzenimin de 27 günlük bebegi var. hep memede uyuyordu, uyumazsa hep aglıyordu. perişan oldular şunca zaman. eczaneye gitmiş, anlatmış, meme ucuna yakın emzik istemiş. wee marka yumuşak uçlu, aynı bakkal emzigine benzeyen bir emzik vermiş adam. az once aradı nasıl sevinmiş, agzına verdigi gibi uyumuş, çok güzel tutmuş..ben bakkal emzigi almıştım, bugun vericem, ama bir tane de bundan alıcam bakkal emzigine gore aynı yapıdaysa en azından daha kaliteli olabilir. bilginiz olsun..

baharcım çok haklısın, günü gününe tutmuyor bunların her gün başkalar. allahım hepimiz şu ilk 3 ayı hayırlısıyla bir atlatsak sanırım bu gaz olayı tamamen bitecek..

ben de kendimi çok acemi hissediyorum ama sonra diyorum gayet iyi bakıyorum, neyini eksik ediyorum. gaz olayı olacak diyorum herkes de var. ve daha dünyaya geleli ne kadar oldu ki alışıcak diyorum. sen de oyle düşün canım geçicekkk bu günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…