2009 Eylül Anneleri

günaydın cnm bnm oğlanda keyfi iyiyken kendi kendine çok uykuya daldığı oluyo ama gazı varken ıkınırken kucakta bi yere kadar tutuluyo kafa atıyo zaten omzuma ikide bir bende kıyamıyom ayaklarım hafif hafif sallıyom zaten bu gazı çıkarmasına da yardımcı olurmuşşşşşzemuszemus

Tülaycım, kimyon içmeyi denedin mi? ben sabah aksam birer tatlı kaşığı kimyon yutuyorum suyla, faydası oluyor sanıyorum. bir de anason-rezene-ısırgan-kimyon tohumundan birer tutamla bir fincan çay hazırlıyorum, günde 2-3 bardak içiyorum.
hayatım denemediysen bir dene istersen canım. elektrik süpürgesi veya fön sesini de deneyebilirsin. inşallah gecer yakın zamanda...

Bir ara bizde aynıydık canım sonra zeytinyağı ile çözdük o problemi. Sen denedin mi poposunun ucuna zeytinyağ sürmeyi?
Valla Tülaycım benimkide aynı uyurken yerinde duramıyor mutlaka eller dışarda olucak tabi üstte bacaklara kadar açılıyor bu şekilde her gece.. Şu an havalar biraz ii ama kışın zor olacak o nedenle uyku tulumu alayım diyordum ki bugün eski genel müdürümüz hediye olarak göndermiş :))) Çok güzel kızım için şimdilik biraz büyük ama kışın gayet ii olur diye düşünüyorum..
kabızlıkta bir maydonozın sapını zeytinyağına batırıp hafifce bebeğin poposuna yavaşca itebilirsiniz
emzirenler için de dut pekmezi veya kayısı kompostosu bbeğin de kakasını gevşetiyor

Dilekçim, bana da uyku tulumu hediye geldi ama sırtını terletir diye uyuken giydirmeyi düşünmüyorum. sen de kullanırken sırtına dikkat et istersen canım

kızlar walla işe yaradı. dün akşamdan beri hiç gaz ilacı vermedim.ıkındıkça ayaklarını yukarı kaldırdım hafif karnına doğru ittim ve pırt pırt saldı.kakamız da düzeldi. ıkınmalarda azaldı şükür. uykusu da düzeldi dinlendi yawrum ya. önceden omzuma yatırıp bir dakka falan pıtpıtlıyordum gaz çıkarmazsa yatırıyordum artık çıkarana kadar pıtpıtlıyorum. çok işe yaradı kızlar allaha şükür.

selam kızlar

oğlumun ateşi vardı doktora götürdük ama oraya gidene kadar ateş düştü tabi ..Doktor da bişey yazamam yenidoğan bebeklerde ilaç kullanmak çok tehlikeli ateş düşürücü falan kullanmayın direk acile getirin dedi...kilosu doğduğunda 3,100 gr.dı şimdi 4,650 olmuş doktor iyi diyor şuanda..emziği gördü doktor fırlattı attı işte bu emzik gaz yapıyor onda dedi birde sürekli emzirme ağzına hava giriyor gaz oluyor dedi zinco damlayı önerdi .....

kızlar walla işe yaradı. dün akşamdan beri hiç gaz ilacı vermedim.ıkındıkça ayaklarını yukarı kaldırdım hafif karnına doğru ittim ve pırt pırt saldı.kakamız da düzeldi. ıkınmalarda azaldı şükür. uykusu da düzeldi dinlendi yawrum ya. önceden omzuma yatırıp bir dakka falan pıtpıtlıyordum gaz çıkarmazsa yatırıyordum artık çıkarana kadar pıtpıtlıyorum. çok işe yaradı kızlar allaha şükür.

baharcım bende senin gibi bacaklarını hafif kaldırıyorumm salıyor valla çok iyi bir yöntemmiş bizimde uykularımız düzeldi hamdolsun... bugün anasağlık merkezine gttim kızlar spiralimide takıldımm 40 mızda bitti.. ohh bizden iyisi yok çok şükür şu burun tıkannıklığıda geçse....

mrb cancagızlarım az kaldı kafayı yemek üzereyim n olur şu uykularımız bi düzene girsın salak oldum valla sinirlerim çok bozuk baharcım koptum süper bi çözüm bulmuşsun bende deneyim gaz sancılarında sen bweni guldurdun allahta senı güldürsün:)))

baharcım bende senin gibi bacaklarını hafif kaldırıyorumm salıyor valla çok iyi bir yöntemmiş bizimde uykularımız düzeldi hamdolsun... bugün anasağlık merkezine gttim kızlar spiralimide takıldımm 40 mızda bitti.. ohh bizden iyisi yok çok şükür şu burun tıkannıklığıda geçse....

aysecım gözün aydın 40 ınız çıktı aynen bızımde burun tıkalı nefrs alırken hırıl hırıl ediyo yavrum 10 gundur daml KULLnıyoz ama yok geçmiyo spiralinde hayırlı olsun en garantılısı şuan kımsenın kardes yapcagını sanmıyorum

selam kızlar.. benim minik sabahtan beri canıma okuyo.. dakuzda kalktık bu saate kadar doğru düzgün uyumadı.. şimdi uyuttum bakalım inşallah güzelce uyur...
kaka problemi bizde de vardı ama şimdi düzeldi çok şükür.. zeytinyağı içiriyodum bir kaşık, birde popişe zeytinyağı sürüyodum rtahatlatsın diye iyi geliyodu.. valla şu zeytinyağı her derde deva..

Canım benim kızımın gündüzleri uyuması nadirdir o nedenle hiç yakınmıyorum alıştım artık:) sabah 10:30da kalktı ve hala uyumadı , uykuları ara ara 10-15dk şeklinde...

benim kızda elleri dışara uyuyo.. içine koysamda debelene debelene açıyo tekrar.. bizimde var uyku tulumu büyük arkadşım getirdi hediye, ben şimdi kullnmak için aradaım ama bulamadım hep büyük oluyomuş..

Hımm bilmiyordum bak zaten s beden...

Tülaycım, kimyon içmeyi denedin mi? ben sabah aksam birer tatlı kaşığı kimyon yutuyorum suyla, faydası oluyor sanıyorum. bir de anason-rezene-ısırgan-kimyon tohumundan birer tutamla bir fincan çay hazırlıyorum, günde 2-3 bardak içiyorum.
hayatım denemediysen bir dene istersen canım. elektrik süpürgesi veya fön sesini de deneyebilirsin. inşallah gecer yakın zamanda...

kabızlıkta bir maydonozın sapını zeytinyağına batırıp hafifce bebeğin poposuna yavaşca itebilirsiniz
emzirenler için de dut pekmezi veya kayısı kompostosu bbeğin de kakasını gevşetiyor

Dilekçim, bana da uyku tulumu hediye geldi ama sırtını terletir diye uyuken giydirmeyi düşünmüyorum. sen de kullanırken sırtına dikkat et istersen canım

Canım ben şu an giydirmem zaten ancak aralık aylarında soğuklar iyice kapıya dayanınca...O zaman terleyeceğini zannetmiyorum..

Bu arada kızlar biz kızımızın bu hallerine hiç doyamıyoruz dün gece eşim 1 tane daha yaparız di mi Defne büyüyünce dedi...Bende bu işyerinde çalışırken olmaz ama devlete geçersem tabiki olur dedim. Karar aldık birkaç sene içinde kızımız burda biraz büyüsün KPSSye giricem ve öğretmenlik yapıcam doğuda çıkarsa ne yapalım eşim oralarda iş bulamasa bile birkaç yıl sadece benim maaşla idare ederiz...

aysecım gözün aydın 40 ınız çıktı aynen bızımde burun tıkalı nefrs alırken hırıl hırıl ediyo yavrum 10 gundur daml KULLnıyoz ama yok geçmiyo spiralinde hayırlı olsun en garantılısı şuan kımsenın kardes yapcagını sanmıyorum

sağol canım darısı sana valla 3 yaşına gelinceye dek düşünmüyorum kardeş (tabiki yinede hayırlısı...) eşim durmadan gün sayıyor strese girdim yaa kafamçokkarıştı evlenirken böyle paniklememiştim...tabi üstüne yeni bebekkorkusuda sarınca hemen taktırdımm valla eşime güvenemiycemm ... çok kolaymış hiç acımadı tavsiye ederim...:lepi:

benim kızda elleri dışara uyuyo.. içine koysamda debelene debelene açıyo tekrar.. bizimde var uyku tulumu büyük arkadşım getirdi hediye, ben şimdi kullnmak için aradaım ama bulamadım hep büyük oluyomuş..

[canım banada hediye geldi tam gelio kızıma dışı peluş bişi fuarbaby markası tavsiye ederim

selam kizlar 0-3 ay uyku tulumu tcibo da var ucuzda
uykulardan yakinmissiniz valla bizimki kendi duzenini kurdu biz ayvayi yedik :) ama ayak uydurmaktan baska care yok
aksam en gec 7 de uyuyor 1 gibi uyaniyor emip tekrar yatiyor 3 saat daha uyuyor sonra 4 -5 gibi kalkiyor ben yatak odasinda 6 ya kadar bi umut tekrar uyutmaya calisiyorum fayda etmiyor alip salona geciyoruz gun baslamis oluyor
gunduz zaten hiiic uyumuyor desem yeri var 15-20 dk felan kestiriyor
baslarda cok zorladi ama artik alistim gibi bu duruma
aksam uykusunu biraz daha gece alabilsek sabah en azindan 8 e kadar uyur belki ama hala beceremedik :p

gaz olayi sanki bizimde azaldi bu aralar insallah artmaz bundan sonra
bi de ilk dogdugu gunu 1 sayarak mi 40 hesapliyoruz oyleyse yarin 40 imiz cikiyor bizim :)

Herkese merhaba,
Artık bebelerden vakit bulupta yazmak mucize gibi birşey. Kızlar başım ageleni paylaşayım dedim. Benim oğluşumun 10. günden sonra uyumamaya başladı ağlama krizleri olştu..Gaz çıkaramıyordu. Poposunda pişiği de vardı ondan da daha bir ağlıyordu yavrum. Tavsiye üzerine bir doktora gitik. gaz için Zinco pişik çinde üç tane krem verdi. Bir iki hafta geçti olum daha da bir azıttı. Ben de eşime bir de prof bulup gösterelimdedim başka bişeyi mi var diye. ıkinci doktora gittik. Bebeğiniz infantil kolik dedi.Gaz ilacını değiştirdi Nurse harveys birde önceki doktorun verdiği ilaç kortizonluymuş ve pişiğini kötüleştirmiş dedi.Altına bez bağlamayın bir süre dedi. Tüm söylenenleri yaptık poposu biraz düzeldi ama krizler yine devam. 45. günden sonra ilk defa geceleri uyumaya başladı. Gazını kendi kendine çıkarmaya başladı Ben en son sab simplex denedim. Bu ilaca iyi diyende var kötü diyende ama yinede gündüz krizlerimiz sürüyordu. Hadi dedim başka bir doktor daha deneyelim. Bugün bir doktora daha gittik ve o da bebeğinizde gıda allerjisi var dedi. Bu dokroda prof bu arada. Test yaptı bebeğimizin inek sütü ve yumurta akına allerjisii varmış ve ona göre tüm bu ağlamalar ondanmış. Bebek bu nedenle kolik olmuş. ınşallah bu sefer doğrudur. Bi hafta perhiz yapacağım ve deniycez. Poposundaki de pişik değil allerjiden olan birşeymiş. Yani inanırmısınız üç doktorum üçüde aynı konuda farklı şeyler söylüyor. Birde hem emzik hem biberon verirseniz bebeğe meme karmaşası yaşatırsınız dedi. Ben biberonla anne sütü vermiyorum dedim ama farketmezmiş. Bebek 5-6 aylık olunca memeyi bırakırmış. Sağ meme ile kavga ediyor solu rahat mı emiyor diye sordu. Bizim de buna benzer bir durum var gerçi bu kriz zamanlaında her iki memeyi de reddedebiliyor. Bakalım bebeğimizin sorunu neymiş.Yani size ben bu durumdan şunu çıkardım doktorumuzuçok iyi tahlil edip seçmeliyiz.

ninocum saol denicem yarın bakalım şu kimyonu inş. işe yarar mideme de dokunmaz umarım
dilek çim ne güzel kararlar almışsınız hayırlısı olsun defneye kardeş...valla bizde şimle şöle 2,5-3 yıl sonra nasip olursa istiyoruz bi kardeş ama hayırlısı bakalım aynen bende bazen oğlumun büyüyüp ellerimden kayıp gitmesin den korkuyorum düşün...şimdiden...annelik nasıl bişi yaaaa:)
baharcım gaz probleminizin çözümlenmesine çok sevindim cnmcım
asoscum uykularınız düzene girmiş maaşallah kuzuma...spral inde hayırlısı olsun biz ne yapcez bakalım poffffff bide bu dert başladı şimdi
çingene cim z.yağı bende veriodum bi ara ii geliyodu ama oğlumu ayrıca biraz kusmasına sebeb oluyodu bu ara metsil le idare ediyoz bakalım

- ANNEMıN YÜZÜNÜN DIŞINDA Kı HER YER ÇOK BULANIK. DÜNYA BÖYLE BıR YER Mı?

" Yeni doğan bebeğinizin görme duyusu tam gelişmediği için 25 cm.'den ötesini bulanık gördüğünü biliyo rmuydunuz? "

Öneri : Bebeğinizin görme duyusunun gelişmesine yardımcı olmak için odasını keskin hatlı siyah, beyaz ve kırmızı renkli objelerle döşeyebilirsiniz.

- YANAĞIMA NE ZAMAN BıR ŞEY DOKUNSA BAŞIMI O YÖNE ÇEVıRıP AĞZIMI AÇIYORUM. NEDEN ?

" Bebeğinizin, hayatta kalmak için istem dışı, yönelme, emme ve yutma refleksleri olduğunu

biliyor muydunuz ? "

Öneri : Anne sütü, bebeğinizin bağışıklık sisteminin gelişmesine katkıda bulunur. Ancak bazı anneler bebeklerini emziremezler.Böyle bebeklerin bağışıklık sistemi, başka yollardan gelişecektir.

- SÜREKLı KARŞIMDA KIMILDAYI DURAN 2 ŞEY VAR. KÜÇÜK HAYVANLAR GıBı NEREYE GıTSEM BENı TAKıP EDıYORLAR. NE BUNLAR ?

" Yenidoğan bebeğiniz, henüz ellerini istemli olarak hareket ettiremez. Öyle ki, bebeğiniz doğduktan sonra ilk bir kaç hafta ellerinin, bedenine yapışık olduğunu gördüğü halde, ellerinin kendine ait olduğunu bilmez. "

Öneri : Bebeğinizin dokunma duyusunu uyarmak için, ona farklı dokularda nesneler verin. Bebeğiniz, dokunma duyusu tam olarak gelişmediğinden, nesneleri sinir uçları daha fazla olan ağzıyla keşfetmek isteyecektir. Nesne temiz ve yutamayacağı kadar büyük olduğu sürece bir sakınca yoktur

- BU SES NıNNı GıBı ! SANKı Bı YERLERDEN DUYMUŞ GıBıYıM ?

" Bebeğiniz, anne karnında duyduğu sesleri hatırladığı için, elektrik süpürgesi, araba motoru gibi seslerin bebeğinizi sakinleştirdiğini hatta bebeğinizin bu seslerle uyuduğunu farkettiniz mi? "

Öneri : Bebeğinizin işitme duyusunu keskinleştirmek için, onunla oynayabilceğiniz oyunlar vardır. Yeni bir çıngırak aldığınızda, bunu bebeğin başının arkasında veya yanında sallayarak, bu sese dönmesini sağlayın.

- KEŞKE ANNEM ÇEVREMı BÖYLE YASTIKLARLA DOLDURMAK ZORUNDA KALMASA. NıYE KENDı BAŞIMA OTURMAYI BECEREMıYORUM ?

- Bebeğiniz 6. ayından evvel desteksiz oturma becerisini kazanamayacaktır, çünkü sırt kasları onu bir saniyeden fazla sabit tutamayacak kadar zayıftır."

Öneri : Bebeğiniz kendi başına yuvarlanmaya başladığı zaman veya altını değiştirirken, yatakta onu yalnız bırakmamaya, erişebileceği yerlere küçük nesneler koymamaya özen göstermelisiniz.

- KÖPEĞıMıZ GıBı DÖRT AYAK ÜZERıNDE YÜRÜMEYE BAŞLADIM. NE ZAMAN ANNEM GıBı AYAĞA KALKABıLECEĞıM ?

- Bebeklerin çoğunluğu 7 ile 1 2 ay arasında bir yerden bir yere kendi başlarına gidebilmek için bir yol geliştirecektir. Kimi bebeklerin dizleri değil ayakları üzerinde emeklediklerini hatta kimilerinin ilk olarak geri geri emeklediğini biliyor muydunuz ? "

Öneri : Bebeğiniz, kendi başına hareket etmek ve bu yeni becerisini size sergilemek için can atar. Bu zamanda, meraklı kaşifinizin minik ellerinden kurtulması için bazı eşyaları raflara ve dolaplara kaldırmanız gereklidir.

- ELLERıMLE OYUNCAKLARIMI ÇOK RAHAT TUTABıLıYORUM. PEKı BıR PıRıNÇ TANESıNı ALMAKTA NEDEN ZORLANIYORUM ?

" Bebeğinizin, 9 aylıkken başparmağı ve işaret parmağını birleştirebilmeyi (kerpeten hareketi) öğrenmesi, gelişiminde önemli bir adımdır. "

Öneri : Bebebğiniz kerpeten hareketini öğrendikten sonra onu oyunları esnasında asla yalnız bırakmayın. Bebeklerin ellerine geçirdikleri herşeyi ağızlarına soktuklarını unutmayın.

- BEN HEP EN YÜKSEĞE TIRMANMAK ıSTıYORUM, ANNEM TEHLıKELı OLDUĞUNU SÖYLEYıP DURUYOR. nASIL OLUYOR DA YÜKSEKTEN KORKMUYORUM ?

" Emeklemeyi yeni öğrenmiş bebeklerin yüksekliği algılayamadıkları için yüksekten kormadıklarını biliyor muydunuz? "

Öneri : Emekleyen bebeğinizi durdurmanın yolu yoktur. Her yere girer ve korku nedir bilmez. Tüm hareketliliğine kavuşur kavuşmaz, mobilyalara ve merdivenlere tırmanmak için büyük karalılık gösterecektir. Gözlerinizi üzerinden ayırmayın.

- BA-BA-BA ! BU SESLERı ÇIKARIRKEN ÇOK EĞLENıYORUM, AMA BABAM NEDEN SEVıNıYOR ?

" Bebeğinizin 6 ile 9 aylıkken çıkardığı mırıldanmalar, maâlesef konuşma çalışmaları değildir. Bebeğiniz ses telleri ve gırtlağını konuşmaya hazırlıyor."

Öneri : Bebeğinizin ilk mırıdanmalarını gerçekleştirirken sergiledğiniz mutluluk, bunları tekrarlamasına, böylece ses tellerini ve gırtlağını konuşmaya hazırlamasına yardımcı olur.

- SONRAKı SAYFADA NE YAZDIĞINI NEREDEN BıLıYORUM ?

" Bebeğinize hergün, yatmadan önce aynı öyküyü okumanız, bebeğinizin hafızasının güçlenmesine yardımcı olacaktır. "

Öneri : Kitap okuma saatlerinde bebeğinize okuyacağınız öyküyü onun seçmesine izin verin. Öykü okumak bellek kapasitesini arttırır. Sayfaları da onun çevirmesine izin verirseniz, hem bağımsızlık duygusunu yüceltmiş hemde kerpeten hareketini geliştirmiş olursunuz.

- AAA ! EVıMıZDE BAŞKA BıR BEBEK DAHA VAR ! PEKı KıM BU ?

" Bebeğinizin, 16 - 18 aylık olmadan aynada kendini tanıyamadığını biliyor muydunuz? "

Öneri : Bebeğinizle ayna önünde oyunlar oynayın. O aynaya bakarken bir oyuncağını gösterip sonra saklayın. Oyuncağı bulmak için arkasını dönüp dönmediğine bakın.

- AAAA ! KEDıCıK GıTMıŞTı, ŞıMDı GERı GELMıŞ !

" Bebeğiniz 1 yaşına geldiğinde, hala giden şeylerin geri gelebileceğini kavrayamamıştır. Bu yaşlarda annesi odadan ayrıldığında ağlamaya başlamasının sebebi de budur, annesinin geri gelmemek üzere gittiğini düşünmektedir. "

Öneri : Bebeğiniz siz odadan çıktığınızda huzursuzlanıyorsa, o bakarken oyuncaklarını saklayıp, yeniden ortaya çıkarın. Böylece giden şeylerin geri gelebileceğini öğrenir ve bebeğinizin hafızası gelişir

gunaydın kızlar . .dun kotu bi aksam gecirdik......yavrum dun sabaha dogru bi baslamıstı aglamaya ama daha çok mızırdanma falandı ama bi huysuzlugu oldugu belliydi...hiç dogru durust uyumadı .....sonra gece 10 dan sonra bi basladı aglamaya ne meme ne kucakta sallama kar etmedi......kendini kasıp durdu hep...dedik arabayla dısarda gezelim saat olmus gece 1 cıktık gezmeye ama arabada feryat figan sırtımdan nasıl ter bosalıyo hemen hastaneye attık kendimizi.....doktor muayene etti ve ilk sorusu dun aksam ne yedin oldu.....karnıbahar yemistim yemez olaydım bile bile de yedim ustelik ne kızdım kendi kendime doktor ondan dedi gaz sutune geçmis......eve gidince zınco damla ver bi olcu ve sırtını sıvazlayın dedi geldik eve.......emzirmedim tabi gaz varsa iyice gecirmeyim sabahtan itibarem emzirmeye baslarım dedim sulu bi mama yaptım......yavrum emdi onu bayıldı kaldı.....harap dusmustu zaten uyudu bi guzel....offff offfff ne geceydi yaaa

kızlar gece ve gunduz guzel uyusun diye hamak seklinde besik arastıyorum ve bunu buldum guzel gibi ne dersiniz...hani eskiler cingen besigi derler ya tavana monte edilirdi....biz kızımda oyle yapmıstık tahtalardan birlestirip bez gecirip tavana asmıstık kızım hep onda yattı buyuyene kadar çok rahat ediyordu.....simdi esimde arastır bakalım o tip bisey bulursak alalım diye

emelcim çok geçmiş olsun canım. kıyamam atacık karnıbaharın azizliğine uğramış.yavrum tam da gaz sancıları geçmişti dimi canım ya. walla canım nasıl brokoli,brüksel lahanası falan çekiyor tam da mevsimi tazecik çıkmış ama yiyemiyorum. ben de gaz ilacı vermeyi kestim rahat ettik. dün gece 3er saat uyudu.bir de kalkınca çok rahat pırtlattı. sabah ve akşam belli saatlerde ıkınmaları haricinde pek sıkıntımız kalmadı şükür.
hamak ta çok güzel görünüyor canım. fiyatı falan yazmıyordu ama ne kadardır acep?

gunaydin kizlar
bugun bizim kirkimiz :)

iki gundur kuzumu sadece kendim yikiyorum biraz zorlaniyorum ama yinede ustesinden geldim
bir de ben primanin 3 numarali bezine gectim dun itibariyla 2 numarali yenidogan bacaklarini sikiyordu cok iz cikiyordu

sizler nasilsiniz
bizim oglaninda sabah ikinmalari kaldi kakasini yapana kadar ikiniyor sabah

X