2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

sorma filiz ya herkes şimiden dınlenmeyı depo yapmaya başladı galıba bı gunleri arıyacagımız için

çalışmaya alışan için zor canım evde zaman geçiirmek ama az kladı yavrun olunca onunla ılgılenmekten anlamazsın nasıl geçtıgını

Slm kızlar. Benim oğluş 1 haftalık oldu. Şükür iyiyiz. Herkes teker teker doğuma gidiyor sanırım topik sessiz kalmış. Geçmişe bakamadım her an uyanabilir bizimki sadece göz gezdirdim. Çoook ama çoook önemli bir tavsiye göğüs kreminizi en az günde 3 kez sürün. benimki çok kötü yara oldu. Resmen ağlayarak emziriyorum meme verirken korkar oldum. Kremler falan fayda etmiyor. Annemler zamanla düzelir diyor ama bakalım...

gülcan cnım bugün ben de çok ağırlaştığımı hissettim canım resmen eve dönemicem diye tırstım valla...

bu arada hani geçen yazmıştın ya bana da çatı muaynesi yapmayacak doktorum diye, dün ben bizim işyerinin kadın doğumcusuna sordum, bana doktorum çatı muaynesi yapmayacakmış diye... doktor aynen şöyleri dedi, ne için yapcaktı peki, özel bi durum bebk de bi durum mu var dedi. ben de yok hani normal doğurabilecekmiyim diye yapılıyo ya dedim. doktor şaşkın şaşkın baktı, alttan muayene gerekli olmadıkça yapılmayan bi şey, hele ki şu dönemde dei, zaten sen sancın gelip hastaneye yattığında açıklığını kontrol etmek için alttan bakacaklar her saat, o zaman anlar doktor dedi, şimdiden niye baksın ki dedi... ben de hani sezeryana hazırlarım en azından kendimi dedi... kadın da gülerek o kadar insan normal doğuruyodu neskiden, onlara çatı muaynesimi yapılmış dedi.. sen bunları takma, doğurursun çok rahat dedi.... hem sancıların geldiğinde asıl o zaman bakılır, bebeğin duruşuna, doğum kanalına girip girmediğine, eğer normal doğum istiyosan bunları şimdiden kafaya takma dedi....

filizcim bana evde olamk çok iyi geldi , ilk günüm gerçi ama bir de eksiklerim vardı onları tamamladım... şimdi yıkama ve ütüleme işine girecem... evi falan dekore etcem azıcık.... yani zaman alacak çok işim var... birazcık da annemle gezeriz, biter gider. son haftalar iyice sıkıldım işten, işler d eyoğunlaşmıştı....

kızlar ya çok fena kabızım o kadar kayısı yiyorum sıcak su içiyorum banamısın demiyo ya

hoşgeldın canım işte en çok korktugum durum gögülerin yara olması acı ceke ceke emzırmek umarım en kısa üsre iyileşir çünkü yara olması gerçekten çok zormuş allahım yardımcın olsun bende şimden krem sürüyorum ama nekadar işe yarar....sütün olsun napalım herşey yavrucaklar için..1 haftalık bile oldunuz canım yaa göbegı düştümü oglunun keyfı nasıl???

benim yapılacak işimde kalmadı tv karşısında oturuyom sabahtan beri alışırım herhalde

gülaycım artık her geçen gün daha kötüye gidiyoruz sen artık yavaşla canım eskı gülay değilsin karnında kocaman bi yavru var..herşeyi yapcam diye perişan etme kendını bol bol dınlen artık....
doktorun dedıklerınde çok haklı benım dr dediği gibi dogum ile ılgılı konuşurken ben sordum çatı muayenesini 2 parmak kontrol ediliyo anlattı biraz sende normal istiyorsun bi sorunda yok çatı muayenesinne gerek yok dedi zaten asıl dogum başlayınca çatın kemıklerıde açılmaya başlıyomuş aslında pek mantıklı bişey degıl dediğin gibi dr ların sezeryana yöneltmek için kullandıı bi taktık gibi gelıyor bana konuştugun doktor ile benım dr söledıklerı birbiriyle bagdasıyo...bundanda yırttım valla çok korkyodum artık dogumda acarım ılk ve son olarak

gülcan yazmayınca bana tüstün sandım :)

evet canım doktor da böyle anlatınca mantıklı geldi, hayırlısı bakalım... ben de sevindim aslında...

gülaycım bende şimdilik kabızlık durumu yok gebelikte çok olan bişey canım ya yapılcak bişey yok okadarda dıkkat etmişin ama demekkı olcagı var bütün vucut alt üst oldu

ay ya evet eski gülay değilim ve evin içinde bile hareketlerim ağırlaştı demekki 37 olunca pilim resmen bitiyomuş...

filizcim benim çok işim var daha, ev dekore edilecek, kızımın çamaşırları yıkanıp ütülenecek, hastane çantası hazırlanacak.... o yüzden canımın sıkılmayacağı kesin. ama bunlar olmasaydı keisn evde can sıkıntısından patlardım, bir de çok evden çıkmaya mecalim de yok, gidip azcık hava alıyım desem.

özlem gelmiş hoşgeldın güzel anniş nasılsın zuzun nasıl

Canım sezeyanın hemen sonrasında sütüm geldi çok şükür . Ama dediğim gibi içim çok acıyo emzirirken. Bebek iyi henüz sarılğıı falan da yok. Dün doktora götürdük. Arada sacılanıyo herkesi asker gibi diziyor başına uyku falan yok yani..Benim dikişler ağrıyor arada ama göğüs ağrısının yanında dikişler solda sıfır kalır. SÜT İÇİN HUMANA STİLL TEA diye bir çay var odan alıp hastaneye götürmenizi tavsiye ederim. Ben götürmüştüm hastanede de ondan vermek istediler kendiminkini kulllandım. Şimdilik böyle annelik çok güzel bir o kadar da zormuş.

gülcancım geçmişi okudum ama atladım mı acaba gamzenin bebişinde mi çıkmış kist yoksa gamzede mi. anlamadım ama çok üzüldüm ya anlatamam, gamzem canım benim dua ediyorum inan sana... bu acıların ne demek olduğunu iyi biliyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…