2009 Ekim Anneleri

yolda$larim bende sizin gibi ekim annesi olucam insallah 7haftalik hamileyim. bitmek bilmeyen bulantim var gün boyu sürüyo halsizlik desen almi$ ba$ini gidiyo uykum var uyuyamiyorum söyleyin napiyim.icim yaniyo $i$tim sanki daraliyorum ya anormallik varmi? bugün eczaneden ferrosanol aldim doktoruma danismadan cünki bende demir eksikligi var biliyorum hep vardi icinde doktorunuza dani$madan kullanmayin dio napsam ki? bi konuya el atin yaw
nefes alamiyorum cok sykyliyorum

hayırlı olsun canım bebişin..hoşgedin, sağlık sıhhat diliyorum ikinize de. doktoruna sormadan kesinlikle ilaç kullanmaaaaaa!!!!!
reçetede de yazmış yani daha içsem mi içmesem mi diyosun sakın ha. doktor kontrolüne gitmedin mi canım henüz? gittiysen eğer sor doktoruna bu konuyu önemli bişey çünkü.

Son düzenleme:
bi türlü doktor tam kontrol etmedi kan filan almadi sadece keseyi görmek icin cok ugrasti
tamam almam ilaci icim rahat degil satende. ta 25inde terminim var ama ben o zamana kadar bekliyemem hic iyi hissetmiyorum kendimi pazartesi giderim artik

yolda$larim bende sizin gibi ekim annesi olucam insallah 7haftalik hamileyim. bitmek bilmeyen bulantim var gün boyu sürüyo halsizlik desen almi$ ba$ini gidiyo uykum var uyuyamiyorum söyleyin napiyim.icim yaniyo $i$tim sanki daraliyorum ya anormallik varmi? bugün eczaneden ferrosanol aldim doktoruma danismadan cünki bende demir eksikligi var biliyorum hep vardi icinde doktorunuza dani$madan kullanmayin dio napsam ki? bi konuya el atin yaw
nefes alamiyorum cok sykyliyorum

canım aramıza hoşgeldin öncelikle bulantılar için deminde dedim limon greyfurt portakal ve havuç mide bulantısına çok ii geliyormus öle duydum dene ya bişi olmaz ama ilaç husunda biraz hassas davranmalıyız çünkü bebişlerimiz çok nazik olacaklar şimdiden belli kaydirigubbakcemile5:CüvCüv::1hug:

bi türlü doktor tam kontrol etmedi kan filan almadi sadece keseyi görmek icin cok ugrasti
tamam almam ilaci icim rahat degil satende. ta 25inde terminim var ama ben o zamana kadar bekliyemem hic iyi hissetmiyorum kendimi pazartesi giderim artik

bulantı için tuzlu kraker gibi bişeyler ye canımcım, bastırır biraz.

Son düzenleme:
cok sagolun arkadaslar bulantiyi yine hallediyorumda ama bu halsizlik iste .dur havuc var onunla deniyim bi

demir eksikliği de halsizlik falan yapar, şimdi bebiş de var tabii hepten zorluyo seni. hiç değilse ilacı aldığın eczacıya sor gebelikte kullanabileceğim bir demir hapı var mı diye.ama halsizlik hepimizde var güzelcim. bak bugün 2 de kalktım şimdi kafamı koysam yine uyurum zor duruyorum valla.:1hug:

yerim sizi ben yaaaa
ben 9 yil sonra ikinci kez hamile kaldim hamileligimden evvel cok kuvvetli biriydim hastalik halsizlik hc gelirdi bana ama bu melegim kuzumun kuzusu beni biraz yordu olsun insallah 9ay sonra mükafatini alirim ozaman hesabini sorarim mincik mincik öper severim
yine tekrar cok sagolun hakketen paylasmak güzelmis :)

[
merhaba arkdasim tuz ve seker tamamen mi yasak ???birde cayin yasak olmasi sana ozel birseymi yoksa tum hamileleremi yasak acaba bir kac kisiye sordum onlar hamilelik boyunca ictiklerini ve bi yasak gelmedigini soylediler ....

QUOTE=zeytinn79;5314120]Kızlar dün bana doktorum şunları söyledi:

-Günde bir avuç ceviz
-3 tane fındık
-1 incir
-2.5 lt su
-2 bardak süt
-Hafta da 2 kere küçük balık yememi söyledi .Bebeğin gelişimi için çok faydalıymış

Tuz .şeker, çikolata ,çay ,kahve ,kola ,soda,çikolata yasak...[/QUOTE]

bana doktorum kola hakkında şunu söyledi arkadaşlar eğer mideni içtiğin zaman yakmıyor gece seni rahatsız etmiyorsa içebilirsin

Merhaba,

bende kendimi tanitim. Ben 29 yasindayim. 7 yilldir evliyim, ve 3 yasinda bir kizim var.

Yasak olan seyler yazan listeyi okudum. Ben ilk hamileligimdede bunlara uydum. Sadece iliski hakkinda ögle birsey söylememisti doktorum bana. Yani ilk aylarda iliski yasak diye.
Benim sadece 5 ayimda bir kanamam olmustu o zaman 1-2 hafta yasak koymustu doktor.
Onun disinda Folik asit zaten önceden baslamistim ve ilk hamileligimde bide vitamin vermisti doktor ilk ultrasondan sonra.

Ben ilk hamilegimde cok bulanti cektim 6 haftadan sonra basladi 4 ayin sonuna kadar sürekli kusmak ile gecti sürekli yatiyordum cok halsizdim. Insallah bu sefer böyle birsey yasamam cok zor gercekten. 5 aydan sonra cok rahatladim ve cok güzel gecti son aylarim.

selina 79 aramiza hosgeldin. Tecrubeli bi anne gormek cok guzel topikte. Takildigimiz yerler olursa sorariz sana izin verirsen :))) Hayirli ugurlu olsun canim ikinci bebisin.

iiii akşamlar .....nasılsınızz kızlarrr....sevgililer gününüz tekrardan kutlu olsunnnŞeniz

kizlar bugun 6+0 im. dr ye gitiim kesemizi gorduk. hattaa kalp atislari baslamis yavasti ama duydukk. doktor aletin sesini acti dinle dedi ve duydum. yani 12 haftadan itibaren duyulma die bisey yokmus.haftaya tekrar gidicem kalp atisini normal duymak icin.

kizlar bugun 6+0 im. dr ye gitiim kesemizi gorduk. hattaa kalp atislari baslamis yavasti ama duydukk. doktor aletin sesini acti dinle dedi ve duydum. yani 12 haftadan itibaren duyulma die bisey yokmus.haftaya tekrar gidicem kalp atisini normal duymak icin.

selam buketçim hadi gözün aydın canım çok sevindimmmm..doppler ultrasonmuydu seninki? normal ultrasonda nasıl duyulabiliyo acebaaa :eek:

Son düzenleme:
selam buketçim hadi gözün aydın canım çok sevindimmmm..doppler ultrasonmuydu seninki? normal ultrasonda nasıl duyulabiliyo acebaaa :eek:

saol canim.doppler olup olmadigini bilmiorum .ama bende cok sasirdim. henuz yavas atiodu. dr daha yeni baslamis haftaya gel yeniden bakalim dedi

saol canim.doppler olup olmadigini bilmiorum .ama bende cok sasirdim. henuz yavas atiodu. dr daha yeni baslamis haftaya gel yeniden bakalim dedi

dopplerdir o tatlım. normal 2 boyutlu ultrasonda duyabilmen imkansızz.ses özelliği yok çünkü 2 boyutluda.:eek:

buketcim tebrik ederim canim benim cok guzel bi duygu ola gerek:)bende 5 hafta iki gunluk oldum.zaman hizla ilerliyor insallah bizde bebisimizin kalp atislarini duyariz burdan anons ederiz:)cok mutlu oldum senin adina.benim randevum mart 10 da bakalim ozamana kadar nasl sabredecegim:)

ay kızlar bu uyku halinden valla gına geldi yaaa, ne bu halsizlik böyle iyice tembel tenekenin teki oldum çıktım ya.

X