2009 Ekim Anneleri

Merhaba kızlar en geldimm
banada doktorum bu bel ağrım için hiç ağrıkesici vermedi vee içmememliisin dedi bilmiyom artıkın nasıl çekecez bu ağrıyı acayip yaa devamlı sırtımı bir yere yaslamak istiyorum bennn

ben de içmiyorum zaten...zorlayacak hareketler yapmamaya calısıyorum...su ilk aylar bi gecseydi rahatlardık herhalde..

Selam güzel hamişler...

Herkesin sevgililer günü kutlu olsun..a.s.Minik sevgilililerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin....:Saruboceq::Saruboceq::CüvCüv::nazar:

canım seninde sevgililer günün kutlu olsun .bebişinle sana sağlıklı bir hamilelik diliyorum .bizim seninle günlerimiz aynı tatlım son sat 12 ocak doğumum nasipse 19 ekim.senin de öyle kanka olduk desene.sen doktora gittinmi.ben henüz gitmedim.cuma günü gitcem.benin kan test sonucum 201 çıktı senin ki kaç? bu arada sen ne zaman gittin doktora? neler yaptın.anlatırmısın zahmet olmazsa kaydirigubbakcemile5

Kızlar dün bana doktorum şunları söyledi:

-Günde bir avuç ceviz
-3 tane fındık
-1 incir
-2.5 lt su
-2 bardak süt
-Hafta da 2 kere küçük balık yememi söyledi .Bebeğin gelişimi için çok faydalıymış

Tuz .şeker, çikolata ,çay ,kahve ,kola ,soda,çikolata yasak...

canım seninde sevgililer günün kutlu olsun .bebişinle sana sağlıklı bir hamilelik diliyorum .bizim seninle günlerimiz aynı tatlım son sat 12 ocak doğumum nasipse 19 ekim.senin de öyle kanka olduk desene.sen doktora gittinmi.ben henüz gitmedim.cuma günü gitcem.benin kan test sonucum 201 çıktı senin ki kaç? bu arada sen ne zaman gittin doktora? neler yaptın.anlatırmısın zahmet olmazsa kaydirigubbakcemile5

Evet canım aynı günlere denk geliyo hayırlısıyla alırız inşallah bebişlerimizi kucağımıza.Ben adet günümde yaptırdım kan testini 353 çıktı doktorada dün gittik keseyi gördük Cuma günü tekrar gidicez ..Ama ben herkese göre daha sık gidiyorum doktora hipotroidi hastasıyım o yüzden sürekli tsh ım ölçülüyor..:içelim:

Kızlar dün bana doktorum şunları söyledi:

-Günde bir avuç ceviz
-3 tane fındık
-1 incir
-2.5 lt su
-2 bardak süt
-Hafta da 2 kere küçük balık yememi söyledi .Bebeğin gelişimi için çok faydalıymış

Tuz .şeker, çikolata ,çay ,kahve ,kola ,soda,çikolata yasak...

Kızlar benim doktorumda tüm bunların yanında birde üzüm yememi söyledi kanyapıcı özelliğiyle bebeğe baya faydalıymışş hihoyyyt:CüvCüv::nazar:

hepimizin sevgülüler günü kutlu olsun bir an önce hayatımıza yeni giren sevgililerimizi görür ve hayatın tadına varırızz anneyizz allahın izniyle biz artıkın :)
:enbuyukkk::dance:

selam kizlar. Herkesin sevgililer gunu kutlu olsun. Gecirdigimiz en guzel sevgililer gunu budur herhalde. Karnimizda bebislerimiz :)) Insanin icine huzur veriyor. Kasik agrilari bende de tam gaz devam. Hafif hafif goguslerim sizliyor sanki. Gogusler ara ara boyle olacakmis. Sut bezleri kendini hazirlamaya calisiyormus. Belim agriyor birazda ama takmamaya calisiyorum. Gezip dolasicam bugun biraz. Oturdugum yerde kendimi dinliyorum.

kızlar merhaba nasılsınız?
bişey sorucam biraz önce akıntyla beraber pembemsi bişey geldi çok az ama normalmidir sizce? benim gibi olan varmı? doktora sormama gerek var mı acaba?

Canım riske atma bence ara doktorunu ve ona danışşş...:nazar:

sağol cnm. ya sordum doktora bu dönemde olur dedi. artmadıkça bişey olmaz dedi ama kanama şekline dönüp çoğalırsa gelirsin dedi. ilişkiye girme dedi bide. inş. bişey olmaz ya senağlama haftaya gidicektim zaten.

sağol cnm. ya sordum doktora bu dönemde olur dedi. artmadıkça bişey olmaz dedi ama kanama şekline dönüp çoğalırsa gelirsin dedi. ilişkiye girme dedi bide. inş. bişey olmaz ya senağlama haftaya gidicektim zaten.

selam canim. evet doktor hakli bir iki damla seklinde olan veya akintiyla bir kere falan gelen lekelenmeden birsey olmaz. Ama artarsa veya SIK SIK olmaya baslarsa hemen gidersin doktora. Yarin kapali olurlar acil falan artik ne varsa yakinda ihmal etme. biraz dinlen bakalim allah ne gosterecek :nazar: :emir_bebek:

canım kıyamam yaa fazla iş yapma ve ilişkiyede girme özellikle yukarılara çamaşır falan sermeye kalkma ağır kaldırma vs buna benze birçook işi yapma canım bebişlerimiz nazik olacak şimdiden belli :):CüvCüv::nazar:

rockwell ve gizemcim canlarım sağolun. inş. çoğalmaz zaten kendime dikkat etmeye çalışıyorum. çalışıyorum ama ağır değil işim oturuyorum. Yardımcı oluyolar sağlsunlar. Rabbim bebişlerimizi krusun kızlarr... Şu 3 ayı hayırlısıyla bi atlaksak kızlarr çok güzel olucak.

--------------------------------------------------------------------------------

Anne Adaylarının Dikkatine !!!

Karnınızdaki bebeğinizin ve sizin sağlığınız için aşağıdaki konuları dikkate almanız gerekir;

Bunlara uygulayın ;

1. Zorunlu haller dışında X-ışınlarından sakının
2. Asla sigara ve alkol kullanmayın
3. Dengeli beslenmeyi ihmal etmeyin
4. Demir ilacınızı almayı ihmal etmeyin
5. Gün içinde kısa kısa dinlenin
6. Yoğun ve ağır fizik aktivite gerektiren sporlardan kaçının
7. Yolculuklara çıkmadan önce doktorunuzla görüşün
8. Doktorunuza danışmadan hiçbir ilacı kullanmayın
9. Ağır eşyaları kaldırmaktan, iteklemekten, çekmekten kaçının
10. Topuklu ayakkabılar her zaman risklidir, giymeyin
11. Rahat giysileri tercih edin
12. Takılardan mümkün olduğunca uzak kalın
13. Dişlerinize dikkat edin, problemler için geç kalmadan önlem alın
14. Aşılarınızı doktorunuzla birlikte programlayın
15. İlk 2,5 ay ve son 1 ay içinde cinsel ilişkiden kaçının
16. Uzun süreli ve çok sıcak banyolardan kaçının
17. Bol sıvı (özellikle su) alın
18. Lifli besinleri tercih edin
19. Akşamları genellikle hafif beslenemeye özen gösterin
20. Gebeliğiniz boyunca ortalama 12 kg. kilo almalısınız
21. Göğüs bakımınıza özen gösterin
22. Çok sıkı olmayan, pamuklu iç çamaşırları kullanın
23. Çatlak oluşumunu önlemek adına doktorunuza da danışarak gerekli önlemleri alın

rockwell ve gizemcim canlarım sağolun. inş. çoğalmaz zaten kendime dikkat etmeye çalışıyorum. çalışıyorum ama ağır değil işim oturuyorum. Yardımcı oluyolar sağlsunlar. Rabbim bebişlerimizi krusun kızlarr... Şu 3 ayı hayırlısıyla bi atlaksak kızlarr çok güzel olucak.

tamam canim cok guzel isin agir degilse. Bazen bisey yapmasanda lekelenmeler oluyor. bebis yerlesiyor oluyor biseyler oluyor yani assagilarda tam kestiremiyoruz. :CüvCüv: bebeklerimiz kendilerine tam uygun olan yeri guzelce ayarlamaya calisiyorlar. su 3 ay gercekten cok stresli. aslinda butun aylar stresli olacak doguma kadar yani bebislerimizin yuzunu gorene kadar. saglikli olduklarindan emin olana kadar. buda gayet normal yani anneyiz artik :CüvCüv: :emir_bebek: tek yapabilecegimiz kendi kendimizi sakinlestirmek.

beryal sagol canim. Cok guzel bi liste. Uymaya calisiyoruz simdilik. Sigara iciyordum ben ama ogrendigimden beri biraktim. alkol zaten icmem. kahveyle cayla arama yoktur. iyi yani guzel liste sevdim :)))

tamam canim cok guzel isin agir degilse. Bazen bisey yapmasanda lekelenmeler oluyor. bebis yerlesiyor oluyor biseyler oluyor yani assagilarda tam kestiremiyoruz. :CüvCüv: bebeklerimiz kendilerine tam uygun olan yeri guzelce ayarlamaya calisiyorlar. su 3 ay gercekten cok stresli. aslinda butun aylar stresli olacak doguma kadar yani bebislerimizin yuzunu gorene kadar. saglikli olduklarindan emin olana kadar. buda gayet normal yani anneyiz artik :CüvCüv: :emir_bebek: tek yapabilecegimiz kendi kendimizi sakinlestirmek.

sağol cnm benim şurda kaldı Allahın izniyle 8 ayımız Rabbim sonuna kadar götürür inş.
Bebişlerimize zor kavuştuk ondan herşeye pimpirikleniyoruz. :ecrin_bebek:

sevgililer gününüz kutlu olsun a.s.

listede daha yokum beni de eklermisiniz lütfen, bilgileri göndermistim özel mesaj ile göndermistim.

kasık ve bacaklardaki ağrılar için , doktor süt tavsiye etti. Günde 2 bardak süt, ya da 1 kase yoğurt ve 1 bardak süt içmek gerekiyormuş. Kalsiyum eksikliğindenmiş.

X