2009 Ekim Anneleri

valla şöyle açıklayayım: biri cinsel ilişki serbest diyor, biri 12 hafta sonuna kadar kesinlikle yasak, biri ilk düşükte bir önemi olmadığından pataloji/ tahlile gerek yok dedi, diğeri olmazsa olmaz dedi, birine smear testi için baskıyı ben yaptım, diğeri smearın yanında vajinadan alınacak örnekle 2 farklı test yapılması daha lazımdı ayrıca tiroite de baktıracaktın hamile kalmadan dedi, biri sadece karından ultrason yaptı diğeri sadece vajinal, birine internette araştırdım pıhtılaşmadan da kaynaklanmış olabilir mi düşük dedim, haa olabilir istersen bir coraspin kullan dedi, diğeri mutlaka kullan dedi.

Peki ben hala 2 hafta sonra ilgisiz doktoruma da niye mi gideceğim? Onun ultrason cihazı çok daha modern ve diğer doktorumun üçte biri muayene ücreti!!!

Son düzenleme:
canım ben önceki sayfalarda vermiştim linki bak istersen öğlen saatlerinde vermiştim

Teşekkür ederim.. Bende çarşamba günü kalpatışını duymaya gidicem. ( 2 kere düşük 1 kerede erken doğum )yaptım yaşayan hiç cocuğum yok.. Bu 4 hamileliğim en sonunda sebebi buldular kan pıhtılaşması var bende eğer çarşamba kalp atışınıduyarsak kan sulandırıcı iğnelere başlayacağız. DUA edin bana arkadaşlar...Hep 8 hafta düşük yapıyorum şimdi eğer 8 haftayı geçirirsem içim rahatlayacak.. Önce şu kalbi bir duyalımda beni zor bir hamilelik bekliyor..

canım benim inşallah sıkıntısız geçirirsin hamileliğini allahım bebişini sana bağışlasın

hayırlısı olsun, umudunu sakın kaybetme, benim de 8 haftada ölmüştü. Peki sen öncekilerde aspirin ya da başka bir kan sulandırıcı kullandın mı, ben kullanmamıştım, ilgisiz doktorum gerek duymadığı için!!

coraspin kullanmanız gerekmezmi kızlar böle kan pıhtılaşması gibi durumlarda

coraspin kullanmanız gerekmezmi kızlar böle kan pıhtılaşması gibi durumlarda

canım bazı doktorlar, insanları yaz boz tahtası sandığından, birkaç düşük olsun hele o zaman bakarız çaresine diye düşünüyorlar sanırım. İlk bebeğimi pisi pisine kaybettikten sonra - ki hala da emin değiliz sebebinden- üç kuruşluk coraspirini kullanmamı tavsiye edebildi doktorcum. Belki ilkinde de verse, düşük meydana gelmeyecekti. Üstelik hiç de zararı yokmuş, ama pıhtılaşma yaşıyorsan bebeğini kesin kurtarıyor. Bak sinir oldum yine kötükedihüso

şöyle başlıyım ilk hamilelğimde vitamin haricinde hiç bir şey kullanmadım..14 haftadan itibaren suyum azalmaya başladı ve 26 hafta itibariyle hiç suyum kalmadı. hasaneye yatırdılar beni perinatolıji bölümüne oda bir takım ilaçlar verdiler.hatırladığım nidilat tansiyon hapı falan ve sıkı nst takibine aldılar 10 hafta oğlumu sussuz büyüttüler ve ben 36 hafa da doğum yaptım.. 2400gr.. Oğlumn ölüm sebebi doğduktan sonra yenidoğan servisinde mikrop kapması ve ağır antibiyotik kullanması...Benim hastalığımla alakası yoktu . Doktorlarda öle söyledii. 2.si ise 8 haftada düştü.folik asit haricinde hiçbr ilaç vermemişti..3. ise geçen sene bu zamanlardaydı.. ondanda gene folikasit ve kalpatışını duyduktan sonra bebe aspirini verdi. Fakat oda düşmesini engeleyemedi.. Bunun üzerine artıkgenetik test ve kromozonlarıma bakıldı ve orada heterezigot olduğum anlaşıldı.Eğr bunu daha nce bilselerdi ne yazı tekrarlanan düşükler olmadan bu estleri yapmıyolarmış doktorumada sordum keşke söyleseydiniz diyee..ben onu brşekilde yapardım bu kadarda yıpranmazdık dedim. oda bu testerin daha yeni yapılaya başladığını 3 5 senelik bir ömrü olduğunu söyledi ve yılmam gerektiğini en önemlişey olan hamile klabildiğimi ve bir kere çocuğumun olduğunu bidaha mtlaka olcağını söylledi ve bunn bir tedavisi olduğunu ve böyle olan bir çok hastanın anne olduğunu söyledi.

Şimdi 4. kez hamileyim.. ba arada kızlar hemetoloğada gittim benim iğne dozlarımı hemotologum ayarlayıp doktoruma bir yazı yazdı .bu ayın 25 de kalp atışlarını duyunca iğnelere başlayacağız.Geçen seneden beri folbion kullanıyorum o benim yalnızca hamilelik değil ömür boyu ilacım şimdide doktorum onu kullanmamı söyledi bu dğer folik asitlerden dha yüksek bir doz 25 den sonrada yanında iğneye başlayacağız iğnein adını bilmiyorum öğrenince size burdan yazarım.. hamilelik süresincede folbiona devam..

Bu sefer inanıyoruz bebeğimizi alıcaz kucağıma.. Bana dua edin.. Yaşımda gidiyor vakit az kaldı yaş 37 oldu..

Of ya ben daha kan tahlili sonuclarimi bekliyorum, daha hic doktora gorunmedim sabirsizlikla randevu verecekleri tarihi bekliyorum...kesem varmi, varsa icinde bebek varmi, varsa kalbi atiyormu gibi bir suru sorularla basbasa kaliyorum oldugum yerden. Sizler herbiseyden haberdarsiniz ne guzel insallah herseyiniz yolunda gider ve kavusursunuz meleklerinize tabi bende simdilik uzgunum kendi adima senağlama

canım benim ya insanın başına neler gelio dimi ne zor zamanlar ama allahım inşallah bu sefer sana bağışlasın yavrunu inşallah bende zor buldum yavrumu tedaviyle oldu benimde 2 olumsuz denemeden sonra bu sefer hamişim allahımın izniyle

Rabbim kalbine gore hayırlı evlat versin off inş. saglıkla alırız meleklerimizi kucagımıza inşallahh

Bir dahaki kontolümde haftaya çarşamba o zamana bebişim 7 +1 olacak

zeynocum folik aside en çok 8 haftaya kadar ihtiyacı var vücudun. doktorun bayağı bi geç kalmış vermek için. omuriliği ve sinir sistemi 8. haftaya kadar kabataslak oluşmuş oluyor zaten.

Son düzenleme:
iyiy geceler kızlar bayagı kalabalıgız ben de bugun keseyi gordum 10 gun sonra kalp atısları icin gel dedi benim kanamam vardı dusuk tehdidi hala var igne verdi gun asırı olucam insallah duyarım minigimin kalbini dr bak bu kanamaya ragmen tutunmus korkma dedi ama korkuyorum dua edin bana da nolur zor buldum onu ben sevşncşm kursagımda kalmasına.s.

Selam Kizlarr

herkes ne kadar heyecanli helede ilk olunca insan herseyi kotu dusunuyor

hep olumsuz dsunumussunuz cogunuz ya soyle olursa ya bu olursa lutfen kizlar dusunmeyin boyle seyler, iyi dusunun iyi olsun yeterki saglikli beslenip saglikli dusunelim allah kismet etmisse zaten kimse bebislerimizi kucagimiza almamiza engel olamaz,dusunce gucu cok onemli buna inanin gercekten o yuzden olumsuzluga yer yok helede su en hassas donemde ilk 3 ay cok onemli biliyorsunuz.

Ayrica internette her okudugunuza inanmayin cok irdelemeyin olumsuz insanlar hayatimizin butun donemlerinde var internette neden olmasin bazen sizin dogru dediginiz bir seye onlar yanlis diyor tabi biz dogal olarak olumsuz olandan etkileniyoruz icimiz bir turlu rahat etmiyor.

Su an hamileligimizin verdigi psikoloji sonucu cok hassasiz cok duygusaliz o yuzden olumsuz dusunmeyelim.Sadece mide bulantisi bas donmesi uykusuzluk ve cok uyuma istegi degil degisen psikolojimizde bunlarin arasinda.

Tadini cikarin anneligin ilk adimini attik allah bize nasip etti hic hamile kalamayip su anki duygularimizi yasamayanlari dusunun allah herkese nasip etsin isteyen herkese eger ki hayirlisiysa.

Allah hayirlisini verir bunu herkes biliyor yasadigimiz olaylara uzuldugumuz anlarda bile demekki hayirlisi buymus diyelim ki gercekten oyle.Soyle bir geriye donup dusundugumde hayatimda cok cok uzuldugum olaylar oldu ama simdi iyiki oyle olmus simdi boyle oldu bu daha hayirli oldu diyorum.

Tadini cikarin bu duygunun 9 ay gelip gececek bizde burda birbirimize destek olacagiz bu zaman boyunca

ne guzel yazmissin zelda valla moralim yerine geldi gercekten:)cunku her yeni bise okudugumda aman Allahim bu acaba benim basima gelecekmi diye dusunuyorum ister istemez ve sacma sapan kuruntular yapiyorum.insallah hepimiz bebeklerimize saglikla kavusuruz....senin kac haftalikti?

meraba kızlar bugun 6 + 1 hamileyim bugun karnımın alt kısmında hafif bir batma sancı gibi bişey oldu ara ara acaba gaz sancısımı sizde böle bişey oldumu.

merhaba laluz24
canim kesinlikle aynisi halen bendede oluyor ve herseferinde kendimi wc de buluyorum acaba bisemi oldu diyerek ama bu tip sancilar normal diyorlar tabi asiri agrin olmadigi surece.bugun benimde surekli karnim agridi daha dogrusu karnimmi kasiklarimmi cozemiyorum.simdi bile agriyor.ben gaz agrisi diye dusunuyorum yani oda cok rahatsiz ediyor cunku.ben dunden itibaren sut icmeme karari aldim:)cok fazla gaz yapiyor ve karnimi sisiriyor onun yerine yogurt peynir falan yemeye dikkat edicem.bizim burda dr ler bizim bildiimiz beyaz peyniri yenmesi yasaklanan besinler arasnda feta cheese diye geciyor.bazen diyorum bizim turk bayanlarinin yedigi beyaz peynirden baska bise olmaz dimi tr de yasak falan deil yani ,hicbirine bise olmuyorda burdakiler niye bu kadar usteliyorlar anlamiyorum.bazen canim cok istiyor ama dr nin dedigi aklima geliyor yemekten vazgeciyorum.neyse napalim tr de olmadigimiza gore buranin kurallarina uymak zorundayiz galiba:)

hepinize kolay hamilelikler diliyorum yemek yapmam lazim galiba:)cokda yorgunum.....

sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…