2009 Ekim Anneleri nasl besleniyorsunuz??

yumurtanın ne sarısını ne beyazını seviom ben....tamamını yiyordum bir ay öncesine kadar ama kendimi zorladığım için sanırım acaip bir mide bulantısı yaşıyordum ve kokusu sanki tüm gün üstümdeydi...yarıma indirdimm..zorda olsa yiyorum :bbo:

lllalll im o zaman sende cebinde gezdir haslanmis yumurtani acikinca bisey yeme hemen ve cok acikinca at agzinadelikafaduldendelikafadulden acliktan gozun donmus olur bak nasil yersin o zaman:roflol:

lllalll im o zaman sende cebinde gezdir haslanmis yumurtani acikinca bisey yeme hemen ve cok acikinca at agzinadelikafaduldendelikafadulden acliktan gozun donmus olur bak nasil yersin o zaman:roflol:

:roflol::roflol::roflol:çatlakkkkk.........he bi denicem önerini....:1rolleyes:yarın sonuçları yazarım bebişşşşdelikafadulden

yumurtayı görünce büyük bi aşk yaşıom zaten birde cebimde dolaştırırsam ne olar kimbilirrrrrrrdelikafadulden

ben biliyorum ne olar :1rolleyes:
kimse yanina yaklasmazzzzzzzzzzzdelikafaduldendelikafadulden seni goren kacacak delik arar :roflol:

Son düzenleme:
bu sabah 3 yumurta yedim kizlar..zaten bu ara hic yumurta yemiyordum toptan halletmis oldum :)))))) omlet yaptim kapali kasarli omlet ve birazda peynir :))

bu sabah 3 yumurta yedim kizlar..zaten bu ara hic yumurta yemiyordum toptan halletmis oldum :)))))) omlet yaptim kapali kasarli omlet ve birazda peynir :))

Afiyet olsun Mehaycım. En azından bebişe yarayacak sağlıklı bişiy yediğin.
Ben geçen hafta tatilde kendimi frenleyemedim, baktım olmuyo koyver gitsin dedim.
Her yemekten sonra tatlı yedim, her öğünü çatlayacak kadar yiyip aralarda patates kızartması, pide, pizza gibi sağlıklı atıştırmalar, yanında da gazoz gibi sağlıklı içeçekler tükettim. Bakalım bu hafta nasıl geri dönüşü olacak bunların bana.
Gerçi hergün en az 1,5-2 saat yüzdüm, biras sıkılaştım gibi geliyor ama kilolar bu hafta çıkar heralde :kedi:

2009 annelerinden en sağlıklı beslenen benim herhalde:eek: ne süt ne ana öğün ne ara öğün ne düzenli ilaç alımı hiçbişey yokk :bbo:

Afiyet olsun Mehaycım. En azından bebişe yarayacak sağlıklı bişiy yediğin.
Ben geçen hafta tatilde kendimi frenleyemedim, baktım olmuyo koyver gitsin dedim.
Her yemekten sonra tatlı yedim, her öğünü çatlayacak kadar yiyip aralarda patates kızartması, pide, pizza gibi sağlıklı atıştırmalar, yanında da gazoz gibi sağlıklı içeçekler tükettim. Bakalım bu hafta nasıl geri dönüşü olacak bunların bana.
Gerçi hergün en az 1,5-2 saat yüzdüm, biras sıkılaştım gibi geliyor ama kilolar bu hafta çıkar heralde :kedi:

tatile cikamadim bu sene turkiyeye gidemedim denizde bize 4 saat uzaklikta arabada rahatsizlanirim diye dusundum giderken..evdeyim o yuzden..ama tatile ciksam benimde istehim acilirdi heralde her sene oldugu gibi....benim sorunumda evde olup surekli hareketsiz kalmak bu ara...yiyip icip oturuyor yada yatiyorum..cikamiyorum disari sicaklardan yuruyuste yapamiyorum...:çok üzgünüm:

:sinifsinif::sinifsinif:
o zaman buda benden sana hediye:mymeka::mymeka::eek:klava::eek:klava:

:sinifsinif::sinifsinif::gitme::gitme::çok üzgünüm::çok üzgünüm::a015::a015:cokacimcoooktatile gitsem açık büfede bende 24 saat yemek yiyenlerden olurum ama maalasef bu sene zor:çok üzgünüm:

:sinifsinif::sinifsinif:

:sinifsinif::sinifsinif::gitme::gitme::çok üzgünüm::çok üzgünüm::a015::a015:cokacimcoooktatile gitsem açık büfede bende 24 saat yemek yiyenlerden olurum ama maalasef bu sene zor:çok üzgünüm:

o zaman iyiki gidemedik:roflol:kutlayalim bunu:içelim:

tatile cikamadim bu sene turkiyeye gidemedim denizde bize 4 saat uzaklikta arabada rahatsizlanirim diye dusundum giderken..evdeyim o yuzden..ama tatile ciksam benimde istehim acilirdi heralde her sene oldugu gibi....benim sorunumda evde olup surekli hareketsiz kalmak bu ara...yiyip icip oturuyor yada yatiyorum..cikamiyorum disari sicaklardan yuruyuste yapamiyorum...:çok üzgünüm:

Canım artık son aylaragelik gerçekten zor oluyo yolculuk. Eşim birkaç hafta sonra olsaydı kesinlikle dayanamazdın yola diyo. Biz de her saat başı durarak gittik kağnı gibi. Artık bebeişlerimiz doğsun seneye çıkartırsın canım acısını. Görsen denizde bi sürü bebek vardı, kimininki 6 aydan küçük ama nasıl souyolardı o kuzucukları denize. Onların da nasıl hoşuna gidiyor. Biz de bakıp bakıp iç geçirdik :asigim:

bugünkü menüm
sabah her zamanki gibi haş.yumurta,peynir,zeytin,ceviz,domates,salatalık,tereyağ,reçel,portakal suyu,iki dilim ekmek
ara öğün süt bir tane küçük muz
öğlen fasülye yemeği, bir dilim furun makarna,karpuz, bir dilim ekmek
ara öğün yağsız bir bardak yoğurt
ince bir dilim limonlu kek
bir dilim sucuklu tost
bir tane şeftali
kek ile tostu yediğim için çok pişmanım ama burda arkadaşlar yiyince dayanamadım
akşama et yemeği var evde birde kabak yemeği pişircem

benim menum;
sabah bir bardak sut peynirlidomatesli sandevic birtane. arada bir bardak sut daha 3 adet yaprak sarma ceviz badem birer avuc
oglen bezelye pilav bir kase yogurt arada bir mango ve bir bardak sut
aksamada zeytin peynir zikkim-patlican tursusu-domates dogranmis lahana melemen bir bardak taze sikilmis meyve suyu. yatarken bi rbardak sut.

ee daha ne yiyim yeter galiiiimafoldumben

SıZE ÖRNEK BESıNLER

Proteinli besinler:
Aşağıda verdiğimiz her gurup bir porsiyona eşittir ve 18-25 gr protein içerir. Daha öncede önerdiğimiz gibi günde 4 porsiyon yani 75-100 gr protein almalısınız.
1 porsiyon
? 3 su bardağı az yağlı süt
? 1.5 kase az yağlı yoğurt
? 5 yumurta beyazı
? 100gr ton balığı
? 100 gr az yağlı peynir
? 75 gr beyaz tavuk eti
? 100 gr balık
? 100 gr yağsız sığır eti

C vitaminli yiyecekler:
Hergün en azından iki porsiyon C vitaminli yiyecek yemelisiniz.Vücudunuz bu vitamini depolayamaz bu nedenle gün atlamayınız. Verdiğimiz listedekilerin herbiri bir porsiyon içindir.
? 2 küçük portakal
? yarım greyfurt
? yarım bardak portakal suyu
? yarım kase çilek
? 1.5 büyük domates
? 1 bardak domates suyu
? 1 kırmızı yada yeşil biber
? üçte iki kase haşlanmış brokoli
? üç kase çiğ ıspanak

Kalsiyum açısından zengin besinler
Bunlardan günde 4 porsiyon yemelisiniz. Yine listedeki her bir besin 1 porsiyona eşittir.
? 250 gr yağsız süt
? 1 bardak lor peyniri
? 1 kase yağsız yoğurt
? 180 gr kalsiyum eklenmiş süt
? 2-3 yemek kaşığı susam
? 1.5 kase brokoli
? 10 adet kuru incir

Yeşil yapraklı ve sarı sebzeler,meyveler
Günde 3 veya daha fazla porsiyona ihtiyacınız vardır.Her biri 1 porsiyonu karşılar.
? 1 dilim kavun(küçük bir kavunun 1/8?I)
? 1 büyük şeftali
? 3/4 kase haşlanmiş brokoli
? 1 çiğ havuç(küçük)
? 8-10 büyük yaprak marul
? 1/4 küçük patates
? yarım tabak çiğ ıspanak

Diğer sebze ve meyveler
Aşağıdakilerden günde en az 2 porsiyon yiyin
? 1 elma
? 6-7 kuşkonmaz
? 1 tabak yeşil fasulye
? 1 küçük muz
? 2/3 tabak bürüksel lahanası
? 2/3 tabak taze kiraz
? 2/3 kase üzüm
? 1 tabak taze mantar
? 1 tabak taze bamya
? 1 orta armut
? 1 orta boy patates
? 1 dilim ananas

Tahıl ve baklagiller
Günde 6-11 porsiyon arasında alın. Yine listedekilerin herbiri bir porsiyona eşittir.
? 1 dilim kepek,çavdar yada yulaf ekmeği
? 1/2 fincan pişirilmiş kahverengi pirinç
? 2 yemek kaşığı pişmiş buğday
? 1/2 tabak bulgur pilavı
? 1/2 tabak yüksek proteinli makarna
? 1 küçük mısır ekmeği
? 1/2 tabak fasulye yada bezelye

Demir bakımından zengin besinler
? sığıreti
? ciğer
? istiridye
? sardalya
? marul,lahana,şalgam
? kabak
? kabuğu ile pişirilmiş patates
? ıspanak
? baklagiller
? soya fasulyesi ve soyalı ürünler
? kurutulmuş meyveler

alintidir...

ÖRNEK BıR MENÜ

SABAH:
1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

ARA ÖĞÜN:
1 meyve,
1 bardak ayran,
1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata,
1 orta dilim ekmek,
1 adet meyve

ARA ÖĞÜN:
1 dilim ekmek,
1 dilim peynir,
domates ve salatalık,
1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı
1 porsiyon meyve
Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1 tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve, 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfurt olabilir.

dünkü menümü yazım önce ;

sabah 1 haş yumurta,1 domates 1 salatalık,beyaz peynir,yeşil biber,4 zeytn 1 dilim kepek
arada 1 bardak süt
öglen : sebze çorba,tavuk ızgara,ayran,1 dilim kepek
arada : 1 bardak süt sonra 2 nektarin
akşam : 1 tabak domatesli biberli bulgur pilavı,ayran
karpuz , süt

bugunkü menüm;

sabah : 1 haş ymurta,1 domatess,1salatalık,4 zeytin,kaşar peyniri,1 talı kaşı reçel,1 dilim çavdar
arada 1 bardak süt
öglen : mercimek çorba,etli bezelye,komposto,1dilim kepek
arada 1 bardak süt,1 nektarin
akşam : akşam ne pişirceme karar veremedim henüz ?? tarhana çorbası yapıcam ama yanına ne olabilr düşünüom CADIARZU

bide karpuz ve süt..

X