2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

teşekkürederim cevabın için.Allah tamamına erdirsin inşallah.
leftere ve babytvinde hamileler mi?
bide yoğunluk -bekleme süreleri ve maaliyet hakkında bilgi verebilirmisin canım fazla olmazsa?

ne demek hayatım darısı sana olur inşallah evet ikiside hamile hemde babytvin doğum yaptı bile...kaydirigubbakcemile2canımmcım valla bnde çalışıyorum yoğun evet yoğun bi merkez ama çok beklemiyosun şu anda 3000 tl sanırım işlem ücreti ilaçlar hariç biz birde macs yönt.yaptırdık ayrı 285 euro öle işte ben memnun kaldım tavsiye ederim.git görüş başka merkezler var onarlada görüş sonra karar ver aklında kalmasın...

öncelikle tebrik ederim..
Bende ank.da tüp bebek tedavisine başlayacağım. Sizin tedaviniz hangi merkezde yapıldı yazarsanız sevinirim

mrb mudays ben etlik zübeyde hn. Yaptırdım ve çok memnun kaldım ayrıca tüp bebek ünitesi var özelden hiç bir farkı yok ben ssk çalışanıyım 400 tl hastaneye yatırdım birde ilçlar var tabii ilaçlarında %50 sini ssk ödüyor başka para ödemedim. Bekleme süresi hiç yok. Sana bol şans.

cnm beklemedeyim bende pazartesi sonuç için gidecem bakalım bu arada bugünlerde adet dönemmim inşallah hastalanmam.. sizde nevar neyok bebekler nasıl . inşallah durumlar iidir kendinize ii bakın..

merhaba kızlar ben geldim cok sükür. eşim işi yüzünden bir süreliğine kuşadasına geldik. galiba doğum da burda olacak ama sonra ankaraya döneceğiz. interneti nakil yaptırdım ev işleri ..vs giremedim nete. ama simdi baglandı cok şükür burdayım yine. önce cevaplarımı yazayım sonra kendimden anlatacaklarım var.
perver öncelikle hiç kafanı takma benzerini ben yasadım. 28 yumurta topladılar. 17si döllendi. 12 tanesinin durumu iyi diye haber verdiler. tranfer günü kaliteleri belli olur denildi. 12 döllenmiş yumurtadan 3 tanesi birinci kalite çıktı. 3ünü transfer ettiler. geri kalan 9 tanesi birinci kalite değilmiş o yüzden dondurulmuş yapamadık.

mudays ben maya tüp bebek merkezinde yaptırdım. doktorum adnan kayaydı. her şekilde cok memnun kaldım hiç kafamda takıntı kalmadı. allaha cok şükür şimdi 17 haftalık hamileyim. merkez cok temiz ve işlerini özenle yapıyorlar. yoğunluk var ama şimdi herkesin yumurta gelişimi, adet tarihi, transfer günü...vs farklı oluyor. sana da senin durumuna göre randevu veriliyor. ve hiçbir sekilde bekleme yaşamıyorsun. ben yaşamadım. bu arada babytwin de hamileydi ama o doğurdu :) cemre adında bir kızı var artık. özel bir merkez oldugu için maliyeti biraz var tabi. benim tedavim 7 kasım da başladı. o zaman tedaviye 3250tl ödedik. eşimde de problem oldugu için 500tl macs denen yönteme verdik. spermler için cok iyi bir teknik ve bu uygulamayı yapan fazla yer yok. birde bizimki mikroenjeksiyondu belki tüp bebek daha ucuzdur. iğnelere de para veriyorsun tabi ama o senin ihtiyacına göre değişiyor.

esengülüm sana cevap attım özelden. burdan da tekrarlıyım okadar cok sevindim ki inanamazsın. allahım insallah hayırlısıyla kucagına da almayı nasip etsin.
turtem 1 marta bişey kalmadı. sakın hastalanayım deme ikiz haberlerini bekliyorum cünkü. insallah sana da sevineceğiz.

kızlar kendimden de bahsedeyim. dediğim gibi kuşadasına geldik. eşimin işi yüzünden yaz sezonu burda oluyoruz. evimiz hazırdı. burdaki arkadaslarında yardımıyla temizlik falan bitti yerleştik. kayınvalidemlerde burda yasıyor. onlar da cok özlemişler. temizlik sonrası ilk iş kendime doktor bulmaya geldi. onu da yaptım. cok seker bir doktorla anlaştık. genel muayenelerimi yaptı cok şükür hersey yolundaymış. bugün 4 ay bitiyor. 8 agustosda doğumu beklediğini söyledi. üçlü testim yapıldı. on gün sonra sonucu alıcaz. ikili test güzel cıkmıştı insallah bu da iyi cıkar. 4ay da 1 kilo almışım. ve geleyim asıl habere...... cinsiyeti de belli oldu bebişin. doktor bana üzerinde pipi resmi olan bir ultrason fotoğrafı verdi :))) oğlumuz geliyormuş :)

merhaba leftere tekrardan dondugune sevindim bu arada kendini fazla yorma .Insallah hayirlisiyla kucagina alirsin bebegini artik sunnet dugununede bizi davat erdersin )

bende insallah mart ayinin17 sine basliyorum tedavime.

turtem cnm embriyo grede g1 yazıor bu kalitesi bildiğim kadariyla sende kaç yazıyor... Bide benim idrar testinde 9. gün çıkmıştı sen yaptınmı inş iyi sonuçlar alırsın....

Leftere mrb sen nasılsın evine yerleşmişsin sevindim. Benim bebeğimde 5 hafla 5 günlük olmuş boyutu 3 mm. ama henüz küçük old. için kalp atışı duyulmadı inş. bi sorun olmaz bu arada dün hastaneye yattım bugün çıktım bulantıdan dolayı leftere ebi yok ne zamandır haberin varmı onuda merak ettim. Bu arada ogluşun olc. çok sevindim...

cnm ben zaten ilkgünden tutmayacagını anlamıstım ... benimki g4 yani kalitesi cok düşük hatta internettende bakmıstım oyüzden sana sordum üçüde g4 zaten tutunma sansları cok düşük .biraz öncede idrar testi yaptım negatif.

hatta bir sitede genellikle g1 g2 ve g3 kalitedeki emriyolar transferler ediliyor , bana neden kalitesizleri tutunmayacagı belli olanlar transfer edildi anlamıs degilim...

cnm moralini bozma istersen yarın bi sor benim bikaç arkadaşıma kalite düşük die transfer etmediler aslında etmiyolar ama senin 5. gün yerleştiği için tutunması daha kolay olur die düşünüyorum hakkında hayırlısı olsun yarın muanede rahim kalınlıgı 2ye katladıysa tutmuş demektir.

Leftere senden bilgi almak istiyorum sorumu cevaplarsan sevinirim benim gebelik haftası 7 hafta çıkıyor internetten hesapladıgımda ama cuma günü 5 hafta 5 günlük çıktı nasıl hesaplandıgını sen biliyormusun...

turtem hiç moralini bozma lütfen, inşallah güzel sonuc alacagız. şimdi seninki blastosist oldugu için terimler daha farklı olması lazım. senin g4 ün ile bizimkiler bir olmamalı. çünkü bildiğim kadarıyla döllenmiş embriyoların 5.gün trafnsferine kadar dayanmaları daha zor oluyor. ama dayananlar 12 ile 16 hücre arasına cıkmış ve tutunma olasılıgı da oldukca yükselmiş oluyor. sana 5.gün transfer yapıldıgına göre konulan 3 embriyo gerekli dayanıklılığı göstermiş demektir. ve onların kalitesi daha farklı adlandırılıyor. idrarda cıkmayabilir bu kesin sonuc değildir asla. yarın ki kan testi herseyi belli eder. o yüzden umudunu kesme. bir an önce haberlerini bekliyoruz.

kys az kalmış tedaviye. izne ne zaman cıkıyorsun? nisanda güzel haberler alıcaz demekki :) ayrıca tabiki davet ederim :))

bademir hesaplama şöyle oluyor : adet gördüğün son tarih senin hamileliğinin 1.günü sayılıyor. yani aslında hamile değilken de hamile sayılıyorsun. bunun gercek sebebi doktorların doğumu hesaplamasında kolaylık saglamak ve tam 40 haftayı doldurmasını saglamak. mesela şöyle örnek vereyim, 1 ocak 2010 da adet gördün.. 20 ocakta hamile kaldın ( tüp bebekte de aynı, hesaplama değişmiyor. normal yolla hamile kalan bir insan ile senin transfer günün bir tutuluyor) 1 şubatta da kan testi yaptırdın ve pozitif cıktı diyelim.. normalde 10 günlük hamile olmana ragmen bu şekilde söylenmiyor ve sen 4 haftalık hamile oluyorsun. bebeğin gelişimine göre ultrason sana kesin sonucu veriyor. bebek bazen hesaplamaların birkaç gün gerisinde yada ilerisinde olabiliyor. tabi bunu doktor anlıyor sadece. internette hamilelik hesaplama yerleri var. orda verilen hamilelik haftaları yüzde 99 doğru ouyor yani rahatlıkla inanabilirsin nette ki hesaplamana..

bademir şunu da ekleyim, netteki hesaplamaya göre 7 haftalık cıkması doğru sonuc. cuma günkü de doğru sonuc ama cuma günkü hesaba senin hamile olmadıgın o iki haftayı eklemeden söylemişler. yine tıp dilinde 7 haftalık hamile oluyorsun. yani 33 hafta sonra bebiş kucagında insallah :))

inş. leftere kalp atışları duyulmadıgı için ben çok endişe ediyorum 2 gündür kafama takmıştım saol..

turtem bugun mu sonuc gunun ne oldu??????
bademır ben sana degısık bısey sölım ben doktora gıdınce bı hesaplar yaptı transfer falan ben 8 aralıkta son adet olmustum doktor 11 aralık kabul edıoruz dedı ve onun ustunden hesaplama yapıo suan anlamadım neden ama bende o hesabı kullanıorum.kalp atısınıda meraklanma daha cok kucuk bu hafta duyulur ıns sıkma canını...
leftere nasılsın bı suredır gorusemedık.bu arada ben bebısıme battanıye basladım bakalım nasıl olcak cınsıyetı bellı dııl dıye yesıl beyaz oruyorum :hulya:
pharmacea hadı hayırlı ugurlu olur ıns kolay gelsın...

biliyordum zaten tutmayacagını epikriz (bilgi) kagıdında yumurta kaliteleri g4g4g4 yazıyordu .bazı internet sitelerinde g4 transfer edilmiyor tutnması cok düşük yazılıyor bende bunu ögrendigim andan itibaren tutmayacagını anladım...bugünde kan verdim eve gönderdiler öglen ara dediler negatif cıktı.sonuç.. doktora dedim neden kalitesizse transfer edildi die .. sansını denemek içinnn dediii... zaten yumurtam zor olusmus. oyüzden transfer edip sansımı denemişler... ya arkadaslar ben bunu hiç inanasım gelmedi benim bütün kan degerlerim normal tüp bebekde eşimden dolayı yapılıyor. 15 yumurta toplandıı.. igne kullanma süremde 9 gün sadece gonalf kullandım bugün bir arkadasla görüştüm orda igne süresii 13 . gün hem kalçadan hem göbekten vuruluyor yumurtaları halen fazla gelişmemiş hadi öyle olsa neyse diyecem benim igne ve toplamada hiçbir sorunum olmadı. yumurta toplandıktan sonra yasımdan dolayı sanırım 5 gün transferine karar verdiler son ana kadar 3 yumuurta iyi kalitede denildi transferden sonra verilen kagıtta g4 yazınca iyi sandım netten baktımki o transfer edilmiyormus bile .5 gün beklediler yasımdan dolayı ...neden okadar bekliyorlar .neden böle yaptılar ya okadar emegimiz boşa gitti...yemin ederim bu olaydan berii 1 milyonun bile hesabını yaptık kendime hiçbir şey almadım ...dogru düzgün isteklerimi almadım eşim asgari ücretle çalısıyor kendi ailemin yanında kalmasak zaten toparlayamazdım.bazı hastalara transfer hakkı gitmesin die transfer yapmıyorlar benimkilerin tutunmayacagı belliyse neden transfer ettiiler boştan yere bize mikroenjeksiyon ve mikro tese için okadar para ödettiler ... kızlar sizce bunlar normalmi tutmayacagı biline biline transfer edilmek..cok üzüldüm eşimede cok kızgınım .kendisinede söledim.hep stres hep stres 1 sene içinde bana stres yasatmazsa 2 yi yaparım ...herzaman bana stres yasattı tüp bebege basladık ondan bile birde duygu sömürüsü diyodu anlasın yaptıklarını... kızlar etrafımdakilere birseyler anlatırken gözlerim doluyor ya konusamıyorum içim cok dolu ya .Allah cümlemize yardım eylesin. hayırlısı buymu benim üzüldügüm tek noktaa eşimin yaptıgı stersler ve tutunmadıgı bilindigi halde transfer edilmesi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…