herkese merhaba, topiği açtım ama açtıktan sonra yogun işler dolayısıyla giremedim nete. neyse şimdi rahatım :) öncelikle herkese allah yardım etsin, hepimize hayırlısıyla anneliği bağışlasın. bir zamanlar çocuk istemeyen, anneolmaya çalışan insanları deli olarak görürdüm. bu işlerle uğraşacağım hiç aklıma gelmezdi. ne de olsa çocuğu olmayanlar gurubuna ben girmezim... ama ukalalığımdan olsa gerek, allah al sana dedi
4 yıllık evliyim, ve şimdi anne olmak için çırpınıyorum. öğrenmediğim şey, araştırmadığım konu, yaşamadığım bunalım kalmadı. ben ve beni gibi olan anne adaylarını okadar içtenlikle anlıyorum ki, hem kendim için hemde benim gibi düşünenler için elimden geleni yapmak istiyorum. biraz uzun yazacağım ama kusura bakmayın artık.
ben ilaç tedavileri, kocakarı yöntemlerini saymazsak, 2 aşılama geçirdim. şimdi öğrendik ki çocuğumuzun normal yollarla olması yüzde 1miş. ilk mikro denemesi bu ay yapılacak. bu gün 6. iğnemi oldum. yaşanan şeylerin hepsini geride bıraktım, şimdi hayata çok daha olumlu, mutlu bakıyorum. bu işte seçeceğiniz klinikten daha çok, seçeceğiniz ruh hali önemli. evet mutlu mesut yaşamak zor. sadece bebek değil kimbilir başka nelerle boğuşuyorsunuz... ama inancınızı yitirmeyin. olmayacak diye birşey yok!!
bu arada ben soran arkadaşlar olduğu için söyleyeyim, mikroyu maya da yaptırıyorum. uzun süren araştırmalarım sonucu içim oraya ısındı. şuana kadar da kötü bir tutumlarını hiç görmedim, ben beğendim yani. başarı oranı da güzel. hş klinik de çok güzel diyorlar. orası ikinci seçeneğimdi. aşılamalarımı zekai tahirde yaptırmıştım ama orayı sevmemiştim. aslında titizler ama doktorum cok asabi ve ukalaydı. bir de şu var ki, ben kadare inanırım ( dogum ve ölüm konusunda özellikle) zaten olacaksa olur. bu hastene ve merkezler sadece aracı eminim hiçbiri başarısız olmak istemez.
evet çok uzattım biliyorum. söylemek istediğim iki şey kaldı.
1. bu topiği özellikle ankara diye açmamın bir nedeni vardı. çünkü ben ankaradayım
bu gün bir gurup msn açıp burdan adres vereceğim. her an, desteğe, morale, yardıma ihtiyaç duyduğumuzda elbet birimiz msn de olur. yaşadığımız tedavi süreçlerini yine en iyi biz anlarız. hiç olmazsa gecenin bir vakti düşünmekten uykunuz kaçarsa karşınızda konuşabileceğiniz biri olabilir ve siz de uzuuuun bir geceden kurtulabilirsiniz. bu konuda bana hak veren arkadaşlar katılımlarınızı bekleyeceğim.
2. yine ankarada olmamız sebebi ile arkadaşlıklarımızı pekiştirmek, bu zahmetli süreci biraz eğlenceli hale getirmek için destek günleri yapmak gibi bir fikrim var. imkanlarımız elverdiğince grup olarak buluşmalar yapıp, çaylarımız içip sohbetler edebiliriz. aklımızdaki soruları yüzyüze paylaşabiliriz. ne de olsa hepimiz birer doktor sayılırız artık :) ya da hep beraber bir sinemaya gidip iki saatliğine bu konular olmadan yaşayabiliriz.
özür dilerim çok uzun oldu. umarım sizlerde benim gibi düşürsünüz. bugün adresi vermeye çalışacağım. herkese huzurlu günler şimdilik :)