2009 aralık bebeklerinin ve annelerinin aylık kilo takibi

4.ay aşımızı olduk kilo 5760 boy 61 baş 39cm biraz zayıfız sadece anne sütü

ay elhamdulillah sonunda benim kızım ebatlarında bir bebek buldum :) kendimi iyice kötü hissetmeye başlamıştım ben mi bakamıyorum bebeğime diye. sevincim bundan, yanlış anlamayın :)

doğum kiloları nasılki zayıf diyosunuz 2 küsür doğmuşlarsa normal sanırım gidişleri

1.ay 4540 53 cm
2.ay 5450 58 cm
3.ay 6740 63 cm
4.ay 7520 64 cm

benim kilolar aynı ya nie gitmiyo

1.ay 4640 56cm
2.ay 6160 60cm
3.ay 7220 64cm
4.ay 8060 67cm masallah masallah
bir haftadir hasta öksuruk balgam kusma burun tikanikligi yani felaketiz bronsit olmamistir insallah uzman doktora yarin gidecez bugun gittigimiz hemsireydi aylik kontrol icin

bebeğim
doğum 2550
1.ay 3580
2.ay 4900
3.ay 5900 boy 59 cm
4.ay 6700 boy 62 cm

benim kızım 2350gr doğdudunda şimdi 5600 gr ( çıplak tartıldığında) sen nasıl kilo aldırdın? mama veriyor musun? ben anne sütünde ısrarlıyım 1 haftadır da meyve suyu veriyorum.aslında yaşıtlarına göre zayıf diye üzülüyorum ama mamayla da şişirmek istemiyorum

benim kızım 2350gr doğdudunda şimdi 5600 gr ( çıplak tartıldığında) sen nasıl kilo aldırdın? mama veriyor musun? ben anne sütünde ısrarlıyım 1 haftadır da meyve suyu veriyorum.aslında yaşıtlarına göre zayıf diye üzülüyorum ama mamayla da şişirmek istemiyorum

canım ben baştan beri anne sütü ve mama birlikte veriyorum bir tek bu ay mamayı pek vermedim arada yetmediğini düşündüğümde mamayı verdim. arada günde 2 kere mama ver istersen zararı olmaz ki sağlıklı olsunlar yeterki vereliniortak

tam 1 ay olmadı en son tartılmamızdan ayın 7 sınde olacak ama 600 gr.almış mına 7800 kılosu 65 boyu 43 kafasının ölçumu masallah kuzuma
benım kılom aynı hala :KK43:(
diyete baslayabilirim dimi dedım ek gıdayla beraber hayıııır dedı sutunun kalıtesı etkılenır az daha sabır hem çok kılon yok dedı bana dedım 8 kılo azmı sagolsun moral vermeye çalıştı öyle durmuyor falan ıyısın dıye ama çok az dıkkat etmeye basla diyet yapma dedı yaglar falan dıye basladı anlatmaya ben hımm dedım dınlemedım bıle yanı kısacası dıyet yaparsam sutun kalıtesı yagı ve tadı degişirmiş az dıkkat etmek lazıımış az dıkkat edıyorum zaten ben ya :KK43: benım sıkı dıyete gırmem lazımdıkılo vermek için azla olmuyor az az yenıyor yıne :KK43:((
bir muddet daha bekleyelım bakalım herkes 6.aydan sonra bebek ıyıcene hareketlenecek vereceksın 6.aydan sonra dıyordu görecegız bakalım zaten dogdugundan berı gezınıyoruz sureklı evde anlamadım bu işi ama bakalım bakalım :)

Oğluşum doğduğunda 3.900 - boyu 50 cm
1.ay kilosu:5.100
2.ay kilosu:6300 - boyu 60 cm
3.ay kilosu:7100 - boyu 65 cm
4.ay kilosu 8 kilo -boyu 66 cm
5.ay kilosu 9 kilo - boyu 67 cm:nazar:

5. ay ölçülerimiz ;
ama geçen kontrolden daha 1 ay olmadan daha 10 günümüz vardı

kilo : 7500 gr
boy 68 cm olmuş, ek gıdaya başlayın dedi,

ben kendi kilomu yazamam pelin küser bana :)

masallah ogluşa
yaz yaz kusmem aferın sana verıyorsun valla
nasıl oldugunu yazda bızde verelım yawww

64,5 küsme ama :)

sabah aç karna su içip iki tane kuru kayısı yiyorum,
walla sabah eni konu kahvaltı yapıyorum herşeyi yiyorum, yumurta mutlaka var
sonra rezene içiyorum, gün içinde 1 bardak ballı yeşil çay, 1 bardak ayvalı ıhlamur, birde daha önce yazmıştım 2 bardakta ayva kompostosu gibi birşey yapıyorum demiştim ya ondan içiyorum,
birde genelde sıvı ve sıcak besleniyorum, çorba hiç eksik olmuyor,
genelde akşam yemeklerinde taneli çorba ve salata yiyorum,
öğlen ise sebze yemeği ve çoğu zaman bulgur pilavı ve yoğurt ama abartmadan hepsinden yarım porsiyon
ekmek kahvaltı dışında yemiyorum
hafta sonları genelde bunun dışına çıkıyorum, herşeyi yiyorum

aslında öyle özel birşey yapmıyorum ama aç kalmıyorum, metabolizmayı yavaşlatmıyorum yani,
doktorumda yemeden zayıflayamazsınız demişlerdi, ancak yiyerek ama sağlıklı beslenerek demişlerdi, sanırım o küpe oldu kulağıma,

X