2009 Aralık Anneleri

bizimki de yemiyo yaa kelin ilacı olsa durumundayız. tehditle bugün yooğurt ve yarım kase çorba içirdim çok zorlayınca kusuyo yeni huy çıkardı hastalığına bağlıyorum inş. geçicidir eski çöplenmelerini ve milletin önünden yemek aşırmasını özledim yani deli gbi sevdiği çikolata dondurma ve çubuk krakeri bile ağzına sürmüyo burun kıvırıyo sürekli su içiyo sıcaklardan heralde

hafta sonu götürdüğüm doktor kendi doktoru izndeydi kilosu üst sınırda dedi paranoyak etti beni 13 750 kilosu sizce çok mu fazla?

Yasemin masallah kuzularina sibel kendi onune mi koyuyorsun yemegi sen yediriyrsan birak o kendi yemege calisirken az cok yiyorlar diye dedim kiymet masallah kilosuna valla hic yemiyr kilosu yk sutunmu cok yaryr acaba mina 11,5-12 arasi gidip geliyr kilosu boyuda cok mu acaba kilosuna gore biz boy olctrtmuyrz artk durmyr 86 di 3-4 ay once sanirim

geçen ay 88 ölçtüler ama çok sağlıklı gelmiyo açıkçası durmadığı için kıyafetlerden falan anlıyoruz artık

süt mü yarıyo bilmiyorum ama bence yapılanmaya başlıyo zeynep biz ailecek yapılıyız çünkü halasını falan görseniz sütten kesince zayıflar zaten sizde de öyle olmadı mı süzlmüştür kesin

Gorenler sasiyordu sutten kesince minanin nasil yedigine sigarayi birakinca nasil yersin oyleydi resmen biz ishalle kilo kaybettik sicakla istah gitti yoksa mina et ve yogurt harici yiyor benim sut aman aman kalmamisti zaten dudak tiryakiligiydi minanin belkide o yuzden sutden kesince vermedi kilo saglikli olsunlarda 1 kilo eksik 1 kilo fazla farketmez kilosuda aman ne sisko gelmedi de sadece yemyr dedin ya e iyiymis kilosu oldum ben cnm

hoşbuldum sibelim
bizde çok şükür yemek seçme durumu yok
makarmasını pilavını sebzeli yapsan sibel, en azından bunların tadına alışana kadar
yemez mi ki öyle :44:

yok canım ya ağzına başka bişey gelince hemen çıkarıyo ağzındakileri.. (

ben hiç zorlamıyorum çünkü hemen öğürüyo benimkide.. valla maşallah kıymet yani sen hiç yemiyo diye üzülme.. kilosu bence çok çok iyi.. bak bizim martta kilomuz 11600 dü haziranda 11450 kilo alacağına bide veriyo.. hiç ama hiçbişey yediremiyorum..

yok pelin ya önüne koyarsam oynuyo hiç ağzına iki lokma girmiyo genelde ben önüne kouyorum ona bi kaşık kendime bikaşık o oynarken arada ben veriyorum ağzına.. kızların boyuna posuna maşallah.. bizim boy 82,5 tu en son.. e ben kısa baba kısa boydan fazla bişey beklemiyorumda bu bişey yememe olayı canımı sıkıyo.. aynen sütüm mütüm yok yani bizimki dudak tiryakiliği..

haktanın iştahı çok iyi
yemeğini güzel yiyo ve fazlasınıda istiyo
gün boyu koş tırman zıpla olduğu için çok kilo almıyo
13 kilo şuan
bende boya taktım boyu 82cm
uzamıyo boyu ne zamandır
bizde çok uzun ebeveynler değiliz ondan olsa gerek

kızlar tuvalet eğitimine başladınızmı?
biz kakayı kokusundan anlayıp hemen tuvalete koşuyoruz kalanını tuvalete yapıyo
ama çişini yakalayamadım henüz
1saat çiş kilodu denedim
1 saatte 3 taneyi ıslattı

Takip edemiyorum sizleri...Görünce hemen kilo konusunda yazayım dedim arkadaşlarım. Bizimki de 11-12 arasında hep. Kilo hep aynı. 12 yi göremedim. Dişlerde sıkıntı var, gece uykudan çığlıkla kalkıyor, su içiriyorum yatıyor, 10 dk sonra gene... sıcak, hastalığı filan... ben de öyleyim. Hiçbişey yiyemiyorum sıcaktan.(Kilo versem bari ama nerde 75-76 ayıptır söylemesi kilom. Sağlıklı olsunlarda elbette yiyecekler. Ne bulursanız koyun önüne. Bizde fırında sorun. Kek, börek filan verin eline kemirsin, yesin de makrna, pilav bile yemiyor bizimki. Kraker bisküvili muhallebi kahvaltıyla gün geçiriyoruz, blendırla içiyor ama işte yaramıyor...Yaseminciğim bebişimiz olmuş, hayırlı uğurlu olsun. Hemen ilk fırsatta bakıcam fotoğrafına. Öpüyorum hepinizi. Sevgiler

Kızlar fotoğraf yorumları için çok teşekkür ediyoruz daktanım portakalımla birlikte :))))

övünç haklısın valla
sıcaklar yüzünden bişeyde yenmiyo

bende yiyorum ama koşuşturmaktan kilo verdim
65le portakala hamile kalmıştım şimdi 57,5 kiloyum

selammmm herkeseeeee,,,ne zamandır gıremedım,kayınvalıdem ve görümce bizdeler yoğunluktan giremiyorum...
yemek konusu konuşulmuş,azra nında hıç abur cuburu yok yemegıde ben verırsem yanı oyunlarla falan oyle yıyo,,sabahları hele hıçç ıştahı yok,,bıde ben yenı bışey buldum tabağa suy dolduruyorum mama sandayelesınde onune koyuyorum ıcıne kucuk oyuncaklarını falan koyuyo suya ellerını sokuyo falan bende bu arada yemegını yedırıyorum,tv den o da sıkılmıştı artık bu yontem ıyı oldu her yer ıslanıyo ama sıcak ya sorun olmuyor tavsıye ederım...azra dun mercımek corbası içti,,onun dışında yoğurt corbası,tarhana,arpa şehrıye corbası,tavuk kızartma,kıymalı sebze corbası bunları donuşumlu olarak yapıyorum,oyunlarla yedırıyorum,,gece yatmadan şekersız ama pekmezlı muhallebi yapıyorum mutlaka,yoksa gece cok kalkıyo emmeye...bızım yemeklerıde çatalla ezıyorum bazen yıyo bazen ıkı kaşık alıp bırakıyo,gecen taze fasulye yapmıştım onu sevdı ezınce yedi....sabahlarıda bazen petıbor bıskuvıye yumurta ve peynır karıştıryorum sütte ezıp verıyorum...bazen yer bazen yemez...ben bın turlu oyunlarla yedırsemde gram kılo almıyo fecı hareketlı cunku nası et tutsun...bu aralarda boyu uzuyo sanırım ıyıce zayıfladı,bıldığın sıfır beden kemıklerı sayılıyo

Bizde de ayni durumlar asiri istahsiz olduruyor beni memeden ayirinca istahi kesilmisti bir aydan fazla surdu biraz Duzeldi gibi oldu sonra tatile gidince orda da hic bisey yediremedim sut ve meyveli yogurt yedi gunde bi kac tane okadar her cesit corbayi yapardim vitaminli yerdi simdi tabakta corba gorunce kaciyor tipine bakiyor yemegin hosuna giderse aciyo agzini onunda tadini begenirse bir kac kasik yiyor yoksa cikariyor agxini oyun falan da kandiramiyorum hep sut de bagirsaklarini bozuyor galiba surekli az az kaka yapiyor her goren zayiflamis diyor ama mas. Boyu uzun gidiyor yasindan beri 11 cm uzamis 91 cm boyu
Cok su iciyor bebeklerin geneli boyle snirim masallah haktan pasaya
Sicaklar gecince yerler ins

Ayyy sobelendik :)) nbr yasemin ben oglan kucagimda otuduyorum bu sicakta kuzular nasil cok tatlilar masallah allah kolaylik versin sana:)

Ayyy sobelendik :)) nbr yasemin ben oglan kucagimda otuduyorum bu sicakta kuzular nasil cok tatlilar masallah allah kolaylik versin sana:)

iyilik valla nazan
yerim kuzumu yaaaa
allah nazarlardan korusun uzamış boyu ne güzel

kızım maşallahlık valla teyzesi
bakım konusunda 10 zümra=1haktan
hatta 20zümra=1haktan bile diyebilirim

inşallah değişmez huyu hanım kızımın

ben geldiiiiim :))))
denize gittik bugün uğrayamadım o yüzden
geldik çocukları yıka yatır derken saati 9buçuk etmişim
bu sene dahada gidemeyiz denize((
olsun sağlık olsun yeterki
seneye kızımda girer daha rahat ve daha eğlenceli olur
gelen giden yok yine bugün(((eski günlerini özlüyorum buranın ve kopamıyorum burdan o yüzden

yasemincim naz da bi kaç kere çişini söyledi bende klozet adaptörü aldım yaptık bikaç kere.. maşallah ama doktor dediki ordaki kaslar 22. ayda gelişimini tamamlıyomuş o yüzden en erken 22 aydan sonra çiş eğitimine başla dedi.. ama hevesi kırılmasın diye o söylerse yaptırıyorum yoksa öyle varmı geldimi vs yok yani.. tatilde bende normal külot giydirdim hep rahat etsin diye tabi her seferinde işedi :))

Günaydın en erkenci biziz herhalde babası giderken uyandı hala daha ayaktayız,2gün önce bizde denize gittik oğluşa yaradı 1saatten fazla sudan çıkmadı
simitin içine oturdu ayaklarını çırparak tek başına yüzdü durdu

hmmm bilmiyodum bak ben ordaki kasların henüz gelişmiş olmadığını :44:

sürekli olmasada aklıma geldikçe götürüyorum tuvalete ben sibel
en azından çiş kavramını tuvalet kavramını azda olsa kavrasın diye
kakasını yaptırıyorum kokusunu anlayınca(bi kısmı beze kalanı tuvalete)
bende sormuyorum çiş geldimi diye
anne çiş deyip tuvalete gittiğimizde sadece gazla karşılaşıyoruz bide suyla oynuyoruz
klozetede alıştırmıyorum normal tuvalete götürüyorum
iyi bir ön başlangıç bence sıkmadan bunaltmadan arada denemek
bişey yapmasada tuvalet kağıdıyla silinip suyla dötünü yıkamayı öğrendi (sanırım en sevdiği kısım bu )
tuvaletten çıkınca el yıkanması gerektiğini öğrendi :)

bizde erkenciyiiiiiz
kızım sabah ezanıyla uyanıyo her sabah
7ye kadar onla uğraştım tam yattım dalacakken 8 gibide oğluşum uyandı
oooh ne güzel etmişiniz seviyo kuzular denizi suyu
bizde dün denizdeydik
oynadı durdu babasıyla, simitle yüzdü :)))))
hafta sonuda gidebiliriz ama bebekle zor oluyo ya
seneyi bekliyorum o zaman 4ümüzde girecez nasıl olsa :81:

bebekler ezan vaktiyle uyanır rızklarını toplar derler eskiler..

ya naz da tuvaleti oyun olarak görüyo şuan totoşu yıkasın silsin sifonu çeksin elelrini yıkasın çiş yapmasa da olur :)) derdimiz o yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…